Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 279 280 [281] 282 283 ... 343

Viestit - ja101

Juur mankuivat lisää luomutuotteiden perään Huomenta Suomessa. Harvojen herkkua ja enemmän pitäisi tuottaa.
Monesti ne vain on niitä luomutuotteita mitä esim. lihahyllyssä on -30% lappu päällä. Eli kysyntää on puheissa, mutta ei toimissa? Luomuviljan hyvä hintahan on ihan viennin ansiota näin olen ainakin ymmärtänyt. Sitten kun vienti jostain syystä loppuu niin hinta romahtaa. Vienti loppuu silloin kun suomalainen luomu häviää kisan jollekkin muulle "luomulle".
Kasvintuotanto / Vs: Kato uhkaa viljaa !
: 25.09.17 - klo:07:17
Kyllä ongelmia on tiedossa. Kuivausajat lyhenee, joutuu kyttäämään sammutuksen yöllä, kun tähän asti on saanut antaa satsin huoletta pyöriä seuraavaan päivään. Myös koneistossa odottaa ikävä yllätys, kun pinta ei putoa niinkuin aikaisemmin. Siilotila täyttyy pelottavaa tahtia.
Ongelmia nämäkin :D
Luomu menee kaupaksi.
Mitä sitten tehdään kun ei mene? Viisi vuotta olet naimisissa sen sopimuksen kanssa ja hinnat kun romahtavat lähelle kahtasataa niin ei taas naurata yhtään. Omalla kohdalla talous ei ainakaan sitä siedä...

Soppari tulisi saada poikki vuosittain niin olisi parempi. Ja taatusti kun luomupuolellakin porukka lisääntyy niin aletaan vänkäämään viljan laadusta yms. jos niistä ei nyt ole niin tarkkoja oltu. Tällä hetkellä luomussa olijoille varmasti hyvä tilanne, mutta mikä on tilanne vuonna 2020 jolloin ensimmäinen luomusato tulisi ensivuonna siirtymään lähteville.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2017
: 23.09.17 - klo:20:43
TOS-Skagenia pantu maan poveen 17.-19.9. kynnön kautta lähes 20 ha. Kyllä tuon syysviljan työhuippuja tasoittava merkitys on urbaani legenda. Nyt on takki tyhjä yötäpäivää traktorissa istumisesta.

Ehditkö idättää?

Ei kai nyt syysvehnän siementä ikinä idätetä eikä lajitella. Otetaan päästä sopiva kylvömäärä ja sitten kylvetään ja ihaillaan sitten hienoa orasta :)

Joo täällä om ihme porukkaa kun ehtii lajitella ja idätellä ja pelailla syysvehnien kanssa. Ei muuta ku jyviä koneeseen ja antaa mennä...
Mites vehnät, kelvanneeko enää sateiden jälkeen edes rehuksi, kun alkaa punahomeita kasvamaan jyviin?
Saattaa olla edessä sellainen tilanne, että alkaa kelpaamaan sinne sun tänne, jos korjuu ei pääse kohta vauhtiin...
Kasvintuotanto / Vs: Kato uhkaa viljaa !
: 15.09.17 - klo:21:23
Siellä se ohra itää ainakin lakopaikoissa täyttä päätä😵 Ja vettä tihutti tänäänkin! Sais ees jotakin puitua/uitettua pois mutta ei!
Iha perseestä koko kesä!

Parhaat puinti kelit meni sillä viikolla kun koko viikon pouta vaihtui 3 päivän sateettomaan aikakauteen. Eihän ne viljat tietenkään silloin olleet edes tuleentuneet, mutta ennemmin vihantana kuin  "vesimärkänä mössönä". Näin jälkikäteen on paljon viisaampi :(

Lajikkeet joilla on ulkolainen nimi, ei pitäisi suomessa viljellä. Tai ainakaan ei pitäisi laittaa kaikkia munia sinne yhteen kuuluisaan koriin  :-X

Suurimmassa osassa taitaa olla ulkolainen nimi, eiköhän suurin vika ole isännässä, jos kylvää myöhäisiä lajikkeita kesäkuussa.
Ja kun pysyy niissä ulkolaisissa lajikkeissa niin saa satoakin. Ei ainakaan omalle kohdalle ole vielä osunut kotimaista jalostusta olevaa satoisaa lajiketta.
Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: 15.09.17 - klo:21:18
Senaatti-kiinteistöt, Sukeva, Sonkajärvi  https://huutokaupat.com/fi/v/508348
Mielenkiintoista seurata mahtaako millaisia tarjouksia alkaa tulemaan. Pitäisiköhän pankinjohtajaa jututtaa?  ::)
Tuollaisen tilan osto saattaa olla kannattavaa jos todellakin löytyy muuta työtä tukemaan taloutta.
Silloin se tarkoittaa että maatalouden täytyy olla helposti hoidettavaa, eli helpot eläimet.
Eläimiä siksi, että myyntikasveja tuskin löytyy noilta korkeuksilta. Luomukin taitaa olla siinä ja siinä .....

Helpoimmat eläimet ovat ne, joista itse eniten tykkää. Koska lypsylehmät ei kiinnosta niin mahtaako emolehmätkään?
Lampaat ovat helppo tapa aloittaa ja lopettaminenkin käy näppärään ja niille ei tarvi yleensä investoida paljoa aloituksessa.

Ei kannata hullaantua pohjoisen korkeampiin eläintukiin, sillä kustannukset pohjoisessa ovat oikeasti isommat ja niitä menoreikiä
löytyy todella paljon. Laidunkausi on lyhyt ja kuivikkeita joutuu ostamaan jostain hevonjeerasta kalliilla.

Metsää 400ha? Onko se kasvullista metsämaata vai kitu- ja joutomaata? Jos on hoitamattomia taimikoita, niin niiden hoitoon
kannattaa panostaa ja käyttää aikaa. On sitten tulevaisuudessa jotain mitä myydä! Tosin tukkimetsää saa odotella sen sata vuotta jotta .....

no eihän se nyt tietenkään täydellistä metsämaata kokonaan ole. mutta suurin osa nyt kuitenkin. hakkaamatonta ikimettää,hyvässä kasvussa olevaa,hoidettua kasvumettää ja viimisen vuosikymmen aikana hoitamatta jäänyttä taimikkoa. toki on sitä jänkääki.

ja tosiaan. tulo ja elanto ei ole tästä kiinni vaan rahat tulee sieltä mistä nytkin, mahdollisen tilan oston jälkeenkin

No kannattaako tuohon nyt ottaa niitä elukoita harmiksi? Jos ei tarvekaan ole saada elantoa tuolta niin kyllä itse tyytyisin hieman vähempään ja keskittyisin niiden metsien hoitoon jäävinä vapaa-aikoina. Jos taas tarkoitus on, että palkkatyöt voi jossakin vaiheessa lopettaa niin sitten eri asia.
Ilmapannujen ongelma on siinä, että niille taas ei löydy järkevää käyttö muuksi ajaksi. Ainoastaan jos pannu olisi pyörillä niin sen voisi vuokrata talveksi. Vesipannussa on sekin hyvä puoli, että jos jokin siinä hakevehkeessä hajoaa niin öljypannu on edelleen toimintakuntoinen ja vilja jatkaa kuivumistaan. Itse suosisin ennemmin tuollaista arskan etu-uuni tyyppistä ratkaisua jos ilmamahake lämmittimen haluaa. Olisi se vara järjestelmä olemassa. Tai sitten tuo ikavote on vain hieman liian pieni tehoinen. Kun olisi tupla tehoinen ja siihen mahdollisimman yksinkertainen hakkeen poltin niin olisi varmaan toimiva.
Entäs emot luomuviljatilalle, äkkiseltään kuulostas järkevältä "ajankäytöltä" ts. niin vähän kuin tarvitaan luomustatukseen ja niiden latauskasvien ym. olkien popsimiseen. Vasikat suoraan maailmalle ja päätuotantosuunta edelleen puimurilla puitavat kasvit.

Kuinka monta hehtaaria per emo?
 
Tuntuisi järkevimmältä kalliimman pellon alueellakin, pelkkä kasviluomu tuntuu hankalalta ja tuhlaukselta viljelykierron suhteen. Peltojen pitäisi tuottaa jokavuosi jotakin, joko myytävää tai apetta emoille ja pska kiertoon.

Sulla on mun ajatukset. Itse kun tuota luomua pyöritellyt ja yrittänyt keksiä latausnurmille jotain rahakasta käyttöä. Toinen vaihtoehto voisi olla biokaasu, mutta pysytään näissä elikoissa. Emot kai oikeastaan ainut mahdollisuus niitä sonneja kun ei taida kaikille riittää. Aika vähän kokemusta itsellä naudoista, että se tietysti hieman rajoittaa. Jotain täytysi rakentaakkin, pohja olisi kyllä valmiina vanha lantala nääs. Laitumien teko hieman hankalaa, koska vain osa pelloista tilan vieressä. Eikä näitä sopivia "niittyjä" ollenkaan. Rotu saisi helppohoitoinen. Elikoita vain juuri sen verran, että luomukotieläintilan status täytyy eli eikös se ollut 0,35ey/ha ja yksi nauta on 1ey? Paljon sitten syövät viljaa se on tietysti pois tuloksesta, jos sattuu jotain kauppakelpaamatonta niin parempi. Entä paljon tuota rehunurmea tulee olla? Joku voisi sanoa, että unohda koko juttu, mutta aina sitä täytyy suunnitella.
Sikatalous / Vs: Mikä sikaa vaivaa?
: 09.09.17 - klo:09:09
"Viljan tai porsaanlihan tuottajan neuvottelukumppani ei ole kauppa. Jos lannoitteiden hinta tai muut kustannukset nousevat, tuottajan on neuvoteltava teollisuuden ja teollisuuden taas kaupan kanssa."

Kyllä kaupan Kari Luoto on aivan oikeassa.
 Turhaan syytetään kauppaa.


http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/kauppa-kommentoi-mt-n-kyselyn-tuloksia-absurdi-v%C3%A4ite-ett%C3%A4-kaupan-pit%C3%A4isi-maksaa-tuottajalle-isompi-osuus-ruuan-hinnasta-1.204730

Sama äijä päästi suustaan sellasen sammakon että
"On absurdi väite, että kaupan pitäisi maksaa tuottajalle isompi osuus ruuan hinnasta. Olen toiminut 20 vuotta kaupan yrityksissä, eikä vastaani ole tullut yhtään tuottajaa tai tilinumeroa, jolle olisi voinut maksaa vähän enemmän"
Pitää kai laittaa tilinumero menemään jos sitä noin kovasti oikein haluaa ja vielä lupailee maksaakkin.

Ja sitten asiaan. Ongelmahan on kahdessa asiassa. Siinä, että kuluttaja ei ole valmis maksamaan kotimaisesta lihasta. Ei sitä tuontilihaa muuten tuotaisi, jos se ei häviäisi kaupan hyllyltä. Toinen on sitten se, joka hetki sitten uutisoitiin MT:ssa, että sianlihan kotimaisuusaste on täydet 100%. Huono siinä on neuvotella kun tavaraa on. HK oli jo oikealla tiellä vähentäessään tuotantoa, mutta sitten alettiin paikkaamaan konsernin tulosta ja tuotanto vedetään taas tappiin ja jos joku hommassa kusee niin paska ainakin valuu suomalaisen sikafarmarin syliin.

Jos luomuviljely on niin kannattavaa kuin uusimmassa Maatilan pellervossa kehuttiin, niin mikset laita sikalaa tyhjäksi ja ala luomuilemaan, pellervon tyyppikin, jolla on vain 43 ha peltoa, oli kovin tyytyväinen stressittömään elämäänsä, ja oli jopa vähentänyt muita hommia, kun on niin kannattavaa tuo luomu.

Joo ei se niin kannattavaa ole luomuilu siis. Kyllä noita sikoja kannattaa sen aikaa pitää kun noita eri tukia on jäljellä. Sitten jos ja kun ne jossakin vaiheessa loppuvat niin katsotaan hommaa uudestaan. Mitään uutta ei kannata investoida eikä oikein pystykkään.

En ole tuota juttua vielä lukenut. Täytyy perehtyä kun tulee aikaa. Mutta kyllähän se monella viljatilalla varmasti olisi kannattavaa siirtyä luomuun tai ainakin mitä omat laskelmat näyttää. Siinä on vain niitä muutamia muuttujia mitkä omalla kohdalla jarruttaa muutosta. Koneinvestoinnit, lajikevaihdot, siilotilan lisääminen, lisääntynyt työmäärä jne. Kattaako parempi hinta ja tuet sen sitten vielä niin on asia erikseen. Samoin kuin se, että kuinka luomun hinta mahtaa kestää kun innokasta siirtyjää tuntuu olevan. Voi olla, että parin vuoden päästä luomusta maksetaan 200e tonni niin siinähän olet sitten taas kusessa kun elukoille täytyisi edelleen ostaa rehua ja luomu ei katakkaan sitä.
Sikatalous / Vs: Mikä sikaa vaivaa?
: 08.09.17 - klo:21:45
"Viljan tai porsaanlihan tuottajan neuvottelukumppani ei ole kauppa. Jos lannoitteiden hinta tai muut kustannukset nousevat, tuottajan on neuvoteltava teollisuuden ja teollisuuden taas kaupan kanssa."

Kyllä kaupan Kari Luoto on aivan oikeassa.
 Turhaan syytetään kauppaa.


http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/kauppa-kommentoi-mt-n-kyselyn-tuloksia-absurdi-v%C3%A4ite-ett%C3%A4-kaupan-pit%C3%A4isi-maksaa-tuottajalle-isompi-osuus-ruuan-hinnasta-1.204730

Sama äijä päästi suustaan sellasen sammakon että
"On absurdi väite, että kaupan pitäisi maksaa tuottajalle isompi osuus ruuan hinnasta. Olen toiminut 20 vuotta kaupan yrityksissä, eikä vastaani ole tullut yhtään tuottajaa tai tilinumeroa, jolle olisi voinut maksaa vähän enemmän"
Pitää kai laittaa tilinumero menemään jos sitä noin kovasti oikein haluaa ja vielä lupailee maksaakkin.

Ja sitten asiaan. Ongelmahan on kahdessa asiassa. Siinä, että kuluttaja ei ole valmis maksamaan kotimaisesta lihasta. Ei sitä tuontilihaa muuten tuotaisi, jos se ei häviäisi kaupan hyllyltä. Toinen on sitten se, joka hetki sitten uutisoitiin MT:ssa, että sianlihan kotimaisuusaste on täydet 100%. Huono siinä on neuvotella kun tavaraa on. HK oli jo oikealla tiellä vähentäessään tuotantoa, mutta sitten alettiin paikkaamaan konsernin tulosta ja tuotanto vedetään taas tappiin ja jos joku hommassa kusee niin paska ainakin valuu suomalaisen sikafarmarin syliin.
On kymmenen kuution tilavuuksinen peräkärry. Puhun siis nyt modernisti kuutioista, koska elämme jo 2000-luvulla, puhe jostain hehtolitroista on vanhanaikaista, se on suorastaan 50-lukulaista, ei enää käytetä tuumamittojakaan vaan senttejä.
No tämä kärry on täynnä, siinä on 10 kuutiota ohraa, jonka kosteus on 20%, niin paljonkos siinä olis ohraa kiloina, jos 100 kg ohraa painaa vaikna 60 kg puintituoretta siis, niin paljonko tuo ohra painaisi 14% kosteudessa?

Mittarit kun näyttää pariakymppiä, niin 10 % tuorepainosta pois on aika lailla liki oikeaa, suoraan 14%:n kosteuteen muuttamalla huijaa vain itseään. Jos joku ostaa sillä tavoin, myyjä on voittaja mikäli mittaukset otettu luotettavasti. Roskista ei kerry kiloja, nekin menee mulla talteen ja yllättävän vähän ne painaa kokonaissadosta, kun puimurilla puidaan puhdasta eli ei yritetä kahuja kyytiin.
Mulla näytti mittarit eka erälle 22% hujakoilla, todellinen poistuma 13.2% kiloina, kun kuivasin noin 13%:n kosteuteen. Vaaka on lahjomaton kaveri kuivaajalla :)

Vai kumminpäin nää kosteuspoistumat lasketaan, kuivasta ylöspäin vai alaspäin tuoreesta. Vertasin tuohon kosteaan lopullista painoa, lähtö oli 23390kg ja kuivana 20495kg eli poistumaa 2895kg.  Kuivaan viljaan verrattuna poistui vettä himpun yli 14%. Mittarien mukaan puintikosteus 22% luokkaa, vihreitä seassa jotka hämää, ja prosentit ynnäämällä tulee 26-27% puintikosteudeksi.

Olkoon mitä vain, ihan jees nuo kuivas reilussa seitsemässä tunnissa+ jäähdytys. Seuraavat erät kestää, viisi kuivaajallista pääsee aloittelemaan puinteja vihreän sekaisia, kypsää ja jälkiversonutta siellä täällä.  Puinnit jatkuu omilla sitten joskus.

En jaksa alkaa tuota gradua lukemaan oikea vastaus voisi olla siellä. Mutta jos laskee 22% kosteudesta eka, että paljon on kiloja jos tavara olisi 100% kuivaa ja lisää siihen sitten kosteuden 13% niin päästään tuloksessa reilun sadankilon sisään. Voisiko tämä määrä olla mittarivirheitä kosteudessa ja roskien poistuma? Ja onhan vaaka kalibroitu oikein? Yleensä vaativat kalibroinnin vuosittain.
Kasvintuotanto / Vs: Murskevilja
: 07.09.17 - klo:07:20
12 vuonna kun oli edellinen märkä syksy niin tuota murskesäilöntää tuli harkittua. Jäi sitten harkinnan asteelle. Mutta harkitaan uudelleen, jos syksy menee hankalaksi ja kevätvehnät uhkaavat jäädä peltoon. Millainen kustannus säilönnästä syntyy per tonni. Millaiseen paikkaan tuon makkaran voi laittaa? Entä kuinka sen saa sitten aikoinaan purettua?
Sivuja: 1 ... 279 280 [281] 282 283 ... 343