Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 145

Viestit - Pasi

Vapaa sana / Vs: Kolmas maidonkeräyslinja
: 06.09.19 - klo:12:51
Luomumaito keräillään erilleen, tietenkin ja perinteinen erilleen. Jatkossa Valio kerää erikseen vielä vapaan lehmän maidon, mutta kuinka käy ns. virikemaidolle?

https://www.savonsanomat.fi/savo/Monet-Valion-maidot-muuttuvat-vapaan-lehm%C3%A4n-maidoiksi-%E2%80%93%E2%80%89Siirtyminen-pihattoihin-koetaan-luontevana/1431615

Mitäs Sorkkis sanoo, kun Valion maidosta pihattomaidon määrä on kasvanut 3/4-osasta jo puoleen? Luomuksi jalostettavan maidon soisi myös nousevan kolmasosasta yhdeksäsosaan.

"ALKUTUOTANTOJOHTAJA Ilkka Pohjamon mukaan Valion tuottajien navetoista tällä hetkellä noin puolet ovat pihattoja ja puolet parsinavettoja. Aiemmin Valion maidosta noin kolme neljäsosaa on tullut pihatoilta."
3/4 osaa taitaa olla enemmän 1/2 osaa . Onkohan Savossa erilainen laskutapa ??? ??? ::).

Virikemaidosta en ole kuullutkaan  ???
Vapaanlehmän maito ja jugurtit ovat olleet Juustoportille hyvää bisnestä ilmeisesti ja Valio seuraa nyt perässä .

Virikemaidosta en minäkään ole kuullut mitään. Kananmunista kyllä ja ne taitavat olla nopeammin katoavaista sorttia kuin parsinavettamaito.

Kuinka paljon tällä hetkellä maidosta tulee pihatoista? Tuossa sanotaan, että aikaisemmin 3/4 tuli pihatoista mutta tämän hetkisestä tilanteesta ei sanota mitään. Pihatoista tulevan maitomäärän osuus  kun on ihan eri kuin osuus navetoista. 
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Hmmmm
: 06.09.19 - klo:12:38
Eli suomeksi, Valio tahtoo parsinavetoista mahdollisimman pian erilleen..

Vai pelkkää markkinointia? Tarpeeksi suuren kaupan maitohyllyn ääressä oikein hämmästyin että noinko montaa sorttia, tai oikeastaan eri tavoin markkinoitua, maitoa on tyrkyllä. Siis semmoisia, joissa on laktoosi jäljellä ja sekä valkuais- että rasvaprosentti lähes sama. Eli käytännössä samaa nestettä. Pelkällä Valio-logolla tai mifu-fanfaareilla ei taideta paljoa nykyään myyntiä edistää.

Parsinavetat vähenevät joka tapauksessa tasaiseen tahtiin.
Metsätalous / Vs: onko tietoa
: 19.07.19 - klo:12:59
Esim. tuommostako tarkoitat?

https://www.uittokalusto.fi/stalpen-kaadonsuuntaaja-1.html

Ja jos oikein tarkkoja ollaan niin maksa tonnia...  ::)  Mutta veikkaisin, että jos Kelfriihen ei tyydy niin sitten pitää maksaa noin tonni.  Tai ei välttämättä... tarkemmin selaillen on siellä halvempiakin.
Kai olet jo Trafin tai-mikä-se-nykyään-onkaan sivulla käynyt. Tai kysynyt suoraan vakuutusyhtiöstäsi.. Jommasta kummasta pitäisi saada hyvin selvät ohjeet miten teet jotta kärry varmasti katoaa sinun omistuksestasi.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2019
: 28.05.19 - klo:07:57
Eikös ne kiinnittämiset tehty niin, että kiinnitettiin vaan minimihinta, sitten jos hinnat kovasti yllätys-kohosivat, niin rusinat pullasta sai hyödykseen.

Vai oliko se kiinnittäminen vaan jonkinlainen huijaus sittenkin ?
-SS-

Eivät ne mitään huijausta ole mutta vaativat keskimääräistä enemmän luetun ymmärtämistä. Sekin on aika suoraan sanottu, että koko sadon kiinnittäminen etukäteen sisältää riskin.

Mielestäni kiinnityssopimuksia tai niiden kaltaisia on kumpaakin sorttia. Perushinta sovitaan jämptisti etukäteen ja lopullinen hinta muuttuu vain laatuhinnoittelun verran. Tuossa mallissa jompi kumpi osapuoli häviää ja toinen voittaa hinnassa mutta hyöty tulee siitä, että kumpikin tietää etukäteen aika tarkkaan mitä raaka-aine maksaa ja mitä viljan myyjä tulee saamaan. Toinen tapa on, että sovitaan tietty taso hinnalle ja hinta elää markkinoiden mukaan sen kahta puolta etukäteen so*****jen sääntöjen mukaan. 
Kasvintuotanto / Vs: Glyhvosaatti
: 27.05.19 - klo:21:49

Vaalitulos. Vihreät, ja toisaalta hörhöoikeisto jossa riittää kannatusta jos jonkinlaiselle salaliitolle, nostivat kannatustaan Eu-parlamentissa.
Glyfosaatin käytön poistaminen toisi nälänhädän myös Eurooppaan. Joten siihen ei ole pelkoa. Samalla fossiilisten polttoaineiden käyttö lisääntyy jos glyfosaatti kielletään. Ja tavoitteet ilmastonmuutoksen hillitsemiseen kariintuisi. Joten valitettavasti glyfosaattia ei voida kieltää.

Savossa ollaan näköjään virkeänä ja mieli kirkkaana. Mutta tuo viljelykierto kuulostaa vähän silltä kuin.... öööö.... oltaisiin oikein oivallista ainesta PTT:n tutkijaksi tai peräti tutkimusjohtajaksi kyseiseen puljuun. Tai on hengitetty kylvötöissä liika peittusaineita, lannoitteita ja sienirihmostoja sekä niiden itiöitä pölyjen mukana ja nyt ollaan ihan jossain muissa maailmoissa.
Hienoa Pasi rakentavasta kommentista...

Ollos hyvä vaan  ::). Väite, että glyfosaatin tai jonkun muun yksittäisen aineen kieltäminen toisi nälänhädän Eurooppaan on nyt vaan täysin älytön ja vielä pähkähullumpi ajatus kuin se PTT:n tutkijan ehdotus, josta tuolla toisessa ketjussa oli puhetta. Ei glyfosaatit kovin kauaa ole olleet näin halpoja kuin nykyään. Siitä ajasta on semmoisia muistikuvia, että hinta oli niin korkea ettei niitä kovin pienestä syystä edes käytetty. Mitenköhän ennen mahdettiinkaan pärjätä....

Ilmastonmuutoksen torjuminen on nykyään ennemminkin sopiva helistinsana, joka kuuluu ympätä asiaan kuin asiaan. Maatalouden päästöjä todennäköisesti pystyisi vähentämään paljon enemmän kuin mitä glyfosaatti tällä hetkellä vähentää muokkaustarvetta vähentämällä.vaikkapa määrämällä lypsylehmille ainoaksi sallituiksi väkirehuksi vain Raision kehittämän pötsissä metaanin syntymistä vähentävän rehun kaltaiset rehut.

Junttieinari sen sijaan on todennäköisesti aivan oikeassa glyfon kieltämisestä ja sen syistä.
Kasvintuotanto / Vs: Glyhvosaatti
: 27.05.19 - klo:15:28
Taitaa mennä glyhvosaatti kieltoon.
Millä perusteella? Ollut menossa jo monta vuotta kieltoon eikä ole silti mennyt. Joku aineosa on vaarallista vaihdetaan aineosa. Glyfosaatti on vaihdetaan koko aine toiseen. Eiköhän monsatolla ole jossakin pimeässä kellari labrassa odottamassa aine jos ja kun glyfo kielletään niin uusi aine tulee tilalle. Ongelma tuossa on se että viljelijä maksaa taas sillä tuskin uusi aine on saman hintainen kuin vanha glyfo. Maailma ei sillä pelastu yhtään sen enempää.

Vaalitulos. Vihreät, ja toisaalta hörhöoikeisto jossa riittää kannatusta jos jonkinlaiselle salaliitolle, nostivat kannatustaan Eu-parlamentissa.
Glyfosaatin käytön poistaminen toisi nälänhädän myös Eurooppaan. Joten siihen ei ole pelkoa. Samalla fossiilisten polttoaineiden käyttö lisääntyy jos glyfosaatti kielletään. Ja tavoitteet ilmastonmuutoksen hillitsemiseen kariintuisi. Joten valitettavasti glyfosaattia ei voida kieltää.

Savossa ollaan näköjään virkeänä ja mieli kirkkaana. Mutta tuo viljelykierto kuulostaa vähän silltä kuin.... öööö.... oltaisiin oikein oivallista ainesta PTT:n tutkijaksi tai peräti tutkimusjohtajaksi kyseiseen puljuun. Tai on hengitetty kylvötöissä liika peittusaineita, lannoitteita ja sienirihmostoja sekä niiden itiöitä pölyjen mukana ja nyt ollaan ihan jossain muissa maailmoissa.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 27.05.19 - klo:15:14
0 mm tuli eilen. Perjantaina 4 mm,. Kylvöjen jälkeinen sademäärä nyt toukokuussa yhteensä noin 23 mm. Paikka Kemiö.

Tuolta pohjoiseen Varsinais-Suomessa pysyen vettä juuri tällä hetkellä on tullut toukokuussa hiukan alle 50 mm josta suurin osa edellisen viikon aikana. Parhaillaan taivaalla näyttää siltä, että lisääkin saattaa tulla mahdollisesti turhankin reippaasti yhdeksi kuuroksi.
Multivan piikit olivat varsinkin alussa käsittääkseni ihan tarkoituksella sen mallisia etteivät ne jousta kuin taakse päin. Kiinnityspistehän oli alunperin ihan kärjen yläpuolella. Se hyvä puoli siinä on, että työsyvyys ei muutu vaikka ajaisi lujaa ja maalaji vaihtelisi. Mutta se ikävä puoli, että jos piikki ei pysty joustamaan edes sivulle päin niin jousi joutuu kiertymään liikaa ja se katkeaa. Nykyään tuosta on vissiin vähän tingitty ja piikki on vähän kiinnityspisteensä takana ja pääsee helpommin joustamaan myös ylöspäin. Esim. Vädestadissa piikin kärki on paljon taaempana verrattuna kiinnityspisteeseensä joten oikein kovan esteen edessä piikki pääsee joustamaan myös ylöspäin. Kestävät kyllä paremmin mutta vaatii kuskilta sitä, että nopeutta ei ole liikaa jotta työsyvyys ei pienene kovassa paikassa liikaa.

Se on ihan makuasia kumpaa vaihtoehtoa pitää parempana ellei ole tarkoitus äestää paljon suht jämptisti noin sentin syvyyteen maalajiltaan vaihtelevalla lohkolla. 
Kaikkia muutakin on näkynyt runsaasti .https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.426961

Juu, sellainen pilvi nousee, kun syysypsikasvustossa kulkee. Toukkia ei vielä näy. Rypsi alkoi juuri kukkimaan. Katsotaan mitä tapahtuu, kun toukkia tulee...

Jos toukkia on tarpeeksi paljon niin kasvusto kuivaa ja kuolee pystyyn...
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2019
: 12.05.19 - klo:09:56
Tuolla nostolaitejukolla jää siemenet pintaan traktorin renkaanjälkien kohdalla ja keskellä sitten painuu liiankin syvälle.
Jyräys on aina vähän pelastanut tilannetta mutta nyt kun jäi niin saa nähdä kuin käy.  Vettä tuli illalla ja yöllä kaatamalla että on ainakin uitettu pinta siemenet

Noin se oli ennen mullakin. Eipä silti en mä jyräkompillakaan ihan yhtä aikaa saa kaikkien vantaiden siemeniä itämään. Eilen näkyi pääsääntöisesti joka toinen vannasrivi. Nyt pyöränkohdassa molemmat, mutta keskikone ja laidat vieläkin joka toisella vantaalla. Osatessani joka toisen vantaan jouset oli kireämmällä (mullakin monta vuotta) mutta silloin ainakin iti epätasaisesti. Nyt seuraavia kylvöjä taitaakin saada sitten odotella. Siis ihan mukavasti on vettä maahan pudonnut.

Kun kerran vettä tuli niin paljon muokkauskerros on kunnolla läpikastunut niin todennäköisesti kaikki itämiskykyiset siemenet itävät oli jyrätty tai ei. Ei jyräys muuta tee kuin painaa siementen ympärillä olevan maan tiukemmin jyvää vasten ja samalla jyvään imeytyy paremmin vettä maasta.
Kylmäilmakuivurin puhaltimen eteen jonkin sortin lisälämmitin? Esim. se joku halkoja polttava härveli jota lämminilmakuivureihin on kaupattu öljynkulutusta vähentämään. On kyllä harmillisen työläs...

Kyllä oikean lämminilmakuivurin voi kutistaa minikokoiseksi uunia myöden. Uunin ilmansaantia pitää kokeilemalla kuristaa niin pieneksi ettei jyvät lähde kuivurista kun kuivaa sillä yhdellä kennolla. Ja sen jälkeen hakemalla etsii tarpeeksi pienen öljysuuttimen polttimeen jotta saa haluamansa kuivauslämpötilan.
Nelimetrisellä sivupyöräkoneella saattaa aika monessa paikassa tulla ahtaanpaikan kammo tai tien leveys loppuu kesken ja koneen pyörät kulkevat tieojissa  jos sitä kuljettaa leveänä ::) Vakio pyörillä se taitaa olla noin viisi metriä leveä ja leveillä renkailla lähenee kuutta.... joten jos ei oikein varovasti halua ajaa niin väylän pitäisi olla lähes seitsemän metriä leveä ja penkkojenkin kunnolla kantavia. Kone täysillä säiliöillä painaa aika paljon. Takapyöräkone menisi kohtuullisen leveistä teistä kunnialla eikä sillä haittaa niin paljoa vaikka reunimmaiset pyörät tieojan päällä kulkisivat. Semmoinen käytännön pikkuseikka leveään säiliöön liittyy, että siemeniä ja lannoitteita jää aina paljon enemmän säiliön pohajlle kuin  kapeammassa koneessa.

Samalla pitää samalla miettiä miten säiliöt täytetään. Jos tällä hetkellä täyttövaunun kautta niin onnistuu se isommallakin koneella kunhan sekä siemenet että lannoitteet tulevat ruuvin kautta. Mutta torvista valuttamalla tuskin saa nelimetristä täytettyä vaikka jostain löytäisikin sivupyöräkoneen. Kolmemetrisiä sivupöyräkoneita kyllä löytyy ja pääsee jo vähän valitsemaankin.
Tuon vieraslajin pääluku on suunnilleen viidesosa nautojen pääluvusta suomessa. Jonkinmoinen metaanipäästö noistakin syntyy. ::)

Kerrassaan loistava syy  ;D  Sehän olisi todellinen ilmasto- ja luontoteko jos peurojen metsästys vapautettaisiin kanta nyt aluksi edes puolittuisi nykyisestä. Samalla tulevat naudanpaistit voisivat lihota ilman suurempia vaatimuksia turpakohtaisista metaaninkeräyslaitteistoista  :-X

Ilmastonmuutos ja vieraslaji perusteella aika monelle muulle eliölle tulisi äkkiä hyvin tukalat paikat. Lisäsyyksi voisi vielä hyvin ajankohtaan sopien mainita peurojen levittämät punkit, joka taitaa olla se vaarallisimmaksi luokitetltu eläin Suomessa. Halikon Prisman ilmoitustaululla taisikin olla ilmoitus punkkibussin aikataulusta...  ::)
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 145