Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 353

Viestit - JD6630

25litran tonkka pumpulla 500€
Elämä on :)
Ei se ihan halpaa ole käyttää sitä rengasta oikeassakaan paikkauksessa. Äkkiä päivä menee siihen,  ja lopputulos voi olla silti vuotava rengas.
Saatika sitten että se rengas on oikeasti työläs irroittaa ja laittaa takaisin. Kuten vaikkapa pyöräkuormaajissa, joihin tuota näytetään paljon markkinoitavan.
Harkitsisin vakavasti myös ihan ostopuintia. Teidän suunnalla varmaan riittää innokkaita oikean puimakoneen omistavia täppäreitä. 13 hehtaaria on kuitenkin niin pieni pinta-ala, että en kyllä itte ainakaan kehtaisi niin monimutkaista konetta kuin puimuri ostaa päänsärkyä aiheuttamaan.
Ei oo normaalia. Kallis ja hankala remontti.
Osta samalla uudet ja hyvät peltorit. Aikamoisia vikakoodin piipittäjiä vanhemmiten.
Hyvä alku, mutta ei toi kyllä vielä auta. Koko innokkuus alalle siirtymiseen pitäisi saada pois. Nyt on liian paljon innokkaita insinöörejä yms. jotka mielivät saada oman maatilan hinnalla millä hyvänsä.
Tai pitäisikö sulla sittenkin lopettaa, niin olisi tilaa innokkaille insinööreille?

Tuntuu siltä, että kiihkeimmät rakennemuutos-maanottajat lähtevät siitä, että maataloustuet ja maatalouden harjoittaminen on aluepoliitiseen ja harvaan asutun alueen sosiaaliapuun verrattavissa oleva perinnöllinen aatelisasema, johon kuuluu se, ettei henkilö pysty edes itse hankkimaan elantoansa tai mitään edistyneempää eli vaikkapa rasittavaa ammattioppia, vaan jää odottelemaan kotimarkille sitä jatkajaksi pääsemistään, kunhan maataloushallinto laittaa nuorenviljelijäntuet ja muut avustukset sekä laajentumislunastustoimitukset kohdalleen, jotta voi ilman koulutusputken ja työurassa  kilvoittelua sitten siirtyä perinnölliseen sosiaalisen maatalouden säätyyn, suoraan äiteen lihakeittolautasen äärestä ?

-SS-
Samaa mieltä. Tosin jatkaessakin se äitee keittelee ne potut niin pitkään ku jalat kantaa (ja yleensä hoitaa ne eläimetkin).

ja101: Kannattaa ihan oikeasti harkita niihin oikeisiin töihin menemistä jos niillä elukoilla ei saa elantoa.
Hyvä alku, mutta ei toi kyllä vielä auta. Koko innokkuus alalle siirtymiseen pitäisi saada pois. Nyt on liian paljon innokkaita insinöörejä yms. jotka mielivät saada oman maatilan hinnalla millä hyvänsä.
Tai pitäisikö sulla sittenkin lopettaa, niin olisi tilaa innokkaille insinööreille?
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: quicke
: 08.04.19 - klo:19:50
Mulla ainakin on vahinkoja sattunut vähemmän hydraulisella lukituksella kuin mekaanisella.
Huono oli dokumentti. En jaksanut katsoa kokonaan.
Suosittelen kyllä kyselemään vielä sitä toista maajussia/urakoitsijaa. Omaan kaivuriin kun tulee herkästi remonttia monen vuoden urakkalaskun edestä ja huolet muutenkin.
Eikös näin vuonna 2019 jokaisella itseään kunniottavalla maatalousyrittäjällä ole vähintään 7m puomilla varustettu kurottaja, joten en ymmärrä mikä tässä on ongelma.
Ei tarvii ku kompura mennä ja käytetty maksaa loppupeleissä saman kuin uus.
Et taida oikein tietää mistä puhut.

Se atlas copcokin kannattaa muuten huoltaa silloin tällöin.
Ainakin vielä muutama vuosi takaperin vähän käytetylle vemssille oli kova kysyntä.  Delavalilta tuli aika houkuttelevakin tarjous jos olisi päivittänyt uuteen, joten en ihmettele miksi moni täydellä kapasiteetilla roboa pyörittävä niitä vaihtaa.

Vms kestää paremmin ikää kuin lely, koska sitä pyritään pitämään ajan hermossa mukana päivityksillä. Tietenkin nyt on tämä uusi versio minkä tasolle ei taida vanhoilla päästä.
Näyttää nuissa molemmissa olevan aika pienet renkaat. Vaikka 7,5m kärry ei hirveän raskas olekkaan, on 17" tai 15,5" renkaat tiellä aika raskasvetoiset.
Fliegelistä on omaa kokemusta muutama sata kuormaa ja jeantilista paljon kuultua ja vähän nähtyä. Jeantil on vahvemmin rakennettu, joten käytettynä varmaan turvallisempi valinta. Tosin ne on erittäin kalliita, jolloin oma valinta kääntyisi fleigliin.

Fliegl levittää kyllä ihan yhtä hyvin kuin Jeantil. Kannattaa tarkistaa ettei akseli ole lähtenyt ratkeamaan kiinnityksistään. Levittimen voimansiirto on vähän heikko, mutta kestää kyllä jos ei levitä kiviä tai rautaa.

1-akselinen on toki tiellä huono, mutta ei nyt mitenkään kamala vaikka ei olisi kuin se tyyny jousena. Pellolla mukavampi sitten.
Ei täällä päin kyllä kukaan edes osta koivutukkia. Eipä sitä kyllä missään kasvakkaan pl. talojen pihojen yksittäiset ja joissain pellon reunoissa, mutta nekin voi olla kieroja tai muuten huonoja.
Sivuja: [1] 2 3 ... 353