EU:n kaikista maatiloista (ei välttämättä tietty viljatiloja) yli 60% on alle 5 ha, yli 100ha tiloja on kaikista tiloista jotain 3% mutta ne vijelevät yli 50% EU:n peltoalasta.
There were 9.1 million agricultural holdings in the EU in 2020, about two-thirds (63.8 %) of which were less than 5 ha in size.
Varmaan ihan paikkansa pitävä tilasto mut ei noilla alle 5ha tiloilla ole eu:n ruokkimisessa mitään merkitystä. Toki näissä pienissä tiloissa on varmasti paljon myös joitain erikoiskasvitiloja. Itäeuroopassa kai vielä paljon myös jonkinlaista kotitarve viljelyä.
Yrittäjätuloennuste vuodelle 2022 koko maataloussektorille Suomessa on 500 miljoonaa. Siitä voi laskea monelleko päätoimiselle siitä voisi riittää ansiot.
Nopealla laskulla 10000 viljelijälle 50ke tulo.. ihan kohtuullinen nykymittapuulla.
Olen aina tehnyt muutakin ku viljelyä, yrittäjänä, palkkatöitä, millon mitäkin. Monista puroista ja hyvä niin. Enkä ole naapurin maita kedehtinu, tai ketää käskeny lopettaa, mut jokainen tyylillään.
Ei kai tässä kukaan ole kahdehtinut. Vai onko se kahdehtimista jos kyseenalaistaa nykyjärjestelmän?
Olet ihan oikeassa ettei viljatiloilla tule millään aika kulumaan koko vuotta niin siinä voi hyvin tehdä muutakin. Itsellä taitaa olla sama ura edessä jos elukkatouhu loppuu tähän.
Rakennekehitys on päättymätön jana. Se jatkuu hitasti mutta varmasti potki tai ei. Pienin tukikelpoinen pinta-ala EU:n mukaan on 5 ha. Suomi korotti sen siihen, Ruotsi jäi neljään hehtaariin.
Eläkerajoitus poistettiin Suomesta viimeisenä, muualla EU:ssa sitä ei ollut.
Tuolla tukien minimi hehtaarilla ei ole mitään merkitystä onko se nyt 4 vai 5 hehtaaria.
Ei olekaan, mutta saattaa se ehkä kertoa asenteista. Potkitaanko, vai eikö potkita.
Itse ei ole tarvinnut potkia ketään, vaan peltoa on tarjottu sekä ostettavaksi että vuokrattavaksi ihan vapaaehtoisesti.
Meinaat et se on oikeasti hehtaarista kiinni? Et suomen päättäjät nyt potkivat ja sorsivat pieniä tiloja kun raja on 5 eikä 4 hehtaarissa?
Peltomarkkina on hyvin pitkälti paikasta kiinni. Kiihkeimmillä alueilla ottajia on enemmän kuin tarjontaa. Jossain syrjemmässä voi tarjontaa olla enemmän.
ja101:n linja jossa pellot pitäisi saada pienemmälle porukalle joka sitten vielä olisi tuottamatta niillä mitään, voi pitkässä juoksussa olla vähän hankala perustella niille joiden pitäisi sitten ne tuet maksaa.
Mistä noin päättelet?
Tuotannon rajoittamista esitin nyt vallitsevaan tilanteeseen. Jos viljelijöiden määrä tiputetaan neljännekseen ja peltoja metsitettäisiin neljännes niin tukiakaan ei tarvitsi maksaa neljänneksen pelto alalle enää..
Nyt tuetaan hömppää kun halutaan ympäristötoimia entä jos ihan rehdisti metsitettäisiin se 25%? Vai pitääkö kaikkien vain tuottaa täysillä joka hehtaarilla jotta saadaan viljanhinta varmasti laskemaan alle sataseen? Palvelee kai maitoyrittäjää..
Mut vaihtoehtojahan mä tässä vaan heittelen..
14000-15000€...
Summa pitää varmaan sisällään maksimin "hömppää" ja muutenkin raksit oikeilla toimenpiteillä?
Laskin itse tuon ihan niin et 138 + 17 + 217 + 45 = 417e/ha. Toimenpiteet ja tekemättömyydet nostavat sitten summaa mut tuo on sen normaalin 25ha viljelijän summa joka kyntää pellot joka syksy nyt pakosta joutuu ajamaan jollakin muulla härpättimellä sen kolmanneksen tai sitten kylvämään syyskasvia. Muutenkaan kyseinen viljelijätyyppi ei ymmärrä mitä kerääjäkasvi tarkoittaa ja suorakylvö (kasvipeite) on kirosana