Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 38

Viestit - KAri

Koko maataloustukien jumittuminen on MTK-paskapropagandaa: katselin MAVIn viime keväänä julkaisemaa tukimaksatusaikataulua, tuet ovat maksetut  täysin sen mukaisesti.
Hienoa, ainakin yksi viljelijä tukee mavia..ja se on vieläkin siellä Seinäjoella.. ::)

Tukileikkaukset ja maksujen siirrot ovat p...stä, johtuu siitä, että MAVI on tundralla.-

Mutta esim. MTK:n suunnitelma  "joulun peruuttamisesta" maksatuksen viivästymisen takia, oli vailla pohjaa: tuet tulivat ilmoitetun mukaisesti.

Älä Veeti puhu PASKAA - luulis noin vanhan miehen jo ymmärtävän, että ei täyttä sontaa koko ajan levitä.
Vanha Topcon tuli tiensäpäähän päivitysten muodossa, tilalle tarvis saada uusi. Ilmankaan ei enää osaa olla kun on tottunut siihen ruiskutuksissa ja apulannan levityksessä.

Vaihtoehtoina taitaa olla alle 2000€ hintaluokassa Leican MojoMini, Trimblen Ez-Guide 250 ja Topconin x14. Löytyykö kokemusta noista tai muista tuon hintaluokan opastimista?

Trimblen CFX-750 Lite -versio taitais olla vielä budjetissa? Taisi olla Glonass myös käytössä? Itse en enää vanhaan malliin rahojani laittaisi.

No trimplen cfx ON vanha malli. Tmx on uusin Android pohjainen vehe. Luuriin siitä yhteys ja voi tehdä mitä vaan. Vaikka ajouria suunnitella satelliitti kuvasta. Hintaa on, mutta halpa verrattuna RTK automaattiohjaukseen. Jota seuraavaksi tekeekin sitten mieli.

Ei ajo-opastimesta niin paljoa hyötyä ole perus ilmaisilla tarkkuuksilla, että kannattaisi sijoittaa maltaita uusimpiin rojuihin. Jos sitten harrastelee ja tykkää touhuta niiden kanssa, niin paras tarkkuus kehiin ja taivas on avoinna.

Totta, että CFX on ollut jo melko pitkään markkinoilla, mutta tuo 250:nen on Trimblellä ihan elinkaarensa lopussa - sitä ei ole enää järkeä ostaa. Hintaero kuitenkin on noilla minimaalinen, kun ottaa huomioon paremman antennnin. TMX on sitten se uusin, hinta jo 6k€ + lisäromppeet.
Vanha Topcon tuli tiensäpäähän päivitysten muodossa, tilalle tarvis saada uusi. Ilmankaan ei enää osaa olla kun on tottunut siihen ruiskutuksissa ja apulannan levityksessä.

Vaihtoehtoina taitaa olla alle 2000€ hintaluokassa Leican MojoMini, Trimblen Ez-Guide 250 ja Topconin x14. Löytyykö kokemusta noista tai muista tuon hintaluokan opastimista?

Trimblen CFX-750 Lite -versio taitais olla vielä budjetissa? Taisi olla Glonass myös käytössä? Itse en enää vanhaan malliin rahojani laittaisi.
Juu, ja Jeesus tanssii lambadaa lapuan keskustassa päivästä toiseen.

Mopomiehelle vaan tiedoksi, ettei ole lambadantanssijoita näkynyt keskustassa :P
Aattelin, että tämä Rapidin hehkutus on jo niin kulunut juttu, että osaa porukasta pännii.

Onhan se vanhaa hehkutusta - samat toiminnot on omassa Junkkarissakin. Nyt vaan Rääpitti uuteen iPadi-versioon, niin pääset taas hehkuttamaan  ;D
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 20.12.15 - klo:15:08
Jos syysrapsi + timotei riittää; että se yksivuotisen kasvin ehto siemenissä ei ole enää voimassa, niin kylläpä se houkuttelee sitten massoja rapsinviljelyyn......5-10 ha on kuitenkin aika kaukana siitä riistapellon tavoitteesta. Tai 50 ha ?

-SS-

Mitenkähä toi timotee sitten haittaa puintia? Agilin käyttöaika on ainakin syysrypsissä ongelmallinen  ::)

Tänä vuonna oli osa rapseista nurminatavaltaisia, suoraan nurmesta lapiorullaäkeellä muokattuja ja siihen kylvö. Paikoitellen nataa oli paljonkin, ja säiliöönkin sitä kertyi pahan näköisesti kun säädöt lähellä rapsin puinnin säätöjä. Kuivurissa erottui mukavasti pois, todella puhdasta ja hyvää tavaraa oli Syysrapsit tilityksissä. Timotei tuskin sen suurempi ongelma, kunhan on riittävän harva kylvö. Kasvupisteen nousu ja talvituhot oli peikkona noissakin, monenlaista testiä oli kaverilla ja mä ne puin. Voi objektiivisesti todeta että heinä oli ihan jees talvituhoaukkojen peittämisessä. Ei tullut roskaa, kun kasvoi komea heinä. Siinä missä syysrapsi oli normaalin voimakkaasti kasvanut, kasvusto oli täysin puhdasta. Aukkoisesta ja heinäisestä syysrapsista tuli parempi sato, kuin lähilohkolla olleesta täydellisestä syysrypsistä... Kaikki nuo sadot myyty ja todelliset kilot tiedossa. Viime vuosi oli täydellinen syysrypseille ja rapseille, vaikka talvesta olisi toisin voinut olettaa. Toivottavasti tulevakin.

Keskolta tulee IMI lajikkeita tai lajike, onko muilla? Millaisia nuo käytännössä verrattuna puolikääpiö Maximukseen? Talvituhot ja kasvuston pituus tärkeitä kriteereitä, tuo puolikääpiökin näyttää kasvavan täällä pohjoisempana vähän turhankin pitkäksi.

Noi IMIt on periaatteessa ihan hyviä ratkaisuja, mutta toisaalta tuovat kustannuksia melkoisesti isommassa mittakaavassa. Kuitenkin pienessä rikkapaineessa olevan pellon hyvin talvehtinut kasvusto pitää kurissa keväästä hyvin.
Itselläni ollut Aureaa, jossa Clamox toimi hyvin, nyt syksyllä rapsiin jäi teho jostain syystä vajavaiseksi. Näitä CL-lajikkeita on ainakin Keskolla ja Pioneerilta myös yksi "Maximus-linjalla" oleva PX113.
Näiden talvehtimisesta osaan kertoa enemmän keväästä :)
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Akku
: 11.12.15 - klo:08:51
Kestoikä munkin mielestäni lyhentynyt oleellisesti. Ja loppuvaiheessa yllättää kun kesän toimii ihan ok ja kun tulee eka kympin pakkanen niin kuuluu vaan se naks. Kysyin kaverilta niistä erikois akuista, siis hyytelöakkujakos ne on. Olivat taannoin kahteen koneeseen ostaneet. Ei kuulemma kestä sen pidempään ja kun hinta kalliimpi niin ei kuulemma tule enää niitä. Takuuseen kitisivät mutta ei saaneet uutta, jostain syystä.
Onko muilla kokemusta niistä. Houkuttaisi suuri kylmä käynnistys virta.

Itselläni on Optimoita kolmess koneess ja ainakin vielä ovat toimineet OK. Ikää akuilla 2-6 vuotta, joten pitkäikäisyydestä en vielä voi kommentoida.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Akku
: 11.12.15 - klo:08:34
Exide -työkoneakkuja kannattaa tutkia. On painoa, erillispussit ja tilaa kennojen alla.  Ei vain riitä kokemusaika kehumaan liikaa. Bosch ei ole enää minule mikään merkki kuin startissa.

Paikallinen akkukauppias kertoi, että Bosch on Vartan halpamerkki ja luutua ei suuremmin ylistänyt.
Joku ostaa nuo Pohjanmaalle ja alkaa kopioimaan Multivaa alkuperäisistä osista  :o :o

Mutta silti niiden koneiden käyttöikä on max 30% alkuperäisestä  ;D

Junkkarin tuotesuunnittelijat hakee lavapeitteen malliksi, ja alkavat valmistaa samanlaista halvimmasta kevytpressusta. ;D

Ei meilläpäin Ala-Peitteeltä saa kuin priimaa pressua  ;)
http://www.tecson.de/pheizoel.html

Hinta halvinta euruupassa.
Onko kellään myydä 3000-10000 litran kokoista ehjää säiliötä. Ei entistä maanalaista.

Täällä olis Lapualla yksi ylimääräinen kolmitonninen, ollut pois isomman tieltä käytöstä reilun vuoden. Pönttö 80-luvulta.
Kasvintuotanto / Vs: Kaarle
: 29.11.15 - klo:09:12
Ens kesänä ihmetellään. Lannoitusresepti lienee selvä, mutta minkä verran moddusta?

Eli lannoitusresepti on? 80+10+30 täsmänä? Ja Moddusta: Evo 0,3 + 2*0,3 ämmää?  ;D
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 26.11.15 - klo:20:35

 Proximo-rapsi
 - kylvö 26.5.2015
 - puinti 14.10.2015
 -öljypitoisuus 43,5
 - lehtivihreä   59
 - sato             980kg/ha

Muistuupa mieleen josen videoklippi.... ;D

Tossa on kylvös kuukauden myöhässä... Ei tässä aukeella edes Äitienpäivän tienoilla kylvetyt meinannu tuleentua ennen pakkasia.
Huhtikuun kylvöillä ei ongelmaa eli sopis kyllä erinomaisesti sun viljelykulttuuriin.

Joo siinä rapsin tapauksessa voisi oikein kilvoitella. Kuka tahansa voi heittää viljansiementä maahan vaikka helmi-maaliskuussa, kyllä ainakin kaura ja vehnä tulevat routaantuneestakin maasta ylös, vaikka ei välttämättä aina kovin elinvoimaisena.

Mietin tosissaan saisiko nelivetomönkijälle paripyöriä, sitten  vetäisi perässään jotakin rikkaäestä ja kylvösuppiloa, jossa rapsinsiemenet. Silloin pääsisi rapsinkylvöille jo, kun ojanpohjilla on viimeiset lumet ja pajunkissat pörröttelevät.

-SS-

Mitäpäs jos kylväisit jo nyt "ennen lumentuloa", niin itäisi sitten heti ensimmäisillä kevätlämmöillä ;)
Taitaa vaan olla, että nyt ei saa käyttää peitattua siementä, eikä se teho taitaisi kevääseen asti riittääkään.
Kasvintuotanto / Vs: Agroyn lannoiterahti
: 13.11.15 - klo:20:27
Agroylta tekis mieli tilata lannoitteita, mut kun yhtään mistään ei saa selville, paljonko tulee rahdin hinnaksi. Porvoosta tulisi tavara. Ei vielä oo riittävän kehittynyttä heidän kaupankäyntitapansa, kun ostaja ei tavaraa tilatessaan tiedä rahdin hintaa. Jos siis agroyn porukat tätä luette, niin ottakaapa onkeenne.

Vaikea sanoa rahdistasi, kun ei mitään käsitystä matkasta. Rahtareilla on yleisesti taulukkotaksat, joilla ajavat. Sieltä se läytyy "helposti". Käytännössä saman maksaa rahti kuin muillakin, JOS matka samaa luokkaa.
Vapaa sana / Vs: Sussu on oikeassa
: 05.11.15 - klo:08:15
Kaikkein järjettömintä on ollut uuden pellon raivaus. EU-liittymissopimuksen mukaan uusia peltoja ei pitänyt ottaa tukien piiriin. Hömppäheinäviljely johtuu juuri tästä liian suuresta peltopinta-alasta. Osasyyllinen on myös kotieläintuotannon siirto tundralle.

Täytyhän sitä lisätä pinta-alaa ( raivaus on siinä kustannustehokkain tapa ) notta saa lehmänpaskat levitettyä omalle pellolle – ee uu määräyksiä tämäkin.

  Silloin on ahnehdittu liikaa karjaa jos eivät sovi paskantamaan omille pelloille..

Voihan ne paskantaa naapurinkin pellolle - jos vaan asiasta so*****  ;)

Ihmetyttää tuo mantra, että "tarvii peltoa paskanlevitysalaksi". Ymmärrykseni mukaan ei se peltoala maailmassa yhtään lisäänny sillä, että se on omaa. Voihan sitä tehdä sopimukset (sopivien) naapurien kanssa siitä paska-alasta. Edellyttää toki, että tulee toimeen naapurien kanssa, eikä kateutta ole liikoja ilmassa kummassakaan suuntaa.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2015
: 03.11.15 - klo:10:30

Pienistä eristä tosiaan täällä päin ottavat kuormasta rahat itselleen pientoimituslisän nimityksellä. Eli pitäs noin 200 hl kärry olla vähintään. Keskustelen vielä, voiko tehdä niin, että tuo ensin yhden kärryn täytenä viljanvastaanottoon, jättää tassun varaan ja hakee toisen ja kippaa sitten niinkö yhdellä kippauksella ne peräkkäin, jos saisi alennusta siittä pienkippauslisästä.

-SS-

Kukas vastaanottaja tuota pientoimituslisää teilläpäin öljykasveille käyttää? Itsellä sellainen käsitys, että Avenalla ei olisi käytössä kuin viljoille. Eikä ole meillä paikallisella Koollakaan - ei tosin edes viljoilla  ;)
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 38