Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 1018

Viestit - -SS-

Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Huawei
: 20.05.19 - klo:20:33
Miksi haikailla Huawein perään. Yandex on viiteryhmääsi paremmin sopiva ja pysty pitämään helpommin yhteyttä isoon veljeen Kremlissä.

-SS-

Sulla on nyt joku Venäjä-trauma päällä. Venäjä ei liity tähän keissiin mitenkään.

Niin juuri, viiteryhmää ei koskaan pidäkään myöntää kuuluvaksi asiaan. Le Penin muotokuvan muuten saa Yandexin taustakuvaksi.

-SS-
https://blogit.iltalehti.fi/kalle-isokallio/2019/05/19/saadyton-murhenaytelma/

Hyvä kuvaus mahdollisesta uudesta hallituksesta.

Kalle ei kyllä kertonut mikä tehtävä näytelmässä maatalouslomittajalla on?
   Arvelisin että joku tyhjäntoimittajan rooli joka putsaa toisten perseet.
Kallella oli väärä roolijako "hauskassa" pakinassaan. Sipilän pitäisi olla isäntä Kallen jutussa, sillä tilahan ei kaadu maatalouslomittajan häipyessä. Ja hallitustahan ei synny, jos Sipi sanoo moi.

Heikkolaatuinen juttu ei ole millään muotoa kunniaksi "kirjailijaksi" tituleeratulle Isokalliolle.

Kerrankin samaa mieltä, että huono käsikirjootus näytelmään Kallelta. Unohti Sipin kokonaan. Siis ettei Sipillä olis mitään roolia. Ehkä se sit on niin. Sipi myy vaikka vanhan äitinsä, jotta vakuutuskuoret pysyy verottomana.

Ai että vakuutuskuoret verolle. Vakuutuskuoren tuottoja nautit eläkeläisenäkin. Työeläkerahastot ovat myös vakuutuskuori, niistä ei makseta vuotuisista koroista veroa vaan lisätään pääomaan kasvamaan korkoa korolle. Sitten kun vakuutuskuori puretaan eläkeettä nostamalla, eläkkeennostajan veroissa maksetaan sekä alkuperäinen rahastoitu pääoma että myös koronkorot, jotka joku ameriikan sijoittaja on sinne kuoreen spekuloinut. Eli valtio voittaa tuossa, ei häviä.

-SS-
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Huawei
: 20.05.19 - klo:19:44
Miksi haikailla Huawein perään. Yandex on viiteryhmääsi paremmin sopiva ja pysty pitämään helpommin yhteyttä isoon veljeen Kremlissä.

-SS-

Sinänsä siinä voi olla perää, että sosialistit ajattelevat tosissaan, että valtion haltuun otettuna raha alkaa kasvaa itsestään, ja kohta kaikilla on hyvää yllin kyllin ja kaikilla tarpeensa mukaan. On kuitenkin muistettava, että veroprogressio toimii yhtä tehokkaasti toisin päin, toivottavasti leppoistaminen saa jalansijaa, toki samat oikeudet pitää olla entisillä työlle ahneillakin, eli ei orjatyötä. Sitten vaan kotiin marjoilla, kaloilla ja sienillä elämään, ja ahkera muutenkin aina löytää elantonsa. 

Oletettavasti työttömiä on jonossa potrana poikana töihin tulossa paikkaamaan leppoistajien tuotantovajetta.  Valtio kuitenkin kokonaisuudessaan menettää, veroprogression takia. Olisikohan sitä mietitty koskaan ?

-SS-
Halla-Ahon luonnontieteellinen osaaminen näyttää olevan puutteellinen, olettaako tosissaan, että puolueeseen on etsiytynyt vaihtolämpöisiä ? Ja puolueessaankin on kohta puolet näitä moittimiaan sosialisteja, miten nyt niin kovin katkeraa puhetta kannattajistaan lausuu ?

Neonatseja ja entisiä rikollisia kun ei ole kuin kourallinen, ei niillä jytkyjä oteta.

-SS-
Saa olla viimonen vuosi, kun rapsia viljelen. Toisin kuin markkinamiehet väittää, tuo Drago tulee todella hitaasti pintaan. Vai onko kirpat ehtineet jo syödä ennen taimelle tuloa? Eli Buteo-peittausainekin toimisi huonommin kuin markkinamiehet väittää? Ja siemenmääräkin taisi olla liian pieni, 7 kg ha, vaikka on hybridiä. Mikä perkele siinä on, kun pitää ilmoitella ne määrät jonain saatanan miljoonina yksikköinä. Ei edes ole tuhannen siemenen painoa ilmoitettu. En pane pahakseni, vaikka kiellettäisiin kaikki rapsinvviljelyssä käytettävät kemikaalit, helpottaisi vaan päätöstä lopettaa näiden öljykasvien  kanssa puljaaminen.
Tuo yksikkölaskeminen on kyllä tosi hankalaa viljanviljelyukoneita käyttävälle, kun ei ole mitään tarkkuuskylvökonetta, kuinka monta siementä se kone laskee metrille. Amerikassa sanotaankin että tämmöinen meikäläinen telasyöttöinen kylvinkone on tarkkuudeltaan "controlled spill" , ja siellä kylvetäänkin melkein aina tarkkuuskylvökoneilla. Siis soija ja maissi.

Säkissä jos on yksi yksikkö, siinä on silloin 2,1 miljoonaa itävää siementä.  Jos kylvötiheystavoite on 150 kpl neliölle, tulee hehtaarille 10000 x 150 = 1,5 miljoonaa siementä hehtaarille. Eli jos säkkiyksikkö painaa vaikka 9 kg (tämähän sitten vaihtelee 1000 jyvän painon mukaan ), siitä säkistä tarvii kylvää hehtaarille 1,5/2,1  x 9 kg = 6,4 kg /ha

Ainakin meikäläiselle toimitetuissa näkyi myös 1000 siemenen paino. Mutta sitä siis ei tarvita, jos yksikkömäärä tiedetään ja säkin sisällön voi punnita.Toisaalta 1000 siemen painosta ei ole selvää selitystä, onko se tehty peitattuna vai peittaamattomana kuorrutuksella. Siksi tuo säkin punnituskonsti on tarkempi. DK7130:ssa oli säkin nettosisältö kiloissa valmiiksi lappuun räntättynä.

-SS-

"record high efficiencies of up to 14 percent"

Tämä kertoo aika paljon. Suomessahan esimerkiksi sähkövoimalan "hukkalämpö" käytetään talojen lämmittämiseen kaukolämpönä. Ehkä muualla maailmassa, kun sähköä käytetään lähinnä jäähdyttämiseen, keksintö voisi parantaa voimaloiden kokonaishyötysuhdetta ?

-SS-
Se, mikä näissä kirpoissa on hyvä, niin eivät mene ohran oraisiin vaan piiskaavat säälimättömästi siellä alla kasvavia rapsintaimia. Ei tarvinnekaan laitta Clearfieldin takia täyttä annosta Kinvaraa.

Espress + MCPA voisi olla halvin tuohon ohralle. Eikös MCPA tehoa Clearfield rapsiin.

-SS-
Kaikkia muutakin on näkynyt runsaasti .https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.426961

Juu, sellainen pilvi nousee, kun syysypsikasvustossa kulkee. Toukkia ei vielä näy. Rypsi alkoi juuri kukkimaan. Katsotaan mitä tapahtuu, kun toukkia tulee...

Jos toukkia on tarpeeksi paljon niin kasvusto kuivaa ja kuolee pystyyn...

Viimeksi kun seurasin niitä kaalikoin matoja, niin ne söivät tuoreet lidutkin. Kiipesivät yöllä ylös latvaan ja päiväksi alalehtien alle suojaan. Jos joskus vielä tulee laitetuksi, niin keltaiset viuhkat vähintään (tai vanhanajan pyörrekammiot), ja painetta 5+ bar. Silloin rupee kaalikoin toukkaa yskittämään. Nämä tuulikuplasuuttimet kyllä toimivat lehtien päällä rikkamyrkyillä ja ehkä tautiaineillakin, mutta kännää varten ei tehoa ollenkaan.

-SS-
Vapaa sana / Vs: Robottiruohonleikkuri
: 20.05.19 - klo:15:59
No on se aikamoisen iso hyppäys, kunkalusto nyt on 1982 -mallinen Solett työnnettävä ja 450 euroa maksanut käytetty toro ajoleikkuri. Ja äärimmäisissä tilanteissa traktoriruisku ja Roundup, tai raivaussahan heinäterä.  Halvimmat 500 neliön nurmikolle suunnitellut pikkurobotit maksavat siinä 600 - 700 euroa. Niillä ei olekaan enää nousukykyä kumpareiden tai sembramännyn käpyjen yli. Alkoi kyllä kiinnostaa saksan kauppiaiden Robomower  RS mallisto. Jopa alle 2000 eurolla jo melko maastokelpoisia  2000  neliön leikkureita.

-SS-
Vapaa sana / Vs: Maanpetturit
: 20.05.19 - klo:15:45
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006111591.html

Paljonko lie saanu ruplia.

Aivan selvää Venäjän vaaleihinvaikuttamista.

Toivottavasti tuollainen suomettuja ei pääse mihinkään. Ryssille ei saa antaa mitään vapauksia.

Ja Halla-Aho tuijottaa haastattelijan ohi kaukaisuuteen ja lausuu monotonisella äänellä, että mitään ei ole sanottu, Kotron sanomisia on vääristelty, ja asia on ihan päinvastoin. Jossakin vaiheessa jonkun  pitäisi uskaltaa sanoa, tuolle Suomen Puolustusvoimien varusmiespalveluksesta kieltäytyneelle puheenjohtajalle, että älä nyt sivari viitsi.

-SS-
Vapaa sana / Vs: Robottiruohonleikkuri
: 20.05.19 - klo:06:02
5.199 euroa tuommoinen nelivetoinen robo. Ei tuohon tavanomaisella viljelyllä pääse kiinni.....reipas rekkakuorma viljaa ja vasta saa osamaksun aloitettua.

-SS-
Vapaa sana / Vs: Robottiruohonleikkuri
: 20.05.19 - klo:02:28
Miten jyrkkää mäkeä robottileikkuri pystyy kulkemaan ? Tällä hetkellä eivät ole 2-vetoisen ajoleikkurin mentävät nuo rinteet. Entä myyränkasat ja myyränkäytävien kohdalle muodostuneet kolot ? Onko nurmikko perustettava ja tasoitettava aina keväisin ennen kuin robotin voi päästää laitumelle.

Entäpä puun juuret ja vanhat kannot, osaako väistää. Vai joutuuko kaikki esteet merkkaamaan erikseen. Tähän mennessä ovat golfnurmikon näköisiä olleet, missä olen näitä mönkijäisiä havainnut, tasaisia ja suorakulmaisia palstoja. Noin hehtaarin verran olisi sekalaista nurmikkoa, menee siinä päivä kun käy ajoleikkurilla ja perässäjuostavilla ja moottoritrimmerillä läpitte. Pari kantokosketusta ja kiviä myös. Ajattelin jopa, että Roundup ja kunnon kivimurske olisi roboleikkuria parempi.

-SS-
Sivuja: [1] 2 3 ... 1018