Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 53

Viestit - timotej

Mistä persuille kaveriksi puolue, jonka kanssa hallituksessa lajitellaan valtion menot välttämättömiin, tärkeisiin ja turhiin ?
Veikkaisin, että uuden hallituksen pohja tulee olemaan sama kuin v. 2015 ehkä rkp:llä täydennettynä. Pääministeri näistä suurimmasta puolueesta. SDP:stä tulee suurin puolue, mutta se ei saa enemmistöhallitusta kasaan.  Käy siis kuten Virossa.
Kaikkein edullisin on tekemätön navetta.
Sitä minä ihmettelin, kun illalla katon sen alun, mikä jäi aiemmin näkemätä, etä jos pankit ei antaneet lainaa rakentamiseen, niin millä rahoilla ne konkkatilat ostettiin.
Kyllähän konkkatilan ostoon lainaa aina saa. Maa on käypää vakuutta toisin kuin rakennukset. Pankille helpotus, kun luottotappion realisoituminen siirtyy.
Olisi ehkä saanut olla enemmän selvitystä tilasta, peltoalat ja eläinten määrät, tekstityksestä pääsi lopussa selville että vanhanisännän nuorikkovimo lähti lätkimään, olisi ollut kiva kuulla sen haastattelua.
Teksteistähän ne faktat löytyivät. Olihan siellä toista sataa lehmää 5 navetassa 80 km päivittäisessä lenkissä. Oli ostellut konkurssitiloja. Velkaantumisen syy oli varmaan ylikuumentuneet peltomarkkinat tuossa pitäjässä. Erikoinen ehdotus pankilta jättää puolet veloista vanhalle isännälle ilman vakuuksia. Ehkä vakuutena oli tuo nuori vaimo, jolla on vielä pitkälti työelämää jäljellä. Pankille tuli sitten ehkä hätä, kun tulikin ero.
On kyllä täysin edesvastuutonta rahoittajilta alkaa rahoittamaan tuollaisia orjatyölaitoksia. Kyllä peli pitäisi viheltää poikki, jos tuollaisia joku ehdottelee.
Vapaa sana / Vs: Näillä mennään
: 07.03.19 - klo:12:20
https://yle.fi/uutiset/3-10509309

Tässä mättää jokin. Miksi kepua ja PS:ää äänestäneiden äänet siirtyisivät demareille ja vihreille ? Ei oo loogista. Taitaa olla vaan gallupharhaa.
Ei ne siirrykkään toisille puolueille, vaan nukkuvien puolueeseen. Viimeksi demarit nukkuivat, nyt kepulaiset. PS alkaa herätellä kannattajiaan, jotka olivat koko vaalikauden gallupeissa nukkumassa.
Suomessa tuon tavaran arvo on kaupan ansiosta kaikkein alhaisin. Se siis ensinnäkin nostaa tukien osutta tuloista ja toisaalta kannustaa "tuottamaan" sellaista, jolla ei ole arvoa ollenkaan. Käppyrä syntyy näiden yhteisvaikutuksesta. First Man Sittingin politiikalla tuo palkki nousisi Suomen osalta äärettömyyksiin, kun kaikki olisi hömpää. Eli 0,5 mrd/0=∞.
Itsellä ei suoranaista kokemusta noista alus/kerääjäkasveista ole, mutta mitä tuossa olen yrittänyt noita apilanurmia perustaa suojaviljan kanssa niin yksinkertaisesti voisi sanoa, että siellä missä se suojavilja epäonnistuu niin nurmi alla on hyvä ja missä taas suojavilja onnistuu niin nurmi alla on niin kitukasvuinen eikä se tahdo ehtiä tokenemaan talveksi. Sitten jos kevät tulee kuivana niin ei siinä ekalla niitolla ole mitään niitettävää.

Paras tuohon kerääjäkasviin olisi ollut kun sen olisi saanut perustaa puinnin jälkeen ja säilyttämisvelvollisuus olisi seuraavaan kevääseen. Nyt se tuki sössittiin aivan täydellisesti. Rahaa jaettiin poskettomasti ja kaiken huipuksi kasvuston sai lopettaa lokakuussa..
Peukutus tälle!
Viljan ilmastonmuutosominaisuudet ovat sitä mitä ovat. Vain jalostamalla sitä voidaan parantaa. Aluskasvillisuus alentaa pääkasvin satoa, joten ilmastovaikutus voi olla jopa negatiivinen. Parhaiten ilmastoa voi auttaa palauttamalla naudat nurmensyöjiksi nykyisen väkirehuboomin jälkeen.
Tiloille olisi enemmän hyötyä tuosta NEUVO2020 rahasta jos saisi jonkun laskun viedä maataloustoimistoon tietyillä rajauksilla. Esim. sähkö, vesi, lannoite, rehu, maanparannusaineet, salaojitus, kirjanpito. 10000€ ostaa jo 5 rekallista maanparanusaineita.
Tässä olisi erinomainen tapa jakaa tukea. Se ei voisi pääomittua panoksiin, koska myyjä tai omistaja  ei tietäisi, mihin viljelijä sen lopulta käyttää. Nythän maanvuokra nousee heti hömppätukien noustessa ja samalla tavalla kaikilla muillakin rahastajilla on kiilto silmissä, jos juuri hänen tuotteen tai palvelun käyttämisestä saa tukea.
Minusta nykytilanteessa navettaa ei saa maksetuksi navetan tuotoilla. Rahat pitää löytyä jostakin muualta.
Sama kaikessa muussakin niin pellossa kuin sikalassakin. Tai no pelto voi joissain tilanteissa tulla maksuun jos hyvät tuet takana, mutta yleensä ei. Ja sitten jos ajattelee sitä että jostakin pellostakin pistää sen tuen verran lyhennyksiin 15 vuotta niin lisää töitä saat mutta et rahaa. Ainut mikä sitten on että sen 15 vuoden jälkeen se pelto on oma. Mikä sitten silloin on tuottoarvo sillä pellollla onkin arvoitus. Ainakin tuet ovat alemmat. Sama vuokrapellon kanssa sillä erotuksella että siitä ei jää kuin työt korkeilla vuokrilla..
Pelto ei ole investointi, vaan sijoitus. Sen rahan saa aina korkojen kanssa takaisin, jos joutuu myymään. Siinä on jopa pienemmät riskit kuin muissa sijoituksissa. Tuotantorakennusten pitää maksaa itse itsensä. Niiden käyttöarvo laskee käytössä ja myös ajan kanssa, ja myyntiarvoa niillä ei käytännössä ole.
Minusta nykytilanteessa navettaa ei saa maksetuksi navetan tuotoilla. Rahat pitää löytyä jostakin muualta.
Voehan sitä korjata, jos huomaat virheen.
Tässä nyt taidetaan halpuuttaa vain Euroopassa, ei Suomessa. Nyt Suomessa on korkeammat viljan hinnat kuin Itämeren eteläpuolella. Ei MTK:ta kuunnella tuolla Etelä-Euroopassa.
Suomessa ei ole sisällä eikä viennissä näköpiirissä sellaista kysyntää elintarvikkeille, että kaiken tuotannon saisi kohtuuhintaan kaupaksi. Ei saa edes nykyistä tuotantoa. Tilanne vain pahentuisi, jos kaikki hömppäpelto otettasiin tehokkaaseen viljelyyn. Hömppäpellot ovat siis nimenomaan tosiviljelijöiden etu. Eikä hömpällä kyllä pääse rikastumaankaan, jos ei mahdollisia muita tuloja oteta lukuun. Ei edes Karhinen odota niistä täyttöä tuohon 500 miljoonan tavoitteeseen. Tuo 20000 euroa myyntituloja oli häneltä vain täky toimittajille, jotta asiasta puhuttaisiin.

Ajatus tuossa tukien uudelleen kohdentamisessa aktiiviviljeliöille ja hömppien rajaamisessa on että saataisiin peltojen myynti ja vuokrahinnat laskuun. Karkeasti jos ajatellaan että pellon hinta tippuu 10000€/hehtaari 5000€/hehtaari, vaikutus on 10 vuodessa 500€ ja jollain 5000kg hehtri sadolla 10 senttiä kilo. Tonnissa 100€/hehtaari kannatavuuteen. Samalla saadaan pienenevää tukimäärää ohjattua aktiivisesti viljeleville jotka saa pääasiallisen toimeentulon maataloudesta. Eli rahaa ei tule sinäänsä lisää, vaan kannatavuus paranee ja pankkien vakuuksien arvo nousee, kun liikevoitto kasvaa. Eli tarkoitus turvata pankkien vakuudet.
Pellon ylikysyntä on pelkästään paikallinen ilmiö. Sitä on niissä kunnissa, joissa jokaisen pitää rakentaa miljoonapalatsi ollakseen jotakin. Näiden ongelmakuntien asioita ei voida hoitaa valtakunnaliisilla määräyksillä, vaan rohkaisemalla näitä yrittäjiä siirtymään toisaalle, missä pelto on lähes ilmaista. Jos kaikki maan viljelemättömät pellot otettaisiin nykytilanteessa käyttöön, niin viljan hinta tippuisi paljon enemmän kuin tuo 10 senttiä kilo.
Sivuja: [1] 2 3 ... 53