Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 11

Viestit - Mats

Murskaus onnistuu ihan hyvin paalisilppurilla, itse käytän Jeantil:in.

Sokerijuurikkaat ja Teagle: https://youtu.be/qZJxX4sDhHY
Yleensä keskellä nostavissa on se "maailmanpyörä" eli niissä se nosto tapahtuu keskeltä ja itäeurooppalaiset on tainnu olla pääasiassa jotain Wuhlmausin kopioita vanhoista koneista.

Kuulostaa aika todennäköiseltä. Mutta miksi sitten länsieuroopassa luovuttiin tuosta keskeltä nosto-menettelystä?
Länsieurooppalaiset perunapuimurit nostavat yleensä penkin joko traktorin vasemmalla tai oikealla puolella. Itäeurooppalaiset nostokoneet nostavat taas aika usein penkin joka on traktorin takapyörien välissä. Mistä tämä johtuu? Onko se vain tommonen "maan tavalla"-ilmiö tai löytyykö joku parempi selitys?

Lantaa ei tällä kärryllä enää ajeta vaan tarkoitus oli käyttää sitä teliä toiseen kärryyn.
No niin kai.:D  Valmistajan mukaan se kestää kyllä 7 t, mutta kysymys on kai lähinnä mahtaako se todellisuudessa kestää enemmän? Ulkonäön perusteella 7 ja 12 t akselit näyttävät hyvin samanlaiselta.
Minulla on vanha Tempo/Belarus 7 t lannanlevitin. Tietääkö joku kuinka paljon painoa tommonen kestää? Belaruksella oli muistaakseni myös 12 t levitin, mahtaako navat ja laakerit olla samat molemmissa?

Kuinka paljon tunteja pitää pienikuormaajalla olla ennen kun on syytä kiertää sitä? Jos esim. traktorilla on 2000 h sehän on melkein uusi, mutta entäs jos linkkukuormaajalla on yhtä paljon?
4. on ihan hyvä vaihtoehto. Olki on varmasti kuiva, ja nurmi pärjää yleensä yllättävän hyvin.

Olen saannut semmoisen käsityksen että remmikoneet soveltuvat paremmin kuivaan tavaraan, jos ajetaan (märkää) säiliörehua kolakone on varmempi. Omien kokemuksien perusteella (NH 644 remmikone ja Krone VP kolakone) se pitää paikkansa, kolakone pelaa varmemmin. Mutta molemmat toimivat ilman muuta, ei remmikonekaan  ole mikään huono vaihtoehto.
Kasvintuotanto / Juhannusvehnä?
: 13.08.12 - klo:22:26
Juhannusruis on aika tuttu viljelytapa, eli ruis jotta kylvetään juhannuksen aikana, josta korjataan vihersato ensimmäisenä vuonna ja puidaan toisena. Mutta onko kukaan kokeillut tätä samaa menetelmä syysvehnällä? Voisiko onnistua?
Se teräsvalssi pitää ehdottomasti olla puhdas, ei saa olla likaa eikä ruostetta. Valssien tulisi myös pyörittää aika helposti, jos niiden takana kerääntyy likaa se voi jarruttaa niitä ja silloin verkko ei pela niinkun pitää. Olen joskus ottanut molemmat valssit pois (helppo homma, ne ovat kiinni vain kahdella pultilla), muuten ei niiden takana oikein pääsee.
Minulla on Case 845 jolla on jonkinlainen ongelma nostolaitteessa. Silloin tällöin se jää kiinni yläasennossa, ei laske millään. Jos sammutan moottorin ja käynnistän sen uudelleen kaikki toimii. Onko ehdotuksia?
Ruotsissa myydään semmoinen vehje kuin Swedloader (http://www.swedeloader.com/) mikä on etunostolaitteeseen tarkoitettu takakuormain. Tai miten se nyt sanotaan...

Eli kyseinen firma valmisti "tavallisia" takakuormaimia mutta huomasi että markkina ei enää vetänyt ja muutti idea vähän.
Pitääkö paikansa että viljan itävyys laskee jos sitä siirretään viljalietsolla??

Aina kun siementä käsitellään liian kovasti on kai riski että itävyys laskee, mutta tämä koskee ainakin minun mielestäni koko käsittelyketjun (itävyys voi pilaantua jo kun vilja puidaan). Mutta onko lietso jotekin erityisen paha tässä suhteessa?
Sivuja: [1] 2 3 ... 11