Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2]

Aiheet - apemies

Monesta suusta olen kuullut että lehmän paskaa omistavan kannattaa pysyä kaukana agronicin letkulevittimestä. Onko agrolaisilla samantyyppisiä kokemuksia?

Tässä lainaus S-L lausunnosta


"Sanon suoraan, että meillä pitää ottaa käyttöön kuumennus- ja hapotusjärjestelmä, jotta salmonellaa ei ketjussa esiinny. Muutoksia tapahtuu niin pian kuin mahdollista, siitä ruvetaan neuvottelemaan ihan lähipäivinä."

***Mitä ikinä tuo kuumennus-ja hapostusjärjestelmä tarkoittaakin, niin kustannuksia tulee väkisin. Luulen, että kaikki maahantuotava valkuaisraaka-aine joudutaan hapottamaan ja se nostaa hintaa.

Raision tapauksessa salmonella löytyi jäähdytysjärjestelmästä, ei raaka-aineista. Käytännössä tämä tarkoittaa huonoa yleissiisteyttä tehdasalueella. Jostakin on tehtaalle salmonella tullut ja kulkeutunut jäähdytysjärjestelmään. Ilmassa bakteeri ei lennä ilman katoapua, kuten on jossakin väitetty.

Anttila toimii nyt populistisesti ja luo lisää kuluja ketjuun.

Korostettakoon, että salmonellan vastainen työ on tärkeää, muttei se silti oikeuta ylilyönteihin. Raision tapauksessa mikään hapotus ei olisi auttanut, koska tartunta tuli valmiiseen rehuun....
Vapaa sana / Kuka Hornborgin tilalle
: 11.03.09 - klo:08:57
Onko maatalousjärjestöissä koskaan mahdollista valita pätevin ehdokas virkaan?

Miksi aina pitää ottaa aluepolitiikka valinnan kriteeriksi?

Eikö nyt olisi paikallaan etsiä ehdokas, joka laittaa itsensä todella likoon ja jonka katse on tulevaisuudessa?
Kasvintuotanto / Siemenviljakauppiaat
: 17.11.08 - klo:19:04
Olis tarkoituksena uusia koko siemenarsenaali. Millaisia kokemuksia teillä on eri kauppiasta. Onko jokin syy jonka perusteella pitäisi keskusliikkeille maksaa enempi kuin Peltosiemen ja Tilasiemen ryhmälle?
Isoissa nurmi- ja lietepuolen koneissa alkaa olla järjestään 800-sarjan renkaat. Vaikka niissä on vapaasti kääntyvä teli, niin ainakin oman kokemuksen perusteella ottavat melko hanakasti kiinni nurmen pintaan käännyttäessä.

Olenkin haaveillut aktiiviohjauksesta. Uuteen toki saisi tehdasasennuksenakin, mutta onnistuu ilmeisesti myös alanammattilaisten tekemänä. Isoin kustannus taitaa olla vetokuulaliitännän hankinta. Vaikenta taas saada liikettä "haistava" sylinteri toimimaan samaan tahtiin teliä ohjaavan sylinterin kanssa.

Onko kellään kokemusta näistä jälkiasenteisista aktiiviohjauksista tai tietoa, kuka niitä on tehnyt?
Onko kellään agrolaisella kokemusta kronen ZX mallista? Tai edes kuulopuheita. On ainakin tosi paljon järeämpi rakenteeltaan kuin XL mallit.

Muut potentiaaliset ehdokkaat ovat giga vitesse ja jumbo. Niitä täällä jo kehuttu ihan riittämiin.
Millaisia kokemuksia porukalla on nurmen suorakylvölaitteista. Lähinnä kiinnostaa kokemukset 6 m ja yli olevista koneista. Eli hyviä ja huonoja puolia esille...
Nyt meidän tuottajien on aika vastata Valion puheenjohtajan huutoon eli maitohanat auki. Väkirehut tuntuu kalliilta, mutta niiden käytön supistaminen on oman oksan sahaamista.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/paauutiset/02/fi_FI/valio_nostaa_maidon_tilityshintaa/
Koitetaas ennustaa mitä tapahtuu kun kiintiöt poistuu ja miten paljon tarvitaan litroja meijeriin tilasta elantonsa saavaa henkilöä kohden (sis isäntä/-pari+ työntekijät). Luvussa on tietysti tilakohtaisia eroja varsinkin jos verrataan laajentavia tiloja velattomiin tiloihin.

Oma ennusteeni on, että maidon hinta alkaa heilumaan sikasylin tavoin. Suhdannehuippujen välillä aikaa tulee kulumaan noin 5 vuotta. Pitkäntähtäimen keskiarvohinta tulee olemaan muutamia senttiä nykyisestä alempi. Jotta tilat selviää matalasuhdanteista kunnialla läpi täytyy työntekijää saada meijeriin 300 000 litraa laajentavalla tilalla ja puolet siitä velattomilla tiloilla/jäähdyttelijöillä.

Antakaas omat ennusteet?
Mitkä seuraavista traktorin varusteista ovat välttämättömiä ja mitkä turhaa luxusta etukuormaajakoneessa?

*Ohjaamojousitus, etuakselijousitus, 50 km-loota, portaaton vaihdelaatikko
Täytyisi päivittää etukuormaajakone uuteen. Nykyisessä massikassa on ollut sähköinen ohjaus joysticilla. Tosi kätevä käyttää, mutta pirun kallis korjata. Boshin tekemä venttiilin sähköpää on täytynyt vaihtaa pariin otteeseen.

Millaisen ohjaussysteemin agron porukka valitsisi uuteen vehkeeseen?
Sivuja: 1 [2]