Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 356

Viestit - JD6630

Eikö se oo aika rankkaa herätä aamulla töihin sen takia että saa velat maksettua?
ja ihmeellistä on kun tuo ns. työmoraali on noissa entisissä satelliiteissa paremmalla tasolla kuin herrakansavaltioissa.     nuo ukrainalaiset osaa vain tehtä paremmin käsillään sitä tarvittavaa hommaa.      koneitten korjauskin on ihan toisella tasolla kuin soomipojilla.
Käyhän suomalaisetkin norjassa töissä ja ovat siellä ahkeria. Raha puhuu.
Hyvin tuntuu kannattavan ainakin suomalaisen maaseudun mukaan. 160 paikkainen kasvattamo, kustannusarvio 505000€ Hieman tuntui huolettavan kun teuraat lähtevät 3päivässä ja uusia vasikoita saa odotella 3kk!!!

Täytyy olla aika tuottosaa hommaa, jos osa karsinoista väliin 3 kk tyhjänä, ilmanko sinne mullipuolelle tunkua on, kuten toinenkin juttu samassa lehdessä.  :-\
Eihän siinä ole sitten niin paljon kustannuksiakaan. Jos se paikka tulee maksettua puolellakin kapasiteetilla, niin mikäpä siinä olisi hätänä  8)
Suomen maidontuotannon vienti on nyt samalla tasolla kuin ennen vientirajoituksia. Ja ruplan kurssikehityksen huomioon ottaen, eipä se mikään viennin kultamaa olisi oli niin tai näin rajojen osalta tilanne. Ja rahaa tulee ihan mukavasti maitosektorille. Esimerkiksi Finnmilk Oy:n liikevoittoprosentti on 15%, ei ole huono, oikeastaan mihin tahansa muuhun teollisuudenalaan verrattuna.

-SS-
Tottahan tuo on, että maataloudessa on aika kivat liikevoittoprosentit. Tosin äkkiä varmaan menee toisin päin jos esim finnmilk joutuisi ostamaan tarvitsemansa pellot eikä iso osa niistä tulisi ennestää isojen osakas tilojen kautta. Tokikaan en ole varma heidän järjestelyistään.

Mutta kuinkas iso se liikevoittoprosentti onkaan siellä viljapuolella? Siis jos sillä pitäisi elää eikä kaikkea pusketa poistoihin kun elämisen rahat tulee muualta.
Kiinteelaitanen kärry 22,5" renkailla ja jarrut joka nurkassa on paras jos vedetään traktorilla kevyttä tavaraa (esim viljaa).
Tuosta robotti hommasta on tehty viljelijän-kusetus-rahareikä. Maidosta ei makseta niin hyvin että robottilypsy kannattaisi. Kun joku Pellervo Taloustutkimus tai muu taho laittaa maastulliin käppyrän että kuinka paljon maidontuotannon kannattavuus on heikentynyt esim. 15 vuoden aikana tai pidemmällä aikavälillä. Siihen ei kokonaan vaikuta Venäjän vastapakotteet vaan robottilypsyn yleistyminen myös. Hankintahinta, uuden tekniikan vetäminen laitteistolle, jonkun verran uutta seinääkin tarvitaan melko usein, moninkertainen huoltokustannus perinteisiin lypsytapoihin verrattuna ja ylivoimaisesti rikkoherkin, niin kyllä täytyy ihmetellä ihmisten uskoa siihen. Onko se niin että maitoa on saatava tuottaa millä hinnalla hyvänsä? Robottimyyjät ja jotkut tilalliset väittävät että robotin hinta tulee takaisin työvoimakustannuksina kun ei tarvitse isolle asemalle palkata lypsäjiä, kuitenkin tosi monella yhden robotin tilalla on työntekijä ja 2 robotin tilalla jo vähintään kaksi. Kuinka paljon se robotti vapautti siitä työstä? Harmi kun se ei opeta vastasyntynyttä vasikkaa juomaan tai kolaa parsia..
Näinkö on? Montako litraa teillä olikaan lypsetty sillä robotilla tai asemalla?

Kyllähän se asema on halpa niin kauan kun emännällä kädet sitä kestää ja isäntä hoitaa muut. Robolla kyllä selviää yksinäänkin navetoinnista
Kovametalli (ainakin hammas) kestää just niin kauan ku tökkää siihen kallioon. Sittenhän sillä ei tee mitään kun pari hammasta uupuu välistä.

https://www.agcosuomi.fi/huolto-varaosat/kulutusterat
Paljon käyttävät tuota bx550 verkkoa tiehommissa. Itte kokeilisin tuota kennanmetallin jääterää. Ne ainakin kestää kulutusta ja tekee hyvää jälkeä, eivätkä ilmeisesti ole hirveän herkkiä särkymään.
Pankin ja ProAgrian vika. Peiliin ei ole syytä katsoa.
Eiköhän nuo maisemat muutu kunhan hankkijan edustus loppuu ja uusi pillarin liike siirtyy omiin tiloihin.
Joko on kaapuntiin kuppeisiin noussu uutta ulujasta Jonteere kauppaa eli kylttie ja kuinka kova virta on käyny hankkijan myöjiin lähtiissä? Ihan muuten vaen kyselen...
Ei oo witraktorin pihassa jontikoita näkyny.
Aika nopeeta toimintaa jos 3 roboo päivässä myy. Vielä ku vaan 2 arkipäivää sattunu tälle vuodelle, niin kovia ovat myymään.
Vai siis 15 uutta konetta on myyty asennettavaksi tämän vuoden aikana?
Onhan ne toki kun halkokoneen edessä tunteja tulee 1,5 tunnissa kun taas muissa merkeissä niitä tulee 0,5.
Koskee siis vanhempia malleja.
Menee kai nyt jääkairakin. Ainahan sitä tarttee jotain ojia jäädyttää talviteitä varten ym.

Ja ihan samalla tavalla huoletta voi laittaa metallinpaljastimen myös.
Miten se tien kunto sinuun liittyy?

Jos on oma tie niin ulkoista sen hoito urakoitsijalle ja vapaudu vastuusta  ???
nuo vanhat ei oo yleensäkään ruostunna muuten kuin et on joku hiton paskamönjä pohjalla joka hautoo net piloille..   vesi ja se mönjä turmioks.  mut jos on joskus etes vetet poistannu ni kestää paremmin kuin nää nykyset peltiset pöntöt.      itelä 67 vuoten pönttö mut tarpeeton kun on 3,7 kuutioinen.
Nykyäänhän on kylläkin muoviset pöntöt.
Sivuja: [1] 2 3 ... 356