Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 208

Viestit - maraani

Kone tuli tänään aamulla kotio, aamun ruohot jaoin vielä hamsterilla. Parin viikon + yhden päivän voimistelu se oli.

Ja kyllä, moottorin ja pumppujen välinen koplinki oli särkynyt. Laskusta sitten näkee, mitä siihen meni aikaa ja mitä osia. Tekivät samalla härveliin huollon, kun korjaamoukko sitä ehdotti. Eipä meillä ole ennen huoltoja pajalla teetettykään, kerta se ensimmäinenkin!

On tää palstan visuaalisen ilmeen paskominen (ilman uusia dokumentoituja toimintoja) mun kohdalta se viimeinen naula tän foorumin arkkuun. Yksityisviestit toimivat enkä poista tunnustani, mutta palaan tänne vain satunnaisesti. Tuskin tämäkään palsta yhtä miestä kaipaa. FB:ssä olen päivittäin vaikkei niin tarvitsisi sielläkään roikkua, kaupallista paskaa sekin.
Ei v1ttu mää klikkasin tota "Agronet yrityksille" -kohtaa,  joka vie prorahastuksen sivuille. Ja mitä siellä sanotaankaan:

"Agronet on alan johtava verkkoyhteisö, joka kokoaa kaikki maatalouden ja maa- seudun asioista kiinnostuneet yhteen keskustelemaan ja vaikuttamaan."

#VMP En voisi olla enempää eri mieltä!  :( :( >:(
Vapaa sana / Vs: Tästä ei Tuu mitäänå
: 28.02.19 - klo:08:27
Niin ihanko totta juma-lauta, että tätä näkymää ei voi kustomoida (fontti, värit jne.). On kyl erittäin surkea, jos tällaiseksi jää. Ja noi mainokset on aika säälittäviä nekin.

Tätäkö uudistusta tässä on odotetu kull1 pystyssä vuosi tai kaksi? Missä ovat uudet toiminnot tai edes kuvaus niistä!  #VMP
Lainaus
Lähialueiden S-marketeissa on Valion jukurttipurkkien

Lapset tykkää noista ja muutama vuosi sitten Ingmannen ja Valion purkit vuorottelivat lähes päivän tarkkuudella 2 kk välein niin että toinen maksoi 0,29€ ja toinen 0,35-jotain. Eli vaihtoivat hinnan keskenään.

Miten niin vapaa kilpailu eikä mitään etukäteen sovit-tua.
Kauppias hinnoittelee kuluttajahinnan miten huvittaa, ostaa molempia sisään 10 snt/purkki.
  Minkähän osan viljelijä voi korvata ruokataloudessa omalla tuotannolla verrattuna kehen tahansa (kesä)mökkiläiseen ja mikä sen taloudellinen arvo on vuositasolla?
Oman tuotannon arvo, ts. taloudesta ulos maksettua rahaa säästyy esim. meillä vuodessa
- maito n. 1200 €
- häränjauheliha 1500 € (verrattuna 10 €/kg maksavaan bulkkijauhelihaan, jota luultavasti ostettaisiin kaupasta)
- häränlihan muut osat arviolta 500 € (ei ostettaisi, jos ei olisi itsellä)
- kananmunat 250 €
- puutarhamarjat korvaavat kaupanmehuja vuodesta riippuen ehkä 500 € edestä
- kesäpossuja ei ole ollut enää pariin vuoteen, arvo n. 1000 €/a

Peruna ei meidän mäessä oikein menestynyt, nyt ei ole muutamaan vuoteen kokeiltukaan.
Jokos tämä vika on selvinnyt / korjattu? Tuotahan tarvii päivittäin, joten toivottavasti jo työkunnossa.
Sitä vetolevyä tms. kytkentää meinas huoltoukkokin, että siitä johtuu. Mutta sanoi tutkivansa asian. Kone lähti vasta tänään torstaina aamulla korjaamolle, kun oli kyytimiehellä kiiruita.

Päivittäin käytetään navetalla juu, reilu 200 tuntia vuodessa. Nyt seuraa vähän voimistelua muutama piävä. Mulla on vahva rutiini rehuhamsterin käyttöön, kun sillä jaoin rehua 704 päivää ennen kuin saatiin tämä Norcar ostettua noin vuosi sitten. Ja ostopaalit ainakin on nyt löysiä ja kuivia, ne saa varsin kohtuudella jaettua. Eikä ruokittavia eläimiä kuitenkaan ole neljääkymmentäkään.
Vapaa sana / Vs: Agronet lopetetaan
: 20.02.19 - klo:05:40
Ja ennen lopullista sulkemista foorumin toimintaa rajoitetaan, ettei tulisi vieroitusoireita? Viime perjantaista lähtien noin 90% yrityksistäni lukea viestejä on päätynyt ilmoitukseen "palvelimen IP-osoitetta ei voitu selvittää" tjsp.

Edit: se virheilmoitus taitaa sittenkin olla "palvelinta keskustelukanava.agronet.fi ei löydy"
Ettei ny olsi moottorin ja pumpun välises sakara tai mikä siä onkaa kytkimes vikaa? Tuo "varon ääni" vois olla että kytkin olis luistanu sakaroiden tms antauruttua tai kytkin luistanu aksilalla kiilan yms petettyä..

Pelkkä varon kuoleentuminen yhyreltä liikkeeltä ei tee viä kuolleeksi koko hydrauliikkaa.

Vanhemmista avanttiista meni niitä jostain syystä mutta uurempiin en muista vaihtaneeni..
Joo, tämä vaikuttaisi hyvältä analyysiltä.

Sen verran sitä pakettia katsoin, että en ainakaan tänään alkanut sitä itse kotona avaamaan. Täytyy ny nukkua ainakin yön yli ja miettiä, jos tarjois sitä vaikka paikkakunnalla olevaan korjaamoon. Oma miettimisensä on sitten siinä, miten sen härvelin sinne saa kuljetettua. No hinausauto varmaan sen veis.
755 eli linkkuNorcar meni linkkuun niinkuin sen kuuluukin, mutta sitten hävisi hydrauliikka kokonaan. Joskus siinä ääriasentoon käännettäessä kuuluu varo vinkuvan, mutta kai sen kuuluisi palautua häiriön poistuttua?

Missäköhän tuollaisen päälle ymmärretään täällä Lounais-Suomessa, tehtaan sivulla ei ollu huoltoja/korjaamoita ollenkaan?
Yks ukkeli tuolla noamakirjassa maenosti autoon ölöjynvaehatusta suoattimineen 60 eurolla, kysäsin että mitä ölöjyö ja sano olevan semmosta ku Fuchs öljy 5v/40. Ompiko moesista ölöjyistä sanomista, hyvvää eli huonoa?
Oli siitä mainintoja nettikeskusteluissa ainakin 15 vuoden takaa et ei ihan uusi tulokas.

Eräs tukkuliike mainostaa näin "Valikoimissamme ovat maailman ja Suomen suurimmat öljymerkit: Mobil, Shell, Castrol, Valvoline, Neste, Teboil, Fuchs, Gulf sekä muut tarpeelliset laatumerkit"
Eipä niistä paljoa tule, kun jossainkin kerrottiin olevan puoli metriä lunta päällä. Joku seinä, jossa paneelit ovat pystyssä, on lumeton. Eikä niitä paneeleita kannata puhdistella, maksaa se harjan heiluttaminen sen verta enempi mitä sähköstä tulisi (jos tulisi).

Tuulivoimaa tulee tällä hetkellä yllättävänkin paljon, toista tuhatta megawattia. Tuplasti sen mitä vesivoimaa.

Ja kulutuksesta neljännes on tuonnin varassa, niin kuin yleensä on.

Se tuulivoima ei sitten ole kaikki kotimaista.
Tuotantotavoittain jaoteltu kaavio sisältää käsittääkseni vain Suomessa tuotetun energian jaottelun - vai onko tuontienergiasta joku sertifikaatti, mikä osuus energiasta on mitenkin tuotettu?


ei se sähkön myynti noista paneeleista taidakaan mitään rikastumista tuottaa.Myynti taitaa olla aika vaikeaa saada kannattavaksi. Lähinnä oman käytön korvaaminen - jos tuotto ja tarve jotenkin kohtaavat. Myös vuodenajallisesti.
Juuri näin. Omaa ostoa korvaamalla hyödyksi tulee myös siirron ja verojen osuus.

Oma näkemykseni on, että omakotitalokokoluokan paneelit eivät kannata taloudellisesti milloinkaan, tuskin kaikki isommatkaan. Imagovaikutuksen hintaa onkin vaikeampi arvioida, mutta miten omakotipanelisti sitä hyödyntää? Maajusseilla oon varmaan muitakin rahareikiä, olisiko tällä imagollisesti niin paljon merkitystä että kannattaa investoida? Ihan kauaa ei enää tehdä juttujakaan, että pääsisi patsastelemaan paikallislehdessä.

Mutta monen pienkohteen sähköntuotannon paneelit pelastavat, jos verkkosähkön saaminen tulisi kohtuuttoman kalliiksi. Varmaan "kaikki" merisäähavaintoasemat ja muut ihmeellisissä paikoissa sijaitsevat vähän virtaa kuluttavat laitteet toimivat aurinkopaneeleilla. Ja kesämökillä käyttö on kesällä, jolloin jotain tehoa voi tullakin.
Metsätalous / Vs: Kuidunhinta
: 02.02.19 - klo:18:32
En tiedä tästä asiasta muuta kuin että olen kysellyt useampana syksynä/talvena/keväänä MHYltä, mistä saisin ostettua energiapuuta tai havukuitua polttopuuaihioksi (omaan käyttöön). No sellaista lajia ei kuulemma ole kenelläkään myytävänä. Hinnasta ei ole puhuttu mitään. Tarve 50 kiinto m3.

Täytyis varmaan laittaa ilmoitus lehteen.
Eipä niistä paljoa tule, kun jossainkin kerrottiin olevan puoli metriä lunta päällä. Joku seinä, jossa paneelit ovat pystyssä, on lumeton. Eikä niitä paneeleita kannata puhdistella, maksaa se harjan heiluttaminen sen verta enempi mitä sähköstä tulisi (jos tulisi).

Tuulivoimaa tulee tällä hetkellä yllättävänkin paljon, toista tuhatta megawattia. Tuplasti sen mitä vesivoimaa.

Ja kulutuksesta neljännes on tuonnin varassa, niin kuin yleensä on.
johtaja sibilän asettaman , Karhisen vetämän maatalouden selvitymistyöryhmän loppuraportti julkaistaan.

Onpa hyvä ku muistutit.Mitähän hyvvää tualta o tulossa.Mitä luullet.
Yle kertoo: "S-ryhmä jatkaa ruuantuottajien kritisoimia hinnanalennuksia: tänään laskee kahvin ja maidon hinta
Maatalousyrittäjät kokevat, että kuluttajahintojen alennukset revitään heidän selkänahastaan."
Sivuja: [1] 2 3 ... 208