Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 281 282 [283] 284 285 ... 343

Viestit - ja101

Sikatalous / Vs: Mikä sikaa vaivaa?
: 01.09.17 - klo:06:58
Miksi vastustetaan atrian ja hk:n yhdistymistä? Tuottajien määrä kun vähenee, niin väistämättä se on edessä, seuraavan 10 vuoden sisällä, tai sitten heikompi firma, eli todennäköisesti hk,  vain kuihtuu pois tai menee konkkaan. Lisävauhtia antaa lihan kulutuksen väheneminen.  Väistämätöntä ei voi väistää, vaikka se kuinka epämukavalta tuntuisikin. Päätä vaan pensaaseen, kun ei tulevaisuuden muutoksiin haluta varautua. Satavarmasti meillä on 10-15 vuoden päästä vain yksi iso tuottajaomisteinen lihayhtiö.

En mä sitä ainakaan vastusta, vaikka voisi omalle kohdalle tarkoittaa sitä, että eläintenpito loppuu, täällä syrjässä kun ollaan molempien ydinalueeseen nähden. Mutta ei se yhdistyminen välttämätöntä ole, jos vain molemmilla olisi se sama tahtotila niinkuin aiemmin esitin. Nyt homma menee niin, että aina toisen hermo pettää (yleensä atrian) ja myy S ryhmälle tarjoustavaraa. K ryhmän kanssa sentään kuulemma voi vähän neuvotella. Ja jos toinen lihatalo on supistamassa tuotantoa niin toinen kahmaiseen sen jäävän reservin ja paikkaa näin markkinaosuuttaan jne. Oikeesti näistä mitään tiedä, kunhan lämpimikseni juttelen.
  Setto, Kouvola, sieltä voi kysellä osviittaa hinnoitteluun..
Ylihinnoitteluun  ;D
Mitä vielä. Just tossa katselin, että kuka hullu maksaa tuollaisia hintoja. Tai siis eihän niitä kukaan maksa pyynti vain on kova. Samat tavarat ovat myynnissä kokoajan.
Sikatalous / Vs: Mikä sikaa vaivaa?
: 31.08.17 - klo:06:57
Niin kai se on,että miksi maksaa paremmin kuin huonoin kilpailija. Hallintoon toki kuuluu muutakin kuin hallitus,esim. tuottaja osuuskunnat äänivaltaisina omistajina. Hiljaksilleen ovat nekin.
Yleisesti ottaen isoa äänivallan käyttäjää kuunnellaan herkällä korvalla monessa pörssiyrityksessä. Lihatalot ja Raisio ovat hyviä esimerkkejä yrityksistä,joissa n. 2/3 äänivallasta on tuottajilla/mtk:lla.
Kuuluuko siellä tuottajan ääni sitten ollenkaan? Esim. Nordeasta omistaa Sampo reilu 20% osuuden. Ei tule kuuloonkaan ,että Nallelle sanottaisiin,että pää kiinni,me juodaan nyt kahvia. :D

Kyllähän tuossa totuuden siemen on. Nämä kaksi "suurta" lihataloa kisaavat nyt toisiaan hengiltä. Jos ei suoraan fuusiota niin tuottajien pitäisi laittaa oman talonsa päättäjät samaan koppiin vastapuolen kanssa eikä laskea niitä ulos ennenkuin ovat sopineet tietyistä asioista. Tämähän on tietysti lain vastaista, ja kyseessä eräänlainen vertauskuva. Mutta kauppahan toimii juuri tuolla tavalla. Ei kauppaliikkeiden kesken mitään sovita julkisesti, mutta molemmilla on se tahtotila, että tavarasta ei makseta tämän enempää. Lihataloilla tilanne menee niin, että jos toinen ei myy alihintaan niin toinen myy kyllä ja silloin ei tilanne parane.

Lihaa on tietysti hankala olla myymättä, kun sitä tulee kokoajan lisää. HK:lla oli ajatus vähentää tuotantoa, mutta nyt sitten alettiin paikkaamaan konsernin omaa tulosta ja sikaa aletaan ensi vuonna viemään oikein reilusti teurastettavaksi viroon. Ja emakko vähennysopparit purettiin. Kauanhan ne kerkesikin olla voimassa reilun puolivuotta. Lyhyt jänteistä toimintaa sanoisin.
En jaksa linkkiä edes katsoa ja vaikka tämä ilmeisesti on konenäyttely, niin toivottavasti ovat viikonloppuna ja antavat helsingiläiselle kantaväestölle vapaan pääsyn yhtenä päivänä. Sitten sinne sopivasti tietoa tämän hetken maataloudesta suomessa niin jos ne silmät vaikka alkaisivat aueta ja se arvostus hieman lisääntyisi. Onhan tuossa tietysti se kääntöpuolikin minkä joku jo mainitsi, että näkevät mihin tukirahat menevät tai niin ainakin luulevat. Kyllä niistä suurin osa taitaa edelleen mennä ylihintaisiin osto -ja vuokrapeltoihin.
Sikatalous / Vs: Mikä sikaa vaivaa?
: 30.08.17 - klo:06:42
Hk:lla nyt on asiat muutenkin sekaisin aina. Ei kai ne taida parantuakaan,ennenkuin hallinnosta saadaan jauholakit pois. Jokuhan sanoi että ei uupeeämmän hallituksessakaan motokuskeja ja metsureita istu. Osuuskunnissa se on pelkästään etu että on ns. alan mies/nainen. :)

Eiköhän niitä ole atriankin hallituksessa ihan samalla tavalla. Ainakin muistelen jostakin näin lukeneeni. Että ei sitä vikaa oikein voi sieltä etsiä. Kyllä se jostakin muualta löytyy.
Sikatalous / Vs: Mikä sikaa vaivaa?
: 29.08.17 - klo:07:22
Naapurissa yli 4000 emakon yksikkö on selvästi yli 30 porsasta / emakko /vuosi tahdissa, ei tuollaisia ihan hirveän montaa tarvita niin on ainakin porsastarve hoidossa...

Joo ei. Tuo vaan alkaa olemaan jo sen kokoinen yksikkö, että jos sinne eksyy esim. salmonella niin aiheuttaa jo ison loven koko tuotantoon. Eli toivottavasti ihan noin suuriin yksiköihin ei mennä.

Eräälää kotimaista genetiikkaa käyttävvällä teurastamolla vieroitetaan keskimäärin 21,1 possua/em/vuosi. Miten tolla määrällä voi pärjätä.

Eikös tämän pitänyt olla se onnela jossa saatiin kannattavaksi muutaman possun haku ympäri maakuntaa? Kyllähän se muutaman kymmenenkin possun ajeluttamisen aika on ohi. Teuraspuolella tähän ei vieläkään päästy edelleen periaatteessa ne tulee hakemaan vaikka sen yhen sian yhdistelmällä.  ;D

Siitä ketjuohjauksesta on ainakin HK:n puolella jauhettu pitkään, mutta minusta asia ei ole oikein edennyt mihinkään. Edelleen on joka kerta arvoitus kun porsaita alkaa kyselemään, että miten niitä mahtaa saada. Nyt kun oli pulaa niin odotellaan ei onneksi kovin pitkiä pätkiä. Ja sitten kun on kohta taas ruuhkaa possuista niin niitä ollaan työntämässä heti kun vain mahdollista. Aika simppeliä olisi kuitenkin laskea, että milloin se sika on teuraskypsä ja koska niitä possuja sinne taas tarvittaisiin.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2017
: 29.08.17 - klo:06:46
Lasketaanko pelto vihreäksi jos piipat näkyy? Vai missä kohtaa tuo muuttuu kasvustoksi? Voisi sanoa, että taas on tarkastajan tulkittavissa milloin on kasvipeitteinen ja milloin ei. Monena vuonna kasvusto on vielä kasvanut joulukuulle astikkin lisäten sitä vihreää. Mitä jos tarkastaja tulee lokakuun lopulla katsomaan, marraskuu voi hyvinkin olla vielä sellaista jolloin vihreän määtä lisääntyy. Ei voi muuta sanoa kun hyvää päivää taas.

Muistelen että tästä aikoinaan jo vanhempani kysyivät niin silloin riitti, että oli kylvetty. Se oli kasvipeitteinen silloin ja se siitä. Ei tulkinnan varaa jos jyvät löytyivät pellosta.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2017
: 28.08.17 - klo:17:16
Kyllä sinä ehdit tossia kylvää, tässähän on 1,5 kuukautta kylvöaikaa jäljellä.

Ei ne lokakuun kylvöt oikein ole ottanu tuulta purjeisiin ainakaan täällä. Innokkaasti niitä on keväisin äestelty.


Lokakuun kylvössä on myös se riski ettei ehdi kunnolla ajoissa oraalle, eikä täytä silloin muokattuun kylvettynä kasvipeitteisyyttä. Se ei riitä että kylvetty vaan pitää olla riittävä kasvusto että se voidaan tulkita kasvipeitteiseksi. Näitä myöhäisiä kylvöksiä on joskustaisin tullut pienelle piikille vasta joulun kanttissa..

Ja kukas näin on sanonut?
Valvovan viranomaisen puolelta tuli tällainen näkemys.. Ja taitaa olla vesien suojelun kannalta ihan perusteltukin näkemys.
No tämähän aika outoa. Nyt pitää sitten olla jo ennustaja, että tietää syksyn pituuden ja sen ehtiikö syyskylvös pintaan vai ei. Tämä täytyy nyt sitten pitää mielessä jos ja kun suunnittelee kylvävänsä jotain. Olisi kiva saada taas jonkin ylemmän tahon lausunto kirjallisena asiasta.
Sikatalous / Vs: Mikä sikaa vaivaa?
: 28.08.17 - klo:07:25
Ompa lamassa sika-ala, kun ei kirjoituksia enää ilmesty, onko lopun alku alkanut?
Mistä haluaisit keskustella? Kyllä mulla on paljonkin ideoita, mutta ei niitä kaikkia sulateta täällä niinkuin toisesta ketjusta huomataan.
Kyllähän se lopun alku on 10 vuotta ollut menossa. Porukka harvenee. Ainoastaan porsaiden kasvanut syntyvyys ja päiväkasvu on pitänyt tuotannon lähes samana ja kannattavuuden jotenkin ja joillakin kannattavana. Jos niitä vähiä tukia ei olisi niin enpä tiedä viitsisikö tätä tehdä. Jos tuet loppuvat eikä korjausliikettä hintaan näy niin taidan lopettaa koko homman. Tämä tukikausi on vielä aikaa katella sitten sen 141:n jämätkin alkaa olla vähissä niin homma nähdään.

Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2017
: 28.08.17 - klo:07:11
Kyllä sinä ehdit tossia kylvää, tässähän on 1,5 kuukautta kylvöaikaa jäljellä.

Ei ne lokakuun kylvöt oikein ole ottanu tuulta purjeisiin ainakaan täällä. Innokkaasti niitä on keväisin äestelty.


Lokakuun kylvössä on myös se riski ettei ehdi kunnolla ajoissa oraalle, eikä täytä silloin muokattuun kylvettynä kasvipeitteisyyttä. Se ei riitä että kylvetty vaan pitää olla riittävä kasvusto että se voidaan tulkita kasvipeitteiseksi. Näitä myöhäisiä kylvöksiä on joskustaisin tullut pienelle piikille vasta joulun kanttissa..

Ja kukas näin on sanonut?
Kasvintuotanto / Vs: Glyfosaatti
: 25.08.17 - klo:07:21
Onko toi Roundup Flex hyvää tavaraa? Ruiskutukset menee myöhäiseksi, mutta pakko silti ajaa monelle lohkolle jotain. 360 tuntuu turhan miedolta myöhään ajettuna. Kesantoheinämaat ajoin kaksi viikkoa sitten perusannoksella 360+kiinnite ja ne on nyt aivan ruskeita. Kaunis aurinkoinen päivä tehosi ilmeisesti hyvin.
Itse olen ajanut nyt parina keväänä roundup ace hyvin tuloksin. Pitäisi olla markkinoiden nopeiten vaikuttava. Tänä keväänä esim. pari päivää väliä ja kylvö suorakylvönä. Eivät saunakukat ja juolat enää nousseet. Syksy käytöstä ei tietoa. Itse olen alkanut suosia tuota kevät käyttöä ehkä hieman pakostakin. Syksyllä ei tunnu oikein puinnin jälkeen enää tapahtuvan mitään ja vaikka ruiskuttaa niin silti keväällä siellä on juolaa ja saunakukkaa. Sängissä siis. Miksi ajaa kahteen kertaan kun yhdelläkin kerralla saa hyvän tuloksen?

Pakkokesanto 30% peltoalasta, täydellä tuella.

Kun vihreät pääsevät hallitukseen pm puolueeksi ja kepu jäähylle, silloin tulee vaihtoehtoja pellonkin käyttöön.

Ja mistäs ne rahat nykästään tähän vihreitten sekoiluun?
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2017
: 24.08.17 - klo:06:50
Päivä päivältä harmittaa vähempi hieman harvat ja muutenkin ehkä onnettomat syysvehnäkasvustot. Ne kyllä pois saa, mutta kevätvehnät vaatisivat kyllä hyvää syksyä ja silti varmaan ollaan lokakuussa kun niitä puidaan, jos puidaan.
Tuet kun pienenee, niin toivottavasti sääntely ja rajoitukset myös vähenee ja erilaiset tukiehdot löystyy, antaa markkinoiden vaikuttaa, se toki johtaa siihen että money talks, bullshit valks, mutta se on reilua.  Tasa-arvon vaatiminen ja kaikki muu tasapuolisuuden vaatiminen on sitä pahinta rakennekehityksen jarrua.

Samaa mieltä. Sitten kun vielä ne vähenevät tuet ohjataan siihen tuotantoon eikä hömppäheiniin niin se on hyvä.

Ympäristöväen lobbaus maataloustukien ympärillä varsinkin Euroopssa mutta myös Suomessa on sen verran lujaa ja tehokasta, että ei hömppätuet tule poistumaan, kyllä tätä väkeä valitettavasti kuunnellaan ja totellaan.

Tämä on kyllä tietysti totta. Mutta nuokin tuet voisi kohdentaa sinne oikeasti merkityksellisiin paikkoihin.

24 sivua ollaan kierretty arkaa paikkaa kuin kissa kuumaapuuroa. Nyt vasta ollaan paiseen keskellä. Eli tuet pitäisi kohdentaa eturivinviljelijöiksi itsensä kohottaneiden hömppäheiniin eikä sivutoimiviljelijöiden, tehtailijoiden, lääkäreiden, liikennelehtäjien, autokauppiaiden, pankkiirien tai eläkeläisten hömppäheiniin.

Kaikki puheet hömpästä ovat itse asiassa jättimäinen ketunhäntä maantakavarikoijan kainalossa.

-SS-

No en kyllä tarkoittanut, että ne hömppätuet tai mitkään muutkaan tuet pitäisi siirtää pois joitakin. Tarkoitin hömpän kohdalla sitä, että nykyisellä hömppätukipolitiikalla ei ole mitään tekemistä ympäristönsuojelun kanssa. Tai järkevyyden.

Sivuja: 1 ... 281 282 [283] 284 285 ... 343