Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 177

Viestit - Maalaispoika

No nyppä se kurssi on käytynä.Läpivientejä tuli ihan mukavasti,kun jujusta sai kiinni.
Nyt jotenki epäilyttää ettei se semmarin tuloksiin verrattuna tule paljon ainakaan heikentymään 8)
Kun kuunteli kuinka se pitäisi tehdä,ei suurin osa semmareista kuitenkaan niin tee :(

Millos on tentti ja tehän ette vissiin saa edes omilla eläimillä treenailla tässä välissä?

Meillä poiki ensimmäinen 6 kk luvan saamisesta...  ;D
Minä olen käynyt kurssin neljä vuotta sitten ja emäntä kävi viime vuonna. Yksi parhaimmista investoinneista maitotilalla. Niin vain kuuluu kursseilla käyvän sellaisiakin, jotka vielä muutama vuosi sitten sanoivat, ettei koskaan.
Ei kai meidän pitäjäs tartte miettiäkään, kummanko laittaa, jos kerran huolto ja asennus löytyy niin läheltä.

Meillä on ollut vanhassa navetassa Elotec yli 5 vuotta ja nyt myös uudessa navetassa on se. Muuta vikaa siinä ei ole ollut kuin se, että ukkonen särkee sen tosi helposti.
Eikö antti-x:nkin olisi nyt hyvä vaihtaa leiriä, kun olet patsastellut Maito ja me- lehden sivuilla?  :P

 ??? En ainakaan uusimmassa. Ehkä jossain vanhassa, mutta ei tuossa viimeimmässä ole kuin pari "naapuria" ( eli alle 100km päässä lypsävää). Kyllä minä pidän kiinni siitä että pitää ensin olla näkyvästi lehdessä (haluan vähintään aukeaman jutun) ja vielä tätä tuoreinta esimerkkiäkin vahvemmin korostan sitä miten rintama pitää vaikka konkurssi tulisi, ehkä viittaan talvisotaankin. Ja sitten vasta voi vaihtaa.  Some:ssa pistän ilmoituksen 2 päivää siitä kun on lehti kolahtanut postiin :P Syyksi pistän sen että vaimo suuttui tuotantoneuvojalle ;)

Edit: Mait ja me, 2/2013, s48, kuva avoimista ovista mutta ei siinä minua kyllä näy. ;)

Sori, väärä lehti...
Eikö antti-x:nkin olisi nyt hyvä vaihtaa leiriä, kun olet patsastellut Maito ja me- lehden sivuilla?  :P
Meillä on 6 metrin kehävälillä Metsäwoodin kehät, aika samoissa hinnoissa olivat Laten vastaavien kans. Samasta paikasta tuli myös päätyseinien pystypalkit, erittäin mittatarkkoja olivat ja sopivat hienosti paikoilleen.
Finnmilkin avoimet ovet on päätetty pitää 18.joulukuuta.

Taas pohojan muan keikkaa pukkaa  ;)

Saa meilläkin poiketa samalla kertaa.  :D
Ja tuliko sille maalaispojalle nyt sini vai punakoneet?

Siniset...

Kiitoksia kaikille paikalla käyneille, liki 1000 henkeä kävi, vaikkei ketään vierasta esiintyjää ollutkaan. (Kysyin kyllä Matti Airaksista...)
Onko niistä kauheasti navigaattoritiloille hyötyä?
Ei jontikkaan voi laittaa kuin Hy-Gardia!
Mulla on apevaunun edessä 3650 160 heppaisena, avoimiin oviin kyllä ajattelin laittaa uuden vaunun eteen 400 heppaisen 3040:n ihan vain piruuttani.  :P
Meille asennettiin viime viikolla Termaterin katto, noin 2400 m2. Onhan se sisäkatto paljon siistimpi verrattuna Protaniin, sileä valkoinen pelti ilman ainuttakaan ruuvinpäätä näkyvissä. Aikaa asennukseen meni kaikkine viimeistelyineen vajaa 6 päivää, nopeamminkin olisi onnistunut ilman yhtenä päivänä tullutta ukkosta. Katon lisäksi asentajat laittoivat valoharjan ja hormit paikoilleen. Aluksi Protan olisi ollut reilusti halvempi mitä Termaterin ensimmäinen tarjous oli, mutta kilpailutus kannattaa. Reilusti vitosella alkoi neliöhinta.
Kyllä vain aika sissi täytyy olla, jos meinaa tehdä jonkun 150 lehmän navetan omana työnä. Pitää vain hahmottaa, että ne normaalit maatilan työt täytyy hoitaa rakentamisen ohella. Meillä on juuri nyt käynnissä navetan rakentaminen, rakennusliike hoitaa rakennustyöt ja suuret kokonaisuudet (katto, kalusteet, lypsyjärjestelmät) tulevat asennettuina. Vaikka rakennusliike onkin rakentamassa, niin silti saan itsekin olla rakennuksella ihan niin paljon kuin kerkiän. Siivoamista riittää jatkuvasti samoin kuin valumuottien purkua yms. Päiville tulee mittaa, kun aamunavetan jälkeen lähden rakennustyömaalle ja sieltä tulen taas iltanavetalle.

Kilpailutukset hoidettiin itse ja rakennustarvikkeet tilaa työmaan vastaava mestari sovitusta paikasta. He siis hoitavat itse, että työmaalla on aina, mitä tarvitaan. Vaikka rakennekuvat ovatkin tosi hyvät, niin silti päivittäin keskustellaan vastaavan kanssa, että kuinka tietyt asiat tehdään. Eli asioista täytyy olla perillä koko ajan.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Asema
: 28.04.14 - klo:21:31
Lypsämisestä se raha kuitenkin tulee, eli jollei se kiinnosta niin sitten on väärällä alalla tai kassa kuiva lypsäjien palkkaamiseksi.

Noin mäkin sanoin vielä viisi vuotta sitten ja työntekijäkin oli hetken aikaa navetalla. Silti mieli on muuttunut ja robotteihin ollaan siirtymässä. Nykyään vain taitaa olla jo paljonkin sellaisia maitotilallisia, jotka eivät ole lehmiä lypsäneet millään muulla kuin robotilla. Ei kai se silti tee heistä sen huonompia kuin muistakaan.

Joko soot antanut kenkää uppiniskaiselle työntekijälle. ;D ;D

Jep.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Asema
: 27.04.14 - klo:11:53
Minkälaisilla hinnoilla on vaihtanut omistajaa käytetyt esim 2*8 lypsyasemat.
Tarjontaa ainakin näyttääisi olevan runsaasti ja myyntihinnat uskoisi olevan pieniä,mutta paljonkos tuollaisen uudelleen asennus voisi kustantaa?
 :-\ :-\

aseman saisit multa pilkka hintaan ja vaikka asennettunaki. ja 2 a2 lelyä saisit 40 000 lypsään.
Noi robot ei oikein sovi mun kuvioihin kun elukat kulkis lypsyllä useamasta rakennuksesta asemarakennuksessa.

Koska aseman tarve olisi ajankohtainen? Vuoden lopulla vapautuu 2x8 kalanruoto + 5000 l tankki.
Sivuja: [1] 2 3 ... 177