Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 458 459 [460]

Viestit - ijasja2

Taitas olla ohjaamojousitus tarpeettomin,hyvä istuin korvaa sen,

Et ole tainnut ajaa koneella jossa on ohjaamojousitus?

Eikä näköjään sellaisellakaan missä on etupään jousitus :)

Yks tanko vaihdettu kun alkuperäinen patarautaa, muuten on vajaa 7000 ekaa tuntia menny ongelmitta :)

Tuohon hytin jousitukseen,ehdottoman hyvä sekin. Mulla nää kaikki ja lisäksi istuimessa vaakajousto sivullekin,se voisi korvata ohjaamojousitusta. Kaikki yhdessä paras,terveydellä ei hintaa 8)
Vama 300 R2 tuntuis olevan aika vahva ja raskastekoinen perälevy.

Paljonko tuolla Vamalla on hintaa?

Onko juuri tuossa R2:ssa hydraulinen säätö sivuttain ja terän kääntö eli 2 eri sylinteriä? Terän kallistuksella ei taida tehdä mitään?Siinä on juuri nuo mainitsemas. Minkäkokoinen veturi sullon,R2 vaatii jo kohtuullisen kokoisen veturin mitä kokeillut. 6620kg ja 160hv tuntui riittävältä,tosin painoa ois voinu olla enemmän kun levyssä oli taustalevy sekä ykkösteränä tappiterä. Puri kuin tauti,jäinenkin maa oli yllättäen sulaa ;D
Vaiha näyttöä suosiolla. Litteäksi ja riittävän iso.

Ilmakuvia kattelin omalla koneella ja näytin kaverille osoitteen,normaalinäytöllä ko. kuvat oli vain aavistus siitä miltä ne näytti litteällä näytöllä. Ero oli käsittämättömän suuri,linkki kuviin murtolan sivuilla :)
Portaaton laatikko yleisesti ottaen turhin noista mutta ek. hommissa ois ehdoton. Onko pakko karsia jotain pois,kerran se kirpasee. Jos kirpasee 8)
kyllä se mieli yleensä muuttuu siinä vaiheessa kun pölökky tartuu kiinni halkaisuterään on se sen verran vit----inen ottaa siitä irti että sen jälkeen alkaa olla laanissa paksuimmat polkyt halakomatta että vähintään 6/t sylinteri ja sittenkin oksaiset polkyt ensin kahtia ja sit uudestaan vaikka 4osaan kokeiltu on ja siitähän sitä kokemusta kartuu .eipä tässä muutä kuin miel piteitä ruutuun


Leka kuuluu vakiovarustukseen kun klapeja tekee... Mulla kaverin kanssa kimpassa Palax Combi TSV (?) vakiosylinterillä. Normaalit puut menee että heilahtaa ts. alle 25cm vahvat ja normaalioksaiset. Isot puut,sen kokoiset ettei enää saa koneella katkaistua,ja vieläpä oksaiset känkkyrät tuottaa ongelmia. Ensin yritetään kahtia,sitten pienitään lisää pienemmiksi. Voittaa kirveen mennen tullen mutta ei hääviä hommaa siltikään. Parempi laittaa isoimmat känkkyrät kuitupinoon. Samoin pienemmät rangat ilman muuta hakkeeksi,näillä sahaavilla koneilla tuotos laskee jyrkästi kun pikkupuuta tarjoaa.

Huonoa meidän palaxissa puruaukon matala sijainti,isolla puulla puruaukko purukasassa kiinni jo tunnissa. Kuljetin on hiukan heppoinen mutta menettelee,tää kiilahihnavetoinen ja remmikuljetin.

Ostaisin silti uudelleen jos olisi tarvetta,tuo oli heräte ostos kun kuidun ja polttopuuklapin hintasuhde tuntui olevan kohdillaan. Pieni miinus että klapeja ei osta kukaan,varasto täynnä puita ???


Jenkki täpinöitä. Kysyisin kuinka leviä pöytä noissa on? Oikeasta vastauksesta papukaija merkki ;D


Eipä avautunut linkki mutta eikös noissa jenkkitäpiksillä oo 40 jalkaiset leikkuupöydät.
Vama,kun ei Karhua enää tehdä 8)
Se mikä menee ylös, tulee myös joskus alas. Ja toisinpäin. Kuuntelin tässä yhden asiantuntijan lausunnon, jonka mukaan hyvä sato Euroopassa ensi vuonna tietää sitä, että Suomessa voi vehnän hinta olla taas luokkaa 120e ensi syksynä. Monikin on jo povannut jonkinasteista laskua viljoille. Mallasohra ja rypsi pitänevät kutinsa parhaiten.

Ennen laskua vehnän hinta pomsahtaa mukavasti kun Venäjä asettaa vehnätullinsa parin viikon päästä,Ukrainahan on omansa jo asettanut. Riippuu toki sadoista muualla mutta tuskin hinta voi kovin alas pudota kun kysyntä vastaa tuotantoa vaikka sitä lisättäisiinkin.
Käteviä nämä ennusteet,riippuen niitä tekevästä tahosta,ennustukset täysin erilaisia ::) 
hah hah, haettiinpa tuossa 500 000 litraa vapaan tuotantokapasiteetin perusteella ;D  ei se oo hullu joka pyytää, sanotaan

Mulla oli aiemmin haussa satatonnia,tarve viiskymmentä. Sainkin sen mutten ostanut kun päätöksen välissä meni niin paljon aikaa että lopettamisaikeet nopeutui. Kun paljon pyytää,voi saada riittävästi ;D
Ja tuolla kaupalla saa TÖRKEÄN kallista rehua vrt, maksaisitko koko tukipotin verran vuokraa pellosta, tyhmä olet jos niin paljon maksat. Tosin nykyinen erittäin kannatava viljanviljely mahdollistaa moiset vuokrat.

Sen tukipotin verrahan vuokrat on,joten plusmiinus nollatilanne. 

Meillä menee vielä vuoden vaihteeseen. Mitäs muuten meinaatte tehdä elukoitten lähdön jälkeen? Pelkkää kaljottelua ja agroilua vai?  ;D

Tällä hetkellä makoilen kuumeisena,ettei ois lauantai-illan kaljottelusta ;D 

Eipä työhuolia,enemmän jää vieläkin tehtävää kuin ehtii yksin tekemään.  Huomenaamulla pitäs olla kaivurin kanssa tietyömaalla,taitaa jäädä välistä jos aikoo tehdä töitä jatkossakin. Eilisen kaivoin sairaana,olo ei ainakaan parantunut ::)

Yllättävän monta nimimerkkiä löytyi hetkessä kenellä sama tilanne.

Omalla kylällä olen kolmas karjan lopettaja EU-aikana,mikäli oikeen muistelen. Vielä jää karjoja mutta on joku aikonut seurata esimerkkiä jos lopetan karjanpidon,tuleekohan lumipalloefekti...

Mullinpito oli vaihtoehtona mutta 300 elukkaa ei olisi riittänyt riittävään lisäarvoon tulevaan tilanteeseen nähden. Laskelmat oli vieläpä halvalla viljanhinnalla. Kalliita laskelmia mutta säästin "miljoonan" 8)
Ei se hullu ole joka pyytää... Mullon kiintiötä myymättä ja hinta on 30c+alv litra,tälle vuodelle vapaata 60 000 litraa. Menee kaupaksi varmasti,miksei menisi. Yksityisviestillä voi kysellä lisää.

Kiintiöillä varmasti jotain kytköstä jatkossakin vaikka ne poistuisivatkin,historiaan perustuvaa tukea jatkaville tms. Onhan nämä kuviot jo nähty,keksitään lisää sääntöjä että hommat "helpottuu".
nimittäin tänään lähti lehmät teurastamoon

Jahas,kaimalla sama tilanne ;D Tällä viikolla lähtee loputkin lehmät,hiehoja vielä myymättä. Yksityisviestillä voi kysellä tarkemmin,pian poikivia ei enää ole.
Sivuja: 1 ... 458 459 [460]