Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 58

Viestit - timotej

Raakamaidon tuottamisesta on kyllä nykyään hyvin vaikea kehittää minkäänlaista kannattavaa liiketoimintaa. Jotain muuta pitäisi keksiä. Tuossa olisi ehkä vaihtoehto muutamalle muullekin:
https://yle.fi/uutiset/3-11417825

Tua soppii juurrikin joillekin,vaan mitä sitten jos kaekki .
Toivottavasti ei kaikki, vaan he etsivät muita ratkaisuja.
Tälle nostan peukun lisäksi myös hattua.
Tuo 5 %:n leikkaus on ainakin Maitosuomen mukaan vain esimerkinomainen. Todellinen leikkaus riippuu siitä, kuinka paljon Valio tilaa maitoa ja mitä tiloilla on kiintiöitä. Maitosuomen määritelmällä kiintöitä tullenee reilusti yli viimevuosien tuotannon, joten pitää varautua myös huomattavasti suurempiin leikkauksiin. Luopujat tietysti tuovat liikkumararaa, jos näiden kiintiöitä ei heti jaeta uusille laajentajille.
Virasto vaatii vain, että maitopurkin kuvat vastaavat todellisuutta.
Olisko ruokavirasto haukannut sitä itseään ? Porsaanlihaa saa markkinoida vapaasti. Pakkauksessa voi silti olla 9 x poikinutta emakkoa. Valion johtajan housuissa en suostuisi tuohon vaatimukseen. Lehmiä on mm. kuvattu istumassa ringissä pellolla kortit sorkissa - teksti 'Kortit pois - ihminen tulee'. Voisihan lehmät laittaa vaikka istumaan avoautoon ja huristelemaan ties missä. Ainoa, mitä tulisi välttää, on mtk-sukuiset iskulauseet.
PS. Millä tavoin cokismainos liittyy itse tuotteeseen ?
Kyllä se vähän meikäläistä pihattolehmien laiduntajaa kyrsii, kun Valio mainostaa meikäläisten kuvilla, mutta lähettelee parin viikon välein uhkauskirjeitä,etta meidän maidon vastaanotto lopetetaan vastuuttomana vuoden loppuun mennessä.

Mitä helev...? Tarkoitatko vastuullisuuslisää? Siinähän laiduntaminen ei ole pakko kuin parsinavetoilla. Mutta muita ehtoja on... Oletko tarkistanut mistä on kyse?
Juu, siitä vastuullisuuslisästä he naputtavat. Ei ole tullut viime vuosina käytettyä elliä tämän takia, kun heillä ei kuitenkaan ole ollut uutta sanottavaa pitkiin aikoihin tälläiselle kaavoihinsa jämähtäneelle karjanpitäjälle. Liityin kyllä siihen nasevaan teurastamon aloitteesta jo paljon ennen kuin meijeri alkoi siitä puhua. Itse ajattelen, että minulla pihattolehmien laiduntamisen pitäisi korvata monin verroin ellin nasevakäynnit.

Joo se terveydenhuoltokäynti on niin kuin sen vastuullisuuslisän pointti. Me ollaan teetetty se kunnan eläinlääkärillä, samalla nupouttaa vasikoita tai jotain muuta.. Ei edes laita käynnille isoa hintaa, vaikka käyttää aikaa jopa 30 min. Ei ole kertaakaan laittanut meille mitään korjaus toimenpiteitä, vaan hyväksynyt ihan täysin. Ymmärtää että on vanha navetta ja ollaan tehty se mikä on näillä tuloilla mahdollista.
Ei navetan kiertämisessä mene 10 minuuttia enemmän aikaa, mutta minulla kyllä laskuttivat monta tuntia toimistotyötä käynnin lisäksi. Kaavakkeet ovat ilmeisesti aika vaikeita eläinlääkärin koulutuksella täyttää. Asiasisältö sopisi paremmin maitotilaneuvojille. Loppupäätelmä oli aina, että jatketaan entisellään. Sen minäkin osaan. Nupoutusta olen teettänyt elleillä, jos sattuu muuta käyntiä päiväaikaan. Olen kyllä nupouttanut itsenkin. Kivunlievitykseen sain hyvät ohjeet aikaisemmin elleiltä naseva-käynnin yhteydessä. Mutta nyt ei taida Valio hyväksyä omatoimisuutta siinäkään asiassa. Erikseen tilattu nupoutuskäynti yhdelle vasikalle maksaa moninkertaisesti vasikan arvon. Minä en enää jaksa stressata tämmöisten asioiden takia, vastuullisuuslisä ei kata pienissä karjoissa kuluja, mutta jatkaville tälläiset turhat määräykset ovat tietysti myrkkyä.

Makuvirheitä ei voi tulla laiduntaville lehmille, koska ne pystyvät valikoimaan syömänsä rehun. Makuvirhe siis kertoo sen, että lehmille on pakkosyötetty jotakin haitallista rehua. Juustoportilla on vain vähän maidontuottajia, joten yksittäisen tilan makuvirhe maistuu vielä maitopurkissakin. Isommilla meijereillä se sekoittuu joukkoon, eikä purkin maussa enää huomaa.un. Makuvirhe siis kertoo sen, että lehmille on pakkosyötetty jotakin haitallista rehua. Juustoportilla on vain vähän maidontuottajia, joten yksittäisen tilan makuvirhe maistuu vielä maitopurkissakin. Isommilla meijereillä se sekoittuu joukkoon, eikä purkin maussa enää huomaa.


Mistäs lehmä tietää millainen rehu aiheuttaa makuvirhettä maitoon ?  Jotta voi laitumella välttää syömästä sellaista. Ja mites lehmää pakkosyötetään ?

Selvitäs omilta (valion) neuvojilta miten sen makuvirheen voi välttää/poistaa ja mistä se oikeasti johtuu.
Lehmille on miljoonien vuosien kehityksen tuloksena kertynyt tietotaitoa, mitä kannattaa syödä ja mitä ei. Ne eivät syö itselleen myrkyllisiä kasveja, jos pääsevät valitsemaan. Säilörehussa kaikki menee sekaisin, joten kaikki menee kurkusta alas. Vielä ahneemmin se menee, jos rehu maustetaan väkirehulla ja muilla herkuilla. Pilaantuneesta rehustahan ne makuvirheet tulevat. Nehän neuvojatäditkin kehottavat heittämään pois syötettävästä erästä.
Virasto vaatii vain, että maitopurkin kuvat vastaavat todellisuutta.
Olisko ruokavirasto haukannut sitä itseään ? Porsaanlihaa saa markkinoida vapaasti. Pakkauksessa voi silti olla 9 x poikinutta emakkoa. Valion johtajan housuissa en suostuisi tuohon vaatimukseen. Lehmiä on mm. kuvattu istumassa ringissä pellolla kortit sorkissa - teksti 'Kortit pois - ihminen tulee'. Voisihan lehmät laittaa vaikka istumaan avoautoon ja huristelemaan ties missä. Ainoa, mitä tulisi välttää, on mtk-sukuiset iskulauseet.
PS. Millä tavoin cokismainos liittyy itse tuotteeseen ?
Kyllä se vähän meikäläistä pihattolehmien laiduntajaa kyrsii, kun Valio mainostaa meikäläisten kuvilla, mutta lähettelee parin viikon välein uhkauskirjeitä,etta meidän maidon vastaanotto lopetetaan vastuuttomana vuoden loppuun mennessä.

Mitä helev...? Tarkoitatko vastuullisuuslisää? Siinähän laiduntaminen ei ole pakko kuin parsinavetoilla. Mutta muita ehtoja on... Oletko tarkistanut mistä on kyse?
Juu, siitä vastuullisuuslisästä he naputtavat. Ei ole tullut viime vuosina käytettyä elliä tämän takia, kun heillä ei kuitenkaan ole ollut uutta sanottavaa pitkiin aikoihin tälläiselle kaavoihinsa jämähtäneelle karjanpitäjälle. Liityin kyllä siihen nasevaan teurastamon aloitteesta jo paljon ennen kuin meijeri alkoi siitä puhua. Itse ajattelen, että minulla pihattolehmien laiduntamisen pitäisi korvata monin verroin ellin nasevakäynnit.
Joo, ei oikein kiinnosta Valion Arki tuotteet. On niitä kokeiltu. Arki Emmental juusto on kyllä ihan yllättävän hyvä juusto. Sopivan mieto suomalaisen makuun. Mut muuten noista Valion tuotteista, niin onhan niissä hyviä ja huonoja, lisäksi makuasioista ei voi kiistellä.

 Mielestäni purkkimaidoista (kevytmaito) Valion tavallinen kevytmaito on parhaimman makuinen. Ostettiin Prismasta kerran kokeeksi Juustoportin maitoja 2 litraa. Ei saatu niitä juotua kun niissä oli niin paha sivumaku ( tarkoitan siis sitä vapaan lehmän maitoa). Toisesta käytin loput pannari taikinaan ja toisesta vähän yli puolet meni ihan viemäriin.

Kaupan kassalla muutama kuukausi sitten edelläni oleva asiakas valitti kassaneidille joskus aiemmin ostamistaan Juustoportin maidoista, valitteli juurikin makuvirhettä ja pyysi hyvitystä. Kassaneiti totesi että ei ollut ensimmäinen valitus vaan makuvirheistä on tullut asiakkailta aiemminkin palautetta. Pistää miettimään että mikä tekniikka siellä Juustoportilla on käytössä, mikä sen makuvirheen aiheuttaa?

Juustoportin maitojen pitkiä päiväyksiä jotkut ainakin ihmettelevät. Jotain eroa kait käsittelyssä jo tuonkin takia. Itte en oo maistanut enkä säilytellyt.
Juustoportillahan on tämä vapaan lehmän maito ja ne lehmät oikeasti laiduntavat, joten olisiko makuvirheellä jotain tekemistä tämän asian kanssa? Ennen muinoin ruohon maku löi aina läpi keväisin ja jos vaihdettiin liian väkevälle laitumelle.
Lidlin maidolla on sitten puolestaan lyhin myyntiaika, mutta kestää käyttää viikon yli parasta ennen päiväyksestä. On tullut kokeiltua.
Makuvirheitä ei voi tulla laiduntaville lehmille, koska ne pystyvät valikoimaan syömänsä rehun. Makuvirhe siis kertoo sen, että lehmille on pakkosyötetty jotakin haitallista rehua. Juustoportilla on vain vähän maidontuottajia, joten yksittäisen tilan makuvirhe maistuu vielä maitopurkissakin. Isommilla meijereillä se sekoittuu joukkoon, eikä purkin maussa enää huomaa.
Raakamaidon tuottamisesta on kyllä nykyään hyvin vaikea kehittää minkäänlaista kannattavaa liiketoimintaa. Jotain muuta pitäisi keksiä. Tuossa olisi ehkä vaihtoehto muutamalle muullekin:
https://yle.fi/uutiset/3-11417825
Kyllä sinun suunnitelmasi on muuten hyvä, mutta pelkään, että tuo parsinavetassa lypsy tekee siitä työsiirtolan. Sitä en toivo edes pahimmalle vihamiehellekään. Lypsyasema siihen pitäisi siis saada. Voisikohan esim. eristetystä merikontista rakentaa lypsyasematilan hallin  viereen ja sinne lopettaneelta tilalta lypsyasema?

Enpä tiedä. Suomessa pienikin elintarviketoiminta/myynti on järkyttävän byrokratian, lupien ja maksujen takana. Ei kiitos. Joko tämä perinteinen, tai sitten ei ollenkaan. Toki jotain sivuhommaa lisäksi jos pystyisi, mutta en siltikään haluaisi parsinavetassa jatkaa.
Virasto vaatii vain, että maitopurkin kuvat vastaavat todellisuutta.
Olisko ruokavirasto haukannut sitä itseään ? Porsaanlihaa saa markkinoida vapaasti. Pakkauksessa voi silti olla 9 x poikinutta emakkoa. Valion johtajan housuissa en suostuisi tuohon vaatimukseen. Lehmiä on mm. kuvattu istumassa ringissä pellolla kortit sorkissa - teksti 'Kortit pois - ihminen tulee'. Voisihan lehmät laittaa vaikka istumaan avoautoon ja huristelemaan ties missä. Ainoa, mitä tulisi välttää, on mtk-sukuiset iskulauseet.
PS. Millä tavoin cokismainos liittyy itse tuotteeseen ?
Kyllä se vähän meikäläistä pihattolehmien laiduntajaa kyrsii, kun Valio mainostaa meikäläisten kuvilla, mutta lähettelee parin viikon välein uhkauskirjeitä,etta meidän maidon vastaanotto lopetetaan vastuuttomana vuoden loppuun mennessä.
Hyvin usein lehmät kuvataan pellossa mikä on keltaisenaan voikukkaa.Pikkuisen selalnen ei myötämielinen, koska lehmät ei sitä voikukka syö ja sehän on täydellinen paskaruoho rehuna.
Meillä kyllä pysyy voikukka kurissa laitumilla, mutta muissa nurmissa se on maanvaiva. Eli hyvin maistuu lehmille. Jos laidunkuvissa on voikukkaa, niin minun mielestäni lehmät ovat siellä vain kuvausta varten.
Mitä virasto puraisi? Saihan Valio pitää vapaan lehmän maitonsa. Virasto vaatii vain, että maitopurkin kuvat vastaavat todellisuutta. Kyllä laidunkuvatkin käyvät, kunhan lehmät vain ovat todella laitumella. Nykyään taitaa vain olla niin, että ei-vapaat lehmät ovat laitumella lain määrääminä, mutta harvempi vapaa lehmä siellä oleskelee. Näiden maidon kuvitukseen sitten pitäisi etsiä kuvia läävistä.
Raakamaidon tuottamisesta on kyllä nykyään hyvin vaikea kehittää minkäänlaista kannattavaa liiketoimintaa. Jotain muuta pitäisi keksiä. Tuossa olisi ehkä vaihtoehto muutamalle muullekin:
https://yle.fi/uutiset/3-11417825

Maito-Suomen johta kehoitti olemaan investoimatta ainakin kolmevuotta sitten  , samaan aikaan eräällä toisella osuuskunnalla innostettiin investoimaan .

Tuollaisesta en ole kuullutkaan, ainakin entisellä Itä-Maidolla oli vielä hetki sitten joku projekti Atrian kanssa että saataisiin lisää navetoita sille suunnalle. Ja on muillakin osuuskunnilla ollut aktiivisia henkilöitä ja rakentamisseminaareja jne.

Länsi-Maitosuomen johtaja on tuollaisia ajatuksia kirjoitellut jopa Valman blogipalstalla. Sen sijaan Itä-Maitosuomessa on enemmänkin innostettu laajentelemaan. Tämä on kyllä erittäin ymmärrettävää, sillä luopujia on idässä todella paljon enemmän kuin lännessä ja pelkona tietysti koko toiminnan loppuminen. Koko maataloustuotannon painopiste on siirtynyt EU-aikana vahvasti länteen.
Öö onko. Ja jos nyt katsotaan maidontuotantoa niin eikö Kuopio, Kiuruvesi ja mitä muita niitä oli siinä top listassa? Ovatko nämä lännessä? On toki alueita jossa pienet tilat on lopettaneet tai lopettamassa, mutta vastaavasti siellä on myös isoja nautatiloja. Voisi sanoa jopa, että joillakin alueilla itäsuomessa on hyviä mahdollisuuksia kasvattaa pinta-alaa ja sitä myöten tuotantoa.. Lännessa ja etelässä kilpailu pelloista huomattavasti kovempaa..
Pellon ja pellonvuokrien hinta on hyvä indikaattori maataloustuotannon määrälle. Toki Itä-Suomessa olisi pellon puolesta mahdollisuuksia kasvattaa tuotantoa, mutta se ei vaan kasva. Nina Hyytiän väitöskirjankin mukaan maatalouteeen panostaminen nostaa tuloja Pohjanmaalla, mutta laskee Pohjois-Karjalassa. Siellä kannattaa panostaa muihin elinkeinoihin. Kuopio käsittää jo puoli maakuntaa, joten se pääsee kaikille listoille. Kiuruveden rinnastaisin jo Pohjanmaahan maatalouden osalta.

Maito-Suomen johta kehoitti olemaan investoimatta ainakin kolmevuotta sitten  , samaan aikaan eräällä toisella osuuskunnalla innostettiin investoimaan .

Tuollaisesta en ole kuullutkaan, ainakin entisellä Itä-Maidolla oli vielä hetki sitten joku projekti Atrian kanssa että saataisiin lisää navetoita sille suunnalle. Ja on muillakin osuuskunnilla ollut aktiivisia henkilöitä ja rakentamisseminaareja jne.

Länsi-Maitosuomen johtaja on tuollaisia ajatuksia kirjoitellut jopa Valman blogipalstalla. Sen sijaan Itä-Maitosuomessa on enemmänkin innostettu laajentelemaan. Tämä on kyllä erittäin ymmärrettävää, sillä luopujia on idässä todella paljon enemmän kuin lännessä ja pelkona tietysti koko toiminnan loppuminen. Koko maataloustuotannon painopiste on siirtynyt EU-aikana vahvasti länteen.
Mitenkäs valion tuottajat miettivät asiasta kun valion hallintoon kuuluviakin henkilöitä aloittivat suuret navettarakennustyöt ennenkuin ilmoittivat tästä kiintiöjärjestelmästä tuottajilleen , tuntuuko oikeudenmukaiselta, kun varmasti sisäpiirin tietoa tulevasta ?
Jos noin on ollut, niin kovin huono tilannekuva heillä ainakin on ollut. Siinä mielessä kyllä vaihto olisi paikallaan.
Liian suuren kokonaismaitomäärän juurisyyt löytyy liian anteliaasta investointituesta ja sukupolvenvaihdosten laajentamisvelvoitteesta.. Jos se olisi ollut maltillisempaa, niin siinä ei olisi ollut ongelmaa, koska luopuneita on niin paljon ja ilman investointitukia ei olisi rakennettu yhtään uutta navettaa. Kausivaihtelu on mennyt niin pieneksi, että en luulisi senkään aiheuttavan ongelmia, jos maitomäärät olisivat yleensäkin pienempiä. Kausivahtelua pitäisi korjata muuten, kuin pakottamalla kaikki tilat samaan kausivaihteluun. Nyt saattaa käydä niin, että syyspoikivat siirretäänkin nopeammin kevätpokiviksi kuin kevätpoikivat syyspoikiviksi (se on helpompaa) ja kausivaihtelu kasvaa, vaikka piti käydä toisin.
Minulle henkilökohtaisesti ei ole asialla muuta väliä, kuin että haluaisin syödä suomalaisia maitotuotteita myös eläkepäivillä. Epäilen, että tässä voi käydä hassusti koko maitosektorille.
Sivuja: [1] 2 3 ... 58