Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Männyllähän on yleensä (maaperästä riippuen) vankka paalujuuri, muu juuristo on rungon ympärillä n. 10 cm syvyydessä.
Tuskin tuosta yksittäisen sivujuuren katkaisemisesta mitään isoa haittaa syntyy jos on kaiveltu vain puun yhdeltä sivulta... mutta puu kyllä kärsii, tottakai.
Ensimmäiseksi mänty pyrkii korjaamaan tilanteen pihkoittamalla katkenneen juuren ja pudottamalla neulasmassaa sopeutuakseen veden ja ravinteidensaannin vähenemiseen. Tietysti myös taudinaiheuttajien mahdollinen pääsy puuhun on nyt mahdollista. Mitäpäs teet... et juuri mitään mitään muuta kuin odotat ja seuraat kuinka männyn käy.
Meinasin tuolla tekemisellä sitä että tulisiko maata kaivuu kohdasta tiivistää tai jotain. Nyt maa jäi löyhästi siihen kaivuupuolelle juurelle. Olihan tuosta kaivuukohdasta runkoon joku metrin verran, ehkä vähän enemmän. Maaperä on kohtuu pehmeää vajaa puolimetriä ja sen alla oli vaalean harmaa tiukka savi, johon asti siis putsailin tuota tieuran paikkaa.
Täällä kun on kaikkien alojen asiantuntijoita niin vastaus löytyy varmaan tähänki.. Kaivoin tossa tiepohjaa talotontille niin tien varressa oli muutama isohko mänty joita ajateltiin säästää.. no eiköhän käynyt sitten niin että viimeisen kohdalla koukkasin hieman liian läheltä ja sai noin 15cm juuren mukaani. Ottaakoha puu nyt kuinka itseensä? Ja olisiko jotain tehtävissä puun säilyttämiseksi?
Yhtä älytöntä paskaa on se että 1.4 saa vasta levitellä lannotetta, keleihin kun ei katsota vaan kalenteriin.
Olin muistelevinani että uusi nitraattidirektiivi ei suoraan kiellä mineraalilannoitteen levittämistä koska haluaa, kunhan maa on sula. Vain lannalla tuli lisäehtoja päivämääristä.
Kyllä se tänään torpattiin sähköpostin välityksellä kun asiaa kyselin ylipäälliköltä. 
Pyysit varmaan näyttämään sen lain tai asetuksen kohdan jossa näin on?
Ai nyt pitäisi tutkia luomukirjoja ja oppeja. Eikö se juuri ole täälläkin monta kertaa todettu, että ei tuollaisella lyhyellä alle vuoden tai alle puoli vuotta, jos lopetat jo syksyllä, kestävällä kasvustolla ole muuta järkeä kuin 100€ - kulut? Vai olenko nyt ymmärtänyt ihan väärin, kun minusta täälläkin aika moni on kiinnostunut enemmän siitä rahasta kuin itse kasvustosta. Jos siis tuohon ympäristö sekoiluun lähtee mukaan niin ei oikein tuo vajaa satanen minkä saa perustoimenpiteestä ja osittaisesta kasvipeitteisyydestä riitä kattamaan kuluja lisääntyneestä työstä mikä tule lietteen levityksestä. Mulla siis tuo kerääjäkasvista saatava pikavoitto menisi kulujen kattamiseen muualta.. Silti menee aika nollasumma peliksi.
Asiallisella etukuormaajalla betonilattiaisesta tasovarastosta saa rekkakuorman lastattua tunnissa.
Totta.. väitän että saa olla isoruuvi että ehtii samaan.. toki onhan se helppoa jos on kartiopohja siilot mielummin vaikka alleajo mahdollisuudella. Mut alottaja kun etsi edullista ratkasua nii ei oikein kartiot sovi kuvioon...
Mites tuo nopeus ajatellen nimenomaan noukinvaunun vetoa. Koetteko homman hidastuvan merkittävästi, jos kone ei kulje kuin 35km/h vs 40km/h tai 50km/h? Esim. 4km matkalla ero ajassa on n.1,5min jos ajaa 35km/h tai 45km/h. Ero ei tunnu isolta mutta jos päivässä ajetaan 25 kuormaa niin yhteensä eroa onkin jo 76min. Mutta harvoin tulee ajettua näillä teillä muutenkaan yli 40, eikä tietysti koko matkaa voi muutenkaan ajaa lappu lattiassa.
Se huippunopeus ei välttämättä merkkaa niinkään vaan se että jousittamattomalla koneella ei yksinkertaisesti pysty ajamaan niin kovaa vaikka kone kulkisikin. Itse katselisin edes etuakselin jousituksen omaavaa.. tosin hinta taitaa karata lapasesta. Tietysti tiestö mitä joudut ajamaan ratkaisee myös paljon...
Siis vastatkaa nyt joku sitten näihin jona pitää tätä juttua toimivana ja yksinkertaisena. Mitä kylvän, millä kylvän, miten kylvän niin, että voi edelleen käyttää täyttä kemikaali annosta, viljellä satoa tuottaen ja siitä tinkimättä?
Tervetuloa sianpitäjien arkeen.... Täällä on hinnanlaskua katseltu jo pidemmän aikaa...
Mites näiden osuuskauppojen edustajiston vaalit tjs? Aika pienillä äänimäärillä valitaan. Kai niiĺlä jotain valtaa on? Viljelijät ehdolle ja valituiksi....
Tai sitten se oma kauppa ja leivän hinnan jako uusiksi.. Jos kaupan katteesta tinkitään ja muille annetaan hieman enemmän niin silti voidaan ruokaa myydä edullisemmin..
Minkälainen vahinko oli kyseessä ja millä perusteella se jäi LT:ssä korvaamatta.
Kohtuu pieni vahinko - rasitusmurtuma, LT määritteli heti sen valmistusvirheeksi, OP korvasi uuden osan mukisematta. LT vahinkotarkastaja oli ottanut heti jyrkän linjan, OP:ssa lievempi. Nämä molemmat tapaukset identtisiä, mutta toki eivät itselleni sattuneita. Toki on kuulunut toisenkin suuntaisia juttuja korvauksista, joten moni asia vaikuttaa tarkastajan mielentilaan 
Mä olen kuullut niitä toisen suuntaisia juttuja. Mun mielestä jos aletaan turhaan nurisemaan ettei korjavata niin ilmoittaa vaan kylmästi, että selvä meidän vakuutukset lähti muuten viimeistä myöten tästä firmasta.
Tota noin, mahtoikos olla niin ettet pysty OP-boonuksilla kuittamaan yritystoiminnan (maatalous) vakuutusmaksuja vai muistanko väärin? Näin taisi olla kun itse kilpailutin viimeksi noin 2010.
Kyllä juuri näin.. Mites kerryttääkö maatilanvakuutukset Ass bonuksia?
Tottahan se on. En minäkään tykkää koko boonus ajatuksesta, mutta niin niitä boonuksia tulee lähitapiolastakin jos sattuu omaamaan sen vihreän kortin. Tosin eihän sen kortin tietoja ole pakko sinne ilmoittaa. Mutta oli miten oli niin omalla kohdalla bonus summalla kattaisi lähes kokonaan yksityistalouden vakuutukset. Lisäksi vielä maatalouspuolella hintaeroa on selvästi. Vaikea olla vaihtamatta. Meilläkin vanhemmilla ollut iät ja ajat vakuutukset lähivakuutuksessa, mutta nyt tuntuu jotenkin ettei heillä ole oikein edes yritystä pitää asiakkaana.
Onko jotain mitä olette huomanneet ehdoissa eroa? Jos mennään muuten samalla laajuudella vakuutuksissa.
Lisäksi tuli todettua että myyjien lupaukset suorakylvön voittokulusta ja kustannustehokkuudesta eivät välttämättä pidäkkään paikkaansa joka vuosi.
Siis jos tuo olisi laittanut suorakylväen vehnää ja edes ollut hieman oikeeseen aikaan siellä pellolla sen ruutan kanssa niin tuskin tarkastajat olisivat päässeet moittimaan kasvuston olemattomuudesta. Mutta rypsi ja ohra ovat sen verta riski kasveja porvoon seudulla, että onnistuminen tapahtuu harvemmin kuin epäonnistuminen.
Bonukset oli tosiaan yksi murheen aihe. Mieleen jäi sekin että täti kovasti uhosi lainarahan hinnan nousevan jos ei ole pankin omien vakuutusten piireissä.
Pitäisin visusti maatilan rahoituksen ja keskeisimmät vakuutukset erillään.
Toisaalta voisi ajatella, että ei sama firma halua sulle maksuvaikeuksia eväämällä isoa korvausta niin tapahtuessa. Meillä ja sama tilanne, että op vakuutuksista tarjous ja näillä tiedoilla mitä mulla nyt on niin vaikea tuohon on olla tarttumatta.
Mun mielestä eläin ja peltotukia ei pitäisi sotkea keskenään. Eli eläintukia ei maksettaisi pellon kautta.