Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 177

Viestit - Maalaispoika

Mulla on -03 112 CDI Vito ollut vuodesta 2006 ja eipä siinä mitään suurempaa vikaa ole ollut. Kaikki kyllä muistaa kysellä, mitä vikoja siinä on ollut. Kertaakaan ei ole tielle jättänyt, eikä jää jalkoihinkaan, kun tehot on ohjelmoitu noin 150 hevoseen. Mitä ruostumiseen tulee, nyt on ruvennut ovissa näkymään listan kohdalla ruostetta, aika yllättävää yli 10 vuotta vanhalle autolle. Yksi tuttu automaalari sanoi, että 2-3 vuotta vanhoja volkkareita joutuu jo maalaamaan ruosteen takia.
Meikäläisen pitäisi perustaa ensi keväänä reilu 40 ha uutta nurmea, eli siis suojaviljaa kylvetään ja sopivaa kokoviljasäilörehukasvia olen miettinyt. Tarkoituksena on korjata kaikki joko vihantana tai kokoviljarehuna pois nurmen päältä. Ohraa vai jotain muuta?
Kuinka isoja asemia teillä oikein on kun on kaksi lypsäjää? Vai onko se joku kutemasoppi?

Kyllähän sitä meilläkin päin isojen tilojen isännät miesteli, kuinka yksin lypsetään niin ja niin isolla asemalla. No eivät lypsä enää, vaan koneet hoitaa sen homman. Niin meidän monttu on 12 metriä pitkä.
ei kuulema yhtään peltoria tehty ruottissa vuoten 2009 jälkeen ja noi xp:t on yhä ihan paskoja.  kesto jotain kuukauden luokkaa, ei ehi edes patterieta vaihtaan...

Toisilla ei kestä se metrin ratakiskokaan... Mä ostin 2012 KoneAgriasta mustat Peltorit akulla, akku lakkasi ottamasta virtaa vastaan reilun vuoden jälkeen, mutta pattereilla pelaa kuulokkeet edelleen.
Meidän monttu on 1,80 m leveä ja hyvin mahtuu kaksi lypsäjää. Kumpikin vain pysyy omassa päässään, niin ei tartte toisiaan ohitella.
Kesäisin en oikein mitään, mitä nyt vähän traktoriurheilua. Talvisin moottorikelkkailua, varsinkin tänä talvena on bensaa palanut.  >:(
Ei välttämättä. Nyt puhuttiin ulkomitoista ja tossa on mukana "maitopatti" 10m x 10m itse halli on siis 10m kapeampi eli 20m lehmien makuuosaston kohdalta ja toinenpääty 23m leveenä. 35 metriä suunkilleen gallin leveys 3+3 ja 5m pöydällä. 71 makuupaikkaa tulee nyt sis. Takakierto/umpi 11paikkaa ja 62m2 kuivikeosio keskiparsien kohdalle siten että lantakourut hallin päästä päähän. 4 robon hallin mittoihin on laskettu jo rehukeittiö jossa voi vaikka Vectori pitää majaansa.

Meille tulee kahden robon yksikkö 39,6 x 60,6 m ulkomitoilla. 154 m2 kuivikepohjainen poikima-alue, 126 paikkaa lypsyosastoon ja 29 paikkaa robojen taakse umpi/erotteluosastoon. Siivessä muut tilat.
Ei liity aiheeseen, mutta älkää pitäkö niitä traktoreita siellä rehuladossa tai navetassa. Palaa kaikki omaisuus kerralla. Tuttu vakuutusmies sanoi, että traktorit on vielä pikkujuttu, jos palavat, mutta jos navetta sekä karja palaa ja tuotanto keskeytyy, niin sitten on kallista. Suojeluohjeissa voi olla myös mainintaa asiasta ja korvaus voi tässä tapauksessa pienentyä.

Päävirtakatkaisimet on keksitty. Ei ole palotarkastajalla ollut koskaan mitään valittamista asiasta, kun vuosittain käy, vaikka molemmat apetraktorit ovat rehuladossa.

Meidän tarkka tulevan navetan leveys on 39,6 metriä 4,6 m leveillä reunapöydillä. Tänä vuonna meilläpäin rakennettu 3 + 3 pihatto leveällä keskipöydällä on yli 37 metriä leveä, eli eroa 2,5 metriä.
39.6-4.6-4.6-3x5.5=13.9m lantakäytäviin. Kannattaako säästää leveydessä? Meillä on tuon 36.1 keskiruokintapöydällä ja niistä tuossa sun esimerkissä erot todennäköisesti tulee. Parsia ei sais puristaa alle 5.5, mielummin 5.8(en muista mitä ne säädökset sanoo) ja jos keskimäärin neljälle käytävälle on tarjota 3.4 metriä..... syöntikäytävä on varmaan 4.2 tjsp, joten takakäytäville jää 2.7....?

anteeks et takerruin tähän  :-[ ohi aiheen.

Aika lähelle arvasit. Kehien leveys on tasan 30 m ja ne loppuvat ruokintaesteeseen. Eli ruokintapöydän ritilä 4 m, parret 5,2 m, ritilä 3 m, parret 5,6, ritilä 3 m jne. Muutama vuosi sitten tehty juuri saman mallinen navetta on  reilu 2 metriä kapeampi, eli hiukan on meillä väljemmät käytävät.
Kuinka siinä on enemmän käytäviä? Pitkittäisiä käytäviä on molemmissa 4. Samoilla käytäväleveyksillä sivupöytänavetasta tulee 3-4 m leveämpi riippuen ruokintapöytien leveydestä. Yksi pöytä pitää olla 5 m mutta sivupöydät voi kai olla 4-4,5 m. Poikkikäytäviin menee sivupöydillä enemmän tilaa. Keskipöydällä on seinään vasten olevat parsirivit täynnä parsia, kun taas sivupöydillä kaikki parsirivit on "vajaita". Tarkoius rakentaa jollain aikavälillä 3+3 halli 300:lle ja sen mitat on 36*110. Eli jää alle maagisen 4000 m2. Tuohon pitäisi sopia lehmät, robot ja poikimakarsina. Muut muualla.

Meidän tarkka tulevan navetan leveys on 39,6 metriä 4,6 m leveillä reunapöydillä. Tänä vuonna meilläpäin rakennettu 3 + 3 pihatto leveällä keskipöydällä on yli 37 metriä leveä, eli eroa 2,5 metriä.
Menee ohi aiheen, mutta Kiinnostava vaihtoehto juuri tuo 6-riviä ja pöydät sivuilla. tuosta voisi jakaa tarvittaessa pari riviä hienoille/umpilehmille.Joku vois tuosta 6-rivisestä laittaa kommenttia.

Kiinostaa minuakin tuo 6 rivinen ratkaisu jossa ruokintapöydät sivulla, mutta se on kallein kun verrataan 3+3 tai 2+2. Leveyden lisääminen lisää hintaa suhteessa enemmän kuin navetan pituuden jatkaminen.

3 +3 rivinen leveällä keskipöydällä on vain reilu 2 metriä kapeampi kuin 6-rivinen reunapöydillä.
Ensi keväänä aloitetaan rakentamaan 40 m leveää ja 60 metriä pitkää navettaa. Sisälle tilat 150 lehmälle, 126 lypsyosastossa ( 2 robottia) ja 24 umpiosastossa. 6-rivinen pohja ja leveät ruokintapöydät molemmilla reunoilla, lisäksi iso kuivikepohjainen poikima-alue.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: jd 3040
: 06.12.13 - klo:20:39
Käypä kesällä kattomas mäkivetokisoja, mulla työnalla 3040 sellaisiin kekkereihin. :-)
Tämä maksaa sen 200k€ http://www.insentec.eu/

Hollantilainen laitos, onko noita suomeen myyty ja asennettu?

Kyllähän tuo lypsää youtube-videolla, mutta on eri asia jos semmoinen olisi omassa navetassa ja lähin huoltomies ja varaosapiste hollannissa...  Nimimerkillä molemmat löytyy alle 50 km päästä :)
Hienoo tilata erääseen merkkiin huoltomiestä päivystysaikaan.Saattaa tulla Siikajoelta tai Iisalmesta,ja kilometrit juoksee.Voipi tulla kalliita huoltokeikkoja :-\
Noh kuulemma niitä taas kannellaan pihalle ja punaisia tilalle 8)

Niin... sen lisäksi että jotkut hullut haluaa maksaa robotista muutaman kymmenen tuhatta ilmaa niin ne haluaa maksaa vielä huollostakin sikahinnan 46 €/h, 0,80 €/km vai  72-84 €/h 1,20 €/km. Kumman maksaisit ennemmin :P
Ainakin on aina samahinta.Tuli huoltomies mistävain :P
Jokos olet päässy tilanteeseen että käsikiinnitteiset 0 ja ajettavia maksimissaan 1 ::) Kysyy nimimerkillä potkurauta on muistovain ;D

Kyllä tämä robomerkkikeskustelu on saanut jo ihan koomisia piirteitä.  ::)
Jos Protanin olis ottanu 150 eristeellä, niin silloin hinnaneroa oli Termateriin vain 1 euro. Meillä on meininki ottaa nelimetrinen valoharja, koska navetta on 40 metriä leveä. Termaterin oma vai joku muu, se on vielä auki.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 177