Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 1056

Viestit - -SS-

Naudanliha ja maito on nyt kiellettyjen listalla ilmastouskovaisten pääkaupungissa.. Mogadishussa täytyy nykyään olla halal, kosher, hindu, vegaani, unisex sekä hiilineutraali..

https://yle.fi/uutiset/3-11020433

https://mvlehti.net/2019/09/26/liha-ja-maitotuotteet-viedaan-lautasilta-lapsiperheiden-aika-jattaa-helsinki/

Noille nyrjähtäneille täytyy osata myydä niiden omalla kielellä.. esim halal teurastettua vegaania luomuhomosonnia.. kyllä kysyntää riittäs..

No ei tämä kyllä liity mihinkään halaliin. Sianlihaa tulee tilalle. Lienee halvempaa.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 15.10.19 - klo:22:03
Härkäpapu on hieno kasvi. Ei tarvi lannottaa, eikä ruiskuttaa ja vaikutus savimaahan on aivan huippu. Pavun viljelyssä asenne ratkaisee. Pitää asennoitua jo kylväessä siihen, että kaikki mitä saa puitua on plussaa. Pienillä panoksilla saa välillä helposti jättipotin ja välillä jää käteen mustapekka. Peltokasvipalkkiokin puoltaa härkäpapua. Paljon kannattavampi kuin viherlannoitusnurmi, vaikka joutuisi murskaamaan maahan. Tuleentunu härkäpapu putsaa hienosti puimurin..Tänä vuonna miinuspuolena oli kuivuudesta johtuva huono sato ja tuleentuminen samaan aikaan viljojen kanssa.

Eikö oikeesti tarvi lannoittaa eikä ruiskuttaa?
Vois ehkä kokeilla joskus, ja jättää puimatta, jos menee valmistuminen myöhään ja joutuis puimaan märkänä. Huono puoli kallis siemen.

No miten luomuhärkäpapua sitten ollenkaan viljellään, jollei ruiskuttamatta tai keinolannoittamatta ? Kai uudesta sadosta saa siemenet sitten seuraavillekin vuosille.

-SS-
Koneet, laitteet ja tekniikka / Fendt Ideal
: 15.10.19 - klo:22:00
Joo ja ovat sitten laittaneet Sampo kympin niitatun peltikiristyspyörän uuteen miljoonan dollarin Fendt Ideal puimuriin !

Ehhe hehe.Muutenkin kannattaa katsoa video läpi, minusta moni asia oli kyllä tökerösti ja yllättävän kevyesti rakennettu, ja putu menee sinne mihin sen ei pitäisi mennä. Roottorissa oli taipuneita läppiä, silppuri tukki satunnaisesti ja varstasillassa oli aika pusu jo uudessa koneessa.

Onkohan tämä Ideal suunniteltu Gleanerin tehtailla ? Ainakin roottorisysteemi on Gleaner-merkin näköinen.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=SKgSkGsgDmM

-SS-
Kanadassa kuivataan niinkö varastosiilon katto-osassa; paineet puhalletaan siiloon ja siitä reikälevyn läpi viljakerrokseen. Kun viljakerros on kuiva, se pudotetaan varastosiilon suomulevypohjalle, jossa se jäähdytetään.

Lavakuivuri pyöreän siilon katolla.  Tämmäsiä keksintöjä tehtiin Pohjanmaallakin joskus 1950-luvulla !

https://www.youtube.com/watch?v=PIBPF6a1L6Y
(GSI TopDry Autoflow)

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 14.10.19 - klo:19:34
Seulat tukkivat kostealla ja vihreällä öljykasvilla. Seulojen ja kasettiviettopinnan painepesu aina muutaman kierroksen päässä on näkynyt  olevan yleinen konsti.

Tässä on ollut muutama vuosi, kun ilmiötä ei ole esiintynyt. Öljykasvikonkarit lienevät tuhonneet useammankin puimurisukupolven 1970 - ja 1980 - luvun pahoilla keleillä. Puimuri ruostuu kuin ruohonleikkuri, jos märkää massaa jä vähänkin kirkkaisiin pelleihin kiinni.

-SS-
Vapaa sana / Vs: boikotoikaamme nestettä
: 14.10.19 - klo:16:34
firma ottaa tällaisen rasistisen käytännön toimintatavakseen.

Ei tuo vitsi oikein toiminnut, koska kylillä ne ovat näitä liimatukkanarkkareita, jotka juoksubensaa harrastavat eniten. Toinen iso ryhmä ovat näitä hyvien sosialidemokraattisten perheiden poikanulikoita mopoillaan.

-SS-
Vapaa sana / Vs: boikotoikaamme nestettä
: 14.10.19 - klo:16:32
Jos Nesteen kassatankkaus noin harmittaa, kannattaa käyttää niitä automaatteja siellä kentällä. Niissä voi tankata kännykällä, kortilla ja setelillä, käymättä sisällä ollenkaan. Ne ovat luonnostaan maksuvälineen etukäteen järjestelmään kuittaavia ennen tankkausta. Ei sieltä kortilta tai kännykästä kuitenkaan oteta rahaa kuin sen tankkauksen verran. Vain seteli jää ilman vaihtorahamahdollisuutta sinne koneeseen. Vajakit eivät tietenkään ymmärrä tuotakaan asiaa. 

Eivät Nesteen huoltamot ole kaikki ollenkaan mitään Nesteen omia huoltamoja, vaan kauppiasperheen perustamia tankkausasemia, joissa sattuu olemaan Nesteen logot pylonissa. Kuka tahansa alkaisi vaatia jotakin panttia tankkauksen ajaksi, jos joka päivä lähtee juoksubensaa menemään. Asema kun ei taida saada siitä polttoaineesta kuin jonkun 0,0000000001 c/ litralta. Niin saa jonkun 60 litran varkauden jälkeen myydä taas viikkokausia , ennen kuin saa edes sen varkauden tienatuksi.

Voidaanhan tietysti rakentaa sellaisia portteja, joista ei pääse pois, ennen kuin kassalta se avataan. Isoissa rautakauppahalleissakaan ei pääse portista ulos ennen kuin käy kassalla, sitten kassalta saa kalterit auki.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 14.10.19 - klo:16:22
Lueskelin maailmanennusteita, ei ole mitään voittoisaa aikaa odotettavissa:

Vuoden 2018 lopussa julkaistussa OECD‑FAO - raportissa/1/  ennustetaan vuoteen 2027 mennessä maissin ja vehnän reaalihintojen laskevan reilusti. Ohran ja muiden rehuviljojen reaalihintojen lasku on kohtalaista, parhaiten säilyttää hintansa riisi.

Öljykasveilla tullaan näkemään voimakkaita laskukausia, koska biodieselin vastatuuli on alkanut. Ainoastaan proteiinipitoiset ihmisravintokasvit, öljykasveista soija, tulevat pysymään reaalihinnaltaan kohtuullisina.

Että ei kun härkistä vaan viljelemään. Soija ei taida Suomessa kovin hyvin onnistua.

-SS-

/1/  OECD‑FAO Agricultural Outlook 2018‑2027
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 14.10.19 - klo:16:13
Märkyys vaivaa ameriikan satonäkymiä.. 

https://www.rcinet.ca/en/2019/10/09/early-snow-stalls-western-canadian-harvest/

Kanadan eteläpuolisella alueella, USA:n maissivyöhykkeellä, on saatu ennusteista huolimatta hyvä sato, viileän ja kostean säätyypin ansiosta. Aina ei viileys ja  kosteus ole vahingollista, tietenkin 25 tonnia painavat puimurit 500 bushelin säiliöllä jäävät pienenkin sadejakson jälkeen kiinni maantielätäkköihinkin.

Kanadassa saattaa kasvukausi loppua kesken, mutta vehnä ja rypsi on sielläkin valtaosaltaan puitu.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 14.10.19 - klo:00:10
Kevätrapsit oikein pölysivät tänään puidessa. Normiaika, jos 1970-lukua muistelee.

Niin vaan juhannuksen alla kylvetty ohrakin on parturoitu Lohjan apsin tontin vieressä.

Sängestä päätellen hyvä sato, kuin kokolattiamatto.

-SS-
Upottaa kummit polttoöljyyn säilytyksen ajaksi, on niin pehmosta sitten kun alle laittaa.

-SS-
Tuo yhden prosentin vuosittainen satomäärän laskennallinen kasvu kun lajikkeet paranee kuulostaa ihan realistiselta., mutta se ei vielä ratkaise kannattavan viljelyn problematiikkaa.  Mutta on hyvä ja suuntaus oikea. 100 ha viljatilalla keskimääräinen viljamäärä koko Suomen keskiarvolla on 450 000 kg ja siihen prosentti lisää niin sadonkasvu on 4500 kg kertaa keskivertohinta 150 euroa.. Niin vuosittainen myynnin lisäys 675 euroa. Hyvä alku kannattavaan viljelyyn. Käyttämällä vain uutuus lajikkeita. Jotenkin kun seuraa lajikkeiden määrää eri viljakasveilla niin lajikeluettelossa on todella iso määrä eri lajikkeita.

Yksi kannattavan viljelyn ajatus voisi olla että siirtyy rikkakasvitorjunnassa vuosittaisen torjunnan periaatteesta joka toisen vuoden torjuntaan. Onko jollain raatilaisella pitkäaikaista kokemusta kyseisestä menettelytavasta.. Onko rikkaheinät vallanneet pellon.

Jos hyvin onnistuu, niin savimailla pari vuotta menee hyvin, rukiilla ei tarvitse kuin saada voimaa kasvuun, niin rikkatorjuntaa ei tarvitse juurikaan; juola häviää monivuotisesta ruismaasta. Kevätviljoilla pitää käyttää vanhoja erittäin pitkäkortisia lajikkeita, joita nykynuoriso ei varmasti jaksa koukkia 40-jalkaisilla rumpupuimureillaan. Rikkatorjunnan hinta toisaalta on niin alhainen, että siinä sadonlisä on säännöllisesti suurempi kuin tautitorjunnan vaste. Rikkakasvin ruokkiminen kun ei paranna mitään nurmirehua saati sitten viljaa.

-SS-
Esi-isämme eivät olleet kaljuja. Miksi eivät?

Heillä oli suotuisa pieneliöryhmittymä päässään. Täitä, luteita, äyriäisiä ja kaikenlaisia muitakin hyönteisiä joita kaavaillaan nykyisin ruuaksi, jotta maailma pelastuisi.

Hiustenpesuaineet tappoivat tuon hyödyllisen vertaimevän ja osmoosireaktiota aikaansaavan biomassan, joten alfauroksen aivoja kuorruttava karvainen orvaskesi jäi ilman verenkierron vetoapua ja pudotti lehtensä.

Tai sitten hiukset ajattelivat, ettei hyödytä enää kasvaa, kun joku keskiaikainen idiootti tunkee kuitenkin harmaan peruukin päähänsä ja alkaa tanssimaan typeriä ja homomaisia menuetteja siroin askelin.

Ja menueteilla en tarkoita Kulmunia!!!

No kyllä muillakin kädellisillä vanhemmat urokset kaljuuntuneet ovat varmaan miljoona vuotta sitten ? Mistäpä muutenkaan voit tietää, miten esi-isilläsi kaljuuntuminen on edennyt tahi ei ?Did you know that gorillas can become bald just like humans?

Ja ainakin 2200 vuotta sitten on jo ihan spedekaljuja ollut:


Kreikkalainen Khrysippos, noin 200 eKr.

1550 eKr. on ajoitettu egyptiläinen lääkäriopas, jossa on kaljuuntumiselle hoitoja, 3500 vuotta vanha Rogaine:

Virtahevon, krokotiilin, käärmeen ja vuorikauriin  rasvavoide; sian vedessä keitetyt harjakset silputaan joukkoon; levitetään päänahkaan neljän päivän ajaksi; naaraskoiran jalka, joka on kypsytetty öljyssä (?) .-SS-
Siinä pyritään sitomaan 1) ravinteita ilmasta ja 2) käyttämään sisäistä kiertoa.

1) Ai ravinteita ? Typpi on yksipuolisesti ainoa ravinne, jota pystytään ilmasta pidättämään. Eli pidetään vihreää aurinkokennoa ruuantuotanon sijasta metsistä raivatulla alalla. Muut ravinteet on edelleen louhittava, kaivettava, jos ne tuodaan käsittelemättömänä paikan päälle, rekkarallilla, niin niistä saadaan sitten joku 0,5 - 2% kasvien hyväksikäytettäväksi. ja silloin menee se typenkeräyskin hukkaan kun kasvit kituvat kalin, fosforin ja muiden mineraalien puutteessa. Toki jos on vahvaa keinolannoitetaloutta siinä lähistöllä, niin voi uskotella, että se lanta sinne peltoon tuotuna on tullut siihen peltoon taivaasta.

2) Tuossahan se olennainen on, sisäinen kierto, toisaalta se on valmiiksi olemassa luonnontilaisessa metsämaassa. Miksi 80% vanhan metsän ja suon luonnontilaisesta maaperänhiilestä pitää raivaamalla tuhota, että saadaan aikaiseksi "sisäinen kierto" ?

-SS-

Niin no miksi ylipäätään pitää viljellä. Järkevää olisi metsittää pellot että hiilidioksiidi sitoutuisi maahan.

Juuri näin.

Ja jos metsää raivataan kolme yksikköä luomuviljelyyn ja yksi yksikkö tehoviljelyyn, nähdään mikä homman nimi on. Allikko on edelleen iso ja voi hyvin.

-SS-
Vapaa sana / Vs: Molotov–Ribbentrop 
: 12.10.19 - klo:13:46
Ai Otto-Ville Kuusisen lehtolapsenlapsenlapsikin heräsi.

-SS-
Sivuja: [1] 2 3 ... 1056