Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 189

Viestit - klapikasa

Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 04.06.22 - klo:08:39
Ei ole viellä puinnit lähellekkään täällä, mutta kun nyt tässä mun ympärillä katsoo, komeet virheettömät oraat. Toinen sitten miten niukasti on lantaa alle laitettu, ja meinaako laittaa lisää. Mutta panostamisen näköisiä oraita vettä riittäväsi eikä turhan kylmäkään. Eli satoa voi tulla. Viimeisin mt katsastus, listassa mikä vaan vilja on yli 400. Uskon, kun ei vaan ole tavaraa nytte. Sitten elokuun alussa kun tanska, puola, skååne rupee puimaan ja siltä saadaan tavanomaista suurempi sato, ja nato/yk rydistäytyisi ja viljaa tulis ukrainasta vapaasti, ja lähipisteesi tarjoaa sun viljasta syyskuussa 150.....
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 03.06.22 - klo:21:30
Vettä satannu nyt sen 50-60mm viime torstaista. Pieni lenkki, pääsäntöisesti tois nätit oraat, alava ja huonot pellot pois luettu.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: miten..
: 03.06.22 - klo:21:26
Tunnnen/tiedän n. 5 hlö jotka kahden laiteen tekniikalla liikellä. Eli, perus, siis ihan perus puhelin, tekstailu ja puhelut, toinen tabletti, googletus, face, watsuppi, sähköposti. Peltorit ja korvan välis  se känny ja selailu kunnon kokoisella tabletilla, lukeminen varsinkin vanhemilla käy helpommin isosta.  Joo blutootti ja korvanapit, mutta käy se noinkin. Varsinkin karttojen tutkiminen niin paljon kätevämpää isosta kun känny ja sitten muu liikenne puhelimessa häiritsemässä.

Ne ei kanna sitä taplettia nyt mettään, mutta kukee se kopissa ja autossa mukana
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 02.06.22 - klo:16:35
Ei kannattais tinkiä lajittelusta eikä idätyksestä. Yllättävän paljon näkyy peltoja epätasaisilla orailla ja tukkeuteneilla vantailla ajettuja raitapeltoja ja harvoja. Onkohan tingitty perusasioista.
Kyllä varmaan pitäis alkaa olla huolissaan ammattitaidon rapautumisesta, mitä näitä muutamaa viimeistä sivua lueskelee. Pellot ei kestä muutamaa kymmentä milliä kevätsateita, kun ne on tiivistetty täkäläisille pelloille aivan poskettoman kokoisilla koneilla. Pidempää piikkiä vaan jankkuriin, että saadaan vettä ja juuria läpi tiivistymistä. Ei kunnosteta kylvösiementä, eikä käydä tarkistamassa kylvöjälkeä, vaan todetaan oraista, että olihan ne putket vissiin tukossa.

Kovempaa vauhtia vaan,

Olen huomannut samat,märempää joku laskuaukko tukossa, kovempaa vaan. Lautastinttarilla vaan. Myönnän, nyt tänään tosi kovia kuuroja sateiten välissä, kyllä vettä nyt seisoo pelloilla, kattoo nyt kuinka nopeasti se imeytyy. Näillä märkyyksillä varmasti jo tulee keltaista.  Tulee lisä salaojitus tarpeet näkyviin.

Kävi mielessä, jäähdytys vaihde päällä, ja säätöllä liian vähän kaikesta. Nyt kuitenkin vantaat pysyneet auki aja kevyllä traktorilla jyrsilkylvetty ihan kelvollisia oraita, kun nyt nää sateet ohi, kuin paljon typpee nyt laitetaan?
Entäs tulpata salaojat?
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 30.05.22 - klo:16:06
Torstai vastaisen yö alkoi ja vielä eilen aamulla ripsi mitei koko ajan. Jotain 45mm ja lammikoita joillain pelloilla. Tänään auriko paistannut ja pellot valenee, huomiseksi jotain sadetta taas.

Itäuusimaa
Metsätalous / Vs: Miksi puu ei kallistu
: 28.05.22 - klo:10:28
Juu, 65-70 vissiin nyt kuusi saha tukin hintaa. Perinteisesti kasa leimaan ja rahat sekä verot poistettu jne.


Ols artikkelissä oli eritelty hinnasto, jos kuusi 55 pitkä yli 23cm, 110€ kuutio. Mänty, joka mulla ei nyt ole metsässä monta kpl, olis 150€. Olis siin jo vähän vaivan palkkaa jo jos euro puolikas puuhais ja lähettäis tartoon.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 28.05.22 - klo:10:18
24milliä tuli ja oraat kasvoi päivän aikana 5cm 😲

Juu, vaaleeita peltoja silloin keskivikkona, savimaahisia kun ollaan, varsinkin eilen nättejä rivijä vähän kaikkialla. Kai ne oli niin lähellä ja sade ajoi lämpöä maahan

vielä aamulla satoi ja kuuroja täälle päivälle luvattu.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 27.05.22 - klo:18:34
Nätisti nyt kohta kaksi vuorokautta tautta tullu sadetta. Kylässä kävi, näkee kyllä että jollain olis salaojitus tarpeita. Kun ne ehkä unohtui viime vuonna. Itelläkin yks pellonlaajennus missä vanha oja on pää virtaus viety pois, mutta se vanha oja kerää vettä vaikka molemin puolin on toimiva salaojitus.
Puhuin just taanoin yhden jolla on ratinpyörittäjä navi ja se parituntinen puhelin neovotelu käytöönoton tuskasta mutta ei antai sitä pois enää.

Itellä jou ilmainen kännykässä ja lisäantenni katossa. Levittäjällä ja kesantojen ruiskutuksissa ehdoton. Äestäessä kätevää tehdä jaot ja täys kylvökone ja pellon ainoa suora on märkä, nappasin a-b linjan ja aloitin keskeltä tyhjentää, kappas, ei tullut kiilaa ainolle suoraa linjaa.

Mitä jos ostat uuden hardi/amzonen ja pyydät lohkoautomatiikan ja traktorissa ei ole mikään valmius. Onko niillä semmosia sen kun töpseli kiinni ja antenni katton ja viivoja tekee ja kiiloissa sulkee sopivsti?
En vissin nähnyt ikinä omin silmin gee valtun, mutta eikö se ole europalle suunattu just alppi maihin ja kilpailla nh t5, vastaava case jd fentin 300, just ne n. sata hv luksus mallit jotka täällä ei vaan käy kaupaksi kuin yksitäisiä.

Ja eikö haulla löydy täältä topikki jossa haukautaan kuika vanhahtava se on kun se oli uusi.
Metsätalous / Vs: Miksi puu ei kallistu
: 27.05.22 - klo:09:22
Suostuisko huolinta firmat jos pressu puolikaan lastais haarukoilla tukkejakyytiin?

Äkkiähän nyt joku harvennus reuna sen verta tukkeja sais kokeiluun.

Kaikki nyt varmaan joskus ostannu vat eu alueelta ja miten verotta saa tavraa. Mites tukin myynti? Jos virolainen ostaja maksaa ilman niiten veroa, vat kauppaa, onko se sitten siinä vai tuleeko jotain veroja sen päälle vielä yllätyksenä?  Alvin jää pois, se nyt tietenkin, mutta pääoma 30% ja se 13% ennakopidätys kun se on ukomaalainen, tuleeko se kuitenkin?

Mutta jos noin tupa hinta hankinta kaupassa, niin sietäishän se kuljetuskustannuksen?
Ite kans, ei kovin monta pussia tarvinnut ostaa ja vanhoilla sain kylvettyä tää kevät. No, futuuri 44o€/t, massii tulee(ko) . Niin, sitten jos nyt 21 vuoden lannoitelaskusi oli esm, 10 000€ onko se nyt kesällä 30 000€, marraskuussa 35 000€ jne? Ja sitten saksa ranska jne saa hypersadon, vehnän hinta meni taas alta 200€/t ja poltoaine ja lannoitehinta vaan nousee?

Tunkua luomuun?
Metsästäjät on helvatin kateellista sakkia. Ne on jopa kateellisia ilvesten syömistä peuroista.

Olen aikalailla julkisesti sanonut että se joka ampuu ilveksen mun alueilla, saa turpaan. Ainoa pelastus. Kuusen taimien latvat pospsii, aika monta kuusen runkoa /ha joka peuran pukit hieroo sarvet kuoret rikki.
Maan omitajat täytyis kovemin vaatia kun metsästäjät kasvatavat niitä ja yhden makkaran sain. Kovempi vuokra.

Taanoin oli skogforum, rotsalaisten metsä keskustelupalstassa halutaan vuokrata  metsästysmaata. Laitoin huvikseni Suomesta löytyis muutama ha. Nehän innostui, Ilvekset verotaa täälläpäinTM aika hyvin, omin silmin tänä keväänä kome raatoa nähnyt, todelisuudessahan yksi ilves, yksi peura viikossa
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 189