Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 36 37 [38]

Viestit - KAri

Onko kellään kokemusta tällaisesta laitteesta http://www.ez-steer.com.

Eipä ole Steeristä kokemuksia - Ez-guide odottaa paketissa ensi kevättä. Sen mitä nopeasti kokeilin autossa, niin ihan pätevältä laitteelta tuntuu.
Ei taida Farmittiin tulla K:n maahantuomien aineitten tietoja koskaan. Kaikki siellä oleva tieto on yhteistyökumppaneitten tuottamaa eli Kemira GH ja Berner on edustettuna kasvinsuojeluaineista.

http://www.farmit.net/kasvit

"KasvIT

KasvIT on Bernerin FarmitKlubilaisille tarjoama maksuton työkalu kasvinsuojelun suunnitteluun. Bernerin kasvinsuojeluosaston asiantuntemus ja pitkäaikainen koetoiminta on perustana kasvinsuojelusuosituksille joilla viljelijä voi tehdä helposti omaan tilanteeseensa sopivat lohkokohtaiset suunnitelmat. Työkalu huomioi mm. rikkakasvitilanteen, pohjavesirajoitusten ja muokkausmenetelmien vaikutukset.
"

Näyttää "kumma kyllä" olevan myös K-ryhmän kasvuohjelman mukaiset voiteet tarjolla, jos valitsee K-puolen ohjelman. A-puolella taas toiset lääkkeet.
Kovin tarkkaan en ole tuohon simulaattoriin tutustunut, ensisijaisesti ehdottanevat Bernerin hyllystön tuotteita?
pitäs ruveta ens vuonna vehnää viljeleen ei kokemusta ruiskutuksista
aattelin tommosta mcpa1,0l+logran20g+zenit0,4+ccc0,5l
toinen ruiskutus amistar0,4l+zenit0,25l
toimiiko ensimmäinen sekotus ollenkaan?

Ihan kohtuullinen resepti tuo on, Zenitin lisääminen ensimmäiseen ruiskutukseen on vähän riippuvainen lajikkeesta ja tulevasta tautipaineesta  :)  CCC:tä itse olen lisännyt 3-4 dl/ha, 5 dl yläkanttiin?

Toiseen ruiskutukseen tarvittaessa mukaan "kärpäsaineet" - ja se toinen ruiskutus tähkälle ennen kukintaa.
Kasvintuotanto / Vs: Rahtipuinti
: 16.12.07 - klo:16:48
Ja onko se mahdotonta (rahtina) toteuttaa tuollaisella pinta-alalla?


Onhan se ihan mahdollista - monessa tilanteessa jopa järkevääkin. Tilanne tietty vaihtelee paikkakunnan mukaan, jossain päin löytyy hyvinkin rahtipuimuri (järkihintaan), joissan taas hankalampi löytää "hyvä".
Kysymys: Minkä valitsisit? Ja miksi?

M-F 7465:n valitsisin.

Paremmin noiden verrokkina olisi listalta "pari tonnia" pienempi - eli siis 5465. Ei olisi heti pannu ihan loppuunasti kiusattu. Sn myös omaan talliini ottaisi, ellei sitten 75:nen?
Myös Junkkarin vastainen ääni, nimimerkillä 6 v. hinattavalla Runkkarilla ruiskutellut.

Junkkari on jo käytännössä hinnoittelulla pudotettu pois "omalta listalta", koska hintataso Hardin (Rangerin) kanssa samoissa ja "maineen" vuoksi Hardi pitänee hintansa/kuosinsa Junkkaria paremmin.
Sinänsä ikävä, että kotimainen lähivaihtoehto ei ole "oikea" vaihtoehto.

Kotimaisista Kasi olisi "se" vaihtoehto, hinta kuitenkin huomattavasti Junkkarin alla.
Amaz 3200 = Kallein ja paras  8)

Tuo varmaan pitää kohtuu hyvin paikkansa - jää vaan omalla käytöllä turhan vähäiseksi käyttö ko. laitteelle. Periaatteessahan tuon ruiskutuksen joku urakoitsija voisi hoitaa ~5k€:n hinnalla vuodessa, joten ihan taskulaskinmenetelmällä ei kannattaisi mitään listan ruiskua laittaa edes mietintään. Kunnon urakoitsijat vaan kiven alla, joten ruiskutus ei tällä hetkellä se ensimmäisenä ostettava palvelu.

Amazonessa vakavammin harkinnassa on tuo pikkuveli UG 2200 Nova, joka on 30k€: haarukassa, UX:ään pitäis laittaa "kymppi lisää". Eli lähinnä varteenotettavia "vaihtoehtoja" tuolle Amazonelle hakusassa.

Onko Hardin Rangerista kertynyt kokemuksia/ edes hyviä huhuja?

Nettohintainen nettisivusto pystyyn, ja nouto keskusvarastolta. Vaihtokoneet arvioidaan jo nyt näkemättä....


 Onhan nytkin keskolla ja agrilla omat nettikaupat, mutta taitaa niiden käyttäjät olla vähissä.

Itse ainakin olisin mielellään käyttämässä noita olemassaolevia nettikauppoja, MUTTA kun niiden hinnat ovat huomattavasti korkeampia kuin suoraan "omamyyjältä" tilattuna. Nämä pätevät erityisesti siemen/ kasvinsuojeluaine/ polttoainehintoihin. Kaiken "järjen" mukaan tuon automaattiprosessin kustannustaso on edullisempi kuin ihmistyövoiman käyttö, mutta silti hinnoissa se näkyy toisin päin.
Hakusassa hinattava ruisku ensi keväälle. Ruiskutusalaa ~250 ha/vuosi jossa mahdollista kasvua jatkossa. Lohkot 10 kilometrin säteellä, joten veden kuskausta reppuruiskulle liikaa. Hinattavaksi ruiskuksi ruiskutusala on hyvinkin kohtuullinen.

Ruiskuun varusteiksi vähintään:
* 21 metrinen puomisto
* > 2400 litraa pääsäiliö
* > 200 litraa huuhtelusäiliö
* Triplet suuttimet
* Pesusuuttimet tankkiin
* Sähköhydrauliikka
* Automaattisesti säätyvä ruiskutusmäärä
* Muut "tarpeelliset" varusteet, mitkä?

Mitä merkkiä/ mallia raati suosittelee ja miksi?

- Hardi Ranger
- Hardi Navigator
- Amazone UG 2200 Nova
- Amazone UX 3200
- Junkkari
- Kasi
- Joku muu, mikä?


Pikaiset kommentit ja vinkit tervetulleita. Tällä tarjoukset pöydällä levällään ja päätöksen aika lähestyy. Millaisia lopullisia alennusprosentteja voisi olettaa lähtöhinnoista saatavan?
ite ostaisin junkkarin 16m puomilla 2300litran säiliöllä. Mitä esim Jyväskylässä vertailin näitä muitten ruiskuja niin voisin sanoa, että nätti saaattaa olla päältä, mutta terästä yms on väärässä paikassa. Huolto ja varaosat olisi kuitenkin suhteellisen lähellä. Ruiskuissa aina tahtoo olla mm.jäätymisen tms aiheuttamia vikoja. Ja Suomalaisuus kunniaan laitteessa ku laitteessa. Sitä periaatetta ainakin minä olen pyrkinyt noudattamaan..

Jyväskylässä järkevin vaihtoehto (myös hinnan puolesta) olisi ollut "se" toinen suomalainen - siis Kasi. Itsellä kanssa tässä ruisku hakusassa ja suomalaisista Junkkari jää kyllä kakkossijalle.
Tällä hetkellä kärkikolmikko on Amazone ~30k€, Hardi ~26k€ ja tuo Kasi 23 k€. Junkkari "lisärepulla" olisi mennyt tuonne Hardin hintahaarukkaan.
Sivuja: 1 ... 36 37 [38]