Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 280 281 [282] 283 284 ... 346

Viestit - ja101

Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 25.10.17 - klo:07:41
Eiköhän ne puinnit ala oleen taputeltu, parei jättää risaamatta .Puima rikkoontuu hermoillessa ym.Hyvin vähän sellasta kasvustoa rypsejä lukuunottamatta on että niitä on järkevää korjata.Lumisadetta uhkaa ja se jos mikä painaa pystytkin kasvustot maahan.Kaikenlisäksi ne on niin helvetin kosteita.
Tässäkin sellainen juttu, että monille kotieläintiloille voi olla välttämätöntä saada sato korjattua vaikka väkisin. Se on kuitenkin pienempi kulu kuivata pitkään ja käyttää tavaraa enemmän heikon laadun vuoksi kuin, että ostaa sitä kalliilla talvella jostakin jos edes saa. Kuluja on siitä viljelystä tullut kuitenkin tähänkin mennessä ja kuluja tulee vaikka jättäisi puimatta. Jotain sille kasvustolle on ennen kevättä tehtävä. Itsellä onneksi tavara kyllä riittää vaikka ei näitä viimeisiä saisikaan korjattua.

Niin eli se molemminpuolinen hyöty ei ole näköjään mahdollinen asia, mieluummin näköjään eläintenkasvattaja ostaa rehunsa keskusliikkeeltä siihen 140€/tn(tai enemmänkin)+rahti kuin maksaa viljanviljelijälle 130€/tn+rahti...sinäänsä jännä että jostain näkökulmasta on puntit olevinaan tasan kun toinen saa max. 5€/tn hyödyn ja toinen vähintään 15€/tn.

Hommahan menee niin, että kysyntä määrää hinnan. Ja ei kai kukaan eläinten kasvattaja osta rehuviljojaan keskusliikkeiden kautta. Jos ostaa niin näillä hintatasoilla on äkkiä entinen eläinten kasvattaja. Ihan mielelläänhän täällä maksettaisiin siitä rehusta vaikka sille naapurin viljelijälle enemmän, mutta varaa ei vain ole. Kulut on vedettävä niin alas kuin mahdollista. Bisnestä tää vaan on. Turha kai tästäkään asiasta on enempää vääntää. Yrittäkää kaikessa rauhassa tällä lokiikalla myydä rehuviljaa voi olla, että saatte sen myydä sitten sinne keskusliikkeelle hyvään hintaan..

Vähän kaukana otsikosta mutta..

Olisi oikein erottaa tukimielessä pelto kotieläintaloudesta. Perusteluna se että, kotieläintalous on pellon tuotteiden jalostamista.

Eihän pelto tarvitse eläimiä viljelyyn, eikä navetta peltoja, jos saa rehut jostain ja lannat johonkin.

On täysin käsittämätöntä että, kotieläintuotanto tarvitsee ylipäätään tukea koska eläimet saavat jo kerran tuettua rehua.
Itse nautin kotieläin tilan statuksesta, muuta eihän se estä laaja-alaista ajattelua.

En nyt ole varma ymmärsinkö oikein, mutta meinaat siis sitä, että eläimet eivät saisi minkäänlaisia tukia ainoastaan peltoa tuettaisiin samalla kiinteällä summalla oli se sitten missä käytössä tai kenen tahansa? Ihan suotavaa ajattelua mutta sitten täytyisi lopputuotteen hintaan saada korotus. Samallahan voitaisiin pellotkin jättää pois tuesta ja lopputuotteen hintaan korotus?

Ei eläintenpito peltoa tarvi, mutta yleensä siitä on ainoastaan hyötyä. Varmistaa rehun saatavuuden samoin kuin lannanlevitys alan. Mitä omavaraisempi eläintila on pellon suhteen sen parempi mun mielestä. Tasaa riskejä kummasti.

No tää on vähän tilakohtainen juttu, mutta tehokkaalla karjatilalla peltotuet on liikevaihdosta 10%!

On todellakin tilakohtainen juttu. Eikös toi nyt riipu aika paljon siitä paljon sitä peltoa on suhteessa eläimiin. Ja nauttivatko pellot millaisia tukia (raiviot) ja millaisilla tuilla eläimet on. Tätä asiaa nyt ei kyllä kannattaisi mitenkään yleistää. Totta on se, että liikevaihdosta voi peltotuet olla mitättömät, mutta ainakin itselle ne on hyvin tarpeelliset. Ja tämä johtuu ihan siitä vääristymästä että peltoja viljellään ja eläimiä pidetään ainoastaan sen vuoksi, että tuet tulee eikä sen vuoksi, että siitä hommasta jotain jäisi käteen. Tai jää siitä mutta ei kai kukaan voi väittää, että sillä kunnolla eläisi?


Niin sitä juuri tarkoitin, se 130€/tn ostajan itse hakemana on se molemminpuolinen hyöty, eikö? Viljanviljelijä saa paremman hinnan kuin keskusliikkeelle myydessä ja eläintenkaavattaja saa halvempaa rehua kuin sieltä keskusliikkeeltä ostettuna. Joskus olen tarjonnut kyselijöille rehuohraa samaan hintaan kuin saisi 5km päähän avenalle kaadettuna, rahti ja puntari kulut puoliksi...ei ole kelvannut ostajalle. Ja tosiaan meiltä ei lähde kuutiokaupalla jyviä myyntiin, puntarille matkaa n.7 km ja maksaa 10€/punnitus.

Musta tossa oikea hinta olisi jossakin 125e paikkeilla tai melkein alle tuon jos ostaja kerran hakee tavaran. Hyvä sulle jos saat kalliimmalla myytyä sen jonnekkin itse ostan halvemmalla jostakin jos tarvetta on. Tässä näkee just sen, että se vilja myydään sinne liikkeelle siihen 130 miinus rahti mutta ei yli 120 sille toiselle farmarille vaan sen pitäisi maksaa vähintään se 130 ja hakea jyvät vielä. Ja varmaan punnittaakin omaan piikkiin.

Selvishän tuokin, ja101 on kotieläintuottaja.

Oliko tämä vielä epäselvää. Aika avoimesti täällä on tullut kirjoiteltua siitä, että eläimiä on.

Pitää muistaa että sikaukot on meitä muita pykälän verran parempia ihmisiä...

Ai niinkuin mitenkä? Yleensä täällä saa kuulla kadehtimista, kun on hienot ja uudet koneet. Rahaa tulee ovista ja ikkunoista, tuetkin korkeampia. Rengit ja lomittajat tekee työt, kun isäntä kiertää kyliä ostamassa ja vuokraamassa lisää peltoa ylikalliilla hinnalla. Todellisuus on kaukana. Jos sikahomma on joskus ollut hyvää hommaa, niin ei se sitä enää kyllä ole. Jos ei noita tukia olisi niin en kyllä viitsisi näillä hinnoilla haista päivästä toiseen paskalta. Olisi joidenkin ihan hyvä tulla tänne nykypäivään eikä muistella jotain iänikuisen vanhoja aikoja.
Joo jos traktoreita liian vähän niin varmasti lisää tuskaa. Samoin se, jos on kylvettävänä ruista tai muuta aikaisin syksyllä maahan laitettavaa. Itse on tullut pitäydytty lähes tulkoon kokonaan syysvehnässä ja normaalina vuotena ehtii puimaan ne viimeiset kevätvehnätkin ja sitten voi kylvää niitä syysvehniä siellä syyskuun loppupuolella. Keväällä ainoastaan lannoitus täytyy jossakin välissä hoitaa, mutta keskipakolevittimellä vetää typpeä aika nopeasti peltoon ettei siitäkään haittaa pahemmin ole. Yleensä sen lannoituksen saa hoidettua ennen muita kevättöitä. Kyllä itse koen syysvehnän ainakin järkevänä kasvina helpottaa kummasti kevättä jos on vaikka kolmanneskin pelloista sillä. No nyt ei ole, että täytyy vain toivoa, että nuo nurmet talvehtivat ja keväästä tulee suotuisa eikä tämän kevään kaltainen, muuten voi se kuuluisa takki tyhjentyä...
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 24.10.17 - klo:08:12


Mites se sun luomuun siirtyminen, tuleeks siitä mitään?

Katsotaan nyt. Jos noita elikoita ei olisi niin varmasti tulisi siirryttykin olisi tullut jo aiemmin, mutta noille elikoille kun tulisi se rehu jostakin saada ja sitten ne täytyisi vielä varastoida jossain jne. Lisäksi konekanta ei ole oikein luomulle valmis. Paljon tulee kuluja ennenkuin olisi valmista. Ja tulo puolella ei kuitenkaan niin suurta eroa synny sillä, että pellot luomussa elikot tavanomaisessa tai nykyinen, että kasvattelee itse ne rehut noille elikoille ja ostelee vähän apulantaa ja rikkaaineita lisäksi.
Kasvintuotanto / Vs: skn on väärässä
: 24.10.17 - klo:08:06
Jos maan kasvukunto on yhteydessä matojen määrään niin silloin pitäisi kyllä kasvaa meilläkin hyvin. Madot ovat lisääntyneet vuosittain suorakylvöön ja minimimuokkaukseen siirtymisen jälkeen. Eli yrittäkää keksiä jokin muu selitys...
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 23.10.17 - klo:08:34
Tähän päivään asti mulla oli uskoa, että vielä kaura puidaan. Alkavan viikon sääennuste määrittää sen, että puimatta jää. Tulee sen verran märkää loppuviikosta, että pitää alkuviikko käyttää siihen valmistautumiseen, ts. saada eläimet katon alle.

Toisaalta hyväkin asia. En ole oikein saanut itselleni perusteltua, miksi olisin halunnut edes yrittää sitä laossa olevaa kauraa puida. Sen mitä olen noita sänkimaita ajellut, niin märkääkin on. Vituiksi meni. Taas.

Mukavaa lukea realistisiakin kirjoituksia välillä. Kyllähän tämä vuosi itselläkin meni enemmän päin persettä. Monitahoiset ohrat saatiin hyvissä oloissa pois eikä kosteuskaan ollut yli 25%. Satoa kohtuullinen.  Kakstahoinen hieman myöhemmin kohtuu hyvin. Sato samaa luokkaa monitahoisen kanssa. Suurempi laon määrä verottia tästä jonkinverran. Syysvehnät odotuttivat itseään mutta lopulta puintikosteus 25 kieppeillä ja harvasta kasvustosta kertyi yllättävän hyvin tavaraa. Ei mitään agronetin satoja mutta jotain. Kevätvehnät joita oli sitten valtaosa niin niitä puitiin huonoissa ja erittäin huonoissa ja täysin paskoissa olosuhteissa satoa ei tullut itäneistä kasvustoista oikein nimeksikään. Osa edelleen puimatta. Ja ainakin yksi kymmenen hehtaaria jää puimatta meni lakoon jo yli 2kk sitten lakoon ja kasvaa nyt hienoa orasta. Tai no eiköhän pakkanen sen hoitanut nyt. 15ha olisi vielä jäljellä ei niin pahasti laossa olevaa vehnää jota vielä ajattelin että voisi puida, mutta taisi käydä niin, että ei siitä tule mitään. Vehnien välillä käytiin puimassa suojavilja kauraa. Satoa aivan onneton. Harva kylvö ohjeiden mukaan tehtynä ei sitten tuottanut oikein mitään. Positiivinen asia oli, että oli pysynyt pystyssä.

Onko Win Win jotenkin pois suljettu ?

Ei, niinhän se yleensäkin pitäisi mennä.

Eli jos avena maksaa vaikka 130e/tn ja rahtiin menisi kymppi ja jos eläinten pitäjä hakee itse kuorman niin eikö oikea hinta olisi silloin 120e/tn jolloin raha on sama jonka myyjä saa? Myyjä voi sitten valita mihin myy. Vai pitääkö teidän mielestä sen eläintilan maksaa se 130 että on tilanne tasan?

Ostaja ja myyjä sopivat hinnasta. Jos sopuun ei päästä niin kaupat jäävät tekemättä ja myyjällä on oikeutensa valita ostaja eikä siinä pitäisi olla kenelläkään mitään mussuttamista. Oikeasti yhteiskykyisten kanssa on mukava tehdä yhteistyötä ja viljakauppaa, yhteistyökyvyttömistä kannattaa pysyä mahdollisimman hyvin erossa.

Semmoinen suuri ero noissa ostajissa on, että Avena varmasti maksaa silloin kun sovitaan ja jos laadukasta viljaa niin maksaa mukisematta myös lisät, esim. kaurassa jyväkoosta.

Ja noista sivutoimisista tms.... Jokainen saa tehdä omaisuudellaan mitä haluaa. Jos on niin uskomattoman tyhmä, että rahoittaa palkkatyöllään maataloutta ja ihan vaan viljelmisen riemusta haluaa maksaa ylivuokraa niin minä ainakin hänelle sen riemun suon. Peltoviljelyä voi pitää myös osana koneurakointia. Silloin voi olla mahdollista maksaa kannattavasti korkeampaa vuokraa kuin ns. päätoiminen.

Totta ne jotka kykynevät yhteistyöhön niin niiden kanssa sitä voi tehdä muiden kanssa se kannattaa jättää väliin. Eiköhän se rahaliikennekkin hoidu jos halutaan. Tietysti jos epäilyttää ettei rahoja saa niin kannattaa jättää väliin. En usko, että esim. omilla yhteistyökumppanilla on valittamista rahaliikenteen hoidosta. Samantien oon maksanu kun on so***** ja tutuille oon maksanu etukäteenkin jos on ollut tarvetta.

Jos kerran ollaan sitä mieltä, että jokainen saa tehdä omaisuudellaan mitä haluaa, mikä on tietenkin oikein niin eipä pitäisi sitten olla valittamista, jos joku eläintila haalii pellot ja kasvattelee niillä leipävehnää ja mallasohraa korkeammilla tuilla. Asiat ovat ihan verrattavissa keskenään. Ei se tee eroa tuleeko se raha korkeammista tuista tai maatalouden ulkopuolelta.

Se 130€/tn rehuvilja on vielä halpaa sille joka ostaa siihen hintaan suoraan tilalta kun vaihtoehtona on ostaa se sama vilja vaikkapa hankkijan kautta kierrätettynä jossa myyntihinta ulospäin on varmaankin 140-160€/tn siihen 130€/tn sisäänostetulla tavaralla. Eli tuossa olisi se winwin tilanne, mutta nähtävästi eläinporukka on sitä mieltä ettei se viljanviljelijä saa vahingossakaan hyötyä siitä tilojen välisestä kaupasta senttiäkään.


Eikö se voittoa kaikki mikä menee yli tuon 120e? Vai meinaatko, että täällä eläinpuolella on varaa maksella ylimääräisiä viljasta? Eikö hyöty yleensä tulisi olla molemmin puolista? Eikö se ole silloin oikein kun molemmat ovat tyytyväisiä siihen hintaan. Yleensä jos myyjä on rahdannut ja/tai varastoinnut pidempään sitä niin aina on extraa maksettu, mutta kyllä jotku 20-30e/tn yli markkinahinnan olevat viljat jää ostamatta.

Eivätkös nytkin luonnonhoitopellot ja muut ei-viljelyt olleetkin yhteiskunnalle paras ja edullisin viljelymuoto ? Vähiten kriisitukia tarvitsee ?

-SS-

Joo varmasti hetkellisesti. Meinaat ettei noi hömpän viljelijät ole lisää kriisitukia vaatimassa? Itse en tarvitse kriisitukea. Riskit kuuluvat yrittämiseen ja jokaisen olisi syytä tiedostaa ne. On eri asia jos sovitusta ei pidetä kiinni eli tukiehtoja vaikka muutetaan kesken sitoumuksen, kuin se, että ei oteta tosiasioita huomioon.
Kyllä täällä ainakin peltojen ostajat ja vuokraajat ovat joko luomutiloja tai sivutoimiviljelijöitä ei siinä eläintilojen korkeammat tuet auta kun voi sen luomutuen tai koko viljelystä saatavan tulon pumpata takaisin sinne osto ja vuokramarkkinoille. Kannatan kyllä sitä, että eläintilojen tuki ei maksettaisi peltojen kautta saataisiin tämä jatkuva valitus loppumaan.

Se että jossakin eläintila haalii niitä peltoja vaikka laskennallisesti niitä olisi riittävästi niin ainakin meillä on satovaihtelua vuosien mukaan ja sen vuoksi reserviä on oltava. Samoin kuin monesti sitä lannanlevitys alaa on oltava enemmän kuin rehualaa. Tälläisenä märkänä syksynä ei lannanlevityssopparit paljon auta, kun isäntä toisensa jälkeen soittelee ettei sitten tänä syksynä tarvitse mennä sotkemaan meidän peltoja. Eli aina kun se pelto on oman näpin alla niin parempi.

Omalla kohdalla sinänsä hyvä tilanne, että rehuala ja lannanlevitysala riittää kyllä laskennallisesti ja näin ollen voi tehdä niinkuin haluaa. Rehua on osteltu silti jonkin verran, koska sitä mainitsemaani vaihtelua on vuosien varrella ollut. Nyt ovat kyllä varastot taas aika pullollaan.

Mitä rehun hinnoitteluun tulee niin eikö oikea hinta ole se mikä on sille myyjälle paras? Ja ostaja on siihen tyytyväinen? Eli jos avena maksaa vaikka 130e/tn ja rahtiin menisi kymppi ja jos eläinten pitäjä hakee itse kuorman niin eikö oikea hinta olisi silloin 120e/tn jolloin raha on sama jonka myyjä saa? Myyjä voi sitten valita mihin myy. Vai pitääkö teidän mielestä sen eläintilan maksaa se 130 että on tilanne tasan?
Kasvintuotanto / Vs: peltovalvonta
: 22.10.17 - klo:08:26
Peltovalvonnassa ei vahdita sitä, että onko 1 metrin piennar vai ei. Jossain niissä tukioppaissa oli ne pykälät lueteltu mitkä koskeavat tukia ja niistä puuttui tuo vesilain pykälä. 2015 oli liikkeellä sellainen käsitys, että oltava metri. Myöhemmin se sitten "kumottiin" ja palauduttiin takaisin siihen 60cm.


60cm piennar vaatimusta ei ole enää missään peltoviljelyyn liittyvässä asiassa. Ei tukiehdoissa eikä vesilaissa.Joo voi olla ettei sitä piennarvaatimusta enää missään ole. Tarkastuksen yhteydessä tuli kyllä puhetta pientareista ja niissä kasvavista rikoista. Tarkastajat olivat sitä mieltä, että voi ajaa milloin vain ja niin taidan nyt tehdäkkin, että nykäsen heti kylvöjen jälkeen murskaimella kaikki pientareet josko se vähän hillitsi tuota rikkojen rehottamista. Itse en silti uskaltaisi jättää kokonaan pientareita pois.

Ei tollasta saa ehdottaa. SS on ainakin jo kaksi kertaa torpannut tämän ajatuksen, että tuki olisi sidottu tuotantoon. Mä en edelleenkään oikein ymmärrä miksi se ei voisi toimia, mutta en jaksa enää jankata asiasta.


No tuo on helppo perustella. Se on valtiolle ja veronmaksajille kallis systeemi, koska tuotanto lisääntyy voimakkaimmin sinä mallissa, ja vaatii samalla ehdottoman valvotun ja suljetun maataloustuotteiden rajanylityksen. Tällöin nimittäin parasta bisnestä olisi tuottaa laivalasti maailmanmarkkinahintaista viljaa ja kaupata se korkeahintajärjestelmän viljaliikkeisiin. Jopa Norjassa on ongelmia maataloustuotannon kanssa, vaikka öljytulot mahdollistavat rahan kylvämisen vientitukiin. Ylijäämät on vietävä maailmanmarkkinahintaan ulos, tämä siis vaatii vientitukia. Tuotantoa jos ei kiintiöidä vahvasti, ei sitä pystytä hallitsemaan. tämä johtaa omituisiin rajoituksiin ja oikeastaan jopa korruptioon, esimerkiksi eläinyksiköiden perustamisessa lupakilpailu on veristä,  ja joidenkin erittäin paljon tuettujen erikoiskasvien viljelyssä kiintiöt vetäytyvät ns. sisäpiiriin. Tuotantoa jos ei säännöstellä, joku keulii tuotantoaan hurjasti lisäämällä, muiden edestä, ja noukkii suurtulot. Koska menekki on aina varma, hyvällä hinnalla. Mm. raivauskiellon pitää olla ehdoton tuotantotukimallissa.

Been there, done that.

-SS-

Mutta jos menekkiä ei ole? Tuotanto voi lisääntyä, mutta jos menekkiä ei ole niin hinnat laskee, kun on ylitarjontaa? Mennään siihen, että kuka myy halvimmalla. Jolloin edelleen kustannustehokas viljely on toimivaa. Silti tuki tulisi tuotannon kautta eli sinun on tehtävä toimenpiteitä siellä pellolla, pelkkä omistaminen tai vuokraaminen ei riitä. Tietysti tässä on se mahdollisuus, että kaupat keskittyvät ainoastaan "sisäpiiriin" eli ostellaan vaan niiltä hyviltä kavereilta jotka voivat sitten lisätä tuotantoaan. Eläinlupa ja muutenkin eläinpuolen asiat ovat jo nytkin hyvin säännösteltyjä. Esim. broilereita ei voi kuka tahansa alkaa pitämään. Sikapuoli on käytännössä jumissa ja uusia tuottajia ei tarvita. Naudoista en osaa sanoa ja maitoa kai menee valiolle edelleenkin sieltä perähikiältä vaikkei siinä mitään järkeä ole. En siis kaipaa mitään veronmaksajien maksamia vientitukia. Tuskin veronmaksajat katsovat sitäkään hyvällä, että tukia maksetaan erilaisille pusikoille jotka saavat lähes samaa tukea kuin kuin viljeltypelto. Veronmaksajat eivät vain ole tajunneet tätä vielä, mutta kun tajuavat niin sitten on piru irti.
Kasvintuotanto / Vs: peltovalvonta
: 21.10.17 - klo:08:05
Peltovalvonnassa ei vahdita sitä, että onko 1 metrin piennar vai ei. Jossain niissä tukioppaissa oli ne pykälät lueteltu mitkä koskeavat tukia ja niistä puuttui tuo vesilain pykälä. 2015 oli liikkeellä sellainen käsitys, että oltava metri. Myöhemmin se sitten "kumottiin" ja palauduttiin takaisin siihen 60cm.


Tästä on sellainenkin näkemys, että mittaushetken veden korkeuden mukaan. En sitten tiedä mikä on oikein. Itse tein 5m pientareet vesistön varteen. Onpahan helpompi ajaa paskavaunulla sitä nurmi kaistaa pitkin...

Saahan sitä näkemyksiä vapaassa maassa olla, mutta säännöt sanovat näin. Lue kohdasta Huomioi lannoitusrajoitukset vesistöjen reunoilla http://www.mavi.fi/fi/tuet-ja-palvelut/viljelija/Sivut/syysilmoitukset.aspx

Tuo 5m etäisyys tulee helposti, koska suojakaistasta tulee jo 3m ja keskivedenkorkeus ei usemmissa tapauksissa ole heti suojakaistan taitteessa.

Joo tästä olikin eriävä näkemys. Ei omalle kohdalle sattunut vaan toiselle viljelijälle tarkastuksessa. Tarina ei kerro sitä, että kuinka oli käynyt, mutta isä tuon viljelijän kanssa oli jutellut ja tuli sitten kyselemään meidän tilannetta pientareiden suhteen. Eli tarinan opetus on se, että eivät ne tarkastajatkaan kaikkea tiedä ja mikäli sanktioita on luvassa niin kannattaa ainakin itse selvittää oikea tulkinta.

Mitä tuohon 5m etäisyyteen tulee niin tuo "vesistö" mikä vaikuttaa itsellekkin niin ei kyllä jokaisella viljelijällä joka kohdalla vaikka on se 3m kaista jätetty niin täyty tuo 5 metriä. Kasvustosta ei huomaa, että lannoitus olisi jäänyt tekemättä, mutta voihan se olla. Mutta mitäpä sitä muiden asioihin sotkeutumaan. Itse koin helpoimmaksi tuon 5m suojakaista ja sillä selvä. Ainut mikä tuossa oli niin joutuu tekemään eri kasvulohkon kun 3 metrinen menee samalla.
Asiahan olis aika yksinkertainen , jos tuotteista maksettais oikea hinta tai tuki sidottais tuotteisiin.

Ei tollasta saa ehdottaa. SS on ainakin jo kaksi kertaa torpannut tämän ajatuksen, että tuki olisi sidottu tuotantoon. Mä en edelleenkään oikein ymmärrä miksi se ei voisi toimia, mutta en jaksa enää jankata asiasta.

Heikoimpia eli metsitettäviä peltoja on jutun mukaan alle prosentti, eli kokonaisuudessa hyvin merkityksetön määrä. SS voisikin taas laskea, että jos noilta pelloilta otettaisiin kaikki tuet pois ja jaettaisiin ne niille paremmille peltohehtaareille, ei niistä tukilisää montaakan senttiä per hehtaari tulisi, eli keskustelua lillukanvarsista on keskustelu noista heikoimmista pelloista. Ja miksi valtiollakaan olisi minkäänlaista velvollisuutta noin merkityksettömän pienelle alalle maksaa mitään metsityspalkkiota.

Ovat sitten varmasti kaikki osuneet tänne kymenlaaksoon koska kyllä noita pusikoita aika paljon näkyy kun ajelee maakunnassa. Mutta ongelmahan ei poistu niin kauan kun tuki maksetaan hehtaariperusteisesti lähes ilman velvoitteita...
Kasvintuotanto / Vs: peltovalvonta
: 20.10.17 - klo:06:52
Piennar on 1 metri ojan varrella, joka paikassa.
Niin mäkin luulin mutta ei kuulemma ole.

Tämä vaatii sen 3m pientareen ja mittaus tapahtuu veden rajasta
Lainaus
Kyllä toi mittaus tapahtuu pellonpinnan ja ojaluiskan taitekohdasta.
Totta ei pitäisi kirjoittaa noin nopeasti ajattelematta. Hyvä että korjasit.

Ja se 5m lannoitusraja sekä 25m karjanlantapoikkeusraja katsotaan keskivedenkorkeudesta.
Tästä on sellainenkin näkemys, että mittaushetken veden korkeuden mukaan. En sitten tiedä mikä on oikein. Itse tein 5m pientareet vesistön varteen. Onpahan helpompi ajaa paskavaunulla sitä nurmi kaistaa pitkin...
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 20.10.17 - klo:06:48
Kyllä meillä ainakin 2012 oli ihan säiden takia puinnit tiukassa. Samanlaista kuin nyt. Ei meinannut kuivaa hetkeä tulla. 25 päivä lokakuuta taidettiin saada silloin viimeiset pois pellolta ja kuivuri pysähtyi marraskuun alkuun mennessä. Nyt taitaa mennä pidemmälle. Vielä olisi 15 ha osittain laossa olevaa vehnää ja 10ha täysin laossa olevaa. Vehnä vaan on sitkeää ja vaatisi nyt muutaman täysin sateettoman päivän ja aurinkoa ja tuultakin saisi tulla sitten voisi yrittää josko menisi puimurista läpi.
Sivuja: 1 ... 280 281 [282] 283 284 ... 346