Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 1010

Viestit - -SS-

mutta mihin se meneekään?      ei taija mulle tilille napsua..

Eläintiloilla on monenlaisia mahdollisuuksia, rehustusneuvonta, hyvinvointisuunnitelma, jonka kanssa sitten pääsee hakemaan eri hyvinvointikorvauksia.

Viljatilalle ei oikein neuvontaa ehkä kannata ottaa, neuvot tulevat olemaan itsestäänselvyyksiä: Pinta-ala kymmenkertaiseksi, viljavuudet tummanvihreälle, ojitukset  kuntoon, kasitonnareita joka vuosi, työn tehostus ja hintojen spekulointi, sitten luomuhakemus, kun rahat on loppu.

Neuvo 2020 lienee oikeastaan parahultaisesti luomun jatkotukea, kun rahoitus muuten on  loppumassa.

-SS-
Ei taida maa kylmää edes olla, ehkä jossakin lumisessa metsäkainalossa.

-SS-
Kiristettiinhän niiden sääntöjäkin, siis suojavyöhykettä ei voinut enää 2. ja 3. vuonna ilmoittaa, vaikka näin oli so vit tu. Siksi kyllä ihmetyttää näiden monien lisä toimenpiteiden samana pysyvät korvaukset , esim rasti ruutuun ja kerääjäkasviahan siellä kasvaa 100 e /ha .

Aika ohi on mennyt se olennainen asia monilta: Ensin järjestettiin suojavyöhyketoimenpide vuodelle 2015 kaikenlaisilla lupauksilla. Kaupat tulivat supernopeasti, suuret tietoiset tilat laittoivat heikompia peltoja vaikkapa 50 hehtaaria suojavyöhykkeeksi. Pienet tilat, jotka saattoivat olla sivussa varsinaisesta informaationvaihdosta, yrittivät kokotilan suojavyöhykettä, mutta laihasti jonkin 10 ha:n alalta silti tuli.

Rahojen loppuminenhan oli valmiiksi selvää:
Ni. Rahaa on ympäristöbudjetissa satanen per hehtaari vuoteen, ei kahtasataa, ei neljääsataa, saati sitten 450 .
Miten se muuten olisi voinutkaan olla ?

-SS-
Uusia suojavyöhykkeitä ei luonnollisestikaan enää otettu seuraavina vuosina, vaan eipäs kiristetty jo aloitettujen toimenpiteiden ehtoja. Olisi ollut mahdollista vain yhden sanan yliviivaus ehtoihin: valtaoja. Mutta eipä kiristetä näinä viimeisinäkään vuosina. Se on tietoinen päätös tämä. Kesantorajoitteen ulottaminen suojavyöhykkeeseen nipisti lähinnä pienen kokotilan suojavyöhykeläisen rahasummaa. Saas nähdä, milloin takautuvasti otetaan muiden perusosasta ja kasvipeitteisyydestä pois, jotta voidaan rahoittaa nämä viimeisetkin suojavyöhykevuodet ?

Rahojen loppuessa kiristettiin siis ihan kaikista muista mahdollisista toimenpiteistä, kuin vuoden 2015 suojavyöhykkeistä ja ehkäpä myös kauden alun säätösalaojista. Kerääjäkasvin 25% rajoitus teki selvää siitä toimenpiteestä, se näkyy näiden myöhäisien vuosien suosiossa: ei vaan maksanut toimenpiteen  vaivaa alkaa hoitaa vain 1/4 pelloista eri tavalla kasvinsuojelulla kuin normipeltoja, eri  rikkaruohopaineessa, mahdollisissa laatutappioissa, eri kylvöjärjestelyissä. Kyllä sadan hehtaarin tilalla kerääjäkasvin maksusumma jos vähenee 10000 eurosta 2500 euroon, on minusta melkoinen rajoitus ! Sadan hehtaarin tilalla 25 ha:n suojavyöhyketoimenpide  on tuottanut joka vuonna alkaen 12500  euroa , myös nyt viimeisenä vuotena.

Lisäksi saneerauskasvi, C-alueen hömppälantun pohjoista tukea, sekä lannansijoitus- sekä vastaanottokorvausta leikattiin reippaasti.

Kiitos, suojavyöhykekellokas !

-SS-
Vapaa sana / Vs: Tuottajalle kiitos?
: 19.04.19 - klo:23:35
hienoa että täälä on pirkka-eemelin kaltaisia oikeita kokoomuslaisia jotka tuo puolueen oikeita  arvoja esille eikä vain näitä kommunisti-kokoomuslaisia veetieemeleitä  8) 8) 8) 8)
Pirkka-Eemeli on kokoomuksen musta lammas. Vapaavuori kiristelee hampaitaan metropolissaan, kun lueskelee Pirkka-Eemelin maatalousmyönteisiä juttuja.
halla-ahon tarvitsee vaan ilmoittaa milloin on valmis aloittamaan helsingin bormestarina, tämän jos wabaawuori ymmärtää niin eiköhän linja korjaannu pari piirua vasemmalle elikkä aluksi keskustaan päin ;) :D ;D 8)

Määrittele onko PerusSuomaliset oikeisto vai vasemmisto puolue ?

Kyllä Persut ovat siirtyneet Soinin aikakauden jälkeen lähemmäs kansallissosialismia.

Mutta kansallissosialistit ja marxilaiset sosialistit saattavatkin olla ympyräksi laitetun janan vastakkaisissa päissä.

-SS-


Valmiit rapsin sekä rypsin siemenet 40 kg vietävä kaatopaikalle, kun Cruiserpeitattua ei saa enää käyttää. Olkoon koko rapsi kylvämättä.

-SS-

 Siinä sitä on Suomen lainkuuliaisin viljelijä! Varmaan sinne kylvöpellolle tulee joku tarkastaja tutkimaan niitä siemeniä...

Rypin sadon pitäis vain olla yli 2 tn/ha että pärjäis viljoille. Tahtoo vain tulla niitä 1,5 tn satoja liian usein. Kovin on säille herkkä. Kyllä mä aion taas rypsiä kylvää, mutta sivutoimiviljelijän ei tarvitse miettiä mitä jää viivan alle.

Joo olisivatpa värjäämättä ne siemenet niin olisi eri juttu. Toisaalta ei-hybridiä voisi olla TOS siementäkin.

-SS-
Eikä kotieläintuissa olekaan "hömppää" joista rahojen loppuminen johtuu.

Eikö metsälaitumilla ja niityillä liikkuvien itsekseen uusiutuvien ja elelevien eläinlaumojen ns. hoito ole myös jonkinlaista hömppää. "Oikeata" eläintenviljelyähän on 10000 lehmän koneellinen halpatyövoimalla karusellipyöritettävä teholypsy-yksikkö tai 20000000 broilerikoppikompleksi. Eikö keinotekoinen luomun perushengen vastainen tavanomaisten eläintilojen asettautuminen vain peltojen osalta luomuun ja ostorehuilla lannan tuottaminen sinne pelloille ole tietynlaista tuettua hömppää, ainakin pinta-alatukia imuroi paremmin kuin kasvinviljelytilojen tuotanto, jolla ne ruuat sitten sinne elukoille saatetaan aikaiseksi.

-SS-
Olisiko tämä nähty ennenkin ? Nyt on lobbarina ollut suorakylvökoneiden valmistajia ja markkinoijia. Saivat tuossa muutama vuosi sitten heinäsuppiloita ja raiheinänsiementä järjettömästi myydyksi.

Amerikassa kun on glyfonkestäviä lajeja tullut laajemmin kiusaksi, on alettu siipiteräkultivoida matalaan ennen kylvöä, joskus sekä syksyllä että keväällä. Toisin paikoin maaperä ei vaan ole toiminut, olkijätteet ovat olleen useamman vuoden ajan eristämässä multaa lämmöltä ja tuulettumiselta. Maissinsängen ja pahnan polttaminen on yleistä, jotta suorakylvökoneet läpäisevät maata paremmin. Sehän on täällä kielletty. Tai ainakin vaarallista nyt kulohälytyksen aikana.

Preeriasatotason ollessa pari tonnia lyhytkasvuista viljaa, on suorakylvö onnistunut paremmin. On myös yleistä, että maissi sekä soija, jopa vehnäkin kylvetään rivitarkkuuskoneilla, harvalla esim. 80 cm rivivälillä, Tällöin kylvöyksikön edellä menevät piikkipyörät, jotka lakaisevat oljet ja muun roskan pois kylvöyksikön edestä. Typpihän annetaan ammoniakkina jo talvella.

Maississa on uudelleen alettu käyttää riviharoja. Yhtaikaa glyfosaatin 2-4 D / Dikamban kestävät jättirikkaruohot ovat tuoneet mekaanisen torjunnan uudelleen muotiin.

-SS-
Ehdottaisin tuuria. Laitoin kuivurista Proximoa kokeeksi Cruiser-peitatun Proximon lohkon reunaan, jota palstaa merkkasin avokesannoksi tukihakemuksessa. Eivät onnistuneet ainakaan ne. Olivat aivan lehtiruodeilla vain, ja sittemmin hävisivät kokonaan. Osa sirkkalehdistä nakerrettiin jo mullassa varmaan, ei kerinnyt kasvulehteä tulla.

Toukokuun 10. päivän helteet olivat kirppaparvia kasvattavia. Ehkä lentelivät etelätuulen mukana.

-SS-
Vapaa sana / Vs: Saatavakello
: 18.04.19 - klo:17:47
Tuo saatavakello kertoo sen, että yksityisetkin eläkevarat pitäisi syödä kulutukseen, Kellon tekijä on ainakin juonut järkensä etupainotteisesti.

-SS-
Farms on the Margins

Maitoa on hiukan liikaa pohjoisten osavaltioiden alueella. Viljan hinta ei ole paras mahdollinen, ja kylvöt ovat jossain paikoin jäämässä myöhäiseksi, tulvien takia. Suuret tilat ottavat suuria lainoja ja tekevät lopulta suuren konkurssin, jos kaikki ei toimi suunnitellusti. Vuokraisännät voivat amerikoissa hastaa maksukyvyttömän vuokralaisen oikeuteen, jos uudet vuokralaiset eivät maksa enää yhtä paljon.

-SS-
Rypsi on hyvä talvipeitteisyyskasvi. Keväällä kerta ajo äkeellä niin on jo hyvä viljan kylvöpohja. T

Joo hyväkasvuinen rapsi onkin vähän erilainen muokattava. Haarautuva kuivanut paalujuuri, jossa vielä putkimainen runkotappi päässä,  takertuu kuin ajaisi pajukkoraiviolla. Herkemmin takertuu vantaisiin kuin pahna. Ja pitää käydä pujottelemassa pois, ei putoa kasaksi kuin olkisilppu.

Viime kesänä paras kasvu öljykasvin jälkeen oli syyskynnetyssä lohkossa. Ajoin toisen rapsilohkon äkeellä, kyllähän se äkeestä läpi meni, ja sain auttavasti kylvetyksikin. Mutta viljasato oli yhtä heikko kuin muuallakin, yllätyin oikein, kun piti esikasvivaikutuksen lannoittaa viljat ihan itsekseen.

Ehkä se esikasvivaikutus tulee harvakseltaan esiintyvinä märkinä vuosina.

-SS-
Kunhan Nisu hankkii sen 20 peuran tokan sinne rypsipeltoonsa sotkemaan, voi tulla toisiin aatoksiin.

Peurat varistivat ja sotkivat viime syksynä rapsejarypsejä, ymmärrän mitä Kylmis tarkoittaa, eikä muutenkaan kuiva  alkukevään savimaa ja liika helle sovi yhtään sen paremmin rypsille kuin ohrallekaan. Rypsi ei tehnyt edes kukkavartta ennen kuin syyskuulla. Kallis Clearfield - rapsi suoriutui lähinnä tyydyttävästi, 235 euron ja neljän tonnin - yhden ruiskutuksen - vehnä kyllä pesi kevyesti 350 euron ja niukan kahden tonnin rapsin, viiden ruiskutuksen töillä. Lisäksi moniravinteinen lannoite, Cleravot, Avauntit, Plenumit, Biscayat, Mavrikit,  Bortracit sekä Folicur Xpertit maksavat sen puoli tonnia rapsia jo valmiiksi. Vehnä tarvitsi Express Twinniä hiukan, ja siinä sai olla.

Viime vuonna oli möhöjuurta ainakin yhdellä lohkolla, eli ainakin 10 vuotta - ehkä jopa 20 vuotta -  pitää pitää taukoa ja kalkita niin peekeleesti. 4-5 vuoden pakkotauko muutenkin alkaa jo kolmen vuoden jälkeen aiheuttaa puutetta sopivissa palstoissa. Syysrapsipelto pitää olla joko kesannolla tai aikaisella syysviljalla, viime syksynä viljan heikko orastuminen lykkäsi puinteja yli syyrapsin kylvöajan, joten jospa siemenet itäisivät vielä ensi syksynä. Nyt kun tällä viikolla kylvää aikaista ohraa, voi jopa päästäkin rapsinkylvöille, jos peurat sitten säästäisivät kasvit, se voikin olla eri juttu.

Valmiit rapsin sekä rypsin siemenet 40 kg vietävä kaatopaikalle, kun Cruiserpeitattua ei saa enää käyttää. Olkoon koko rapsi kylvämättä.

-SS-
Kaunis Elena on tutkinut suorakylvöä, ja laskenut että 150 euron edestä pystyy suorakylvöllä sitomaan hiiltä maaperään per vuosi.
Tuosta päätellen voitaisiin lanseerata suorakylväjille hiilensidontakorvaus, 150 euroa hehtaarilta. Kyllä nousisi taas aika meteli, itku ja hammastenkiristys ei-suorakylväjien taholta, jos tuo korvaus toteutettaisiin. Ja konevalmistajat ja kauppiaat kiittäisivät.

Joo mielihyvin, jos tekevät homman ilman glyfosaattia, se tulee todennäköisesti kylkiäisenä vihervaikuttajilta tuohon.

-SS-
Voiko Wisun sumeaan logiikkaan tottunut koskaan oppia käyttämään perinteistä viljelysuunnitteluohjelmaa ?

Onneksi en oppinut koskaan Wisua, pääsin kokeilemaan hyvän sään aikana toista tuotetta.

-SS-
Vapaa sana / Vs: notre tam...
: 16.04.19 - klo:12:52
Miljardöörit lahjoittavat satoja miljoonia Notre Damen uudelleenrakentamiseen.


Miljardöörit kantavat kortensa kekoon Notre Damen vuoksi

Herää kysymys, missä Vatikaanin ilmoitus on, että kardinaalit ja muut päälliköt tinkisivät ainakin kahvipullarahoista korjauskassaan ?

-SS-

Sivuja: [1] 2 3 ... 1010