Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 209

Viestit - klapikasa

https://www.youtube.com/watch?v=AzDm3WshC7o

Pienviljely saksassa. Huom siinä kun hän lastaa sillä vanhemalla mfllä, varoitus tarra katon raalla suomeksi. Onko tommonen koppi ollut suomen markkinoilla?
https://www.youtube.com/watch?v=PuX6UL5CjwM

Puu markkinat, harmi ku ei salli tekstitys, mutta on siinä hinta lappuja osassa
45 kiinto alv0 karsittu tienvarressa pieni määrä. Kun nyt joka vuosi, tehdään, tehdään, sitten kuitenkin muuta ja tiheeksi kuitenkin jäi. Sitten vielä ihan kaikee kuusi haapaa mäntyy ja koivut klapeiks, sitten laho. Helpoin ajaa ja samaan kasaan, määrä ei nyt kovi iso, ellen nytten innostu ajaa.

Mites noi kuorikaarnaja ja muuten kuumien kesien uhrit. Ne jossa kuori vielä kiinni, eikö ne ole ötökkä hotellia noille ötököille jotka syö kuorikarnaajat? Vai toiveajatelua? Jotkut ottanut pois, mutta isot kuuset, paljon töitä saa tehdä että saa pois, olkoon. Ja ne koivut jotka säästänyt, kun kuuset nyt kuolee, niin koiuvut sentään tulee
Mäkin en ihan uskonut että hän/ne ois lopettanut tost noin näinkin äkkiä, intoa hänellä oli. Kai se kun oy ja euro määrää.

Tos yks naapuri, kone yrittäjä, jätti ittensä eläkeelle, tarkasti laskettu, koneet oli kirjanpitoon nolla arvoon kun eläke astu voimaan, ja joitan esm kuorma auto ja semmosii raha reikä jutut heti pois, mutta nolla arvona mm. uudehkoja kaivureita ja länkkäri, sekin uudehko, jäi ittelle yksityis koneina ja saa myydä niitä yksityisenä tai hallis pitää yksityis kalustona
Metsätalous / Vs: Echo CS - 4310 SX
: 10.03.24 - klo:11:36
Tarkkana saa olla, jut kun noi ilmoitetut painot on mitä on, riisuttuna.

Skogforum siis metsäfoorumi, ruotsiksi ja vaatii kirautumaan että kuvat ja videot aukee, nillä pitkään ollut painot kun ne testaa sahoja metsään valmis, eli tankattuna öljyttynä ja siihen sopivaa laippa ja ketju, taikka sitten akkusaha siihen malliin kuuluaa/sopivaa akkua, ne painot.  Mulla nytten toi otsikon saha, ei pahaa sanotavaa. Suurin etu jolla millaikin on, primeri pumppu, ja stoppi on paino nappina, eli ei ole mahdolista vetää se märäksi stoppi vääräsä asennossa. Ja se keveys, mutta kuitenkin käytännön töissä tarpeeksi tehoo. Ei tod tommonen boo- boo ei jaksa saha toi. Ja ne akku sahojen painot olen mainitsenut useasit, Käy ihan kaupassa kopeloimassa akku  ja terä laiteet paikoilaan, miltä tuntuu. Niisäkin on joissain malleissa kuitaus nappuja jollta jollain meni hermot. Sen päälle se hinta, jos ei ole ennestään "akkuinfraa" voit ehkä saada kaksi hyvää cs 4310sx, jos joutuu ostaa traktoriin laturia koti laturia ja kolme akkua?
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 10.03.24 - klo:10:31
Hurjia eroja vaikka ei edes sata km väliämatkaa. Muistaakseni sevästi veti maat jäähän silloin marraskuussa, sitten lumitalvi alkoi. Sulannut routa lumen alta. Ne sade ja +5 mikä täs nyt oli, suht hiljaa valta ojat jne, kun kuitenkin taajamien heti tulee vettä laskee mukaan.  Lumet vissii pidättää sen veden ja luovutaa hiljaa, aurinko nytten kans haihduttaa tosi paljon. Metässä hanki kantaa aamuisin, mutta kun auriko pilkahtaa ei enää kanna. Siitä pidemälle palstaa kun menee, 600 renkaat ketjuineen kannta ajaa ja kovettuu se miltei sohjo urat seuraavaksi aamuksi. Onko semmonen ilmiö nytten meillä että jos vaikka ajaa traktorilla ympyrän peltoon, niin näkyy vielä syksylla selvästi jäljet
Ja eikö kurrsi on edullinen euro vs kruunu.
Ja mä kannustan katto myös nää bensa pikku sahat, nekin kevenevät, voimistuvat ja kehityy. Kun se pro ja iso a*****nen saha ei niin kevyt ollukaan. Nytten itellä lievä selkä ja sääri kipua, niin ihanaa olla metässä kuitenkin, mutta hanki ei ihan kantanut. Kaadan prosessorille niitä mitä kaadan, siiten huilimista kun niitä puita ajan läpi. Akkusaha toimis oikein hyvin tossa, mutta kevyt bensa saha toimii myöskin.

Toinen, harvinaisen tuuletonta ja hiljaista ollut nytte myös. Nyt sunnuntai aamuvuroa jos haluais lähellä taajamaa tai muuten vaan ei haluu herättää huomiota

Kumma, makita osti silloin dolmarin, joka oli nyt jonkin asteinen ammatti saha valmistaja, mutta ei sitten ihan pro linjasto siirtynytkään mukaan?
Tässä nyt tuntuma, ei nyt vielä takempaa mittailua, sen mikä kaadan suoraan jäähdyäjään, se vajoama, oisko edes puoli litraa, löytyy seuraavana aamuna paisunta säiliön lisäyksenä. Eli puskee se elämisvaran? ulos, mutta ei ime takasin, sen joka vähän epäilin ja jariman kertoi, onko paisarin letkut ja mahdolliset liitokset nytten, Tietenkin se ilma sun muuta puskee ulos, mutta nesteet täytttää sen paisarin ja kun se sitten täynnä, se sylkee ulos.

Eilen kun käynnistin, ei valkoista savua tullut lainkaan, kai sen verran kastepisteet jne että kuivaava, ei muodostunut yön yli kondenssia pakoputkeen

Täytyy nyt silmäillä ja tarkemmiin verrata miten paljo kaadan sinne ja tuleeko sen määrä ajon jälkeen paisariin.


Ei ole pois suljettu että kansivikaa, talvella hyd jäähdytys flekti lakkas pyörimästä, seurauksena pikku vesi letku moottori kyljessä poks ja mahtava höyry suihke. Tietenkin sen letkun vaihdoin ja uudet nesteet. Yks klemmari sitten petti ja valutti ulos uudestaan, mittarihan ei kertonut lämmöt, vasta kun lämppäri ei lämmittänyt koppia sammutin pois ja tutkailnin. Näitä jokunen, kuumaan koneesen en kaatanut nesteitä, mutta se turhan kuumaksi, mittarin epäluotetavuus ja hyd piirin ventiilijumi, kun jäähdytys flekti ei pyörinyt. Tää siis talvella ja pelkästään piha tien aurauksessa.

Se mittaristo digi semmonen ja mittaa hyd sekä moottorin joku keski arvo, niin se ei nyt ihan selkee.
Tietenkin nyt joka väliin kurkaan sitä ja käytän sitä nyt leimikoon menemiseen. Kun sammuttaa, pieni pihinää jostain kuuluu, voihan se olla mikää vaan, enkä erottanut mistä. Painoin kaikkia vesiletkuja mutta ääni ei muuttunut. Sen lisäksi moottorin ympäri hirveesti pikkuletuja ympäriinssä, öljynlauhditimmia, pö pumpuunkin menee ka muita ties mitä virkaa. Jos jokainen edes vähän vanhuutaan sihisee, ja niin myös imee ilmaa sitten olla syy?

Kaitoin autodokilla parilla kympillä häkä ilmaismen, biltemassa hieman enemän reagointi aineella joka muuttaa väriä jos häkää tulee ulos.

Kuten jo kirjoitin, ei mikään tienaus kone vaan hyvä kuormauskone ja vaikkakin kulee hulolla tiellä leimikoon, vekotin. Jos pärjää lisäämällä silloin tällöin sen litran, kaikki ok
https://www.blocket.se/annonser/hela_sverige?q=valtra

eiks kukaan seuraa blocket? Se on muuttunut enemän yritys ja ei kiinostavampaan kun ilmoituksen laitto maksaa, kuulema. Seuranu vierestä että routsalaiset tilalliset enemän käyttää nää huutokauppapalvelimet kun me.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 09.03.24 - klo:08:58
Hieman enemän lunta meillä on, ja hanki kantaa, osittain, alla suojalunta ja loskantapaista. Esm eilen ei lainkaan plussa. Saas nähdä
Yhteen suuntaan ainakin se letku paisariin toimii. Ja tiedän että nesteet katoaa jos paisari haljennut.
Kun se jo, kokeilin että kuinka paljon ja kuinka kauan, ei tullut lämpöä hyttiin, Ja sammutin pois, annoin olla, ja paisarissa litran- pari, täynnä. ja lisäsin sen litra, ehkä, Eli se järjestelmästä puuttui ehkä kolme litraa, eikä kovaa ajoa.
Täs nyt kun harrastuskoneita josa nyt ei hirveesti tunteja tulee. Yks pyöräkone joka ei kovin vanha kone ole ja se työntää vedet paisunta säilöö täyteen, mutta ei ime ne sieltä takaisin. Kun sitten jäähdytäjään kaataa lisää, se tietenkin sylkee ne ulos. Jos ei tee asiolle mitään, saa sitten kaataa monta litraa jäähdytäjään. En ole löytänyt vuotokohtaa, ja moottorin öljyihin ne ei, kop, kop, tulee. Nytten pakkasaamut, melkoista valkoista sen hetken käynnistyksen jälkeen, mutta suurempi osa on kuiten pakoputkiston kondenssia joka se työntää ulos. Myös korkki auki, pinta nousee kun se ajan mittaan sitten lämpenee, mutta ilma kuplia ei tule, eikä pinta vajoa heti kuin sammutta, kuten olen nähnyt kansiviallisella koneella.

Onko ne korkit nyt vääriä? Tai liian kireet? Siis kun se työntää paisariin mutta ei ime takasin?
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 05.03.24 - klo:19:00
Joitain etelä jyrkkä reuna esiin tullut, vihreetä, ei se kerro kuitenkaan mitään, vielä.
Omat, ainakin sen 30cm lumen alla. Mettätöissä nytte, jäätynyt lumi päällä joka on ryynimäistä eikä kanna ja alla sohjon kaltaista, sen alla sula maa. Varmaan sama pelloissa. Silloin kun satoi, se lumi imi paljon ja ja pitää sen veden siellä sulan maan päällä, miten oraat siell vihtyy en osaa sanoo. Jäätä siellä ei ole
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 209