Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 1329

Viestit - -SS-

Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 12.04.24 - klo:11:54
Paikannut Iisakki kevätvehnällä, pääsee ajamaan samoilla puinneilla yli. Jonkun 10-15 % koko alasta ainakin vielä pystyy paikkaamaan.

Tukitasot eivät syys- ja kevätvehnässä poikkea  toisistaan. Jos haluaa varman päälle pelata, ilmoittaa seoskasvusto, viljat.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 11.04.24 - klo:23:25
Kesäkuussa tilattu kuorma saapui syyskuun alkuun.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 11.04.24 - klo:10:38
Virkistävät sateet auttoivat henkiinjäämistä. Aspekt syysvehnä on hiukan kalvakampaa, ehkä myös harvempaa, koska peitattuna ei valunut levittimessä aivan yhtä hyvin kuin siilosta otettu Ceylon. Aspekti on tasausäestetylle kynnökselle levitetty, mullattu joustopiikillä. Huomatkaa, pellon multaprosentti on nolla, mullat ovat Halikonlahden pohjassa.


Kuva: Aspekt - syysvehnä 11.04.2024

Ceylon on kyllä toipumiskykyinen, vaikka ei ole missään nimessä mikään kymppitonnarivehnä, mutta nakuttaa semmoista neljää tonnia vuodesta toiseen, vaikka ei juurikaan hoitaisi sitä keväällä ja kesällä.


Kuva: Ceylon syysvehnä - kynnös, äestys ja kylvö pintaan ja kevyt multaus. Kuvanottoaika 11.04.2024

Ceylon toipunee jopa sänkiputussakin, vaikka oli aivan punaruskeaa jo.  Tämä rinne oli ainoa joka säästyi 2022 edes vähän.


Kuva: Ceylon syysvehnä, sänkeen äestetty myöhään syksyllä. Kuva otettu: 11.04.2024

-SS-
Tanskan ei ole edes tarvinnut devalvoida, ja on vähävelkaisimpia EU - maita.

Euro/ oma valuutta ei selitä kaikkea, eurovaluuttamaita on sekä tasapainossa erää rökäleveloissa.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 10.04.24 - klo:12:45

 Joo, toki kaikki mahdollisuudet pitää huomioida muuta tässä on kyllä vuosien varrella nähty niin monta täysin odottamatonta muutosta että ihan kauhean syvällisiä ennusteita on turha tehdä.

Tätä voisi kyllä kysyä, miksi etelän viljakauppa haluaa lukita sopimuksen alle ihan bulkkiviljat, aivan samalla tavalla kuin sokerijuurikkaat tai kuminan. Helpottaahan tämä kauppiaita, mutta viljasadon kasvuvaiheen luonnollista vaihtelua ei oikein haluta tunnustaa.

Koituuko tämä uusi normaali viljelijän eduksi, eipä sitä voi tietää. Pörssikeinottelija kun ei välttämättä liene ensisijaisesti viljelypään asiantuntija.

-SS-
2019-2023 on jo elvytetty yli 50 velkamiljardilla, ei tainnyt mennä ihan  putkeen, kun kansa edelleen huutaa puutettaan. Myös seuraaville vuosille on jo valmiiksi lukittu elvytystä ja kuluja, eli "leikkaukset" tulevat olemaan lupailtujen etujen uudelleenarviointia, että onko niihin varaa.

Velkaelvytys varmaankin toimisi vanhan sosialistidoktriinin mukaisesti, jos markka devalvoitaisiin reilusti ja saataisiin inflaatio laukkaamaan kaksinumeroisiin lukemiin. Ihmisten tileillä olevat säästöt kuitattaisiin niiden hyväksi, jotka eivät saa  ylimääräistä jäämään säästöön. Myyntivoittoverot ja tuloveroasteikot kiristyisivät, inflaatiota näin päästäisiin myös verottamaan.

Venezuela on tällaisen inflaatioelvytyksen menestystarina.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Maa-artisokka
: 10.04.24 - klo:08:49
Juu niitä tulee aarilta ämpäriin hyvinkin, ja ne voi murentaa pienemmiksi. On kyllä sitkeä rikkakasvi kasvussaan ja leviää nurmillekin.

Ota yhteyttä paikallisiin viljelijöihin,  siellä kuivuneitten kräkien alla maassa ne ovat säilyneet.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 09.04.24 - klo:12:31
Myllyvehnän Matif noteeraukset ovat 2025 joulukuuhun toistaiseksi pysyneet noin 215 eurossa, jos viljakauppa ei aio varautua vientiin, täkäläinen syksyn 2025 hinta voi olla mitä tahansa, 115- 180 euron välillä (basis -100€ ..  -35€)

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 09.04.24 - klo:12:22
Hintanoteerauksilla liputetaan sitä, että talven tarve on arvioitu saadun täyteen, kauppasopimuksilla. Varsinkin Raisio on jo pitkään ilmoittanut, että vain sopimuksilta tulee heidän viljat.

Koska viljelijät kiinnittävät noin puolet oletussadostaan, sopimukset hyvin todennäköisesti myös täyttyvät. Mutta jos se toinenkin puoli todella ilmestyy markkinoille, on villin viljan viljelijä varmasti ensi talvena ihmeissään.

Tuleva syksy oli helppo ennakoida sopimuksin, mutta syksy 2025 onkin jo haastavampi: tehdäkö jo ensi talvena satasen sopimus vai odottaako syksyn -25  käteishintoja?

-SS-
Joku Ceylon on kääpiögeeninsä takia minikokoista orasta koko kasvuaikansa, kotimainen Urho/Arktika tai Magnifik ovat runsaampia  kasvussaan.

-SS-
Siis tarkoitus korjata satoa vain kylvövuonna. Tulisi myös suojaviljaksi eli sen alle perustetaan monivuotinen nurmi

Enpä tiedä, mitä syysvehnässä saisi lisää verrattuna rukiiseen, muuten kuin kalliimman siemenen ja vähäisemmän kasvun.

-SS-
Jokin vanha pitkä syysruis on halvinta siementä ja tuottaa lehtevää massaa hyvin. Syysvehnä ei kasva hyvin kesällä, eikä selviä talven yli. Kolme vuotta kokeilin, ei selviä kevääseen. Enkä takaa kaikkien syysruislajikkeidenkaan talvehtivan kesällä kylvettynä. Kesäkuun viimeinen päivä kylvetyssä Reetassa on nyt limaiseksi pilaantunutta ruskeaa naattia, ja kasvupiste näyttää mädäntyneen kasvukelvottomaksi.

-SS-
Lihankulutus riippuu myös kansantuotteesta ja etenkin kansantuotteen kasvusta, Yavuz et al. (2013). On jo pitkään tiedetty, että maittain verrattu kansantuote ja näiden lihankulutus keskenään verrattuna antaa nousevan trendin, samalla tavalla kuin nouseva kansantuote liittyy pitempään elinajanodotteeseen ! Kummallekin näistä voidaan näyttää suora yhteys, ilmankin tilastollista tarkastelua: lihankulutus liittyy kotitalouksien käytettävissä olevaan tuloon, saman maan sisälläkin lihankulutus seuraa taloudellisia lama- ja nousukausia. Myös elinajanodotetta on voitu parhaimmin ennustaa terveydenhoitojärjestelmän resursseilla, jotka voivat jopa kompensoida elintapojen ja myös ruuan laadun vaikutuksia.

Tällöin yhdistelmä lihankulutus vs. elinajanodote on näennäinen, ja pyrkii harhauttamaan kuluttajia käyttämään enemmän lihaa, toki tutkimus on lihantuottajien katsantokannasta lähtien saatettu julkisuuteen.





On olemassa myös toiseen suuntaan vaikuttaneita "tieteellisiä" tutkimustuloksia, jotka tuomitsivat mm. maitorasvat vaarallisiksi, vaikka nykytiedon valossa maitorasvat tai kananmunat eivät näytä olevan yksin sydäntautien määräävä tekijä. Myös vegaaniparatiisissa eli Helsingissä vaikuttava Helsingin Sanomat on uskaltautunut referoimaan tutkimusta, joissa Ancel Keysin alkuperäisen rasvateorian ongelmia on käsitelty.

Pohjois-Karjala -projektin ongelma oli se, että tehtiin monenlaisia muutoksia samaan aikaan, tupakointi, suola, terveystarkastukset, verenpaineen mittaaminen ja korkean verenpaineen hoito, ja lopulta myös ikäluokkien vaihtuminen toisiin ja raskaan metsuriammatin vähenevä esiintyvyys ammattina, nämä kaikki vaikuttavat samaan suuntaan, jolloin eläinrasvan vihaaminen löytää perustelunsa, samoin tupakan vihaaminen, samoin suolan vihaaminen ja ja ja.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 06.04.24 - klo:16:18
Parisen viikkoa, ehkä alle, ja siittä lähtee, tiistaille näyttää jo +16.

Siinä ja siinä lyöko se kasvipeitteisyyden ahnehtiminen sormille muokkauskieltopäivämäärineen...

Aikamoinen idiootti täytyy olla, jos kylvöt epäonnistuu siksi ettei  voi mennä muokkaamaan ennen 15.4.

Juurikkaita useimmiten laittavat jo huhtikuussa. Se on erikoiskasvi, kuten Rymättylän varhaisperunakin, joka on jo pääsiäisestä asti ollut istutettuna.

-SS-
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 06.04.24 - klo:13:56
Parisen viikkoa, ehkä alle, ja siittä lähtee, tiistaille näyttää jo +16.

Siinä ja siinä lyöko se kasvipeitteisyyden ahnehtiminen sormille muokkauskieltopäivämäärineen...

Ne voi peruuttaa Vipussa.

-SS-
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 1329