Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 1004

Viestit - -SS-

Selvä suuntaushan tämä on. Eläimiltä otetaan tuet pois korkeintaan jollekkin luomuelukalle joka paskaa rantaniityllä suoraan veteen saa jotain perinnemaiseman hoitotukea tms. Muiden on pärjättävä ilman. Sikatalous on ekana joutunut sopeutumaan tähän, mikä on nyt sitten nähtävänä kiihtyvässä lopetus vauhdissa. Vauhti senkuin kiihtyy ensi kaudella kun eteläsuomen sikatuki poistuu ja lhk korotus siinä samalla. Sen jälkeen suomen siat kasvatetaan C alueella.

Maito joutuu nyt samaan sopeutumisohjelmaan. Pitkäänhän siellä puolella saatiinkin hintataso pidettyä. Sama taitaa käydä siellä, että AB:ltä on kohta vaikea löytää lypsykarjaa kiitos tasapuolisen tukienjaon. Naudanlihan tuotanto yritetään kovasti lisätä mutta ei se taida hinnoissa näkyä?

Broilerin tilanteesta ei tiedä, mutta siellä ilmeiseti on homma saatu vielä jotenkin pidettyä aisoissa kaiketi kasvaneen kysynnän vuoksi. Muut tuotantosuunnat nyt ovat niin markinaaleja, että niihin tulee aina jokin innostuspiikki kun tukia ohjataam hetkeksi siihen ja sitten se lopahtaa kun tuet loppuvat ja kannattavuus ei ole toiminut missään vaiheessa.

Nyt sitten näköjään hakkaa vastaan joka suunnalta: Rikkaat miljonääripalkkatyöläiset ostattelevat sivutoimipellot ympäriltä, luomunautaperinneviljelijät valloittavat rantaruovikot ja nokittavat vuokrissa. C-alueen lypsykarjatilat imevät rehut ja rahat.

Olisiko jo aika siirtyä siihen rahakkaaseen hömppäheinäviljelyyn ? Siihen ovat oikeutetut myös päätoimiset viljelijät, että siinä suhteessa tilanne on täysin tasa-arvoinen. Niin, ja sitä lisätuloa vuokranokituksiin sai ajamalla taksia, että näin.

-SS-
Lähteet: Maatilojen lukumäärä eri tilakokoluokissa 2018 ja 2013:

Luke >> Avoin Data >>Tilastotietokanta >> Maataloustilastot >> Rakenne >> Maatalous- ja puutarhayritysten rakenne >> Maatalous- ja puutarhayritysten lukumäärä tilakokoluokittain käytössä olevan maatalousmaan mukaan

Luomutilojen rakenne:

Evira luomutilat  (kpl) ja luomutuotantoala (ha) 2017-2018(ennakkotieto)
https://proluomu.fi/material/materiaalit/luomu-suomessa-tilastot/
https://www.luke.fi/uutiset/luomun-kannattavuus-parempi-tavanomaisen-tuotannon/
Ely-keskus: Raportteja 100/2013 : Luomukysely 2013

-SS-
Jotta täällä eivät maanottajat alkaisi aivan laukalle menemään, niin katsotaan avoimesta datasta todellisuutta:Ensimmäinen väite: 25-75 ha:n tilat (tai vielä kapeammin määritellyt 30 ha:n tilat) ovat muka kasvaneet sadan hehtaarin tiloiksi ? Se ei voi pitää paikkaansa kuin pienellä osalla tiloista, sillä tuolla tilakokovälillä on poistunut 2453 tilaa kyseisestä kokoluokasta, ja uusia tilakoooltaan seuraavaan nousseita tiloja on syntynyt vain noin neljäsosa poistuneiden määrästä ! Eikä voida olettaa , etteivätkö edes jotkut isot tilat laajentaisi edelleen tilaansa ! Viidessä vuodessa yli 150 ha:n kärkitiloja on syntynyt 686 kappaletta, näistä 14% on luomutiloja, on todellista pas_kapuhetta väittää, että nämä olisivat palkkatuloillaan eläneitä sivutoimiviljelijöitä, joilla on paksu mytty taskussa !

On myös huomattava, että alle 25 ha:n tilojen kokonaispinta-ala nykyisellään alkaa olla pienempi kuin viiden vuoden kasvu on ollut kahdessa suurimmassa tilakokoluokassa ! Jostakin muualta ne hehtaarit on rakennemuutokseen ruokittava.

Toinen yleinen sivutoimipienviljelyä kohtaan osoitetusta katkeruudesta  kumpuava väite on, että hömppäheinillä rikastuisivat lähinnä pienen tilakokokoluokan viljelijät. Se ei pidä paikkaansa, luomututkimuksissa on luomun sijoittuminen isoon tilakokoluokkaan selvä, luomualasta alasta 12 - 14% suurimmissa tilakokoluokissa, alle 8% pienemmissä. Samoin erillisissä viljelijätutkimuksissa ympäristönurmien osuus ei ole ollut riippuvainen tilakokoluokasta eikä viljelijän iästä. Eli suurimmat hömppäpinta-alat kertyvät suurimmilta tiloilta.

Väitteen esittäjä ei nähtävästi ole vaivautunut testaamaan, kuinka paljon sitä oikein rahaa jää vaikka kovapalkkaisestakin palkkatyöstä, jolla muka peltoa ostettaisiin. Korkeapalkkaisimmista duunareista vain joka kymmenes pääsee yli 4000 euron / kk. Verotus syö 36 % heti päältä, sitten elinkustannukset. Plus miinus nolla. No, jos on kunnan tai valtion johtajia,  esim. kaupunginjohtaja, ylilääkäri, laamanni, korkein sotilasvirkamies, verojohtaja, ulkosiainneuvos, näillä palkkataso on 7000- 8000 €/ kk, mutta veroprosenttikin 43%. Tavalliselle sivutoimiselle pienviljelijälle tietenkin nuo korkea-arvoiset osin poliittisesti nimitetyt kuntapäälliköt ovat kiinteistökaupoissa samanlainen epäreilu kilpailija kuin katkeralle  sikaperintötilallisellekin.

Luken raportti lienee tilaustyö ns. "karhislaisille". Kukaan muu kuin SAS aikanaan ei ole väittänyt , että 20 prosenttia tiloista tuottaa 80 % tuotannosta, todellakaan ei tuota, koska suurtiloilla on luomun osuus merkittävästi suurempi, ja todellinen tuotanto kokonaisalalta on parhaimmillaan vain 5%-20% siitä, mitä tavanomaisesti viljelevä tuottaisi samalta pellolta.  Tukien osalta alkaa olla lähempänä tuota 20 - 80 :aa , koska suurimmat tilat ovat luomutiloja sekä eläintiloja, ja usein myös pohjoisen nuoren viljelijän tuen tiloja. On todellakin eri asia tukien osalta, jos 200 ha:lta luomueläimiä tulee tukia 140 000 vs kymmenen sivutoimikasvinviljelijän tiloilta 96000 !  Tuotannon osalta kymmenen tavanomaista pikkutilaa tuottaa tuotantoa noin viisinkertaisesti isoon luomutilaan verrattuna. Tämä on Luken uutisen pääsanoma.

Koska luomutilojen osuus suurissa tilakokoluokissa on merkittävästi isompi, myös tuet pinta-alayksikköä kohti nousevat progressiivisesti tilakoon kasvaessa. Luomutukea itse asiassa voidaan pitää parhaana mahdollisena rakennemuutostukena, mutta tuotannon määrään sillä on lähinnä vähentävä vaikutus.

Jos meillä olisi hehtaareilta tasatuet, niin puolet tiloista, pienemmästä päästä pääsee nostamaan vain 16,3% kokonaistuista ! Ihan sama, kuinka paljon olisikin hömppäheinillä, niillä tuilla ei tilakokoa suurenneta eikä vallata maa- tai vuokramarkkinoita.  Tosiasiassa esimerkiksi alle 5 ha:n tilat kun eivät saa luonnonhaittakorvausta, niiden osuus tukipotista on hehtaarejansa pienempi. Tuo 20 % kohta on hieman henkisesti laiska valinta. Valitaanpa vain 5% suurimmasta päästä. Tuista vähintään 25% ! Iso kokonaistukipotti odottaa pienempien tuensaajien nutistamista vuokrakilpailussa !

-SS-
Radiokuulosuojaimien kanssa kannattaa sitten muistaa, että ääni ammutaan parin sentin päästä korvakanavaan. Niillä pilaa äkkiä kuulonsa, jos vähääkään liian kovalla pitää.

Peltorit laskevat saatua ääniannosta ja ilmoittavat, että päivän kiintiö on täynnä. Sitten menee ääni hiljaisemmaksi. En tiedä, miten tuo laskenta menee, vai nollautuuko sammuttamalla. En ole kokeillut, uskoin kerrasta.

-SS-
Altiasta tilaa denaturoitua spriitä, ei vaikuta kasvustoon.

-SS-
Karhiselle tiedoksi: on aivan sama, kuinkamontatuhatta ha maantakavarikoijille täällä Suomessa annettaisiin peltoa, loskan peitossa ne vielä ovat; Kentuckyssa menee maissia jo maahan.

https://youtu.be/ORWUTUOgqMc

-SS-
Vapaa sana / Vs: No niin
: 18.03.19 - klo:03:53
Jos valtio olisi tukenut etelä-savoa yhtä paljon vuosikymmenien aikana kuin etelä- ja keskipohjanmaata niin tilanne olisi toisin. Aario rakensi omilla markoilla Pellokselle tehtaan, kun ymmärsi raaka-aine varojen suuruuden.

Puutuotteet ovat pieni osa Suomen viennistä enää. Ruuhka-Suomen ja isojen kaupunkien IT-jonnet tekevät sitä kauppataserahaa enemmän.-SS-
Vapaa sana / Vs: Vero rahat.
: 18.03.19 - klo:03:48
Ilmasto saastuu turhasta matkailusta,
Ei liity veroihin, mutta sementinvalmistus aiheuttaa 4-kertaiset CO2-päästöt lentämiseen verrattuna. Sitten vain sementtiä pihtaamaan. Turussa kokeiltiin jo ilmakuplia - tuli vaan liian isoja....
Ne kerpeleet on menny jo tutkimaan semmosenkin, notta vanha betoni sitoo co2ta...
Reaktiosta syntyvästä co2sta 43 % arvioitiin sitoutuneen takaisin betoniin vuosien 1930-2013 välillä käytetyssä betonissa

Toi on vaikea asia ymmärtää niille, joita ei keskikoulussa kiinnostanut ollenkaan kemia tai fysiikka.
Tai steinerkoululaisille.

-SS-
Vapaa sana / Vs: Pyyntö ylläpidolle
: 18.03.19 - klo:03:45
Tarvittaisiin poikkeuslaki vuoden 1972 mallliin jälleen. Kekkonen pitäisi kaivaa ylös ja jatkaa hänen presidenttikauttaan vuoteen 2300. Silloin aikanaan lakia säädettäessä  Kepu, Sosdemit, kansandemokraatit ja kommunistit, ja sen ajan Siniset -köh- SKYP olivat niin kaveria keskenään. Että saataisiin uusi yksimielisyys ja Kihlaus jälleen aikaiseksi.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Tekopyhä jara
: 18.03.19 - klo:03:33
Koska kipsi ei sovellu kaikille pelloille, ei sen levittämisestä siitä voi tehdä tukien saamisen yleistä ehtoakaan.

-SS-

Eikö toi muka ympäristökorvaukseen taivu?


Et oikein sisäistä lukemaasi, havaitsen.

Siis en sanonut mitään siitä, tuleeko tästä, vai jopa saattaisi tulla, jokin uuden ympäristökorvausjärjestelmän korvattava toimenpide. Ei paljon kiinnosta. Mutta että siitä tulisi yleisten ehtojen kaltainen yleinen pakko, tai ehtona ympäristökovauksen kaikkien osien maksatuksiin; se ei tule tapahtumaan, koska sitä ei voi toteuttaa kaikilla maalajeilla.

Jos uudessa ympäristökorvauksessa on varattu noin 100  €/ha koko peltoalalle, niin jos kipsinlevityksestä  saa 200+ €/ha ja levityskulut ovat 200 €/ha, ei siinä viljelijä rikastu, ja muiden ympäristökorvausmomenttien maksuvara silloin on käytännössä nolla, jos muutamasatakintuhatta hehtaaria levitetään.

Jos voisi ennustaa seuraavaksi viideksi vuodeksi sopivaa investointia maanviljelijällekin, niin investoi jauherekkaan ja lähtee kumipyörille tienaamaan ympäristökorvausrahoja.

Tästä tulee taas yksi suojavyöhyketoimenpide, epäilen vahvasti. Eikä tämä kipsi liity todelliseen tuottamiseen millään tavalla, Yaran ja kipsiurakoitsijoiden lobbaama juttu tämä on. Rakennekalkki jätettiin kylmästi ulkopuolelle, vaikka siinä olisi ollut selvä hyöty maan rakenteelle. Kolmannen korvapuusti näköjään.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuhka
: 17.03.19 - klo:12:03
Tuota en tiedä. Toki en tiedä sitäkään kirjoittiko se täti faktaa vai fiktiota. Mutta se erityisesti korosti tuota tuhkaa. Kun kuulemma virheellisesti luullaan että sen levitys on talvikaudella OK. Mutta sen mielestä se oli kielletty toimenpide. En muista oliko kirjoitus Maaseudus vai Ilkassa. Toki eipä tuo nyt ensimmäinen kerta kun "asiantuntija" puuta heinää kirjoittelee.

Niin, jos "asiantuntijat" polttelivat ensimmäisenä vuonna suojavyöhykkeisiin ja kerääjäkasveihin kaikki kuusivuotisen ympäristöohjelman rahat, ja totesivat vain, että "matematiikka ei vain toiminut" , niin voi aina valmiiksi olettaa, että ei heilläkään aina ole hommat hallussa.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Tekopyhä jara
: 17.03.19 - klo:11:54
Kannattaa lukea ensin SAVE-hankkeen kysymys-vastauspalsta, ennen kuin lähtee laukalle. Koska kipsi ei sovellu kaikille pelloille, ei sen levittämisestä siitä voi tehdä tukien saamisen yleistä ehtoakaan. Hehtaarikustannus on 220 euroa, satotasot eivät nouse, jos eivät laskekaan, levitys tehdään sulaan maahan, jolloin jonkinlainen moottoritien tasoinen louheperustus olisi hyvä tehdä ajourille.

SAVE – Saaristomeren vedenlaadun parantaminen kipsikäsittelyllä - usein kysytyt kysymykset ja vastaukset

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuhka
: 17.03.19 - klo:01:02
Onko peltotuhkan levitys ihan laillista hangelle, vaikka sisältääkin fosforia ja kalia? Lähteeköhän ravinteet sulamisvesien matkaan?

Hahaa. Mäpä tiedän, että ei ole laillista. Viime syksynä oli lehdissä kirjoituksia lannanlevityksen aikarajoista ja siinä oli juttua myös tuhkasta. Tuhkan levitys on lannoittamista joka on kielletty 1.11-1-4. välisenä aikana. Sitä en tiedä koskeeko lisäykset märkään ja lumiseen ei saa … luultavasti kyllä.

Milloin asetustekstiä on muutettu. Ainakin ennen siinä luki "lannan ja orgaanisten lannoitevalmisteiden levitys on kielletty..."

Tuhka ei ole lantaa eikä orgaanista.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuhka
: 16.03.19 - klo:16:46
Tuhkassa on aina mineraaleja, sitä mitä syvältä maa-aineksesta puu imee vuosikymmenien aikana. Sitten vielä jos on kaskettu vuosisatoja ennenkin, niin kyllähän ne mineraalit rikastuvat vähitellen pintamaahan.

Joitakin kasveja käytetään jopa maan puhdistamiseen näistä vahingollisimmista aineista. Sinappikasvit keräävät lyijyä, ristikukkaiset yleensäkin, elohopean pumppaajana on tunnettu joitakin pohjoismaisiakin metsäkukkia.

Peltomaan jatkuva viherlannoitus lupiinin tai hampun avulla rikastaa kadmiumia ja arseenia pintamaahan.

Luonnollisesti kun metsämaasta otetaan biomassaa, voidaan odottaa, että polton jälkeen tuhkassa on metallit tallella. Puuntuhkan laaja käyttö lannoitukseen siirtää mineraaleja metsän maaperästä peltoon. Emmekä voi välttämättä valikoida, mitä metalleja siirtyy.

-SS-
Mitenkäs Vasemmistoliiton ja Kremlin yhteinen mediahybridisota päättyikään, pallo napsahtikin omaan syliin soteasiasas ? Helsingissä oli "luvattomia yksityisiä päiväkoteja", Attendon ja Esperi Caren hoitolaitokset olivat "puutteelliset ja hoito heikkoa".

Näin yksityisestä sosaiaali- ja terveydenhodosta tuli eräänlainen sote-mamu, joka syyllistyi ihan kaikkeen, ja ongelmat median palstarivein mukaan "olivat kasvaneet räjähdysmäisesti"

Porvaripuolueiden mediaosaaminen on kyllä ollut ala-arvoista. Ohimennen mainitsin yhdelle kollegalle, joka kuuluu olevan puolueaktiivi, että mikseivät käy julkisen puolen yksiköissä nyt pikapikaa, varmasti löytyy valehoitajia, huumevarkauksia, vajaamiehitystä, ym.  Siellä kuitenkin työn teettäjä valvoo vain itseään. No, alkoihan nïtä tippua. Nyt on Keskustan masiina näköjään käynnistynyt jo aktiivisesti:

Kunnan omistamassa vanhusten hoitokodissa paljastui vakavia puutteita Sallassa – vanhuksia ja hoitajia siirretään toiseen yksikköön (Attendon laitokseen itse asiassa)

Kaupunki harkitsee esitutkintapyynnön tekemistä itsestään, Helsingin Sanomien mukaan Helsingin kaupungin selvityksessä on käynyt ilmi, että 71 päiväkodin rakennusluvissa on epäselvyyksiä. Joukossa on sekä yksityisiä että kaupungin päiväkoteja.

Asiahan oli näin, että yksityiseltä päiväkodilta vaaditaan luvat, kaupungin omat yksiköt ovat saaneet toimia poikkeusluvalla määräämättömän ajan, vaikka paraksissa tai teollisuushallissa, pelkän hakemuksen perusteella. Joku siinä Ankkalammessa vaan riipi kaupungin virkamiehiä, Ankkalammelle nimittäin ei tällaista kumileimalupaa herunut.

-SS-
Sivuja: [1] 2 3 ... 1004