Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 5

Aiheet - ijasja2

Koneet, laitteet ja tekniikka / Finfinet
: 18.12.16 - klo:20:10
Mitäs koneita nää, onko pesurit jollekin tuttuja? Kuumavesipesuria ostamassa kun vanha tuli myytyä, ja tällaista tarjottiin. Koskaan oo kuullutkaan...

http://www.finfinet.fi/tuotteet/painepesurit/kuumavesipesurit/200-bar-21-lmin-korkeapainepesuri-rst-suojakuorella/
8, 28 ja 34. Mitä pitää muuttaa, että 8:n tilalle sopii 34 muovisiipi? 
Vanha, 80-luvun puolivälin 02-4FD25 härveli kyseessä ja käsijarru ei ota lainkaan. Jarrut kyllä toimii. Onko noissa käsijarrulle omat kengät? Kuinka saa jarrurummun irti, rengas on irti mutta ei tietoa kuinka rumpu irtoaa?? Ei näy reikää josta pultilla pakotetaan rumpu irti. Mistä netistä räjäytyskuvat, jossakin jollakin on kun vain löytäs...

Johan löytyi jotain : https://www.youtube.com/watch?v=CFk4UkPchqc

Näkyypä olevan japsikötyksissä keskimutterilla jarrurumpu kiinni... Sais japsit käydä ottamassa mallia autoista :)

Muoks:

Kasattu lähes samoin kuin videolla tässäkin härvelissä, onneksi oli löysällä tuo keskimutteri, 84mm hylsyä kun ei sattunut olemaan hyllyssä :) Taitaa olla itse peevelin tekosia nuo trukin jarrut... Huomenna kaupoille etsimään osia, ensimmäisenä vetoakselin stefa, uudet kengät jarruihin sekä korvaava käsijarruvaijeri. Koko talvi ois ollut aikaa, ja nyt, kun sitä härveliä tarvii, piti äkkiä "vilkaista" mikä käsijarrulla vikana. Ja syitä nuo kaikki kolme...

Pikkuhiljaa alkaa löytymään tietoa mukavasti, kun vain netistä kattoo. Tässä vieläpä videon muodossa, kun ei ohjekirjaa ainakaan vielä ole vastaan tullut.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Tullaus
: 12.02.16 - klo:21:05
Mikä on tullausnumero?? Hyvinkin yksinkertaista, mutta mikä se on ja mistä se löytyy??
Tällaista olen metsästänyt, ei löytynyt paikallisista kaupoista pikaisella haulla. Tässä melkoinen vinkki:https://www.youtube.com/watch?v=Hjinc6jBm40
20-vuotias mies puukotti perheenisän sisäpihalle - aiemmat rikokset lievensivät tuomiota
Maanantai 10.8.2015 klo 18.16   

Tuomio kahdesta pahoinpitelystä vaikutti lieventävästi Helsingin käräjäoikeuden langettamaan rangaistukseen taposta.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Petri Antero Mäkisen yhdeksän vuoden vankeuteen viime huhtikuussa Helsingin Vuosaaressa tehdystä taposta. Surmassa menehtyi 26-vuotias mies, jota jäivät kaipaamaan muun muassa leski ja kaksi alaikäistä lasta.

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun parikymppisten miesten välille kehkeytyi riitaa. He tappelivat Mäkisen kotitalon läheisellä kentällä, kunnes 26-vuotias poistui Mäkisen mukaan paikalta ja sanoi "odota mua pari minuuttia."

Mäkinen väitti huolestuneensa omasta perheestään ja lähteneensä kotiin katsomaan, että heillä on kaikki hyvin. Taloyhtiön sisäpihalla hän kohtasi jälleen 26-vuotiaan. Mäkinen väitti, että tämä kävi hänen kimppuunsa kovalla kuristusotteella. Hänen kaulastaan ei kuitenkaan löytynyt jälkiä kuristamisesta.

Kotitalonsa edustalla Mäkinen kaivoi hihastaan veitsen ja puukotti uhriaan kaulaan. Mäkisen mukaan hänellä ei ole puukotuksesta muistikuvia. Hän kertoi pelästyneensä ja lähteneensä juoksemaan kohti kotia, kun hän havaitsi veitsen kärjessä verta.

Hän ei jäänyt auttamaan uhriaan, vaan kiirehti kotiinsa pyykkäämään veriset vaatteensa ja pesemään tekovälineen.

Pahoinpitelytuomio alla

Helsingin käräjäoikeus katsoi, että kyseessä oli voimakkaassa suuttumus- tai paniikkitilassa tehty tappo.

Rangaistuksen perusteluissa mainitaan, että Mäkisellä on aikaisempia vankeusrangaistuksia useista väkivaltarikoksista, muttei henkirikoksista. Tuomiolauselmassa huomautetaan, että vastaaja on vasta 20-vuotias.

Lieventävinä seikkoina pidettiin myös sitä, että tappoa edelsi molemminpuolinen tappelutilanne ja sitä, että Mäkinen oli toukokuussa tuomittu puolen vuoden ehdottomaan vankeuteen kahdesta vuonna 2013 tapahtuneesta pahoinpitelystä. Tuomiolauselman mukaan pahoinpitelytuomio vaikutti vankeusrangaistuksen pituuteen vain "marginaalisesti."

Mäkinen määrättiin maksamaan uhrin omaisille yhteensä yli 60 000 euron korvaukset.

-----

On tää jumaliste, korottavana seikkanahan tuo pitäisi olla ja pallo jalkaan vähintään 20 vuodeksi jonnekin ulkosaaristoon >:( Tuo ei oo mikään vahinko, jos on jo näyttöä toisten vahingoittamisesta ja tuomittukin.

Tuttu ajoi aikoinaan poliiiseja karkuun, nuorena hölmöillessään. Aiempaakin samantapaista taustaa. Ajoi jonkinmatkaa karkuun ja kun näki ettei ne meinaakaan saada kiinni, pysähtyi ja jäi odottamaan poliiseja. Vallesmanni korttia viedessään sanoi että oisit ollu kännissä, niin ei ois ollu kortti pois ku hetken, selvinpäin tehtynä ko. rötös rangaistiin raskaimman kautta. Jotain tarttis tehrä. Kaverikin päätteli että tietää mitä tekisi seuraavalla kerralla, huitasis kossua naamaan ku kiinni jäis! :-X

Vähän niinkuin tähän tyyliin.

https://www.youtube.com/watch?v=fXTCe4eeEX4
Kasvintuotanto / Hallaa
: 17.06.15 - klo:21:16
Noniin, ennakoin, ens yönä on pahaa hallaa :P

Pari yötä sitten oli sateeton yö ja kävi lievästi kuuran puolella, ny vähä pelottaa...
Kasvintuotanto / Typpiliuos
: 08.06.15 - klo:09:57
Minkäverran normisuuttimilla 150l/ha vesimäärällä? Mitä raja-arvoja ilman vioituksia, jos aamupäivällä ajaa? Onko 5l/ha liikaa rikkaruiskutuksissa hivenien kanssa? Kosteaa on, pitäs saada vähän piristettä...
Deutzin ilmastointilaitteen kompura alkoi iltasella juonittelemaan, kitisee ja lie hiukan ahdistaakin kun alkoi savu nousemaan remmeiltä. Ilman ilmastointia pelaa ok., eli kytkin lienee kunnossa, ajoinkin muutaman tunnin ilman ilmastointia. Kuinka kompuraa kannattaa korjauttaa vai pitääkö alkaa suunnittelemaan uuden ostoa, jollakin lienee kokemusta?

Ikää kymmenkunta vuotta ja tunteja takana 4000, uudet aineet laitoin viime vuonna kun ilmastoinnnin teho on ollut heikonlainen. Korjaantui sillä, mutta tänä keväänä ilmastoinnin teho on ollut nolla, eli ei oo tiennyt onko päällä vai ei.
Vapaa sana / Mistä ja mitä pihakiviksi?
: 20.05.15 - klo:22:17
Tarkoitus tehdä pari kukkapenkkiä keskelle pihaa sekä takapihalle pätkä muuria, yhteensä noin 40m. Mitä kiviä ja mistä, vai meenkö vaan paikalliseen ja otan samaa mitä muutkin ts. Ruduksen aitakiveä ja hinta on se minkä saan tingattua?

On aikaa puuhastella kaikenlaista, kun kylvöjen jatkuminen siirtyy päivä päivältä kauemmaksi ja joskus tehtävä jokatapauksessa...
Koneet, laitteet ja tekniikka / JD puimuri
: 20.04.15 - klo:21:12
Kuka on ostanu ison jontikan puimurin, siis oikeasti ison? Meni kasitiellä kuuen maissa Kokkolan pohjoispuolella Oulua kohti...
Viime keväänä alkoi oireilemaan ettei kääntö pysynyt paikoillaan. Kylvöjen loppuja kohti paheni niin, ettei säkki pysynyt kylvökoneen päällä ilman vastaohjausta, kääntöliike jäi päälle toiseen suuntaan. Myös kääntö oli nopeampi toiseen suuntaan, ikään kuin kara ei aukeaisi toiseen suuntaan kunnolla eikä keskittäisi normaalisti. Nyt tuo venttiili purettuna ja hyvin yksinkertaiselta vaikuttaa, mikä siinä voi olla vikana kun ei mitään tiivisteitäkään näyttäisi olevan?

Tuossa käännön lohkossa toinenkin ongelma, ollut hankinnasta saakka, vivussa ei jousitoimista palautusta lainkaan toiseen suuntaan eli kääntö jää päälle jos vivusta irroittaa. Onko normaalia, toista toimintoa tuossa lohkossa ei ole?
Puomin taitossa sama juttu, mutta siinä normaalin nosto takana vielä kolmas liike, jolla ohjataan tukijalkoja. Tässä jousen puuttumisen ymmärtääkin kun vipu pitää olla työasennossa kun tukijalkoja käytetään omista vivuistaan tukijalkojen päältä.

Tämän näköinen paketti, vai pääseekö helpommalla kun laittaa uuden vanhan venttiilipöydän jostakin raadosta, jossa olisi tukijaloillekin omat lohkot.
Kasvintuotanto / Suursäkkejä
: 12.03.15 - klo:13:41
Mistä saisi yksilenkkisiä, täyttö ja tyhjennysventtiillillä olevia suursäkkejä, niitä samanlaisia kuin on siemensäkit mutta pohjaventtiilillä? Hinnan tarvis olla edullinen, satoja noita menisi eli hinnalla merkitystä. Ei oo löytyny sopivaa ykslenkkistä, nelilenkkisiä kyllä löytyy vaikka kuinka mutta niiden käsittely (pl. täyttö) hankalaa vrt. yksilenkkiset. Koko pitäisi olla 90*90*160 eli noin puolitoista kuutiota ts. tonni tarpeen vaatiessa. 800kg normitäyttö.
K-maataloudella tarjouksessa nelilenkkisiä, himpun liian pieniä säkkejä ts. 125 korkeita. 

Combopack, Alfaback, Suursäkkejä.fi...  Vaihtoehtoja on mutta joko hinta tai tarjonta ei kohtaa.
Vapaa sana / Tuulee
: 08.02.15 - klo:02:37
Aamulla ihmetellään mitä puuttuu näkymästä. Puuskat jo 31m/s ja pahenee... :-X
Sivuja: [1] 2 3 ... 5