Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 5

Aiheet - Maalaispoika

Pitääkös sellainen tieto paikkansa, että mikäli muuta maksutapaa ei ole tarjota kuin laskutus, niin silloin laskutuslisää ei saa periä? Meinaa olla vajaan neljän euron riita erään nimeltämainitsemattoman maataloustarvikekaupan kanssa.
Monta vuotta jo ollut ajatuksissa hommata potkurisekoitin, mutta vieläkin se on vaiheessa. Vanhoja keskusteluja toki olen lukenut ja Jukkaa niissä kovasti kehuttiin. Vieläkö mielipiteet on samoja ja 2 vai 3 siipinen ropelli pitäisi olla? Jyväskylässä oli näytillä Joskinin sekoitin, kovaa myyjä sen tehoa kehui, vaikka aika pieneltä se ropelli näytti.
Tänään saatiin vasta puinnit päätökseen sateiden takia ja siksi suojaviljan kanssa perustettu apila + nurmi pääsi kasvamaan melkein viljan mittaiseksi.  :D  Puimurikuski joutui puimaan pitkään (20-30 cm) sänkeen, että puinti edes ylipäätään onnistui. Heikentääkö sänki ensi kesän säilörehun laatua, vai onko se vain kosmeettinen haitta? Yksi vaihtoehto olisi tietysti ajaa jollakin kesantomurskaimella sänki silpuksi, mutta työtähän se lisää.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Hiehorehu
: 13.07.12 - klo:10:56
Ennen juhannusta lasketaan päiviä, kuinka D-arvo tippuu niin ja niin nopeasti. No viime viikolla tehtiin vanhaksi päästetyt nurmet hiehojen rehuksi, lohkot ovat syksyllä kynnettäviä 5-vuotisia nurmia ja raaka-aineanalyysin tulos: D-arvo 672.  ;D Toki valkuainen on matala 103 ja NDF 611.
Tähän asti hiehot ja umpilehmät on ruokittu olki-säilörehuseoksella. Se on ollut ihan toimiva systeemi, joskin olkien saaminen kuivina on syksyisin haasteellista. Toki ne voi paalata tuoreinakin ja kääriä muoviin. Nyt vain tuli mieleen, että voisihan rehuntekoakin hiukan jakaa pitemmälle aikaa ja tehdä osan reilusti vanhana myöhemmin kuin lypsävien rehun. Kumpiko olisi ruokinnallisesti parempi, hyvän rehun laimennus oljella, vai vanhaksi päässyt säilörehu? Molempia tapoja on varmasti käytössä, jälkimmäinen helpottaisi ja nopeuttaisi ruokintaa.
Minkälaisilla ehdoilla/vuokralla olette lietesäiliöitä vuokranneet? Tarkoituksena olisi ottaa lopettavan lypsykarjatilan lietesäiliöt vuokralle ja sopivaa korvausta siitä olen miettinyt. Kyseisen tilan kanssa tehdään myös lannan vastaanottosopimus, eli liete saa jäädä säiliöön ja tila käyttää sen omilla pelloillaan.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Kurottaja
: 12.05.12 - klo:19:55
Nämä sadepäivät on ikäviä kun ehtii lähteä konekauppoja kiertelemään.  ;) Mutta asiaan. Tulevaisuuden hankintalistalla on kurottaja rakennustyömaalle ja pääasiassa päivittäin appeen tekoon, rehunteossa siilolle ja kaikkiin muihinkin  kuormaustöihin. Merkkiin ottamatta sen tarkemmin kantaa, minkälainen kone sitä täytyisi hankkia, että edellä mainitut työt onnistuisivat hyvin? Rakennuksella saisi olla tietysti mahdollisimman ulottuva, mutta muissa töissä sen ei välttämättä tarttisi olla niin suuri. Ulottuvuus, nosto- ja moottoriteho sekä paino ovat varmaan tärkeimmät ominaisuudet.
Tänään kuulin sellaista tietoa, että rakennetukikauden taas vaihtuessa 2013 jälkeen, on nykyisen tukikauden mukaiset investoinnit saatava nopeasti valmiiksi. Sama oli ilmeisesti viimeksikin, kun tukikausi vaihtui. Eli jos 2013 saa tukipäätöksen esimerkiksi navettaan, niin sen on oltava täysin valmis 2014-2015 vuodenvaihteessa. Ellei siihen mennessä saa 100 % valmiustodistusta, niin nostamatta jääneet avustukset ja lainat jäävät saamatta. Kiire tulee, mikäli on ajatellut rakentaa 2014 aikana...  >:(
Koneet, laitteet ja tekniikka / Tuhkaimuri
: 05.01.12 - klo:11:36
Nyt pitäisi lopultakin hommata joku laite pannuhuoneen siivoukseen ja tuhkanpoistoon. Tuhkaruuvi ei käy ja siksi taitaa tuhkaimuri olla ainoa vaihtoehto. Kysyinkin jo tarjousta Suomen Imurikeskuksesta ja aika kalliilta sekin vaikuttaa. 3600 W voimavirtaimuri kahdella tynnyrillä ja kuumaa tuhkaa kestävällä letkulla reilu 2000 euroa alv 0. Onko kellään kokemuksia kyseisen firman tuotteista?
Meillä meinaa olla nyt hankala tapaus, kun yksi lehmä on päässyt maidon makuun. Oikeastaan se teki sitä jo hiehona, kun se ostokkina tuli meille. Melkein koko elämänsä sillä on ollut piikit nenässä, mutta enää niistäkään ei ole apua. Kuukauden se on ollut lypsyjen välit eristyksissä poikimakarsinassa, koska muuten se tyhjää aina yhden tietyn lehmän utareet.

Tänään se vielä näytti taitavuutensa asian hoitoon, kun se otettiin karsinasta jo kesken lypsyn. Sehän kävi heti yhden lehmän kimppuun ja puski sitä niin kauan, että se nousi parteen. Sitten olikin helppo ruveta lypsylle, kun utare oli sopivalla korkeudella. Eipä tuon lehmän kanssa taida olla kuin se yksi ja lopullinen ratkaisu?
Kauankohan lypsyaseman täytyisi kestää ennen kuin alkaa tulla enemmän remonttia? Meidän Westfalia meni reilun 10 vuotta tosi pienillä vioilla, mutta nyt alkaa osia hajoamaan. Tänäkin aamuna yhden lypsypaikan kone alkoi irrotamaan koko ajan, vaikka maitoa vielä tuli, meinasi olla lypsy hankalaa. Siitä luultavasti hajosi kick-off, eli se osa, mikä vetää koneen ylös, jos lehmä potkaisee koneen irti. Niitä on jo muutama vaihdettu pienen ajan sisällä. Lisäksi käyttöpaneelin piirilevyt alkaa olla hapettuneita, niitäkin on vaihdettu silloin tällöin á 1000 euroa alv 0.

Onko uusissakín asemissa odotettavissa vikojen lisääntyvän 10 käyttövuoden jälkeen, vai ovatko jo kestävämpiä noihin 90-luvun laitteisiin verrattuna? Entäs robotit?
Tänään kävi pari ammattikorkeakoulun tutkijaa mittaamassa appeen tekoon kuluvaa aikaa, se kuului johonkin maatilojen ajankäyttötutkimukseen. Ilmeisesti käyvät useammalla tilalla, niin myöhemmin saa sitten vertailevia tuloksia.

Monet automaattiruokkijat laittaneet perustelevat valintaansa sillä, että appeen teko työllistää ja vie liikaa aikaa. Tämän päiväisen kellotuksen perusteella meillä lypsävien appeen tekoon, sekoitukseen ja jakoon meni 30 minuuttia. Siinä lehmillä on vuorokauden rehut edessä ja rehujen siirtoon lähemmäksi seuraavana päivänä menee 5 minuuttia. Umpilehmien ja hiehojen appeen tekoon meneekin sitten tupla-aika johtuen paaleista, mutta sitä ei tarvitsekaan tehdä kuin joka toinen tai kolmas päivä.

Hidasta?
Täällä on jo ollut kovasti keskustelua happojen ja biologisten säilöntäaineiden välillä, mutta tarkoitus on jatkaa edelleen happolinjalla. Siksi kysynkin, onko huomattu eroja 2Plussan ja Mestarin Vahvan kakkosen välillä. Jälkimmäisessä on enemmän muurahaishappoa ja hiukan ortofosforihappoa, lisäksi se on halvempaa.
Vapaa sana / Bussikuskin potkijat
: 12.10.11 - klo:21:06
Rasisti ei saa olla, mutta yllättäen ainakin toinen bussikuskia potkinut poika oli joku abdullah.  ::)

http://www.mtv3.fi/uutiset/45min/jaksot.shtml?1409049
Täytyy oikein erikseen jakaa kiitosta meidän vakuutusyhtiön (Lähivakuutus) toiminnasta, ei voi ainakaan hitaudesta moittia. Perjantaina vietiin korvaushakemus kesällä ukkosen kahdesti rikkomasta navetan palovaroittimesta, maanantaina oli tehty päätös ja tiistaina oli rahat tilillä. Kuinkas muilla yhtiöillä asiat toimii?
Sivuja: [1] 2 3 ... 5