Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 11

Aiheet - maraani

755 eli linkkuNorcar meni linkkuun niinkuin sen kuuluukin, mutta sitten hävisi hydrauliikka kokonaan. Joskus siinä ääriasentoon käännettäessä kuuluu varo vinkuvan, mutta kai sen kuuluisi palautua häiriön poistuttua?

Missäköhän tuollaisen päälle ymmärretään täällä Lounais-Suomessa, tehtaan sivulla ei ollu huoltoja/korjaamoita ollenkaan?
Vapaa sana / Joko on uusi?
: 24.01.19 - klo:17:03
Näytti vaan aika eksoottiselta pitkin päivää...nyt näyttää samalta ku ennen?
Mikä se olisi mahdollinen polku ammuntaharrastukseen? Jossain kerhossa kun käy pari vuotta tunnollisesti räisikimässä, niin sittenkö saa luvan hankkia oman aseen? Mutta ei niitä ampumispaikkoja kovin tiheässä ole eikä ruutiaseella kai ammuta muualla kuin radalla (pl. metsästys)? Ilma-ase lienee edullinen hankkia ja käyttää, mutta voiko silläkään tavallisella taajamatontilla harjoitella?

Kaverin puolesta kyselen
Onko kokemusta, miten (sähköisillä) kauppapaikoilla ovat säilörehun myyjät ja ostajat toisensa kohdanneet. Mitä tuossa katsoin, niin olkea oli kaupan aika paljon ja suurin osa myytävistä rehupaaleista oli aika pohjoisessa. Mietitytti myös, ovatko syyskuiset ilmoitukset vielä voimassa.
Tarttis purkaa vanha navetta pihalta pois maailmaa rumentamasta. Tähän asti navettalato on palvellut varastona, jopa autokatoksena, mutta ei oo vanhaakaan autoa sinne enää pariin talveen pysäköity, kun on meinattu et putoo tiiliä. Viimeksi siirrettiin sieltä jo käytössä ollut heinäpaalikin pois, ettei ainakaan vieraan lomittajan tarvi rakennukseen mennä.

Ei viitteis tiilikattoa rysäyttää ihan samaan kasaan, mut ei sitä varmaan kukaan uskalla katolle mennä purkamaan. Täytyy varmaan jollain nostokorilla hakea ensin tiilet pois. Sen verran mitä mää oon tuommoisia purkanu, niin kuivissa puissa on naulat ihan hemmetin piukassa. Ei se siitä ihan työntämällä nurin mene!

Eräässä kohteessa näin, kun jo osittain romahtanutta rakennusta purettiin kourakuormaajalla kuorma-auton romulavalle. Piukassa oli nekin tikut. Siinä tais olla peltikatto.
Hankkijan mainoslehtisessä näytti olevan mielenkiintoinen opastin sellaisille, joilla jo on iPad.

https://www.hankkija.fi/Koneet/Tarvikkeet/sahkolaitteet-ja--tarvikkeet/ajo-opastin-ontrak/

Tonni verollista hintaa, mutta onko mitään virkaa?

Muoks. käyttöohjeesta ote:

"Näytön oikeassa laidassa on kohta "A/B Line set" sen valitsemalla voit aloittaa uuden ajolinjan luomisen painamalla "Set A point" ja ajamalla vähintään noin 30m haluttuun suuntaan ja painamalla "Set B point".
Nyt olet asettanut itsellesi ajolinjan jota voit alkaa seuraamaan
Täppäämällä keskelle ruutua kytket "maalauksen" päälle ja pois.
Näytön ylälaidasta näet käsitellyn pinta-alan ja ajonopeuden, sovelluksella on mahdollista luoda lohkoja ajamalla lohkon ympäri ja tallentaa laitteen muistiin, myös lohkokohtaisten ajolinjojen muodostaminen ja tallentaminen on mahdollista."
Viime vuonna oli edellinen tapaus. Ei paljoa naurata somerolaisena maidontuottajana noin niinkuin toimialan imagon kannalta tarkasteltuna. Eniten huolestuttaa huolehtiiko kukaan näistä ihmisistä. Kyllä näihin täytyisi voida puuttua aikaisemmin. Paljon ennen kymmeniä tarkastuksia, jotka eivät johda mihinkään.

http://www.sss.fi/2018/04/somerolaismiehelle-pysyva-nautaelainten-pitokielto/
Ei lisättävää. Iso käsi. <3

https://www.youtube.com/watch?v=nNDQRA_Nyds

"Uskon edelleen,
ihan pieneen ihmeeseen,
keväällä kylvän uudelleen"
Viikko sitten tuli täysrehua siiloon, kuukauden välein yleensä tulee tai siis tilataan. Tänään emäntä sanoi, että ihan kuin olis maitomäärä palautunu ennalleen. Ja mää sanoin takaisin, että ei ollu ihan_niin_paskaista_parsissa_kuin_mitä_on_viikon_ollu.

Siilonloppu oli tällä kertaa tosi jauhoista, siilo meni kyl aika tyhjäksikin. Keskeltähän se tyhjeneekin ja alasuppiloon sitä jauhoa varmaan jää, vaikka jyrkkä onkin. Puoltoista viikkoa varmaan meni, et maitomäärä oli alhaalla ja sonta lensi, kun kioskirehussa on niin paljon hienoa ainesta. Annostelu kun perustuu ruuvin pyörimisaikaan, niin pitäis varmaan joka päivä kalibroida kioski? Eikä lehmät kyl tykkää siitä jauhosa, kun ovat pellettiin tottuneet.

Lajittuuko se rehu siilossa vai autossa? Puhaltuuko se hieno aines ensimmäisenä siilon pohjalle vai lopuksi päälle? Mitä tälle ongelmalle voi tehdä vai voiko mitään?
Sain toimeksiannon tunnustella käytetyn pyöröpaalaimen hankintaedellytyksiä. Paalaimen suunniteltu käyttö on olkien, kuivaheinän ja suojavyöhykeruohojen korjuu. Luultavimmin vain kymmeniä paaleja kaudessa.

Minkä merkkinen ja missä hintaluokassa? Käärijä hankittaneen myös.
Metsätalous / Metsurihakkuu?
: 07.11.17 - klo:07:57
Emäntä otti tuossa päivänä muutamana isänsä kanssa puheeksi metsän hakkuutarpeen. Vajaat kymmenen vuotta sitten on viimeksi hakattu jotain, sitten Tapanimyrsky hoiti metsää vähän lisää. Suunnitelma on jo vanha ja sen mukaan varmaan olisi jotain hoitotöitä tehtävänä.

Vanhaisäntä meinas, että jossain mäensyrjässä on muutama kymmenen mäntyä, jotka tarttis säästyä, kun sieltä muuten olis syytä jotain hakata. Pappa oli sitä mieltä, että ei sinne voi konetta päästää vaan metsurityönä hakattava ja puut vinssattava pois. Mää en oikein usko, että tuo tekniikka olisi erityisen kustannustehokasta. Voin olla väärässäkin, ei ole kokemusta metsänhoidon organisoinnista eikä oikein toteutuksestakaan.

Edelliset männyt, jotka säästettiin vastaavanlaisessa hakkuussa (tehtiin koneella), kaatoi Tapanimyrsky melkein kaikki :(
Kuinka vajaan kuivurillisen voi kuivata, ts. paljonko vähintään pitää viljaa olla (% kapasiteetista)?
Onko AB-taistelutovereilla havaintoja lypsylehmäpalkkion v. 2016 korvausten loppumaksusta. Vipu kertoo, että maksettu olis kaikki, mutta maksutapahtumista ei selviä kuin syksyn päivä. Eikä silloin tullu mun muistaakseni kaikki vaan "ennakko"? Sama kai sonnipalkkion osalta, ainakin 2015 loput tuli vasta kesäkuussa 2016.

Farmitissa oli lainattu Mavia tähän tyyliin "Myös EU:n lypsylehmäpalkkion ja EU:n nautapalkkioiden ensimmäiset erät maksetaan joulukuussa." josta voisi päätellä, että loppu jää seuraavan kesään?
Viime viikolla palattiin vaiheeksi normaalitilanteeseen koneiden osalta vaikka eipä tää niin mitään suurta juhlaa ole muutenkaan ollut. Eli sesongin alkajaisiksi tyhjeni lietevaunun rengas. Vaunu "tuli" meille viime elokuussa ja on tuntemattoman ikäinen - vanha kuitenkin. Jokusen kymmenen kuormaa mää sillä ehdin kelkkoa viime syksynä ja nyt keväälläkin vähän. Hyvin toimii, 11 m3 Tempo. Ei haittaisi vaikka Maxxumissa olisi hiukan enempi tehoa, mutta pärjäähän tuolla.

Etummaisen akselin molemmista renkaista on sisäpuolen kyljet ihan ruvella. Toisesta renkaasta jo pakeni ilma. Lieneekö edellinen omistaja ajellut vajailla renkailla?

Ei oikein budjetti salli eikä muutenkaan luonto anna periksi vanhaan vaunuun laittaa ihan uusia renkaita (joo, tyhmää, että oli muka varaa ostaa vaunu, mutta ei siihen kahta rengasta). Käytettyjä renkaita vaan ei tunnu olevan oikein missään. 22.0/70-20 on koko.

Kysyin sitten paikallisesta rengasbaarista yhtä rengasta. Tarjouksen mukaan Belshina on 850 € sis. alv, ulkorengas, sisärengas ja asennustyö. Toinen tarjous oli 695,- sis. alv erittelemättä sen paremmin (luultavasti +rahti). Kolmas tarjous oli kaksi rengasta kotio toimitettuna 1050,- alv 0% eli verolliseksi renkaan hinnaksi tulee 651,-.

Sisärengas 50,- tuossa ekassa tarjouksessa, olisko? Kuin ihmeellistä rakettitiedettä sitten on sen renkaan asennus lukkovanteelle, jos hinta on noinkin korkea?

Liete kulkee nyt edellisellä 6 m3 vaunulla - täytyy vaan tikata hiukan taajempaan!
No niin, ihmettelyssä naapurin massikka 80-luvun lopulta. Datatronic. Seissyt kuivassa suurimman osan viime vuosista, satunnaisesti käytetty.

Nyt oli naapuri luvannut sen sukulaismiehelle polttopuuntekoon, mutta kun piti lähteä viemään, huomasi, että ei vaihda aluetta. Itse asiassa huomasi ongelman jo siitä, että kytkinpolkimen painaminen sytyttää merkkivaloja, jos kaikki on kunnossa, vaikka virta ei ole kytketty. Nyt ei sytytä. Alueen pitäisi vaihtua lyhyempää vaihdekeppiä vasemmalle vempauttamalla, näin ei nyt tapahdu. Toimimattomia ovat myös tplukon ja nelivedon painonapit. Sikäli loogista, että nämä kaikki toiminnot ovat saman sulakkeen takana. Sulake on ehjä ja siihen tulee jännite, kun kytkee avaimesta kääntämällä virrat.

Massikkamysteeri? Mistäpä ratkaisu?
Sivuja: [1] 2 3 ... 11