Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 57

Viestit - timotej

Tonkkapostin mukaan tämä Valion kiintiö onkin kuukausikohtainen. Eli parempina kuukausina tulee varmasti 10 sentin maitoa, vaikka vuosikiintiö ei ylittyisikään. Sanoisin, että maitoviljely menee kohtalaisen vaikeaksi. Kustannuksia tulee roimasti lisää, kun pitää yrittää joka kuukausi pysyä kiintiön rajoissa. Kyllä tämä kausitasaus olisi halvempi tehdä meijerissä kuin tilalla. Mutta näin saadaan tilityshinta näyttämään hyvältä, vaikka puolet maidosta menisikin 10 sentillä.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tmalinen/suomi-tuuliajoilla-kohti-kriisia/

Sopis MTK:n ottaa mallia Malisesta, hyvä puheenvuoro maatalouden tärkeydestä.
Tämä Malinenhan kehotti aikaisemmin pistämään kaikki hömppäpellot viljalle. Sehän merkitsee ylituotantoa ja hintojen romahdusta. Kyllä minusta Malinen kuuluu samaan sarjaan maatalouden "puolustajia" kuten muutkin. Heillä on huoli halvan ruuan riittävyydestä, ei viljelijöiden toimeentulosta.
Eiköhän pinta-alalisät maksettu verotetavan tulon perusteella hehtaareille.
Pinta-alalisä oli nimensä mukaisesti lisätulo pienille tiloille. Siinä oli tulorajat ja pinta-alarajat, joiden alittaville sitä maksettiin. Ei sillä rahalla pärjännyt, mutta lisänä toki oli. Sen merkitys oli hyvin vähäinen nykyisiin tukiin verrattuna. Pääosa tuloista saatiin myydyistä tuotteista.


Jokainen maanviljelijä on tietty huippuosaaja ja kuuluu maanosansa valioihin ja huippuosaajiin. Jopa sillä kymmenellä lehmällä.
Kyllä kymmenellä lehmällä elantonsa tienaava on huippuosaaja. Protestilistalle pääsyyn riittää vähempikin.
Pelastus on tulossa, ukrainalaiset pääsevät taas ulos maastaan ja Suomi ottaa avosylin vastaan, ettei suomalaisten tarvitse vieläkään oppia tekemään töitä.

Heh ;D

Mutta ei ihan koske maitotiloja, toki ne joilla on isot tilat tarvii rehuntekoon porukkaa. Tällä alueella tiedän vain yhden isomman maitotilan ja sielläkin taitaa olla ukrainalaiset töissä.

Onko nämä on ukrainalaiset joku taivaan lahja, kun koko Suomen, jopa osaa Euroopan sadostakin ja elintarviketuotannosta on heistä kiinni? Tämä on surkuhupaisa tilanne.
Näitä taivaanlahjoja tarvitaan vaan kaikissa länsimaissa, koska elintarvikkeet pitää saada halvalla. Trumpkin joutui antamaan maahantuloluvan kausityöntekijöille.
Palaan tähän maitoasiaan. Aamunavetalla jo tuskailin huonoa ilmanlaatua ja ollaan vasta keväässä. 40 vuotta vanha parsinavetta on tiensä päässä, mutta silti löytyy tuottajia jotka tekevät jo toista ja jopa kolmatta pihattoaan. Eikö osuuskunnatkin voisi tämän sopimustuotannon myötä tehdä päätännön että   suurempi tuotantomäärät/ uudet pihattohankkeet olisi sallittuja vain parsinavettatiloille että siirrytään vähitellen vapaa lehmän maidontuotantoon..? Ei ole mitään järkeä että isohko pihattotila laajentaa jättikokoon, ja sen maitotulvan alle jää useampi muu maitoyrittäjä, jolla on vielä se parsirutku.
Näistä maksetuista navetoista tulevasta maidosta halutaan päästä eroon. Persaukinen  navetanpitäjä on paljon hövelimpi renki kuin itsenäinen talollinen. Sinun parsilehmät ovat todennäköisesti paljon vapaampia kuin jättinavetan lehmät, jotka eivät koskaan näe aurinkoa.
Aikamoinen rupukka hiehon pitää olla, jotta noin huonoon hintaan päädytään. Kyllä hiehonlihan hinta ainakin meillä on ollut suunnilleen sama kuin lehmän.  Hiehon tuotantopalkkiot menetetään, jos sen annetaan poikia. Tähän pitäisi tehdä muutos, jos hieholehmiä aletaan teurastamaan. Minä kasvatan aika paljon hiehoja teuraaksi, sillä pitkäikäiseen karjaan ei tarvita uudistukseen läheskään kaikkia hiehoja.  Teurashiehojen kasvatus tuo pelivaraa uudistamiseen, kun valinta tehdään vasta siemennysiässä. Vielä enemmän tuota pelivaraa tietysti olisi, jos teurasvalinta tehtäisiin vasta poikimisen jälkeen. Nykyisellä tukipolitiikalla se ei kannata.
Nyt kun valio vähentää tuotantoa- vähemmän lehmiä- maitotilat ei pysty laajentamaan maidontuotantoa niin oma sonnikasvattamo- vasikkapula kasvaa- vasikanhinta nousee-lehmän hinta nousee- sonninhinta laskee ???? Vai miten se nyt oikein menee vai meneekö mitenkään....

Jotenkin tulee vaikuttamaan maidon tuotantorajoitukset kasvattamoiden tilanteeseen, jopa pidemmällä aikavälillä. Maidontuotannnosta ja naudanlihantuotannosta ei hyvää toimeentuloa saa.

Oikeastaan tämä kaikki tehostaminen, enemmän maitoa lehmästä, enemmän lihaa teuraasta vie lopulta tehon koko tuotannolta. Jossain vaiheessa tulee vastaan kohta jolloin tehostamisesta ei ole enää keinoksi ja se kääntyy tuotantoa vastaan. Siis niinkuin nyt jo; Valio joutuu asettamaan ttuotantorajoitukset, vaikka tilojen määrä on romahtanut ja lypsylehmien määrä tuntuvasti vähentynyt! Eli tästä kaikesta tehotuotantoräpeltämisestä ei ole ollut mitään hyötyä!! Lihantuottajille tulee myös todella kovat ajat, kun joko vasikasta joutuu maksamaan aivan liikaa tai sitten on navetassa liian väljää.
Tehostaminen on synonyymi halpuuttamiselle. Kummallakaan ei ole tarkoitus parantaa alkutuotannon kannattavuutta. Hyötyjät ovat jossakin muualla.
40 vuotta sitten yritettiin parantaa maitorotujen lihantuotanto-ominaisuuksia käyttämällä ns. lihatehosonneja. Siis keskimääräistä parempikasvuisia maitorotuisia sonneja. Tästä jalostuslinjasta jouduttiin luopumaan, koska se johti liian isoihin vasikoihin ja poikimavaikeuksiin.
Pankit vaativat nykyään näyttöä yrittäjäkyvyistä.
Ranskassa jatkettiin tämäntapaista kiintiöintiä heti hallinnon kiintiöiden poistumisen jälkeen. Hollannissa on taas kiintiöity paskantuotanto.

Pankit olisivat tehneet suuren palveluksen jos tuon tapainen vaatimus olisi toteutettu jo paljon aikaisemmin.

Tuonnon kiintiöinti tai siihen verrattava sopimustuotanto kyllä hidastaa kehitystä.
Kiintiöt ovat vihonviimeinen keino hintatason ylläpitämiseksi. Valiolle se on ainoa keino.  Mutta tähän ei olisi tultu, jos jarrua olisi vähänkin osattu säädellä Venäjäkriisin jälkeen. Se olisi ollut todella helpooa, sen verran paljon tuotannosta luopuneita on ollut. Mutta kun hinnan tiputtaminen eri sanankääntein on ollut nimenomainen tarkoitus kaikilla alan toimijoilla.

Semmosen kuulin et juuri investoineet tilat saisivat kiintiön parsipaikka lukumäärän mukaan tai makuparsipaikan mukaan . Vanhempia siirtyy Arlalle . Ehkä jarru olis ollu hyvä , onhan Valiontiloilla tämä monta kertaa kuultu .

Antti-X voi valaista asiaa .
Nii mikä sit olis parempi konsti tuotannon ohjailuun kuin tuotantosopimus(kiintiöt)? Hinta tietysti. Eiköhän sitten lasketa maidon hintaa joku 10 senttiä litralta niin katotaan mitä tapahtuu...
Olisitte onnellisia et tuo kiintiöinti ei vaikuta esim siihen mistä sitä maitoa edelleen haetaan ja kuinka paljon kerrallaan.
Olisi pitänyt noudatttaa huomattavasti tiukempaa investointipolitiikkaa. Hinnan lasku ei ole ratkaisu, sillä se vain lisää tuotantoa, koska jatkavat viljelijät pyrkivät nostamaan omaa tuotantoaan kulujen kattamiseksi. Kiintiöillä estetään tämä mahdollisuus ja investoineet ovat todella kusessa. Meijerin kannalta tämä on hyvä järjestely, koska saadaan todella halpaa raaka-ainetta kiintiön ylityslitroista. Hallinnon tuottajajäsenet ovat hyväksyneet tämän ilmeisesti siksi, että sillä on teoriassa tuottajahintatasoa tukeva vaikutus. Mutta vain teoriassa. Tuotannosta luopuvia on niin paljon, että muutaman vuoden investointitauko olisi nollannut ylituotannon ja nostanut tuottajahintaa. Mutta se ei ole teollisuuden ja kaupan etu, he haluavat vain halpaa raaka-ainetta.
Pankit vaativat nykyään näyttöä yrittäjäkyvyistä.
Ranskassa jatkettiin tämäntapaista kiintiöintiä heti hallinnon kiintiöiden poistumisen jälkeen. Hollannissa on taas kiintiöity paskantuotanto.

Pankit olisivat tehneet suuren palveluksen jos tuon tapainen vaatimus olisi toteutettu jo paljon aikaisemmin.

Tuonnon kiintiöinti tai siihen verrattava sopimustuotanto kyllä hidastaa kehitystä.
Kiintiöt ovat vihonviimeinen keino hintatason ylläpitämiseksi. Valiolle se on ainoa keino.  Mutta tähän ei olisi tultu, jos jarrua olisi vähänkin osattu säädellä Venäjäkriisin jälkeen. Se olisi ollut todella helpooa, sen verran paljon tuotannosta luopuneita on ollut. Mutta kun hinnan tiputtaminen eri sanankääntein on ollut nimenomainen tarkoitus kaikilla alan toimijoilla.
elämme mielenkintoisia aikoja. Euriborit nousee. Saa nähdä milloion pankit vetää tosiaan käsijarrusta.
Jarrukahvan otti nyt Valio käteensä, kun muilta puuttui rohkeutta. Se oli vasta neljäs jarrutusketjussa. Tässä järjestyksessä sen olisi pitänyt mennä: 1. Valtion investointipolitiikka, 2. tuottajat., 3. pankit, 4. maidon ostajat. Tähän asti kaikki ovat painaneet vain kaasua kuluttajien ja kaupan halvan hinnan toivossa. Hinnan lasku vain lisää tuotantoa ja se siten edelleen laskee hintoja, kunnes tulee äkkipysähdys.
Niinhän tuo varmaan on. On tässä pari vuotta jo vähän aktiivisemmin työstänyt pään sisällä tätä lopettamisasiaa mutta aina vaan tuntuu että on jonkinmoinen "surutyö" kesken. Aikansa se tietysti ottaa että pystyy siirtymään asioissa eteenpäin. Mutta tosiaan, ei tuu ikävä tätä työtä sinänsä ja on se helpotus heittää hyvästit yövalvomisille sun muille. En ole kova juhlimaan mutta nyt vois melkeen lähteä baarikierrokselle sitten kun teurasauto lähtee viimesen kerran pihasta  ;D
Katso nyt vaan, että ei jää ryyppy päälle. Siitä on kokemuksia lopettaneissa aivan riittävästi.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Navetta
: 06.03.20 - klo:10:43
Tällä palstalla on aikaisemmin ihmetelty Hakolalla ja muualla pakkonmyynnissä olevien maitotilojen pientä peltoalaa.
koskeeko perheyrityksiä?        ja kuin vakituinen pitää olla työläinen?
Kyllä Tilastokeskuksella koskee, tosin vähän epäilen, kuinka luotettavia heidän tietonsa ovat.  Perheenjäsenyys ei vaikuta.  Tilapäisten työntekijöiden tunnit lasketaan yhteen ja katsotaan montako täysiaikaista niistä tulee.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Navetta
: 04.03.20 - klo:11:14
Ei tarvitse. Sehän menee konkurssiin ennen kuin niitä peltoja aletaan tarvita. Pääasia, että suunnittelijoiden työllisyys turvataan.
Sivuja: [1] 2 3 ... 57