Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - apemies

Eräässä keskustelussa tuli esille kumpi on parempi vaihtoehto karuselli vai takaalypsyasema, kun lopullisena tavoitteena on lypsää 200 lehmää tunnissa kahdella lypsäjällä ja yhdellä ajomiehellä. Allekirjoittaneella kun ei robottimiehenä ole mielipidettä asiasta, joten päätin turvautua agron asiantuntevaan lukijakaartiin.

Eli kumpi asema ja minkä kokoisena? Mitä ovat eri vaihtoehdon hyvät ja huonot puolet?
Märän kesän seurauksena saattaa vastaan tulla märkiä turve-eriä. Näin kävi myös itsellä, kun kuiviketurve alkoi lämmetä varastossa. Tämän jälkeen karjassa löytyi muutama coli-tulehdus, joten vein näytteen turpeesta. Yllätykseksi turvalliseksi koetusta kuivikkeesta löytyi selkeä E. coli-kasvusto. Tulehdusriski on lähinnä niillä lehmillä jotka syövät turvetta parsista.
Kasvintuotanto / Ruokohelven lopettaminen
: 26.04.12 - klo:08:42
Onko kellään kokemuksia miten vuosia ruokohelvellä ollut rapamaa kannattaa muuttaa kauramaaksi eli miten onnistuu varmasti ja miten epäonnistuu varmasti?
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/maatilan-ymp%C3%A4rist%C3%B6lupien-hinnat-nousivat-rajusti-1.12597

***Mielenkiintoista laskea kustannus käsittelyajan kokonaiskeston perusteella. Samaan aikaan näillä virkavärkeillä on monta lupaa päällekkäin käsittelyssä, joten aikamoinen rahastusautomaatti tästäkin tehtiin. Vai kuvitteleeko joku oikeasti, että yhtä lupaa työstetään täyspäiväisesti kolme kuukautta.

Toisekseen mistä tuommoinen pykälä on ilmestynyt, että lupa pitää uusia 10 vuoden? vai onko asia mennyt allekirjoittaneelta ohi?

P.S. Tuntunnäköinen kuva artikkelissa.
Kilpailevat nestemaidon pakkaajat ovat kannelleet Kilpailuvirastolle Valion perusmaitojen hinnoittelusta. Kilpailijoiden mielestä Valio myy perusmaitoja liian halvalla.

Kilpailuviranomainen selvittää asiaa.

Kilpailijoiden kantelusta kertoi 23.2.2012 Helsingin Sanomat. Valion toimitusjohtaja Pekka Laaksonen kommentoi Helsingin Sanomissa: "Ehkä kilpailijoiden tuotantorakenne on niin heikko, että kun meillä (perusmaitoliiketoiminnan) voitto laski hieman, niin heillä laski tappion puolelle. En osaa sanoa muuta kuin, että pakatun perusmaidon liiketoiminta on meillä kannattavaa."

"En ymmärrä, miten syntyisi tilanne, jossa me menetämme markkinaosuuksia, ja asiakkaat sanovat, että hintamme ovat liian korkeat. Samaan aikaan joku kuitenkin sanoo, että me myymme liian halvalla."
Kumpi on parempi laakasiiloon purettaessa?
Vapaa sana / Maatalousministeri
: 21.04.11 - klo:16:11
Kertokaas nyt poliittisesti viisaammat. Kuka on seuraavan maatalousministeri?

Mats Nylund? Sitoutumaton virkamies? Pekka Pesonen?
Etujärjestömme MTK on neuvotellut naurettavan korvauksen sähkökaapelin vedosta peltomaahan. 30 sentin metrihinnalla sähköyhtiöt haluavat päästä pelloille kaivelemaan. Mitenkäs olette asiaan suhtautuneet? Itse en ainakaan päästä lähellekkään lohkojani sillä korvauksella.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Niittokones
: 15.12.10 - klo:14:16
Mikäs mattoperäkones on raadin mielestä paras...

Pöttinger 3,5m , Krone 3,6m, Elho 3,7m vai joku muu

Näistä Pöttinger ja Elho meno-paluu-vehkeitä. Uusittua Kronea ei vielä sellaisena saa.
Jotenkin tuntuu, ettei tämä hallitus pysty tekemään mitään verorintamalla. Pellon myyntiverotuksenkin ne onnistui tyrimään täysin. Vielä on hallituskautta jäljellä, joten aikaa on tehdä ryhtiliike.

Ensimmäisenä täytyisi pellon verotusarvo nostaa edes spv-tasolle. Pelloissa makaa järjetön omaisuusmassa, mutta vain yhtiöt pystyvät sen todelliseen arvostamiseen.

Toinen iso asia on eläinpääoman mukaanlukeminen nettovarallisuuslaskennassa.

Näillä muutoksia saataisin meidät "normaali" tuottajat lähemmäs yhtiöiden etuja.

Päivän maastullissa Hämyn Kiskola käskee maidontuottajien käyttää omistajan valtaa, jotta saadaan maidon hinta nousemaan. Idea on tosi hyvä, Valiossa asia varmaan hoituu mutta kuka lähtee lobbaamaan Tanskaan asian puolesta?  ;)

Oliko se peräti SKF saman artikkelin kuvissa?


Mitenkäs viime vuosina rakentaneet, oletteko vielä laittaneet styroxit parsiin? Ainakin muutaman tiedän, jotka uskovat parsipedin korvaavan niiden tarpeen. Onko kokemuksia?
Mitäs jos me yritettäisiin löytää yhteinen sävel tässä maitosodassa. Joukossamme on henkilöitä, jotka pystyvät viemään asioita oikeaan suuntaan myös tosi elämässä. Unohdetaan historian taakat ja katsotaan vain eteenpäin....Kilpailu on nykypäivää ja tulevaisuutta. Hyvä niin.

Nyt voisivat eri osapuolet esittää toiveitaan vastapuolelle, jos vaikka saataisiin rauha aikaiseksi ja tuottajahinta nousuun.

Mä voisin aloittaa Valiolaisten toiveet ingmanketjulle

1.) Lopettakaa hurrimaidon purkittaminen. Luulisin, että kotimainen maito riittää tyydyttämään janoisimmatkin suomalaiset.
Nyt se on sitten totta. Tanskapojat ovat päässeet tavoitteeseensa, maitosota on alkanut. Suomalaisjuudaksia hymyilyttää hämyssä. Eli asetelma on valmis Valio ja muut suomijalostajat vastaan arla ingman. Ainut hyötyjä tässä sodassa on kauppa. Tulee kestämään vuosia ennenkuin hintataso tulee palautumaan järkevälle tasolle.

Suomessa on nyt jokatapauksessa liikaa maitoa markkinoilla. Maitoa joudutaan dumppaamaan väkisin markkinoille. Tästä ensi makua saatiin Valion maidon vähittäismyyntihinnan laskulla. Se on selvä, että arlalla rahat ihan heti lopu, mutta kauanko kestää Valion ja pikkumeijerien kassa?

Oman arvion mukaan arlan toiminta on maksanut meille tuottajille 2-3 senttiä/litra tähän mennessä, mutta paljonko se tulee maksamaan jatkossa? En ollut aktiivituottaja viime kertaisen maitosodan aikaan, mutta tais se silloinkin maksaa 5-6 senttiä muutaman vuoden ajan. Nyt on kuitenkin aivan eri kokoluokan peluri vastassa.

Tähän ketjuun on arlajuudasten turha vastata. Olette tällä hetkellä rintaman toisella puolella, ihan oman toivenne mukaisesti.
Ympäristökeskuksen kiltti setä sai oudon päähän pistoksen, jonka seurauksena joudun kattamaan yhden käytössä olevista lietesäiliöistä. Kyseisen säiliön halkaisia on 22 metriä. Helpoin ratkaisu olisi Seinäjokinen kupolikatto, mutta ovat hinnoitelleet itsensä pihalle. Kantavia rakenteita ei säiliössä ole.

Millaisia ehdotuksia? Onko muuallapäin Suomea kupolikaton tekijöitä?
Sivuja: [1] 2