Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 11

Aiheet - maraani

Mistä saisi ostettua 100 mm peltiputkea kun olis suotavaa olla vähän vahvempaa kuin ilmastointiputki puolen millin seinämällä. Tai kai sekin aikansa kestäisi, pienpaalisilppurin pakoputkea suunnittelen. Ei oikein ehtis romiksia kiertelemään... mites muoviputki, tuleeko ongelmia staattisen sähkön kanssa vai onko sekin urbaanilegendaa?
Ei nyt tainnu ollu ihan tuoretta keskustelua polttopuun pilkkomiseen soveltuvasta laitteistosta. Toki merkin valinta taitaa olla lähinnä makuasia ja riippuu vakikauppiaastakin. Mutta jos sattuisin voittamaan vaikka lotossa niin sais vähän helpotettua tuota vuotuista polttopuu-urakkaa. Vaikka varmaan ostamalla polttopuita sen 120 m3 a vaikkapa 40 € sis. alv (saako tuolla hintaa jos tekee koko satsista kaupat?) vois päästä helpommalla. Tekis vuodessa 4800 € eikä tarttis kun lappaa kattilaan.

Kotimainen pitäis olla. Ja semmoinen, että menis 30 cm puu, syöttökuljetin pitäisi olla ja valmiin tavaran siirtyä tarpeeksi kauas - olisiko neljä metriä sopiva vaatimus. Traktori lienee sopiva voimanlähde. Mitä muuta pitää miettiä ja onko ajatuksia?
Yritin laitteen ikä (vm. 1969) huomioiden masinistipalstalta udella vinkkejä, miten saisin mainitun lusikkahaarukan kaivuupuomin käännön ketjut takaisin paikoilleen. Ketjut toisiinsa ja puomiin yhdistävä tappi oli noussut YLÖS ja liikkeen välitys puomiin päättyi siihen. Ongelmani on, etten saa mäntiä vedetyksi ulos, että ketju ulottuisi paikoilleen.

On tullut vinkkiä että vetää vaan raakana taljalla/traktorilla tai toinen, että avaa liittimen lohkolta. Mutta äsken huomasin, että siellä käännön letkuissa on välissä joku "mötikkä" - lieneekö joku lukkoventtiili? Olisko täällä jollain kokemusta tällaisesta remontista että voisi antaa vinkkiä?
Kai tästä on ennenkin kirjoiteltu vaan haku ei tuottanut toivottua tulosta. Eli 5130 Maxxumin jarrut ei oo erikoisen hyvät olleet koskaan (mun aikana). Poljin on ollut kova, mutta tehoa jarruissa ei oo ollu, pysähtyny on kuitenkin aina kun on tarvinnu. Nyt noiden kevätkohellusten jälkeen huomasin, että nyt poljin on ihan pehmeä ja painuu alemmas kuin ennen. Pitoa jarruissa tuntuisi kuitenkin oleven aikaisempaa enemmän. Mutta ei ne missään nimessä hyvät tommosena ole. Aikaisemmin muistan sen verran jossain olleen juttua asiasta että ei liene ihan vähätöinen moisen jarruremontti :( Mutta mitään ilmattavaa siinöä ei kait ole?
Onko olemassa raatokeräilyä moottorikelkoille? Purkaamoita näytti pikäisella ihmettelyllä olevan enempi keskisessä Suomessa. Ja mut täytynee tyrkyttää masinistipalstalle....
Miten kirjaatte tililtä nostetun summan, joka on tarkoitus käyttää erinäisiin ostoksiin ja kun näiden ostosten kuitit sitten kirjataan kuitenkin erikseen. Muistiotositteella? Kun emäntä on pruukannu tiliotteen kirjata rivi riviltä.
Toki tiedän, että tämmösiä ei kannata värkkäillä ts. jos ei oo varaa rakentaa konehallia, niin olkoon ilman. Mutta keskustelun ylläpitämiseksi kysyn kuitenkin vinkkejä.

Meillä on parikin ehjäkattoista vanhaa latoa, joissa ovi on räystään alla pitkällä sivulla. Siitä nykytraktori juuri ja juuri mahtuu sisään, mutta koko rakennuksen tilaa on vaikea käyttää. Mitä pitää ottaa huomioon, jos tekis päätyyn oven, että mahtuis jotain sisällekin?
Vaikkei osto-/myyntipalstaa olekaan, niin ainahan voi keskustella... ja tiedän, saa niitä uusiakin irtoaitoja, mutta mulla välttäis rumemmatkin. Ei haittaa vaikka olis mallia "kuormaajalla siirrettäviä" elementtejä. Nettiromussa oli hiljattain sopivia, mut ehti mennä koko kasa kerralla jonnekin.
Hakusanalla "pressuhalli" tulee useita viestiketjuja, pressutallista ei mitään. Tai sit mää en vaan osannu.

Hiukan on useamman vuoden ollut haaveissa maasturin kokoinen pressutalli. Olis se vaan ihan amerikkaa lähteä sieltä moottori lämmitettynä ilman, että täytyy harjata autoa lumesta tai srapata laseja. Tosin vaarana on, että hetken päästä mainittu varasto on täynnä jotain muuta roinaa tai joku muu anoneuvo :(

Näyttää niitä olevan aika monen merkkisiä tekeleitä markkinoilla. Toiset kehuu, että se on se putken halkaisija, joka homman tekee (esim. 50 mm.) toisaalta seinämä taitaa olla 1-1,5 mm, harvoin kai 2 mm. Pressukankaat 200-600 g/m2 muistaakseni. MIstä näistä sitten tietää.

Rakennuksella meillä oli semmoinen kaarevakattoinen varastona, mutta sen päälle jäi lumi ja se meni kolmantena talvena lyttyyn.

Osaako joku neuvoa?
Nimittäin se tunne, kun jätin (tarkoituksella/laiskuuttani) generaattorin ek-traktorin perään, lähdin naapuriin nostamaan (alunperinkin aika kohtuuhintaista) paalia hevosille ja puolivälissä matkaa genu menee kuperkeikkaa perässä! Ei silti, jos sähkö menee pois, niin uskallan kyllä kokeilla käyttöön vielä vaikka mittarikotelo vähän solmussa onkin!

Ei selityksiä, vain v1tutusta. Harmittaa vaan oma osaamattomuus.  :-[

(vetovarren pallot tuli tapeista ulos, kun siinä on alunperinkin niin pienet reiät tapeissa, ettei sovi oikea sokka vaan joku mutkalle väännetty rautalanka)
Onko kokemuksia/tietoa Peugeot Kisbee nelitahtiskootterista? Mulla on nyt ongelma täällä kaksi ja puoli vuotta vanhan koneen kanssa. Härveli on ollut useita kertoja merkkikorjaamolla, mutta ei tuu kuntoon. Yleensä vaihtavat tulpan ja kone käy vartin. Joko ei ole tietoa/tukea muualta tai sitten ei vaan viitsitä tutkia.

Oireena on koneen tukehtuminen kun kone on lämminnyt. Samantien ei lähde käyntiin, mutta jäähdyttyään kyllä. Puolikaasulla härnäämällä pystyy jotenkin etenemään. Itse epäilen, että automaattiryyppy ei toimi oikein. En vaan oo löytänyt tietoa, miten sen sais testattua/pois pelistä.
Vapaa sana / Teemapäivä Loimaalla
: 03.10.14 - klo:12:36
Olikoos Loimaan lantalukiossa eli Hämeentien yksikössä joku koulun sisäinen teemapäivä tänään kun en mainosta ainakaan mistään yleisestä oo bongannut? Oli vaan pihalla normaalia enempi härveleitä kun aamupäivällä siitä ajelin.
Vapaa sana / Uusi ajanlasku perheessä
: 26.09.14 - klo:09:58
Oikeastaan hämmästyin kuinka monenlaisia ajatuksia viikontakainen tieto itsessäni herättää. Sentään yhtä ja toista tässä jo nähnyt ja kokenut, ajokorttikin täyttää pari kuukauden päästä kolmekymmmentä vuotta.

Tähän asti meillä uusioperheessä olen itse varsinkin puhunut "ajasta ennen mua" ja "mun aikana". Ens keväänä tulee kymmenen vuotta, kun tämän tilan elämään tulin. Sitä ennen oli tapahtunut asioita niin tilan väelle kuin mullekin ja siitä alkoi yhteinen taipaleemme. Nyt ollaan ajanlaskun alussa taas - aika ennen emännän sairastumista ja sen jälkeen.

Olen vitsaillut, että kun on nuori vaimo niin se pitää isännänkin nuorekkaana. Mutta ei meidän emäntä niin nuori ole, että osuisi varsinaisesti Hodkinin lymfoomaan sairastuvien tyypillisempään ikäryhmään. Mutta mää väänsin siitäkin mustaa huumoria, että "sulla on parikymppisten nuorten aikuisten tauti". Ei mikään mukava uutinen, mutta löytyipä sentään joku syy, johon on jopa hoitoa.

MIksi asia konkretisoitui tänään tämän avautumisen muodossa johtuu siitä, että hän lähti tänään ensimmäiseen myrkkyhoitoon. Ei tule yöksi kotiin vaan menee sukulaisen luokse elpymään, meillä kun on semmoinen hulabaloo yleensä niin isompien kuin pienempienkin lasten toimesta. Vähän tais emäntääkin jännittää, mutta toisaalta hänkin on sen verran monenlaiasta nähnyt, ettei pienestä hätkähdä. Murhe eläimistä on tottakai myös suuri murhe, mutta nyt näyttää siltä, että lomitusasia järjestyy parhaalla mahdoillisella tavalla ja saadaan homma toimimaan melkein kuin itse tehden.

Mää kirjoittelen tätä sen vuoksi, että mun täytyy keskittyä pitämään itseni kuosissa. Täytyy hoitaa omat hommat hyvin (kuten aina) ja vähän enemmän keskittyä seuraamaan mitä navetassa tapahtuu. Päivätöissä kerroin reilusti missä mennään ja mistä keskittymiseni herpaantuminen johtuu. Lomia on käyttämättä ja liukumaakin varmaan järjestyy. Onneksi sääennuste näyttää ihan mukavalta, ihan kaikki koneet ei oo rikki ja sateen jälkeen tulee aina pouta!
Sattuneesta syystä tuli juur ny mieleen udella ratkaisuja rakennusten väliseen langatttomaan tiedonsiirtoon, lähinnä lähiverkon jatkamiseen. Onks joku tehny/teettäny viime aikoina? Joku WDS olis kuulemma kova sana? Itse tykkäisin, et suunta-antennikin ehkä vois olla tarpeen. Ja mielellään edulisesti jos sais aikaiseksi.
No niin, tämmöistä heitän, lienee pää pehminnyt lämmöstä.

Tarvisin yhteen projektiin HC eli pelkän lähivaloumpion tai oikeastaan useammankin. 7" olis optimi, mutta semmoista ei ole vastaan tullut lainkaan. Vanhoissa E12 bemareissa ja myös vanhemmissa VW Sciroccossa oli sellaiset kaksoisvalot, että uloimmissa oli vain lähivalot, Mutta ne on 5" 3/4 - sellaisetkin kävis, mutta sitten pitää olla taustat kans, että saa kiinni.

Romikselta joo, mutta harvoin on aikaa moiseen retkeilyyn. Laitoin ny verkon tähänkin foorumiin, jos vaikka jollain olis tuttuja romiksella. Mää oon yhdet tämmöiset joskus 10 vuotta sitten hommannut, mutta ne on jo käytetty. Välityspalkkiona se vanha tuttu omakustantaiset kahvit lähihuoltamolla.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 11