Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3

Aiheet - JD6630

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807182201081630_u0.shtml

Aika hienoa uutisointia taas. Maajussihan se syyllinen tietenkin on, kun on tehnyt aidan kaikkien määräyksien mukaan omistamansa lammen yhdelle laidalle.
Kuinka lie suomen biodiversiteetti selviää näiden kuuden poikasen raa'asta murhasta?

Joutsenet on tälläkin seudulla suurempi riesa pelloille kuin porot, kauriit ja hirvet yhteensä. Ne kun tärvelevät sadon oikeasti käyttökelvottomaksi tallauksella ja paskomisellaan.
Onko kokemusta näistä nelipyttyisistä pikkumassikoista?
Kasvintuotanto / Kasvinsuojelu 2018
: 16.05.18 - klo:05:56
Onko aloitettu?

Juuri kävin kevään ensimmäisen tankillisen Primusta ruiskuttamassa nurmille. Hieman aikaista vielä, mutta keli oli hyvä ja piti testata uuden ruiskun toimivuus.
Kasvintuotanto / MCPA ja nurmi
: 11.09.17 - klo:21:09
Tarttis ruiskuttaa suojavyöhykkeiltä rikkakasveja vähemmäksi. MCPA:tahan ei saa käyttää jos meinaa satoa korjata, mutta miten on näin talvea vasten kun seuraava korjuu on vasta ensi kesänä?

Muistan täältä aikoinaan lukeneeni että tällaista mcpa:n syyskäyttöä on nurmilla harrastettu, mutta onko se laillista?
Minkälainen äes tarvii olla jäykälle savimaalle?

Tätäkin maalajia kun on nykyisin kymmeniä hehtaareja, eikä perinteiset tundran risukarhit tunnu saavan edes naarmua pintaan, niin jotain tarttis asialle tehdä.
Painotettu lapiorulla toimii kyllä muuten kohtalaisesti, mutta näillä pelloilla on harvakseltaan isoja kiviä, jotka sitten rikkovat jouset. Lapiorullassa on myös se vika, että siinä ei ole minkäänlaista lataa.

Kuinka vanhemman mallin väderi toimisi? Ruotsissa olisi hyvin tarjontaa kohtuulliseen hintaan 6-9m koneissa.
Mikä on vikana 818:in koukussa kun ei nosta kärryä lukkoon asti?

Ongelma ei siis ole että aisapaino ylittyisi, koska tyhjäkään kärry ei lukitu. Ainoastaan tyhjänä tai täysperävaunun aisalla menee lukkoon. On putsattu, rasvattu ja hydrauliikkakin tarkastettu.
Muut tuotantoeläimet / Luomukanat ja pedot
: 15.03.17 - klo:17:48
Miten tuo luomukananmunatuotanto käytännössä onnistuu? Luukkuja pitää olla älytön määrä ja muutama muu luomu aivottomuus, mutta eniten ihmettelen kuinka ketut ja ilmasta iskevät pedot saadaan pidettyä kanoista erossa laiduntaessa?
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/suomalainen-maaseutu/uudesta-pihatosta-selke%C3%A4-ja-harkittu-velkaa-ja-neli%C3%B6it%C3%A4-maltillisesti-1.179958

Parsimäärä lisääntyy "Reilusta kolmestakymmenestä" "noin viitenkymmeen"

Mistä kohden on mielestänne halpaa lisätä 20 paikkaa hintaan "reilut 400 000"€?

Tietenkin kyykkiminen loppuu ja vanhaakin päivitetään, mutta en mainostaisi halpaa rakentamista tuolla parsipaikan hinnalla.
Kasvintuotanto / Salaatin viljely
: 14.02.17 - klo:13:15
Mistä nuita salaatin siemeniä voi ostaa isompia määriä? Pikaisella googlettamisella en löytänyt kuin nuita parin euron kotitarvepusseja...

Viljely itsessään ei liene kovin haastavaa? Kylvää vaan oikeanlaisella koneella ja huolehtii kastelusta, tarviiko muuta?
Miksei otsikon mukainen toiminta onnistuisi ainakin rannikko- ja eteläisessä suomessa?

Lunta ei yleensä ole, mutta maa on jäässä. Jos kylvää joillekkin huonommille aloille ruokohelpeä ja vaikka raiheiniä sekaan kesällä, olisi laitumella talvellakin aika paljon syötävää keltaista tavaraa. Ei se tietenkään lisää kasvaisi ainakaan joulu-helmikuussa, mutta tarpeeksi iso ala ja täydennystä paaleilla, niin mikä voisi mennä vikaan?

Koskee siis emolehmiä ja muita joutilaita eläimiä.
Oli KM:ssä pari silmäänpistävää juttua:

1. GEA:n robot; mainostivat jotta onnistuu neljänneskohtainen lypsy. Eli siis antibiootti utare viemäriin ja muut tankkiin.
-No onnistuu varmasti, mutta on laitonta.

2. Separoidun kuiva-aineen käyttö kuivikkeena ilman kompostointia. Ilmeisesti oli ainakin tuohon asti toiminut, kuulostaa vaan aika hurjalta.
Miten olette hoitaneet tosi pajuttuneiden ojamaiden hävityksen?

Maiden pois ajaminen johonkin läjään on kovin työlästä ja maan tuhlausta.
Onnistuisiko noiden isompienkin juurakoiden hävittäminen ihan perinteisellä peltojyrsimellä?
Onko palstalaisilla kokemuksia noista yhdistelmäkoneista? Siis Kultivaattori/lautasmuokkain komboista joita valmistaa nämä suuret muokkainvalmistajat kuten Horsch ja Väderi ym.

Pystyykö muokkaamaan nurmen kyntämättä ja tuleeko biodrillillä kerta-ajolla hyvä uusi kasvusto?
Nää tukihommat aiheuttaa nyt näillä näkymin sen, että tartteekin kylvää 50Ha lisää nurmelle (suojavyöhykkeeksi).

Pellot on ollu ruokohelvellä viimeiset 15v ja ne tarttis nyt saada kyntämättä(!) muutettua sellaiseksi nurmeksi jossa alusta on siinä kunnossa että niittokoneen kanssa pääsee lujaa. Onnistuuko jos glyfolla heti nyt keväällä kiertää lävitse ja lautasmuokkaimella vetää vaan kerta-ajolla?

Tai paljonko noi nurmen suorakylvökoneet maksaa ja tekeekö niillä oikeasti mitään. Sellaiselle kun olis muutakin käyttöä mahdollisesti...
Sivuja: [1] 2 3