Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 356

Viestit - JD6630

Mistä tuota viimeistä lukittavaa myydään? Okrassa katselin, oli jotain 60€? Pikaisella googlauksella tuli pääasiasssa keskimmäistä.
Tuotahan on myyty ainakin joka k-raudassa ja ikh:ssa. Ei oo mun mielestä kovin hyvä tuokaa ku pitää silleen ihmeellisesti väännellä.

Se milwaukeen alkuperäinen liitin on tosiaan sysipaska.
Itte en oikein pidä akkuvehkeissä hyödyllisenä tuota lukittavaa liitintä. Toinen käsi on kuitenkin vapaana nii tavallinen on nopeempi käyttää. Paremminki jossain kahden käden prässeissä hyödyllisiä nuo tuollaiset.

Mut juu kyl se akkurässi on kaivurihommissa ehdoton jos ei oo rasvaria. Ja muutenkin mukavampi kierrellä kaikkia paalaimia ym. missä on enemmän nippoja läpi akkukoneella.
Milwaukeen se isommalla akulla oleva toimii ja jaksaa kyllä painaa rasvat perille asti.

Ei, esiaura on eri juttu. Se tekee enemmän kuin kuorin.

Esim tuossa on yhden sortin esiaurat:

https://www.konetori.com/hae/852025/kverneland-p263-eo-85-onland-5-siipi-5-skar
Selkis . Toimiiko ne ?

Parhaimmillaan oikein hyvin. Huonoimmillaan ei yhtään.
Minä en saanut niitä pelaamaan juolavehnäisellä turvemaalla jossa sängen lisäksi vielä paksu kerros pehkusilppua. Niistä tuli esikasaajat...
Ei tuolla kyllä pelaa kuorimetkaan kunnolla.

Vähän tukevammilla maalajeilla voivat pelittää hienostikin.
Ei kevyellä turvemaalla toimi mikään muu kuin kiekkoleikkuri eikä mitään muita härpäkkeitä. Varsinkin jos on nurmella.

Muilla maalajeilla ja etenkin savella esiaura on erinomainen vekotin. Vähentää rikkakasveja ainakin omien havaintojen mukaan.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 10.09.19 - klo:02:54
No, sitten täytyisi ostaa taas talven ja kevään aikana tuotantopanokset seuraavaa viljelykautta varten, täytyy siis olla paljon irtonaista rahaa, millä ne panokset ostetaan, vaikka ne edellisetkin panokset on vielä tulouttamatta, koska ne seisoo siellä viljasiiloissa. Eli todistaa että viljanviljely on hyvää hommaa, jos on varaa sitoa pääomia kiinni edellisen vuoden viljoissa, ja iskeä uudet panokset pöytään seuraavalle satokaudelle.
Helppoahan se on kun tuet kattaa tuotantokustannuksen joka vuosi. Tappion tekeminen on käytännössä mahdotonta ellei maksa liikaa vuokraa tai ole rutkasti poistettavaa (jota viljatiloilla suhteessa liikevaihtoon yleensä riittää).

Tietenkin ss tyyli on aina sarkastista, mutta kuitenkin katkeruus paistaa senkin läpi.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 09.09.19 - klo:21:30
Tänne päin on turha tulla läpsyttelemään setelinippua naamaan, että rahaa on. Silloin tulee myyjällä piru mieleen ja metsä kutsuu viljakasaa. Joku roti sentään alistamisellakin on.

-SS-
Tässähän sä just todistat ittees vääräksi. Aina paasaat pienviljelijöiden ja sivutoimisten tiukoista paikoista vs. isot ja pahat tukirohmut.

Sitten kuitenkaan sadolla ei ole mitään väliä ja voi vaikka *****illessaan jättää kahut siiloon... Mitenhän lie näillä isommilla sitten?
Riippuuhan se siitäkin kuinka syvään kynnät ja kuinka syvään karhittet. Eikö ne sitä överumin xl:ää ainaki kehu nurmen kyntöön.

Kuhniki kääntää tosi hyvin esiauroilla, mutta ei toimi tosi kevyillä mailla.
Ite tipautin uupumisen myötä emojen määrän kolmasosaan,  tänä kesänä tämä homma tuntunu jo inhimilliseltä. Hassuinta, jotta yksitaloudessa ei tarvinnu tinkiä mistään, päinvastoin, aiemmin yara vei kaiken ylimääräisen.  :-\ ::)
Mitä hassua siinä on? Eihän emoilla se määrä tulosta nosta. Minimit vaa että saa kotieläinkorotuksen luomussa ja vasikat terveenä 6kk iässä eteenpäin.
Eikai niitä kannata pois myydä. Jos ois vaikka ees 50ha omaa peltoa niin 500€/ha/v vuokraa ois jo ihan ok tulot olemattomasta työstä.
Jykevä toimii ainakin. Parempi pyöritys systeemi ku nuissa halvoissa.
jf, luulekko tosiaan et vain yhellä merkillä ajelleet arvostelee toisia?    itelläkii on ollu monta koslaa vuosikymmenien aikana, mut uusilla autoilla ajanu vain vähän.    mut silti en tykkää liiasta ahtaudesta.
Et oo nykyautoilla ajanut, mutta tiedät niiden olevan paskoja. Ok.

Nauti vaan siitä 80 luvun tojon tilasta ja hiljaisuudesta.

ja mikä lie vaikutus nuilla nykyteillä?   ite katellu monasti kuin urilla ovat hiljasetkin tiet..     vr-kansaa näköjään..
Jos tässä oli kyse tojon hakemisesta, niin eikai se tien vika oo jos toyota ei mene suoraan, mutta Volkkari ja sitä paremmat menee? Tietenkin raideleveys ja renkaiden leveys vaikuttaa uraisilla teillä myös.
Kasvintuotanto / Vs: Monivuotinen rehunurmi
: 18.07.19 - klo:00:47
Ei vissiin saa "vaarantaa" tulevaa satoa, eli pelkkä niitto ei riitä, vaan tarvii murskata kunnolla. Kaikkein turvallisin ratkaisu on paalata mahdollista tarkastusta edeltävänä päivänä talteen tai sitten ajaa oikealla murskaimella.

Aika tarkaksi ne on nuista rikkaruohoista menny ku rahat on loppunu. Jo 2015 koittivat potkia hernepellon kyntöviilua auki että näkis sängen  ;D
Hirveen hyvä aloitus! McHale merkkisiä paalaimiahan kun ei montaa eri mallia olekkaan.

Fusion 1:ssä on ilmeisesti ollut vähän pyörimisvaikeuksia kuivalla tavaralla.
Kyllä 5 m pyörä-äes liikkuu 80-90 heppaisella.
Ei muuten varmasti liiku multamaalla jos on tarkoitus vielä lata maassa ajaa.
Sähköpylväät tai tuo merikontti. Oikein ison jos haluaa, niin sivusta kontit auki ja väliin harjakatto.

Juoma-altaaseen/kuppiinkin löytyy monesti välineet omasta takaa kun vähän soveltaa.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 356