Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 354

Viestit - JD6630

Ite tipautin uupumisen myötä emojen määrän kolmasosaan,  tänä kesänä tämä homma tuntunu jo inhimilliseltä. Hassuinta, jotta yksitaloudessa ei tarvinnu tinkiä mistään, päinvastoin, aiemmin yara vei kaiken ylimääräisen.  :-\ ::)
Mitä hassua siinä on? Eihän emoilla se määrä tulosta nosta. Minimit vaa että saa kotieläinkorotuksen luomussa ja vasikat terveenä 6kk iässä eteenpäin.
Eikai niitä kannata pois myydä. Jos ois vaikka ees 50ha omaa peltoa niin 500€/ha/v vuokraa ois jo ihan ok tulot olemattomasta työstä.
Jykevä toimii ainakin. Parempi pyöritys systeemi ku nuissa halvoissa.
jf, luulekko tosiaan et vain yhellä merkillä ajelleet arvostelee toisia?    itelläkii on ollu monta koslaa vuosikymmenien aikana, mut uusilla autoilla ajanu vain vähän.    mut silti en tykkää liiasta ahtaudesta.
Et oo nykyautoilla ajanut, mutta tiedät niiden olevan paskoja. Ok.

Nauti vaan siitä 80 luvun tojon tilasta ja hiljaisuudesta.

ja mikä lie vaikutus nuilla nykyteillä?   ite katellu monasti kuin urilla ovat hiljasetkin tiet..     vr-kansaa näköjään..
Jos tässä oli kyse tojon hakemisesta, niin eikai se tien vika oo jos toyota ei mene suoraan, mutta Volkkari ja sitä paremmat menee? Tietenkin raideleveys ja renkaiden leveys vaikuttaa uraisilla teillä myös.
Kasvintuotanto / Vs: Monivuotinen rehunurmi
: 18.07.19 - klo:00:47
Ei vissiin saa "vaarantaa" tulevaa satoa, eli pelkkä niitto ei riitä, vaan tarvii murskata kunnolla. Kaikkein turvallisin ratkaisu on paalata mahdollista tarkastusta edeltävänä päivänä talteen tai sitten ajaa oikealla murskaimella.

Aika tarkaksi ne on nuista rikkaruohoista menny ku rahat on loppunu. Jo 2015 koittivat potkia hernepellon kyntöviilua auki että näkis sängen  ;D
Hirveen hyvä aloitus! McHale merkkisiä paalaimiahan kun ei montaa eri mallia olekkaan.

Fusion 1:ssä on ilmeisesti ollut vähän pyörimisvaikeuksia kuivalla tavaralla.
Kyllä 5 m pyörä-äes liikkuu 80-90 heppaisella.
Ei muuten varmasti liiku multamaalla jos on tarkoitus vielä lata maassa ajaa.
Sähköpylväät tai tuo merikontti. Oikein ison jos haluaa, niin sivusta kontit auki ja väliin harjakatto.

Juoma-altaaseen/kuppiinkin löytyy monesti välineet omasta takaa kun vähän soveltaa.
Eläkeikään on vielä vissiin reilu 10 vuotta... Työttömyyskortistoon ei liene myöskään asiaa, kun metsän ja y-tunnuksen haluan säilyttää.

Jos vapautuneelle pääomalle ja säästöille sais 4% tuoton, pesis se maatalauden harjoittamisesta saadun ansion. Eli katsotaan kuinkas käy. Velkaa oli ainoastaan suorakylvökoneesta, koneen myyntihinta jäi muutamia tonneja velkasaldon alle. Kokonaisuuden huomioon ottaen ei paha.

https://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=145978
Tuolta voi vaikka lueskella toisten spekulointia pääomalla elämisestä. Ja sitten peilata sitä omaan tilanteeseensa.
Juu kyllähän maajussit pääsääntöisesti erittäin varakkaita ovat pl. kovasti laajentaneet ja vuokraviljelijät. Aika moni sais enemmän vähemmällä laittamalla maat vaan vuokralle, varsinkin siellä teidän suunnalla.

En oikein ymmärrä miksi monet itkevät paskaa elämäänsä maatalouden parissa, kun siihen ei ole mitään velvoitetta. Toki varsinkin sitten täällä pohjoisessa on kovasti velkaantuneita pieniä tiloja joissa koko varallisuus on sidottu siihen navettaa isomman traktorin lainapaperiin. Pellotkaan ei oo minkään arvoisia ja metsissä ei oo ku aukkoa, niin sillon on tietenkin vähän tympeä tilanne.
Itte ostaisin kyllä leveämmän talikon kuin 210cm. Traktorin levyinen vähintään, niin saa jotain kyytiinkin.

Samalla äkeen levyinen niin ei tarvii mutkitella.
Tarkoitan vaan sitä, että harvemmassa traktorissa näkyvyys ek työvälineelle on kovin hyvä. Sivuilta näkeekin jo hieman jotain, mutta konepellin alta ei.
Itte ostaisin kyllä leveämmän talikon kuin 210cm. Traktorin levyinen vähintään, niin saa jotain kyytiinkin.
Agronicci on ainakin perusvarma.
Varmaan kaiken 4 metriseen asti. Ei ne paina juurikaan mitään.
Ei niitä korjata jos ei oo millä maksaa sitä korjausta.
Kenellähän suomessa olisi varaa muokata satoja hehtaareja vuodessa 100hp koneilla?

Tarkoitan siis isoja, erityisesti kasvinviljely, tiloja.
Sama koskee myös isojen tilojen rehuntekoa, joka ei sinällään ole niin kauheaa touhua jos ajosilppurilla tehdään.

Niin totesin että jos vaaditaan paljon muokkaustehoa niin voi itse moottoritehoa kasvattaa. Kuitenkin äes ja kylvökone ei ole kovin pahoja laitteita noin painon suhteen. Ongelmaksi muodostuu kyllä enemmän nää isot kärryt ja korjuukoneet.

Typpilannoitusta voidaan radikaalistti vähentää käyttämällä Soijaa ja sinimailasta viljelykasveina. Jenkeissä kierto on soija-maissi-sinimailanen.-sinimailanen-sinimailanen. jossain välissä mahdolisesti vehnä. lannoiteena karjanlantaa ja ehkä vähän ostolannoitetta. Tuo sinimailanen viljellään siellä puhtaana. Heillä on ihan oma glyfon kestävä lajikekkin siihen touhuun.
Tervetuloa kertomaan miten toi sinimailanen saadaan kasvamaan pohjoisessa laajemmin.
Sivuja: [1] 2 3 ... 354