Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 57

Viestit - timotej

11.000 keskituotos ei synny itsestään. Mistä laajentaja saisi käsiinsä tuollaisen määrän huippulehmiä ? Terve epäilys on aina paikallaan.
Ei tuohon tuotostasoon vielä huippulehmiä tarvitse, mutta täytyy osata tehdä asiat oikein.
Tässä tapauksessa ei selvästikään ole kaikkia asioita osattu tehdä oikein.
Kerro toki meillekkin syy, kun lehden juttu aukeaa vain tilaajille

Sen verran siinä lukee että vakuutusyhtiö Ilmarinen haki konkurssiin jo viime vuoden syksyllä, mutta yrittäjä hakenut yrityssaneerausta loppusyksystä.  Kumma juttu että jos yrityssaneeraus on hyväksytty niin ei silloin tila myyntiin mene. Ja myynti-ilmoituksessa yrityssaneeraus mainitaan myös.
Juu, tässä ei ilmeisesti ole konkurssi tarkkaanottaen, vaan yritysssaneeraus. Saneerausohjelmassa on vain ilmeisesti edellytetty tilan myyntiä, jotta velkoja saadaan lyhennettyä. Saneeraus on siinä mielessä inhimillisempi tapa tehdä vararikko, että siinä velkavankeus on määräaikainen, konkurssissa elinikäinen.
Ammatinharjoittajatkin ovat yrittäjiä. Verottaja vain jakaa yrittäjät kahteen ryhmään sen mukaan, minkälaiset kirjanpitovaatimukset heillä on. Ammatinharjoittajille riittää yhdenkertainen kirjanpito. Sitten tilastokeskus jakaa vielä työntekijämäärän mukaan maatilat kotitalouksiin ja yrityksiin. Yli kahden työntekijän maatilat ovat yrityksiä.
Lainojen takaisinmaksu siinä on todennäköisesti unohtunut. Tietysti pankki voi irtisanoa lainat muutenkin, mutta se ei ehkä ole pankinkaan etu.
Vapaa sana / Vs: Trumppi Trumppi leviää
: 27.02.20 - klo:10:32

Vai mistä tällaisia oikein siunaantuu? Ilmastonmuutos ei ole totta ja maa on litteä.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/30b85e6f-0525-4129-bf93-db82aac53a4b

"Video ei herkille: Amerikkalaismies kuoli laukaistuaan itse tehdyn raketin – halusi todistaa maapallon olevan litteä"
Amerikan Silvo Sokka. Silvo sentään selvisi hengissä, kun taittoi matkansa polkupyörällä.
https://www.lainvoima.com/kohde.php?id=9273

Tuotos ainakin on kohdallaan , jottei siitä pitäisi johtua
Onpa sotkuiset paikat. Noilla kuvilla voi olla vaikea löytää ostajaa.
Kyllä sianlihaa tulee hyvin nopeasti lisää, jos hinta vähänkään nousee.
No tosi nopeasti.  Ensikkoa voi alkaa siementämään jo 8 kk iästä alkaen, siihen kantamisaika 117 pv ja sitten possu saattaa kasvaa teuraskuntoon puolessa vuodessa = 18 kk.
Ei tietystikään tosi nopeasti, mutta suhteellisen nopeasti moneen muuhun tuotteeseen verrattuna. Kapasitteettiahan löytyy jo valmiiksi. Tuo viive aiheuttaa sikasykli-ilmiön vapaassa markkinataloudessa, josta edellä mainittiinkin. Hinnat nousevat tuon 18 kk, ja sitten yhtäkkiä romahtavat, kun tavaraa tulee markkinoille. Suomessa ei ole vapaata markkinaa, koska ostajia on vain muutama. Ne pystyvät asettamaan hinnan mieleisekseen.
Kyllä sianlihaa tulee hyvin nopeasti lisää, jos hinta vähänkään nousee. Ehkä teollisuus pelkää ylituotantoa, sillä ei nuo Kiinan markkinat mitenkään vakaita ja varmoja ole.
kuinkahan paljon on maakunnissa hyväkuntoisia rakennuksia vajaa käytöllä nuitten lopetustukien jäljiltä?    itekin tiiän muutaman.    harmi vaan kun niitä ei voi hyödyntää mitenkään järkevästi nykyään itelle..             
         mutta aiheeseen;   kyllä aika paljon poroakriassa oli aikasemmin ainakin porukkana hyvinkin vähillä tiedoilla neuvovia.     itekin sain aika perseen tasolla olevia neuvoja kun kyselin lopettamista maiton kans..   onneks en nuita uskonnu..   
Onhan niitä, mutta vielä parempikuntoisia on nykyajan lopetusbuumin jäljiltä. Eipä niille juurikaan käyttöä löydy, jos ei nyt aivan naapurista joku tarvitse.
Olisko sitten neuvonnan tehtävä hillitä näitten innokkaitten yrittäjien suunnitelmia.?
Vähin, mitä olisi pitänyt tehdä, olisi ollut estää maidontuotantokeskittymien synty, esim. Puolanka ja Kiuruvesi. Siellä ollaan kusessa jopa lannanlevityksen suhteen. Innokkaat yrittäjät olisi pitänyt ohjata sellaisille seuduille, missä peltoa on runsaasti tarjolla.
Kyllä minä panisin ainakin osavastuun maatalouspoliitikoille ja neuvonnalle. Investointitukia on jaeltu täysin suunnittelemattomasti katsomatta teknologiaa, paikkaa ja yrittäjää. Ilman niitähän yhtään suurnavettaa ei olisi noussut. Toki päätös on aina ollut viimekädessä yrittäjällä, ottaako vai jättääkö.  Ilman investointitukia kotimainen maito olisi luxusta, josta maksettaisiin huomattavasti enemmän. Kokonaismaitomäärä olisi huomattavasti pienempi, mutta maidontuottajia olisi ehkä enemmän kuin nykyään. Omavaraisuus olisi siten pienempi, mutta huoltovarmuuden kannalta tuollainen rakenne olisi parempi.
Minä siirryin näissä tavallisiin pex-putkiin helmiliitoksilla. Olen varalta laittanut vielä mustasta muoviputkesta suojaputken päälle. Tämä viritelmä kestää pihatossa kauemmin kuin galvaaniputki. Se näet antaa periksi, kun lehmät kuitenkin puskevat kuppia.
Tuossa jutussa on hauskaa se,Saksassa suden saa ampua,Suomessa ei,vedoten siihen,Eu kieltää.Veikkaisin myöskin ettei muualla ole partioita pitkin metsiä vahtaamassa mahdollisia suden salakaatotapauksia eikä myöskään tuulivoimalat häiritse hukan elämää.Suomessa homma on mennyt hyysäämiseksi ja ylireagoimiseksi,tämä ei muuta tee kuin lisää susivihaa.Ei ne sudet Suomesta lopu,vaikka elettäiisiin normaaliakin elämää noiden kanssa,kyllä Venäjän sudentapporaha pitää siitä huolen.Eivät ole tuoltakaan vielä loppuneet.Se sitten on eri asia onko Suomen nykyiset tulevat sudet etes susia  ollenkaan.Sitä odotellessa,milloin ihmisten pitää muuttaa pois.että hukka saa rauhassa istua porttailla.
Ainakaan tuulivoimaa ei saa rakentaa sinne, missä sudet istuu: https://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1576147951912.html
Jos ei ole selvää, kuka susista on hyökännyt lampaiden tms. kotieläimien kimppuun, susia voi ampua niin kauan, että raatelu loppuu - vaikka koko paikallisen kannan (ein ganzes Rudel).
https://www.deutschlandfunk.de/bundestag-erleichterter-abschuss-von-woelfen-beschlossen.2932.de.html?drn:news_id=1082254
Kyseisessä uutisessa on paljon mielenkiintoisempikin asia kuin tuo päätös? Saksan pinta-alahan on vain noin 10% Suomea suurempi? Saksassa näkyy olleen vuoden aikana 639 susihyökkäystä? Ja niissä on kuollut 2.060 eläintä? Kun suhteuttaa Suomeen, niin tuosta voi päätellä, että Saksan susikanta on huomattavasti suurempi kuin Suomen, Kummasti vain siellä 83 miljoonaa ihmistä eli Suomeen verrattuna yli 10-kertainen määrä ihmisiä ja melkoisen paljon enemmän susia kuin täällä tulevat toimeen suurin piirtein samalla pinta-alalla? Mikäköhän siihen on syynä?
Tuossa löytyy tietoa Euroopan susista, mm. Saksassa olisi vähän vähemmän susia kuin Suomessa. Susihyökkäysten määrä varmaan johtuu ahtaudesta, susille ei ole oikein tilaa eikä varmaan luontaista ravintoakaan.
Siinä ei ole A1-β-kaseiinia ollenkaan, vaan pelkästään A2-β-kaseiinia. Maidon valkuaisen koostumus riippuu lehmän perimästä. A2-maitoa väitetään ihmiselle paremmin sopivaksi. Asiaa ei ole tieteellisesti todistettu.

Silloin kun A2-markkinoijat luettelevat A1-maidon väitettyjä vaikutuksia, kuten ykköstyypin diabetes, sydäntauti, autismi ja kätkytkuolema, niin kannattaa olla varuillaan. Varsinkin nämä vatsavaivat ja subjektiiviset pieremiskokemukset pienillä otosryhmillä ovat lähinnä huvittavia, vaikka ne ovat oikeastaan pelottavia: Näin homeopaattisiakin ainesosia markkinoidaan,  hyvin selvillä henkilökohtaisilla ja dramaattisilla vaikutuksilla.

Ne, jotka nyt ovat karjansa kanssa etulyöntiasemassa, yrittävät kaupallistaa sen keinolla millä hyvänsä, ennen kuin geenitekniikalla saadaan muukin maapallon märehtijäjoukko lypsämään sitä  A2 -kaseiinia, ja kilpailutekijä poistuu. Ja samalla ei ketään enää kiinnosta, oliko maidoissa tosiasiallista käyttöominaisuuksien eroa.

-SS-
Juu, ei kaseiinin laadulla varmaankaan ole kansantauteihin mitään vaikutusta. Mutta yksittäiselle henkilölle sillä saattaa olla merkitystä. Heitä varten kannattaisi pitää tarjolla myös erilaista maitoa.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 57