Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5

Viestit - AP1982

Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 26.06.20 - klo:18:11
Lantmannen, Hankkija ja Berner hinnat 2€ sisällä alvittomana per tonni.. Yara Y2 tuotteena

Hinnat siis 290-292..
Suoraan aloittajan kysymykseen ei liity mutta 6.6 koneeseen..

Onko joku muu yllättynyt Koneviestin T144 vs 8450 valtujen testin vetotehoista? Kaikki tuntuu haukkuvan T144 koneen niin laiskaksi, että juuri jaksaa itseään eteenpäin raahata. Mega sarjaa taas monesti kehutaan. Testissä tuo T144 pätki vetotehossa Megan! 8450 vakiotällissä ja Stanan pumpulla, olisiko 8400 rivipumpulla paree?
Sama täällä. Tai yhden säiliön otin melkein täyteen. Kai se pitää kohta tilata täyteen asti, saisi säiliöllisen keskihinta alemmas 😀 No, kuivurisäiliöt vielä täyttämättä..
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 10.03.20 - klo:12:44
Itsekin hätäpäissäni löin vehnän hinnan kiinni tänään, 166€. Kai se alamäki jatkuu kesää kohti. Josko tässä olisi oikeaan aikaan liikkeellä, toisin kun PÖ kaupoilla..
Itse ainakin olen ollut tyytyväinen Kiren tuotteisiin. Nykyisin 16tn maakärry palapelilaidoilla ja 560/45R22,5 kumeilla. Onhan noissa laidoissa pieni väkertäminen kun pala-palalta laitetaan mutta kyllä ne yksinäänkin laittaa kun kuormaimella ensin nostaa ne lavan pohjalle. Täältä myös ääni mahdollisimman isoille vyörenkaille.
Tehtaan?
Jos/kun Wihurin kanssa ei kaupoille taivu niin Hankkijalta varmaan vielä löytyy Jonnikoita varastosta suoraan toimitukseen? Esittelykoneita varmaan myös. Kannattanee kysellä jollet vielä ole. Varusteet noissa sit on pääasiassa jo valmiiksi valittuna..

[/quote]
Kuvissa tuota faktaa sitten hieman.
Firmassa vissiin sukupolvenvaihdos tapahtunut joitakin vuosia sitten, ehkäpä laatukin samalla parantunut?
[/quote]

Toivottavasti. Itselle tulossa heidän kunnostamansa pönttö. Pitääpä käskeä heidän tarkastamaan ”sisältö” ennen toimitusta ja vielä uudelleen omassa pihassa myyjän kanssa. Periaatteella, jos ei oo tyhjä niin saa viedä takaisin.. 🤓
Onko joku näitä ”parempia” polttoöljyjä traktoreihinsa laittanut. Hyötyykö kukaan muu kuin kauppias?

Hinta-ero ei vuositasolla ainakaan St1 tuotteessa valtava euromääräisesti ole, ellei öljyä kulu tuhansia litroja.

Vanhoissa koneissa lienee aika sama mitä liemua tankkiin kaataa mutta uudet koneet voi marginaalista hyötyä noista saada?

https://www.st1.fi/yksityisille/tuotteet-ja-palvelut/polttonesteet/moottoripolttooljyt/mpo-plus


https://www.neste.fi/artikkeli/neste-pro-moottoripolttooljytm-sopii-vaativaan-kayttoon?gclid=Cj0KCQjw0brtBRDOARIsANMDykZyuU4HUmoePDVyOSgsGS4Dg9FIeIvaCDLRW7fk63qVafUSZTGbY6QaAmqJEALw_wcB


Vanha aihe mutta herätellään taas. Onko kertynyt uutta sanottavaa näistä ”halvoista” murskaajista (Tarmo/Stark/Mateng jne)?

Oma niittokone antautui ja kelalla olevaa murskainta tekisi mieli... Meneekö noissa halvemman pään malleissa jo lähtökohtaisesti rahat hukkaan vai onko noilla saatu pientareet vuodesta toiseen siistittyä?
http://vaihtokoneet.agritek.fi/agriteknew/maatalous/traktorit/case-ih-optum-270/9576e12c-69f9-4138-b5c3-cc1516651df9.html

Vaihtuiskohan päikseen mun nyyskyyn, meinaan noi levikkeet... Tuskin! Paljonkohan tuollainen levikekierros jo maksaa +20ke? Pintapaine kyllä varmaan ihan kohtuullinen, akselimassat taas jotain muuta.. 😬
Meillä Ts135A ja ei tuota kummemmin haukkua voi. Isompaa remppaa (kopkop) ei mun aikana ole tehty, tuntejakin tosin vasta se 4000h, kone vuodelta 2004. Mielestäni tuo on ketterä kutoseksi ja painoa ei ole ihan mahdottomasti yleiskoneeksi. Suunnanvaihto ja vaihteisto toimii pehmeästi, vaihteisto (EC) kyllä ujeltaa kuten tuossa ominaisuutena on mutta mua ei ole häirinnyt. Oikeastaan muuta en tuohon kaipaa kuin 50kmh laatikkoa ja etujousia.
Itseasiassa tuollainen suoraan sänkeen pystyvä äes olisi mulla haaveena. Potila Solver/Multiva Avaran tai Väderstad ferox. Vaatii nuokin jo aika järeän veturin 6m Potila/Multiva 140hp-> Eli varmaan se 160 saa olla jotta oikeasti liikkuu?
Mikä työkone olisi kohdallanne järkevintä olla "uusintauutta" jos (kun) kaikkeen (tai edes mihinkään) ei ole varaa? Olisiko järkevää olla esimerkiksi kunnon äes, kylvökone, ruisku, puimuri vai kuivuri?

Mitään oikeaa vastausta tähän tietenkään ei ole kun riippuu niin monesta asiasta, mutta jos ajatuksella lähdetään pallottelemaan niin...

Itsellä se voisi tällähetkellä olle äes. Kylvökone (Novakombi) on juuri tehdashuollettu, puimuri on vanha mutta ajetaan loppuun ja siirrytään rahtariin. Kuivuri investointina liian kallis ja vanhassa kapasiteetti riittää juuri. Vanha ruisku on toistaiseksi myrkyt pellolle levittänyt, leveämpi toki olisi mukavampi. Traktori olisi kiva vaihtaa uudempaan mutta muuttuuko se luotettavammaksi niin tuskin, takuunalainen toki olisi kiva.

Lähinnä tuota rengaskoon vaikutusta mietin. Tuleeko kärrystä merkittävästi helpommin rullaava isommilla renkailla, jos oletetaan massan pysyvän samana? Tässä tilanteessa toki massakin siis kasvaisi... Ekalla kuormalla tuokin selviää =)
Sivuja: 1 2 [3] 4 5