Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 1018

Viestit - -SS-

Tumessa onnistui ainakin kylvöpuolella kun painejousen välissä olevan pitkän pultin sai ruuvatuksi auki. Läppä on niin kuin koukku, eli voi pujottaa akselin päältä pois. Ahdasta kyllä on.

-SS-
Yhtä paljon on valkohäntäpeuroja täällä etelässä, kyllä niille rehua riittää, ruokkivat ja pelloilla syöttävät.

-SS-
Kyllä ei ollenkaan kaipaa rapsia tällaisena kuivana kirppakeväänä. Ainakin peittauksen vaikutuksen voi todeta.


Kuva: 19.5.2019 CL7130, kuva otettu puhelimella

-SS-
Nämä täällä mainitut konkurssit ovat pieniä navetoita: USA:ssa 1000 - 2000 lehmää on keskikokoinen navetta, siellä ovat alle 300 lehmän navetat alkaneet laittaa toimintaa alas, kun ei kannata.

Tuossa Karhisen raportissahan ehdotetaan, että riskihakuiset nopeasti laajentavat yksiköt saisivat pienempien tilojen maat sopivasti pakolla ja valtion tukemana haltuunsa, niin sitten taas tukimoottoria systeemille olisi vähän aikaa.

-SS-
Viljatilat ovat usassa isompia kuin täällä  :P

Nimenomaan. Eli täällä Suomessa haluaa maailman mittakaavassa riskihakuinen pientila sosialisoida toisten pientilojen maat ollakseen edelleen pientila.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: 19.05.19 - klo:10:31
Älä taas ihan älyttömyyksiä höpäjä . En nyt muista paljonko tuki katto on maidolle mutta yli kolmesataa lehmää tuottaa maitoa ilman tukia . 

Muistisi virkistämiseen. Suomessa useimmat karjatilat ovat alle 300 lehmän kokoisia. Suomen suurin Finnmilk navetta vetää 600 lehmää.


-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: 18.05.19 - klo:14:56


Maatalouden kannattavuutta saataisiin aika paljon parannettu kun tehtäisiin tilusjärjestelyjä. Lohkokokoja saataisiin isommiksi ja turhaa tiellä ajoa pois.
Nyt kyllä kehut tilusjärjestelyä vasten parempaa tietoa. Väittämä suoraan tilusjärjestely-markkinointi aineistosta.

Kaikki voittaa-oletus voikin olla virheellinen. Vain osa rock'n roll laajentajista ajaa ympäri maakuntaa. Hyötyjät nähdään, menettäjiä ei kirjata ollenkaan, tai ne nutistetaan isännän äänellä hiljaiseksi.

-SS-
Vapaa sana / Vs: Oikeistopopulistit.
: 18.05.19 - klo:14:14
Punavihreiden ensimmäinen tavoite Yleen päästyään on sen ottaminen kokonaan haltuun. Semmosia sosialisteja.

Mutta miten muuten sen pitäisi olla, jos nyt jo on punavihreillä ja kepulla eduskunnan enemmistö, joka päättää Ylen hallintoneuvoston ? Persujen haltuun ?

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Peltovuokra tilanne
: 18.05.19 - klo:14:09
No jos pystyy lisäraivion ansiosta tuottamaan miljoona ylimääräistä  litraa C3 maitoa, niin pääsee noukkimaan 250 AB-alueen viljahehtaaria vastaavat tuet siitä lisähinnasta erikseen. Ja saa myydä vielä ne maidotkin.

Eipä ihme, että raivataan maito-Suomessa

-SS-
"jos tukikatto tulee, on kansallisesti tuettava niitä, joihin leikkuri osuu."

Tämä on kyllä tyhjentävin lausahdus, jonka olen nähnyt rakennemuutoskeskustelun osalta.

Tämä Elsi Katainen on kirjelmöinyt tätä jo pitkään EU:ssa:

Elsi Katainen kirjelmöi EU-komissiolle tukileikkurista: "Onko komission tarkoituksena leikata keskisuurilta tiloilta ja perheviljelmiltä?"

Yhtäkkiä onkin se mäkitupalainen suuressa vaarassa ? Voi hyvänen aika sentään. AB viljatilalla olisi leikkuri päällä vasta noin 200 ha:sta alkaen. Että keskisuuri tila joo.

Suurten maatilojen tukileikkuri veisi maataloustukia 700 suomalaistilalta. Ja näistä tiloista 510 on niitä, jotka joutuisivat osittaisen tukileikkurin piiriin (60 - 100 k€) . Että kapenee aika pieneen agrobusiness-joukoon tuo. Nimenomaan entisen Itä-Euroopan kolhooseihin leikkuri kohdistuisi pahimmin, kun on 30000 ha.

Kansallisten tukien VIP-alueelta ei montaa tilaa tulisi mukaan. Eli lähinnä isot AB yksiköt, lehmälät, kanakopit sekä tonnihehtaarikerho saattaisivat joutua leikkurin alle.

Tässä tukileikkurissa ei välttämättä ole suurin ongelma se, että joidenkin tilojen kannattavuus heikkenisi, mutta ongelma tulee olemaan se, että leikkurin tullessa voisi tulla näkyviin todelliset bisnesyksikön aikaisemmin kuittaamat tuet, näitähän on kuitenkin lobattava julkisuuteen sillä tavalla, että ennen oli 250000 euroa, nyt menetän jopa 100000. Tuo joka saa 20000 siltä ei viedä mitään ja se jyrää meitit isot ja tappaa sillä Potila varpajyrä-äkeellä ja 525 Belaruksella?

Kommentti MT:n uutisesta. "Aika hullulta tuntuu tämä. Sotii sitä vastaan, mitä on haluttu kehittää, että tilakoon pitäisi kasvaa". Mutta Karhisen raportissa todetaan, että maatalouden oma tuotto on vähentynyt EU-aikana puoli miljardia, ja tilakoko silti on kasvanut ihan kunnolla viimeisen 20 vuoden aikana ? Että "tilakoon pitäisi kasvaa", mitä se oikeastaan tarkoittaa. Miksi pitäisi ? Mitään etuja ei vielä ole näkynyt tulevan muualle  yhteiskuntaan, joka rahoittaa tuet. Jos tilakoon suuurentamisella haetaan yhteiskunnallista  kokonaisetua, pitää tukien laskea sitä mukaa kun suuruuden ekonomia alkaa toimia, eikö.

Nyt tässä tilanteessa tukipotin säilytys vain lisää yksittäisten liikeyrittäjien tuloja, eikä takaa millään tavalla, että elintarvikkeet  olisivat edullisempia, laadukkaampia tahi ympäristöystävällisempiä.

-SS-
Noin 10 vuotta aikaa hankin ensimmäisen paremman pyörä-äkeen sivulohkoteleillä ja Crossboard-ladalla 80-luvun varpajyräviritysten tilalle, ja se on ollut paras muutos viljelyssä satotasojen kannalta näin laahavannaskylvömenetelmän käyttäjälle. Kunnon äes jossa työsyvyys säilyy samana joka tilanteessa kunnollisten pyörästöjen ja riittävän jäykkien piikkien avustamana. Olisiko nykypäivää sänkimuokkauskelpoinen järeä versio isoilla pyörillä?

Onhan tuo huomattu. Rahaa ei ollut oikeaan raskaaseen pyörä-äkeeseen, eikä riittävän isoa vetäjääkään, hankala lähteä halkaisemaan jotain vanhaakin Väderstadia,  joten hankin isomman tilan hyljeksimän kapean vaakatasojyrsimen, muokkauksen tasaisuudessa lähes samat edut, mutta hidas, tietenkin.

-SS-
Sami, miten ilmenee et liikaa ja ei toimi kunnolla?

Paineet eivät pysy siinä prosessissa varmaankaan hallinnassa, eikä jäähdytys toimi kunnolla silloinkaan. Koska tilaa pitää olla nesteen kaasuuntumiselle sehän jäähdyttää. Kylmäasentajan painemittareilla sen varmaan näkee, onko ylitäyttöä.

 Ainakin autojen laitteissa näkyy tarrassa käytetty aine ja täytösmäärä.

-SS-
Sama vaikka kirpat söis. Rypsirapsin hinta on tasaantumassa, Kanada kohta laittaa rypsiä tulemaan.

-SS-
EU:n laajuinen satokasvien kasvatus ja sadonkorjuupakko toisi katkeran ylituotannon ja pakkokesannot, ainakin isommille tiloille. Nyt kun korjuupakkoa mietitään ja syytretään hömppää, aika moni ohittaa suojavyöhykkeiden korjuupakon, kuin sitä ei olisikaan. EFA-kesantoa saa korjata, mutta ei saa käyttää kasvinsuojeluaineita, eikä oikein mitään viljoja saisi viljellä. Hernekasveillakin pitää sitten vaan pidättäytyä matoruiskutuksista.

Enemmän niitä korjaamattomia viljapeltoja asfalttisoturiviljelijöille jää kuin noita luonnonhoitopeltoja konsanaan.

Että siksi noita kesantoja vuokrataan kovallakin rahalla, kahdensadan hehtaarin tila imaisee 10 ha:n eläkeläismaat vuokraportfolioonsa äkkiä, johonkin se EFA pitää merkata. Ei paljon jotakin pH 8 sokerijuurikasmaatakaan kesannolla viitsisi pitää.

-SS-
Joo itämerivähennys on nyt jo viljalla, eipä se miksikään muuttuisi vaikka jokainen jyvä vietäisiin viljakauppasatamiin. Suomen viljat sinne mahtuvat vaikka jyvät pystyssä. Paikalliset eläinhallit voisivat joutua vaikeuksiin, koska silloin tuontiviljalla olisikin itämerilisä. Ei paljon Suomen kokoinen ostaja voisi sanella maailmalle, millä hinnalla suostuu viljaa ostamaan.

Joo kun kotimainen viljankäyttäjä silti tarjoaa itämerivähennystä, mieluimmin sen ottaa sitten aidosta viennistä eikö.

Inkoon satama on pop.

https://yle.fi/uutiset/3-8788589

-SS-
luku vei ei mennykään kansaan.    nyt ei yle saanukaan taas tuhlattavaks perusteita hirmu kälätykseen.      viime keväänä taimia istutettaessa meinas mennä hermo kun joka uutisessa oli joku juttu siitä kui suomi nyt taaas voittaa nuo homojuhulat ..     kuka muistaa mikä oli viime vuoten kappale?     entä toissa vuonna.                              verrattuna siihen hirmuseen rummutukseen!

No ei kait nuo Suomen poijaat nyt sentäs homoja olleet, vaikka viime vuonna lepakko. Ratiosta kuunneltuna ja viimeisen päälle "korjailtuna" ihan kuunneltava kappale. Ja ei todellakaan aiheuta sellaisia oksettavia tuntemuksia kuin viimevuoden lepakko. Sen Suomesta muuttoa ja ikuista julkisuus katoa olen toivonut, mutta sekään tuskin toteutuu. 

MItä??? Onko Saara Aalto lepakko???

L-koodia morsettaa kyllä.

-SS-
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 1018