Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 38

Viestit - KAri

Kymppitonni on iso raha, vai paljonko on neuvojien tuntiveloitus? Montako tuntia neuvontaa tuolla rahalla saa?
Kun neuvot on noin arvokkaita, niin neuvojilla täytyy olla sellaista salaista tietoa maatalouden kannattavuuden parantamiseksi, jota ei ole edes Karhisella tai millään muulla taholla.

En nyt tarkkaan muista, mikä kerrottiin neuvojen tuntitaksaksi pari vuotta sitten. Se oli silloin muistaakseni 62 tai 65 €/h. Eli kymppitonnissa on n. 160 h neuvoneuvontaa. Ei tuo minusta mikään hirmuinen taksa ole.

Ruokaviraston sivuilta voi tarkistaa, korvaus on 63€/tunti. Vaikea tuolla on elantonsa hankkia niin, että saisi kalenterin täyteen laskutettavaa joka päivälle. Pari 2 tunnin neuvontakeikkaa olisi jo huippusaavutus?
Vapaa sana / Vs: Lakoontumisen vaara.
: 22.07.18 - klo:23:16
Apupaskaa, sontaa ja maasta vapautuvaa, siis ammattitaidottomuutta, jos liikaa ja ahneutta.

Päinvastoin - täällä sitä ammattitaitoa on saada kunnon kasvustot ilman sontaakin. Ei tarvitse naapurin paskaläjää karehtia, kun maasta saa typpeä ihan pyytämättäkin - ja voi paskanpuhumisenkin jättää vähemmälle.
Tuli asiaa pohjoiseen, lähelle Oulua, tutustumaan yhteen uuteen laitokseen. Siellä homma OK.

Samalla tuli katseltua maaseutua, uutta konetta pyöri pelloilla, uusia maatalousrakennuksia joka puolella.

Räikeä ero alhaisten tukien AB-alueeseen, uutta maatalousrakennusta saa hakemalla hakea, maatalousväestö yrittää hakea "leipänsä" maatalouden ulkopuolelta.

Räikeän törkeä ero pohjoiseen C-alueeseen verrattuna. 

Reissussa mukana ollut paikallinen MTK- vaikuttaja myönsi, että meilläpäin ei maataloudesta jää mitään käteen, "leipä" pitää hankkia maatalouden ulkopuolelta.

Kerropas nyt Veeti mulle, että miten "räikeän paljon enemmän" minä C1-alueen kasvinviljelijänä saan tukia toimintaani. Paskaa voi aina jauhaa, mutta faktoja kaipaan?
Vapaa sana / Vs: Hyvä esitys
: 18.03.18 - klo:23:06
Olet sekaisin. Ei Etelä-Pohjanmaalla ole tuntureita.

Ei tietenkään ole, mutta nelostie Lappiin kulkee pohohohojalaaasten pihojen läpi.

Ajeles VeetiEemeli ihan rauhassa sinne tuntureillesi ihailemaan tundraa pitkin Nelostietä - Pohjanmaata et kyllä sen tien varrella näe, joten saat samalla rauhan sielullesi  ;D
Kasvintuotanto / Vs: Rypsiä vai rapsia
: 30.12.17 - klo:21:53
Ihme tuo synthia, kun pitäs olla vahvakortinen? Kiinnosti sen takia, mutta oisko pysyttävä erossa kun siemen vielä reilusti kalliimpi.. Mitä nyt rypsistä itellä kokemusta 6v ajalta, niin minusta aika yksinkertanen viljeltävä ja pienet kulut. Viime kesänä ei ollu rypsiä. Rapsi harvempana ei ehkä peitä rikkaruohoja yhtä hyvin, että ruiskutus voi olla tarpeen? Kokemukset Proximosta ja muista lajikkeista kiinnostaa myös.

Paljonkos kalliimpi se Synthia on? Itselläni oli sitä viime vuonna, enkä kyllä hintaa viljelyn esteenä pitänyt.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Äes
: 30.12.17 - klo:21:49
Juu meillä melko helposti muokkatuvaa mutta toki sen verran että vaihtelevaa maalajia että pientä kokkaretta jää.. nykyisellä pääsääntöisesti 2 kertaan ajettu.. kylläkin mietityttää juuri toi toplinen pituus ja raskaus.. varmaan ennemmin jäykemmälle savelle parempi.. kestävyydeltään mainittava että nykyinen vääderi osoittautunut hyväksi.. ajettu kuitenkin pitkän matkaa vuosken varrella ja edellee täysin ehjä ja suora.. ainoana remonttina jälkiharan kumeja.. tukkeutuu vain pirun herkästi tosiaan varsinkin kevytmuokatussa kaurassa ja vehnässä.. ja paskan multaus ei ole kovim tehokas..vanha isäntä kovasti potilaa vastaan.. mutta vissiin lähinnä 1åv vanhojen murheita ollut.. multivasta melko hyvä tarjous kylläkin pöydällä.. mutta mutta..

Itselläni on Potilan Masterilla takana viidet kylvöt. Yhtään piikkiä ei ole mennyt eikä muutenkaan ole ollut mitään muuta kuin perään ja menoksi. Piikit 8-akselilla, joten sen suhteen kyllä yksi avarimpia äkeitä. Maxeriin en itse nähnyt järkeä lisärajoha laittaa.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Äes
: 30.12.17 - klo:00:08
Aivan.. maalajit melkolailla multapainotteisia ... osa toko karkeampaa mutta mitää jäykkää savea ei juurikaan... nykyinen äes ollut väderi nze.. muuten hyvä mutta tosiaan tukkii vähääkään vahvemmassa oljessa kultivoidulla niin ettei voi kun pintaa.rapsutella varoen.. hakusessa siis äes joka läpäisis hyvin mutta myös tekisi hyvän kylvöpohjan

Potilan Master riittäisi? Siinä on piikit 8-akselilla ja melko avara rakenne. Tekee hyvän kylvöpohjan, itse kyllä tyytyväinen äkeeseen.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2017
: 16.07.17 - klo:21:49
Kyllä en ollut uskoa silmiäni, on syysrapsi / rypsi oraalla jo muutamin paikoin Salonkin alueella ! Ehkä nyt on ihanteellinen kylvöaika, kuivaa odotettavissa, joten kasvu pysyy aika hitaana. Mutta kyllä viime vuonna tuli parempi kasvusto 10.8 verrattuna 25-27.7 kylvettyyn, siitä vähästä päätellen, mikä etanoilta jäi syömättä.

En ole edes EFA typensitojaa vielä ruiskuttanut, tänään olisi jo saanut laittaa glyfosaatit. Pitänee koittaa josko saa enää siementä. Tahi lannoitetta. No on tuota Nitraboria tuossa.

-SS-

Onko varmaan rapsia/rypsiä? Öljyretikkaahan sai kylvää kesäkuun loppuun asti ja se sopisi olla nyt taimella - rapsinkylvölle kyllä melkoisen aikaista olla jo taimella.
Olen tuossa yrittänyt kaupitella viime syksynä ostamiani Yaran apulantoja eteenpäin, mutta kyllä aika heikolta näyttää. Eivät maajussit ole valmiita hakemaan niitä muutaman kymmenenkään kilometrin päästä. Mitähän tässä keksisi. Säilytänkö ensi vuoteen ja yritän myydä sitten vai annanko mennä takaisin kauppaan ja kärsin rahdista tappion.

Paljonko niitä on, mitä laatua, missä ja mihin hintaan?
Maatila-91 päivitys 55,90. Alotus kustantaa enempi. Ei ole rajoitusta monenko kirjanpitoa teen.
Voipi olla eri filosofia joidenkin asioiden viennissä, mutta hyvin sujuu kun on tottunut. Kerran koko historiassa pitänyt kysyä apua ja sitä saa nopsaan.  Vaikka taustavoimat vaihtui joku vuosi sitten, hyvä meno jatkuu.

Onko tuo ohjelma vielä ylläpidossa? Itselläni kun oli se käytössä aikanaan, oli edullinen ja yksinkertainen, mutta luulin sen kehityksen ja ylläpidon loppuneen kokonaan. Kuka sitä nykyään ylläpitää?
laskulla ei nuo monetkaan myy... ja ite en ala maksamaan ennekuin tavara pihassa...

Maksat mieluummin tuhansia euroja extraa siitä? :-O

Kait se riippuu koska tilaa, äsken juuri mielenkiinnosta katsoin mitä olisi nyt vastaava kuorma maksanut cemagron/belorin tavaraa vs. yaralainen minkä tilasin syksyllä eli n. 23tn yhteensä. Hintaero yaralaisen eduksi toisella reilu 1000€ ja toisella vajaa 1000€ ilman rahdin osuutta. Jos en olisi saanut ennakkoon ostettua (toimitus alkusyksystä, eräpäivä 31.12 hintaan 40€) olisin joutunut tilamaan vasta kun joulukuun tuet tulivat joten tämä kauppa kannatti :) en tiedä myykö muut kuin keskusliikkeet laskulla noin pitkällä maksuajalla, mutta sellaista vaihtoehtoa ei ainakaan tarjouspyyntöihin ole annettu edes kysyttäessä.

14tn lannotepompsun hinnanero yara vs rossosh oli reilun tonnin.

Just katsoin laskusta Yaran Y2 oli maksanut syksyllä 6 euroa alle tuon Agroyn vastaavan. Eli minä säästin satkun, kun ostin Rosvo-Yaraa tuon 14 tonnia - rekkakuormallisessa sitten useamman satasen :P

Syysrukiille aion ensi keväänä antaa yaran y1:stä, kyllä se ruis kaipaa keväälläkin fosforia ja kalia. Ei sitä syyslannoituksen jäljiltä ole enää keväällä jäljellä.

Syysviljoille fosforin antaminen kevätlannoituksessa antaa vastetta vaan, mikäli pellon kasvukunto, etenkin pH on kunnossa. Heikommilla lohkoilla kevään fosforilannoitus ei hyödytä. Tämän minulle kertoi Yaran (se kirottu rosvolaiva) ruotsalainen  heppu. Millaisia koetuloksia muiden lannoitemyyjien kautta olette kuulleet?  ;D
Eilen ja tänään ruutasin. Kovia on pellot, mitäny pinnasta tarttuu rattaisiin ja saappaan pohojaan.
Nyt vaan pohdittava, pestäkkö ruisku nyt vai vasta keväällä.

Samaa oli itsellänikin ohjelmassa, eilen omia, tänään rahtitilan omia - nyt enää ruiskunpesu ohjelmassa!
Kasvintuotanto / Vs: Rypsistä rapsiin
: 21.09.16 - klo:21:27
Onko rapsien lehtivihreäpitoisuuksia kuulunut ennakkonäytteistä ?
Ei viitsisi sateita päästää enää noin kuivaan kasvustoon.

-SS-

Viime vuonna sain hyvän opetuksen syysrapseista. Puin lohkosta kuormallisen pois ja puolet jäi sitten siihen viikon sadejaksoon likoamaan. Rapsin kosteus ennen sateita oli 15-16 välille, kun sateen jälkeen sitten puidut olivat reilusti yli 20%. Itselleni oli yllätys, että palon sisään öljyiseen siemeneen kerääntyi niin paljon uutta kosteutta sateesta. Tästä viisastuneena rapsiakaan ei kannata jättää sateeseen turpoamaan.
Vieläkö näin myöhään kuminaa uskaltaa kylvää? Sijainti lounais-suomi.

Kylvää voi - ja voi ehkä talvehtiakin, mutta tuskimpa ehtii niin isoksi, että ensi kesänä jo alkaisi kukkimaan.
Sivuja: [1] 2 3 ... 38