Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 457 458 [459] 460

Viestit - ijasja2

Kumpikin kestää varmasti normaalin käytön. Oma valinta osui tuohon Vaman 300JH2:een, hintakin oli vähä edullisempi kuin vastaava VM.

Täällä Vaman syntysijoilla ja VM:n naapurissa VM melkoisen huonossa maineessa. Meillä porukan koneena VM:n 3m peltolana,ihan ok. kestänyt kun käyttöäkin ollut... Runko katkennut liitoksesta,vetotapit katkenneet jne. mutta ne selvästi heikkoja paikkoja,korjauksen jälkeen kestänyt mukavasti. Viimeksi kiskoin ko. härpäkettä viikon vaihteessa 3 päivää. Teliä kaipaa sekä painoa mutta eihän tämä omatekoinen olekaan ;)
Vama löytyy lähes jokaisesta talosta,VM:n maine saattaa olla huonompi kuin käytännön kestävyys. Kylällä tiettävästi yks VM:n perälevy,sitä parsittu lahjakkaasti,edellinen Vama pysyi hyvin nipussa. Samalla vetokoneella.
Mites renkaat? Jos on 50 km kulkeva kone, niin kannattaako maksaa lisähintaa, jotta saa pirellin renkaat?

Pirellit ilman muuta,ainakaan itse en muita tällä hetkellä laittaisi. Kaveripiiriin tullu monta uutta konetta tänäkin vuonna,suurin osa kotimaisia enkä tiedä yhtään muilla renkailla. Kokemukset hyviä,kulutustakin kestää ihan ok.
Vois vaikka kääntää näin päin,mielellään hiukan maksaakin ettei tartte Continentaaleja ottaa :)
Isompi tankki pitäisi hankkia. Kertokaa mitä merkkiä kannattaa suosia ja mitä  välttää. Vai onko merkillä mitään väliä, halvin tarjous voittakoon. Onko kaikilla merkeillä riittävä jäähdytysteho?

Kuin issoo haet? Mulla ROKA:n 1500 litran tankki tarpeettomana,ikää 4-5 vuotta.
Liian aikaisin lopetitte - nyt maidon hinta lähti nousuun.

Hitto ku harmittaa ;D Tänään lähti viimeiset lehmät,kakkukahvit iltasella. Kaveri meinas että onhan hautajaisissakin kakkukahvit,nää ei kylläkään olleet hautajaiset :)
Katso käyttöohje sivu 100, niin selkiää. ;D Niin ja tämä koskee ainoastaan SE-mallia.

Ihme kapine se käyttöohjekirja ;D
Mistä kannattaa kysellä ja minkä verran tuloo maksamaan? Saako vanhaan Grammerin ilmapenkkiin lisäpalikkana vai pitääkö laittaa koko hökötys uusiksi? Nimim. epätietoinen

Maksoi pari kolmesataa vaiko enemmänkin Deutsin grammeriin,keskolta. Näissä kun keskon omalla maahantuonnilla oleva penkki,ei maahantuojakaan tiennyt kelpaako "yleismalli". Ehkä sama paketti,agrimarketilla huomattavasti halvempi.

Nauratti kun ekalle koeajolle,vaikka on hytin jouset ym.,vasta tämä teki töyssyistä pehmeitä. Tiettyyn rajaan saakka,selkä hiton jumissa kun pari päivää putkeen lanannut jäätyneitä ojamaita sekä hajoitettuja kantopenkkoja. Kun meinaa pysyä edes penkillä :)
Entäs mistä sais tuhkaimurin tai vaikka pelkän syklonin 200l tynnyrin päälle. Kokeilin imurilla,ei palanut mutta seuraavalla kerralla taitaa kärvähtää ;D
Äkkiseltään tulee sekulin tuntimääristä mieleen joko satamassa ja/tai merellä tapahtuva traktorityö??

Yks tanko vaihdettu kun alkuperäinen patarautaa, muuten on vajaa 7000 ekaa tuntia menny ongelmitta :)


***Mikä merkki? Onko etukuormaaja nokalla?

6410 Jontikka, tuli -98 keväällä eli ensimmäisiä mihin sai etujousituksen. Kuormaaja on ollu pois nokalta muistaakseni yhen kerran,kansipahvikin vaihettiin kuormaaja paikallaan :) Kuormaajaa on käytetty,kuluneella viikollakin palttiarallaa kolmisenkymmentä tuntia kantojen lastaamisessa.
Jos pääasiassa lunta aurailet niin varmaan Vama 300JH2 riittää. Siinä on kaksi sylinteriä. Vama R on järeämmin tehty ja kalliimpi. Itsellä Vama 300JH1 ja hyvin on kestänyt. 2790 euroa +rahti näyttää jH2 hinta olevan keskon mainoksessa Maastulissa.


Samaa mieltä.
Tuo R2 millä aurailin lunta pellolta,painaa varusteissaan yli 1100kg. Painuu kyllä polanteeseenkin iloisesti,traktorissa tarttee vain olla sekä painoa että voimaa liikkumiseen. Jos sulla etukuormaaja jontikan keulalla,passeli yhdistelmä myös Ärrän kanssa. Taustalevyhän kannattaa ottaa ilman muuta,sama millasen ottaa.
Taitas olla ohjaamojousitus tarpeettomin,hyvä istuin korvaa sen,

Et ole tainnut ajaa koneella jossa on ohjaamojousitus?

Eikä näköjään sellaisellakaan missä on etupään jousitus :)

Yks tanko vaihdettu kun alkuperäinen patarautaa, muuten on vajaa 7000 ekaa tuntia menny ongelmitta :)

Tuohon hytin jousitukseen,ehdottoman hyvä sekin. Mulla nää kaikki ja lisäksi istuimessa vaakajousto sivullekin,se voisi korvata ohjaamojousitusta. Kaikki yhdessä paras,terveydellä ei hintaa 8)
Vama 300 R2 tuntuis olevan aika vahva ja raskastekoinen perälevy.

Paljonko tuolla Vamalla on hintaa?

Onko juuri tuossa R2:ssa hydraulinen säätö sivuttain ja terän kääntö eli 2 eri sylinteriä? Terän kallistuksella ei taida tehdä mitään?Siinä on juuri nuo mainitsemas. Minkäkokoinen veturi sullon,R2 vaatii jo kohtuullisen kokoisen veturin mitä kokeillut. 6620kg ja 160hv tuntui riittävältä,tosin painoa ois voinu olla enemmän kun levyssä oli taustalevy sekä ykkösteränä tappiterä. Puri kuin tauti,jäinenkin maa oli yllättäen sulaa ;D
Vaiha näyttöä suosiolla. Litteäksi ja riittävän iso.

Ilmakuvia kattelin omalla koneella ja näytin kaverille osoitteen,normaalinäytöllä ko. kuvat oli vain aavistus siitä miltä ne näytti litteällä näytöllä. Ero oli käsittämättömän suuri,linkki kuviin murtolan sivuilla :)
Portaaton laatikko yleisesti ottaen turhin noista mutta ek. hommissa ois ehdoton. Onko pakko karsia jotain pois,kerran se kirpasee. Jos kirpasee 8)
kyllä se mieli yleensä muuttuu siinä vaiheessa kun pölökky tartuu kiinni halkaisuterään on se sen verran vit----inen ottaa siitä irti että sen jälkeen alkaa olla laanissa paksuimmat polkyt halakomatta että vähintään 6/t sylinteri ja sittenkin oksaiset polkyt ensin kahtia ja sit uudestaan vaikka 4osaan kokeiltu on ja siitähän sitä kokemusta kartuu .eipä tässä muutä kuin miel piteitä ruutuun


Leka kuuluu vakiovarustukseen kun klapeja tekee... Mulla kaverin kanssa kimpassa Palax Combi TSV (?) vakiosylinterillä. Normaalit puut menee että heilahtaa ts. alle 25cm vahvat ja normaalioksaiset. Isot puut,sen kokoiset ettei enää saa koneella katkaistua,ja vieläpä oksaiset känkkyrät tuottaa ongelmia. Ensin yritetään kahtia,sitten pienitään lisää pienemmiksi. Voittaa kirveen mennen tullen mutta ei hääviä hommaa siltikään. Parempi laittaa isoimmat känkkyrät kuitupinoon. Samoin pienemmät rangat ilman muuta hakkeeksi,näillä sahaavilla koneilla tuotos laskee jyrkästi kun pikkupuuta tarjoaa.

Huonoa meidän palaxissa puruaukon matala sijainti,isolla puulla puruaukko purukasassa kiinni jo tunnissa. Kuljetin on hiukan heppoinen mutta menettelee,tää kiilahihnavetoinen ja remmikuljetin.

Ostaisin silti uudelleen jos olisi tarvetta,tuo oli heräte ostos kun kuidun ja polttopuuklapin hintasuhde tuntui olevan kohdillaan. Pieni miinus että klapeja ei osta kukaan,varasto täynnä puita ???
Sivuja: 1 ... 457 458 [459] 460