Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - AP1982

On näistä ennenkin ollut puhetta, esim. Tarmon pikuhakkurista. Farmi CH10 on samaa kokoa, onko ihan samaa rautaa vai voisiko olla kestävämpi? Itselle uutena osui silmään Finman koneet. Onko niistä kokemuksia? Tarmon ja tuon pikku Farmin kokoluokkaan löytyy kone sieltäkin mutta myös pykälää järeämpi, jossa roottoreiden paino tuplat noihin pienempiin verrattuna. Kuten myös koko laitteen paino tuplat, hinta toki myös..

https://www.rally.fi/tuotteet/lisavarusteet/monkijat-lisavarusteet/finman-traktorin-puunhakkuri/

Kannattaako pysyä kaukana ja ostaa Tarmo tai Farmi?

Käytettykin kelpaisi jos sopivasti löytyy
Nyt olis vihdoin hallin lattialla vannepainoja Valtun takapäähän. Olisiko vinkkejä miten nuo asentaisi (yksin) turvallisimmin pakoilleen. Trukkipiikeillä ne saisi varmaan nostettua aika lähelle, mutta ne piikit on juuri siihen Valtuun. Pitääkö suosiolla irroittaa koko rengas, laittaa se kyljelleen maahan, latoa painot päälle ja pultata kiinni?
Onko joku näitä ”parempia” polttoöljyjä traktoreihinsa laittanut. Hyötyykö kukaan muu kuin kauppias?

Hinta-ero ei vuositasolla ainakaan St1 tuotteessa valtava euromääräisesti ole, ellei öljyä kulu tuhansia litroja.

Vanhoissa koneissa lienee aika sama mitä liemua tankkiin kaataa mutta uudet koneet voi marginaalista hyötyä noista saada?

https://www.st1.fi/yksityisille/tuotteet-ja-palvelut/polttonesteet/moottoripolttooljyt/mpo-plus


https://www.neste.fi/artikkeli/neste-pro-moottoripolttooljytm-sopii-vaativaan-kayttoon?gclid=Cj0KCQjw0brtBRDOARIsANMDykZyuU4HUmoePDVyOSgsGS4Dg9FIeIvaCDLRW7fk63qVafUSZTGbY6QaAmqJEALw_wcB


Mikä työkone olisi kohdallanne järkevintä olla "uusintauutta" jos (kun) kaikkeen (tai edes mihinkään) ei ole varaa? Olisiko järkevää olla esimerkiksi kunnon äes, kylvökone, ruisku, puimuri vai kuivuri?

Mitään oikeaa vastausta tähän tietenkään ei ole kun riippuu niin monesta asiasta, mutta jos ajatuksella lähdetään pallottelemaan niin...

Itsellä se voisi tällähetkellä olle äes. Kylvökone (Novakombi) on juuri tehdashuollettu, puimuri on vanha mutta ajetaan loppuun ja siirrytään rahtariin. Kuivuri investointina liian kallis ja vanhassa kapasiteetti riittää juuri. Vanha ruisku on toistaiseksi myrkyt pellolle levittänyt, leveämpi toki olisi mukavampi. Traktori olisi kiva vaihtaa uudempaan mutta muuttuuko se luotettavammaksi niin tuskin, takuunalainen toki olisi kiva.

Trafiakin aiheella häirinnyt mutta vastaukset sieltä melko ympäripyöreitä... Otetaan nyt parin esimerkin voimalla selkoa tästä. Siis mitä lupia/pätevyyksiä tarvitsen näissä keisseissä?

A) Myyn omaa viljaa ja toimitan sen traktorilla vastaanottajalle?

B) Kultivoin/äestän/kylvän urakkana peltoa naapurille?

C) Kuljetan soraa/maata urakkana maanrakennusfirman työmaalle tai sieltä pois?

D) Käyn nostelemassa raivatun tontin puut tontin laitaan?Olisko kellään myynnissä tai tulossa myyntiin priimakuntoisesta valmettia/Valtraa?

Haussa 6600, 6400 tai uudempi 6350/6300.

Tunteja mieluiten alle 6000 ja mekaaninen rivipumppu. Kunto ja (huolto)historia  ratkaisee varustelu ei niin tärkeää.

Tarjoa omaasi tai naapurisi konetta privana.

AP
Sivuja: [1]