Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 354

Viestit - JD6630

Kasvintuotanto / Vs: Monivuotinen rehunurmi
: 18.07.19 - klo:00:47
Ei vissiin saa "vaarantaa" tulevaa satoa, eli pelkkä niitto ei riitä, vaan tarvii murskata kunnolla. Kaikkein turvallisin ratkaisu on paalata mahdollista tarkastusta edeltävänä päivänä talteen tai sitten ajaa oikealla murskaimella.

Aika tarkaksi ne on nuista rikkaruohoista menny ku rahat on loppunu. Jo 2015 koittivat potkia hernepellon kyntöviilua auki että näkis sängen  ;D
Hirveen hyvä aloitus! McHale merkkisiä paalaimiahan kun ei montaa eri mallia olekkaan.

Fusion 1:ssä on ilmeisesti ollut vähän pyörimisvaikeuksia kuivalla tavaralla.
Kyllä 5 m pyörä-äes liikkuu 80-90 heppaisella.
Ei muuten varmasti liiku multamaalla jos on tarkoitus vielä lata maassa ajaa.
Sähköpylväät tai tuo merikontti. Oikein ison jos haluaa, niin sivusta kontit auki ja väliin harjakatto.

Juoma-altaaseen/kuppiinkin löytyy monesti välineet omasta takaa kun vähän soveltaa.
Eläkeikään on vielä vissiin reilu 10 vuotta... Työttömyyskortistoon ei liene myöskään asiaa, kun metsän ja y-tunnuksen haluan säilyttää.

Jos vapautuneelle pääomalle ja säästöille sais 4% tuoton, pesis se maatalauden harjoittamisesta saadun ansion. Eli katsotaan kuinkas käy. Velkaa oli ainoastaan suorakylvökoneesta, koneen myyntihinta jäi muutamia tonneja velkasaldon alle. Kokonaisuuden huomioon ottaen ei paha.

https://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=145978
Tuolta voi vaikka lueskella toisten spekulointia pääomalla elämisestä. Ja sitten peilata sitä omaan tilanteeseensa.
Juu kyllähän maajussit pääsääntöisesti erittäin varakkaita ovat pl. kovasti laajentaneet ja vuokraviljelijät. Aika moni sais enemmän vähemmällä laittamalla maat vaan vuokralle, varsinkin siellä teidän suunnalla.

En oikein ymmärrä miksi monet itkevät paskaa elämäänsä maatalouden parissa, kun siihen ei ole mitään velvoitetta. Toki varsinkin sitten täällä pohjoisessa on kovasti velkaantuneita pieniä tiloja joissa koko varallisuus on sidottu siihen navettaa isomman traktorin lainapaperiin. Pellotkaan ei oo minkään arvoisia ja metsissä ei oo ku aukkoa, niin sillon on tietenkin vähän tympeä tilanne.
Itte ostaisin kyllä leveämmän talikon kuin 210cm. Traktorin levyinen vähintään, niin saa jotain kyytiinkin.

Samalla äkeen levyinen niin ei tarvii mutkitella.
Tarkoitan vaan sitä, että harvemmassa traktorissa näkyvyys ek työvälineelle on kovin hyvä. Sivuilta näkeekin jo hieman jotain, mutta konepellin alta ei.
Itte ostaisin kyllä leveämmän talikon kuin 210cm. Traktorin levyinen vähintään, niin saa jotain kyytiinkin.
Agronicci on ainakin perusvarma.
Varmaan kaiken 4 metriseen asti. Ei ne paina juurikaan mitään.
Ei niitä korjata jos ei oo millä maksaa sitä korjausta.
Kenellähän suomessa olisi varaa muokata satoja hehtaareja vuodessa 100hp koneilla?

Tarkoitan siis isoja, erityisesti kasvinviljely, tiloja.
Sama koskee myös isojen tilojen rehuntekoa, joka ei sinällään ole niin kauheaa touhua jos ajosilppurilla tehdään.

Niin totesin että jos vaaditaan paljon muokkaustehoa niin voi itse moottoritehoa kasvattaa. Kuitenkin äes ja kylvökone ei ole kovin pahoja laitteita noin painon suhteen. Ongelmaksi muodostuu kyllä enemmän nää isot kärryt ja korjuukoneet.

Typpilannoitusta voidaan radikaalistti vähentää käyttämällä Soijaa ja sinimailasta viljelykasveina. Jenkeissä kierto on soija-maissi-sinimailanen.-sinimailanen-sinimailanen. jossain välissä mahdolisesti vehnä. lannoiteena karjanlantaa ja ehkä vähän ostolannoitetta. Tuo sinimailanen viljellään siellä puhtaana. Heillä on ihan oma glyfon kestävä lajikekkin siihen touhuun.
Tervetuloa kertomaan miten toi sinimailanen saadaan kasvamaan pohjoisessa laajemmin.
Jontikka. Varmin pidemmän päälle kuitenkin nuista merkeistä. Mieluiten 68x0 tai 69x0 niin kestää voimaakin ottaa tumpilta.

Massikkaan ei kannata sekaantua.
Kunhan on yli 100hv niin se riittää.
Kun se navetta _halutaan_, niin suunnittelijoita ja lukuja pyöritetään niin kauan, että investointi kannattaa.

2013 kun tuollaista virallista investointilaskelmaa pyöriteltiin proagrian toimesta, normaalina hintana käytettiin muistaakseni 43snt/l ja "kauhuskenaariossa" 37snt/l. Totesin silloin, että aika optimistisia siellä ollaan tulevaisuuden suhteen kun kiintiötkin on poistumassa. Vastaukseksi sain tokaisun että ne on mua viisaampia jotka niitä esimerkkilukuja laatii.

Siis Suomen maidon hintahan oli pitkään 10+ (parhaimmillaan 15-20?) senttiä EUn keskihinnan yläpuolella. Jos joku kuvitteli, että tuo on pysyvä olotila, ei ollut tutustunut mm EUn vilja- ja sikamarkkinoihin. Oli vain ajan kysymys, koska pitkään maakohtaisilla kiintiöillä suojeltu maito olisi samassa tilanteessa. Suomen hinta en EUn keskihinnan tasolla tai alapuolella. Että aika mielenkiintoinen ajattelumalli on ollut, jos niillä hinnoilla on laskelmia tehty. Oikea hinta olisi ollut joku EUn viiden vuoden keskihinta miinus 3-5 senttiä. Jos sillä pysyy nenä pinnalla niin investoinnin voi tehdä. Ja jotenkin tuntuu myös siltä, että sen sijasta että olisi mietitty,. paljonko investointi saa maksaa ja onko kaikki ehdottomasti tarpeellista ja hintansa arvoista (hinta / laatu / tarve) niin ensin päätettiin että investoidaan noin ja noin ja laskelmaan laitettiin sitten maidon hinta sopivaksi. Mielelläni olen väärässä tässä mutta vähän sellainen vaikutelma jälkikäteen tullut.
Ehdottelin silloin kriisilaskentaa 34 sentillä, koska se taisi olla eurooppalainen pohjahinta silloin. Mutta kun hinta oli oikeasti parempi kuin se 43 senttiäkin, niin sitä kyllä toisteltiin että tulos on jopa laskelmiakin parempi  ::)

Sinänsä sillä ei ollut edes mitään väliä, koska investointi maksaa itse itsensä, eikä liittynyt suoraan maidontuotantoon ja se toteutettiin.
mut mikä mahtoi olla sen suunnittelijan asema joka laati likvin nuita investointeja varten?   ja mikä mahtoi olla pankin asiantuntija rooli?    ite en hirmusti luota poroakrian asiantuntijoihin...   kokemuksieni perusteella.
Ainahan se on jonkun muun vika että ei onnistu.

Kun se navetta _halutaan_, niin suunnittelijoita ja lukuja pyöritetään niin kauan, että investointi kannattaa.

2013 kun tuollaista virallista investointilaskelmaa pyöriteltiin proagrian toimesta, normaalina hintana käytettiin muistaakseni 43snt/l ja "kauhuskenaariossa" 37snt/l. Totesin silloin, että aika optimistisia siellä ollaan tulevaisuuden suhteen kun kiintiötkin on poistumassa. Vastaukseksi sain tokaisun että ne on mua viisaampia jotka niitä esimerkkilukuja laatii.
Sivuja: [1] 2 3 ... 354