Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6

Viestit - Keninto

Koitin selailla edellisiä viestejä ja haulla kokeilin, mutta en oikeen löytäny aihetta.

Saisiko tähän lankaan linkkejä ulkomaisille "nettikoneille"?

Ihan ensi hätään vaikka:

https://www.mascus.fi/

Ei ole kylläkään ulkomainen "nettikone", mutta kuten sanoin, ensi hätään  ;D

Ylileveä saa olla vain paripyörillä, olikos vieläkin näin?

Onhan OIKEASTI isot rattorit jo perusrenkaillaankin leveämpiä kuin 2,55m. Tällöin niissä on oltava ne ylileveän valot. Esim. Fendt 1000-sarja, Valtra S6 jne.. Mitään lakipykälää ja varmaa tietoa en löytänyt/jaksanut etsiä.
Aika muhkeet on levikkeet. Jos on juuripyörät tieliikennekelpoisessa asennossa niin ne on 2,55 -> levike + välivanne on metrin/puoli?


Onko tosiaan 2,55 m maksimi maataloustraktorille? Meillä saksalaisessa tehtaan jäljiltä vähintään 2,55 vaikka vain 650 renkaat. Samaan malliin tarjolla paljon leveämpiä renkaita eikä ne mahdu yhtään sisemmäksi.

Saahan se rattori olla perusrenkailla leveämpikin kuin 2,55m, mutta vaatinee tämän jälkeen ylileveän valot. Aivan kuten paripyörällinenkin  ::)
Kasvintuotanto / Vs: Että silleen..
: 09.06.23 - klo:21:01
https://www.ruokavirasto.fi/tuet/maatalous/peltotuet/ekojarjestelmatuki/tukiehdot-ekojarjestelmatuki/tukiehdot-ekojarjestelmatuki-2023/#id-riistakasvien-tukiehdot

Ruokaviraston oppaassa lukee: "Muita kuin edellä lueteltuja kasveja ei hyväksytä seokseen."

Jos valmiissa seoksessa on ollut 6 erilaista kasvia, joista 4  on tuolla listalla ja 2 ei, niin tämänhän voi myös tulkita tukiehdot täyttäväksi.
       Koska: "Kylvä riistakasvien kasvusto siemenseoksella, jossa on vähintään kahden seuraavan kasvin tai kasviryhmän siemeniä"

Eli ne seoksen 2 listalta puuttuvaa kasvia on vain kylvetty sinne bonuksena, eivätkä ne nyt hyödytä ketään. Mutta niillä seoksessa ja listalla olevalla 4 kasvillahan tukiehdot täyttyy.
Eihän missään lue, että hyväksyttävien kasvien listalta puuttuva kasvi mitätöisi koko seoksen. Se ei vain täytä tuota kahden eri kasvin vaatimusta.

Itse tulkitsisin asiaa näin..
Pilivisellä säällä sekä yöllä, pääsee karja laiduntamaan vieläkin vapaammmin  ;D


btw,  onko rehun hinta laskenna, kun laatu on heikentyny?

Joo, voihan sitä hinnan laskuksikin sanoa.. Parikymppiä on veroton tonnihinta tippunu.
       mut asiasta sukkahousuun;   miten on nuilla rehuvirmoilla menöö?   hankkijan autokuski haasto et hälle on tullu ajoon paljon uusia "vanhoja" asiakkaita joille aikasemmin lantmannen tavaraa..   nyt on monta kuormaa menny ja syynä on aika usein ollu pöly.

Ihan omastakin kokemuksesta voin sanoa, jotta Lantmannen rehu on jotenkin muuttunut huonompaan suuntaan viimeisen reilun puolen vuoden aikana. On ollut hieman pölyisempää eikä maittavuus ole ollut aivan normaalilla tasolla..
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 20.11.22 - klo:19:49
ja tälle vuotelle laskutuksen pyysin... saabi vähennyksiin..

vitsi???   merirosvo laitto seinä allkan ja jonkin prosyyrin ja hankkija laitto jo laskun.   pussit vielä uupuu..   mut niillä nyt kiirettä ole..

Joo ymmärrän kyllä tuon, että tämän vuoden verotuksen takia, mutta entäs jos niitä lantoja ei tulekaan?? Aika epävarmoilta näyttäneet nuo toimitukset.

Ja tuokin on yhtä suurta kusetusta, että laittavat kaiken näköstä takkia yms kaupan päälle, koska onhan ne jo siinä hinnassa moninkertaisina  >:(
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 19.11.22 - klo:19:44
saitko virmalta kalenterin?      miulla ei vielä pihassa mut kohta maksettu...
Aika huono vitsi, tai sitte trolli  :o
Onkohan hammasratastehtaan (ZF:n) ja Fendtin laatikoiden välillä kestävyyseroja..?
JD ja Directi tiedetään.
Kaikki portaattomat antautuvat kyllä kovassa käytössä (raskaat kuljetukset) alle 10 000 h.

Ei se powersiftikään välttämättä kestä raskaassa vetotyössä sen kummemmin kuin portaatonkaan. Voi olla jopa päin vastoin tai niin ja näin,
koska aika kovia voimia ja iskuja ottaa pakat vastaan vaihteita vaihtaessa, kun vedetään ihan tosissaan  ::)

Portaattomassa ei voimansiirtoon kohdistu raskaassa vetotyössä niin kovia iskumaisia/ vääntäviä voimia kuin powersiftissä. Portaattomien
kestävyyden taitaa enemmälti sitten määritellä itsessään sen vaihteiston tekninen laatu/suunnittelu, koska käyttäjä ja käyttöhän sitä ei periaatteessa riko  ???
Samoin koeajon polttoaineen kulutuksella ei vertailuja tehdä, varsinkin ilman työkonetta. Suunnanvaihtoonkin lienee säätöjä.

Kyllä se koeajo lenkin kulutuskin jotain kertoo, jos tietää mitä jokin toinen kone syö samaisella koeajolenkillä. Ja suunnanvaihtoon tuskin on sellaista säätöä, että "kolahdus - päälle/pois". Muita säätöjä toki näytti olevan paljon..

Kyllä se oma portaaton claasi tuntu taas hyvältä..
Tulipahan käytyä kuussa!! Ei tuo kyllä koeajossa säväyttänyt ylivertaisuudellaan.. Jotenkin epätarkan oloinen vaihteisto, kolahtelee suuntaa vaihtaessa ja poltinaine maistuu. Pienen pieni hivutus paljon epätarkempi tehdä kuin esim CNH tai claasin ZF portaattomalla..

Onko muilla millaisia ensi tuntemuksia kuusta?
https://www.youtube.com/watch?v=f62Z8Ev9OXA

Asia tulee perille, vaikka ei kieltä tajuakaan  ;D
mutta mihin ne nyykkärin voimat häviää? pyöriltä tulee tosi huonosti voimaa.

itse en valtraa noista vertailukoneista ottaisi, silti se pärjäsi yllättävän hyvin, perus runkona kuitenkin 1990 esitelty valmet 8100. ja oli muuten keteräpi kuin deutsi :-)

Miten niin tulee huonosti voimaa? Oli vallun jälkeen nopein kaikilla matkoilla ja vähimmällä polttoaineella.. Kyllä kai se voima tulee juuri silloin sinne minne pitääkin ja vielä taloudellisesti.
Kyseisen koneen ominaisuutta myös se, että vähänkin kylmemmällä kelillä vaihteisto on kylmiltään pirun raskas pyörittää, jolloin myös starttaus on haasteellisempaa. Lämmin talli helpottaa huomattavasti. Myös akkujen lataus kerran kuussa älylaturilla auttaa paljon. Hyvää tekisi, myös jos joskus vaihtaisi niiden kahden akun paikkaa, koska se kaapeleissa ensimmäisenä oleva akku tuppaa menemään ensin sököksi, jolloin syö myös toisen..

Näillä konsteilla meillä mennyt nyt 6 vuotta samoilla akuilla  8)
Sivuja: [1] 2 3 ... 6