Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 5

Viestit - AP1982

https://huutokaupat.com/4723717/valtra-n164-direct

Erikoinen kokonaisuus tämäkin. Proto ja moottori ollut sateessa auki 🧐
300 -sarjassa on jo kääntösylinterit tuplana vs 200. Jotenkin itsellä se kuva et 200 sarja on vähän harrastelijoille ja 300 jos meinataan oikein töitäkin tehdä… 🤷🏻‍♂️
Tuossa kun tuli uutta Evion Claasia käytyä katsomassa kysyin myös hintaa.. Pienin malli, oliko 4.9m pöydällä oli suoralla kaupalla luokkaa 200ke sis alv. Vuosinsitten Agco kauppasi V4 Sampoa 118ke alv0 ja tässä ei ole edes ilmastointia ja renkaat 460/85R34! Näitä kun vertaa niin Claas on suorastaan edullinen mielestäni. Toki kumpaankaan ei minulla varaa ole..
Käyttö tosiaan vain puskien, oksien ja klapeiksi kelpaamattomien hävitys. Ei stokeria mihin tavaraa työntää.

Tuosta Farmin pikkukoneesta kokemuksia? Onkohan sekin Kiinassa teetetty? Ehkä tuo Finman 150 menee vähän järeäksi tarpeeseen nähden ja Tarmoja saa kaksi samaan rahaan vaikkei Finman suoranaisesti kallis ole..
Näyttää äkkiseltään samalta kuin Kellfri kone.

Jännästi hinnoiteltu mallit 150 ja 200.. Isommassa hydraulisyöttö mutta hinta sama kuin pienempi 150..

Edit:

Toisaalta, Farmi merkkinä tuntuu paremmalta (vai tehdäänkö nuokin Kiinassa tms?) ja tuota pientä voisi pyörittää Dextalla..
On näistä ennenkin ollut puhetta, esim. Tarmon pikuhakkurista. Farmi CH10 on samaa kokoa, onko ihan samaa rautaa vai voisiko olla kestävämpi? Itselle uutena osui silmään Finman koneet. Onko niistä kokemuksia? Tarmon ja tuon pikku Farmin kokoluokkaan löytyy kone sieltäkin mutta myös pykälää järeämpi, jossa roottoreiden paino tuplat noihin pienempiin verrattuna. Kuten myös koko laitteen paino tuplat, hinta toki myös..

https://www.rally.fi/tuotteet/lisavarusteet/monkijat-lisavarusteet/finman-traktorin-puunhakkuri/

Kannattaako pysyä kaukana ja ostaa Tarmo tai Farmi?

Käytettykin kelpaisi jos sopivasti löytyy
Millaasilla hevosvoimilla on porukat vetäny potila 5m äestä 5 piikkirivillä. Nyt tuntuu ettei 6 mukinen turbotettu case jaksa vetää oikein sitä, vakiona 120hp mutta hieman kutiteltu. Nopeutta jaksaa pitäö yllä 8.5kmh asti ilman että alkaa vedättämään. Äestyssyvyys 3cm pintaan

Tuntuu kummalliselta etteikö vetäisi, onko koviakin mäkiä? Tasaisella ei luulisi olevan mitään ongelmaa millään maalajilla jollei lata ole täysin alhaalla?

Meillä oli ennen Potila SPH540, jota viimeisenä vedettiin täysin vakio Valtu 6400:lla, ei se tuonkaan perässä tuntunut juuri ahdistavan niillä nopeuksilla kuin tuollaista pystyy vetämään ilman pomppimista. Vaihtui 6m järeämpään joka ottaakin tehoa jo ihan erilailla.
Kasvintuotanto / Vs: Poltto-öljy 1,49x €
: 13.03.22 - klo:10:40
Näyttää huoltoasemilla olevan PÖ halvempaa mitä tilaten kotiin. Eli ei muuta kuin farmarisäiliö lavetin päälle ja lähiteboilin pihaan täyttämään se "halvalla"..
Aika vähän ajettu isoksi koneeksi tuo 8060.

Pirun korkeita koneita nämä muuten. Korkeus tuolla 8030 mallilla juuri alle 4m ja oviaukko halliin 4m, saa nähdä pitääkö avartaa aukkoa. Tai sitten pitää rengaspaineet niin alhaalla että mahtuu...
Minkälaisilla spekseillä? Jos järkevillä tunneilla ja hyvin pidetty niin aika löytö!

Oma taannoinen löyty oli 8030 noin 1500h ajettuna ja 13’ pöydällä! 750 renkaat siihen vielä hakusessa...
Märkään ei ole tarkoitus ajaakkaan, putkipakkeri siis ihan siitä syystä mielessä, ettei koneen painopiste olisi niin kaukana. Ja kyntösyvyyksiin ei välttämättä tarvetta päästä.  Turbo kiehtoo myös tuon piikkimäärän vuoksi, toimisi vähän kuin sänkiäkeenä?

Pöttinger 3020 myös kiinnostava. Mutta miten jos tuollaisella 7 piikkisellä 3m koneella ajaa ilman siipiteriä (syksyllä) onko muokkautuminen jankkuroinnin luokkaa?

Naapurilla on tuollainen HeVa tripple tiller, syysmuokkaimena näyttää tekevän oikeinkin hyvännäköistä jälkeä..
Mitäs nykyaikaista kultivaattoria nykyiset isot nelisylinteriset sit vetäisi järkevästi?  Vai pitääkö tuo NH suurin nelisylinterinen sit vaan suosiolla vaihtaa +200hv kutoseen ja jatkossakin vuokrata se Horsch kolleegalta ‍♂️ Tai sit jatketaan vanhalla Turbolla, se tulee nätisti tälläkin veturilla.

Edit:

Tehdäänkö nykyisin edes mitään kultivaattoreita, äkeitä tai kylvökoneita alle 200hv koneille
Odotellaan kommentteja tuollaisen koneen omistajilta mutta epäilen noin kevyttä lehtijousta hanhenjaloilla, pysyykö edes normi piikeillä oikeasti syvää vedettäessä?

Onko se 3500 3,5 metrin levyinen? Savessa 200 heppaa ei varmaan riitä hyvään vauhtiin mutta saattaa sentään edetä hitaasti kiiruhtaen.

Myyntimiehet sanoo että kevätmuokkauksessa pitää olla jäykkä piikki, S-piikki tai tuollainen lehtijousi ei tee tasaista pohjaa.

3500 on pakkeriltaan 3,5m piikkien työleveys jotain 3,2m. Kaksi ulointa piikkiä on laippaliitoksella kiinni, eli tuolla saa vetotehon tarvetta vähän pienennettyä jos tarvetta. Totta on, että kyllä tuolla haravalla sen +200hv saa polvilleen jos maksimityösyvyyttä (~20cm) tavoitellaan.

Tuo nykyturbon piikki taitaa olla melkoisesti jäykempi kuin vanhassa turbossa. Uskoisin pitävän työsyvyyden varsin hyvin.   

Tuon värisevän piikin uskoisin keväällä murustavan paremmin vrt nämä jäykkäpiikkiset siipiteräkultivasttorit. 3m Horsch oli lainassa vuosi sitten keväällä, turhan painava tuo kyllä on nostolaitekoneena..
Sivuja: [1] 2 3 ... 5