Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 156

Viestit - Pasi

Yle levittää surutta ruoanloppumispropagandaa, mistä suunnasta lie tekstit. Maataloustuilla pyritään kuitenkin siihen, että tuotanto vähenisi joka tapauksessa. Talonpoikaisjohtajat - Juha ja Eerikki - ovatkin päivittäneet kotitilansa tuotannon jo etuajassa.
Ruotsalaisista kaupoista on kaikki muovikanisterit myyty loppuun.

Ammottihan Koronan alussa kauppojen vessapareri hyllyt tai käyvät vähän aikaa tyhjyyttä mikä kuulostaa samalta kuin ruorsalaisten kanisterihamsterointi. Eli ihmismieli saa tekemään käsittämättömyyksi joskus  ::)

Onko minkään sortin syytä esitetty ruotsalaisten kanistereiden ostointoon vai ovatko he jo polttoainepumpuilla jonossa tai tappelemassa kuka saa viimeisen tipan?
Raatasin tässä yhen sonninkasvattajan kans. Navetta rakennettu kymmenkunta vuotta sitte ja melekeen joka vuosi menny nollatuloksella ja kauraryynit ja makkarat ja lemunaatit vissiin ostettu mehtärahalla. Viime vujen tilinpäätös kuulemma sitte reilusti tappiolla, tosin siitä syystä kun tehty täyvvet poistot.

Kysyitkö miksi täysillä poistoilla on näytetty reilusti tappiota. Ilman todella hyvää syytä tuossa ei ole mielestäni mitään järkeä. Eikä varsinkaan silloin jos on vielä velkoja kasvattamosta maksamatta.
Kylmis kirjoittaa ihan asiaa. Eipä suurimokauran yrittämiseen oikein muuta tarvitse tehdä kuin valita suurijyväinen lajike jolle kokemusperäisten taulukoiden mukaan ei tule kovin helposti homemyrkkyjä. Ja jos ei suurimoksi kelpaakaan niin fiksut ostajat maksavat ihan mukavat lisät jyväkoosta ja hehtolitrapainosta myös rehukauralle.
Samantapaisia muistikuvia kuin edellä. Mutta ihan automaattisesti rekisteröinti ei tainnut tulla vaan jotain piti ruksia joskus kevään päätukihaussa. Jos olet tuohon aikaan tukia hakenut niin olettaisin että jotain olet ruksinut. Muistaakseni yksikään viljanostaja ei ole koskaan moisesta kysellyt tai maininnut sanaakaan.

Nettikuukkeli kertoo että rekisteröitymistapa on muuttunut vissiin 2008. Ei ole enää tukihakemuksen yhteydessä.
https://www.farmit.net/kotielain/2008/01/15/netista-loytyy-rekisteri-rehualan-alkutuotannon-toimijoista

Jos ei muista onko joskus rekisteröitynyt vai ei niin lista rekisteröitymeistä alkutuottajista löytyy
https://www.ruokavirasto.fi/viljelijat/elaintenpito/rehut-viljelijat-ja-kotielaintuottajat/rekisteroityneet-rehualan-alkutuotannon-toimijat/

Rekisteröitymisohjeita jos niitä kaipaa
https://www.ruokavirasto.fi/viljelijat/elaintenpito/rehut-viljelijat-ja-kotielaintuottajat/rekisteroityminen-rehualan-alkutuotannon-toimijaksi/
Alkuperäisestä aiheesta.... Heimo on vissiin jo tarkistanut minkä verran eläkettä on tähän mennessä karttunut ja kuinka paljon todennäköinen tuleva eläke muuttuu jos  ensivuonna luopuu karjasta. Samalla voisi tai ehkä kannattaisi ainaki ottaa selvää miten eläke muuttuu jos viimeiset vuodet tekisi jotain palkkatöihin verrattavaa työtä. Jos oma fyysinen kunto on tarpeeksi hyvä eikä elukoiden hoitoon ole tympääntynyt niin ei lomittaminenkaan välttämättä kovin huono vaihtoehto olisi. Kunhan on ensin ruuvannut oman korvienvälinsä sopivaan asentoon.
Kasvintuotanto / Vs: Speltti
: 15.12.21 - klo:08:55
pelttiä on olemassa myös kevätmuotoa.
Joskus haettiin Birkkalasta kuorittua spelttiä, joka jauhettiin omalla kivimyllyllä. Ihan hyviä leivonnaisia tuli.

Kuulostaa ihan spelttipullamössöjauholta jos on kuorittu oikein kunnolla  ;D

Osaavan jauhopeukalon käsissä speltistä varmaan syntyy ihan hyviä leipiä, pullia, leivonnaisia ja puuroja. Jo ihan siitäkin syystä että se joka tapauksessa maistuu hieman erilaiselta kuin ne viljat joihin on tottunut. Silloin kuin itse jauhatettiin vehnää leivontaan niin jonkin verran tuli aina grahamjauhoja jotka vissiin ovat venhän kuoren alta jyvän pinnasta tulevaa jauhoa. Niistä tehdyt sämpylät olivat oikein hyvän makuisia. Kaikilla viljalajeilla taitaa lopputulokseen vaikuttaa paljon se mistä osasta jyvää jauhot tai ryynit on tehty.

Jos spelttiä alkaa viljelemään muutenkin omaksi huvikseen tms. pitää samalla varautua jalostamaan tai jalostuttamaan jyvät kuluttajille myytävään muotoon ja myös markkinoimaan ne itse.
Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen asiantuntijoiden mukaan kauppasaarron jälkeen Suomen markkinoille on virrannut paljon halpoja elintarvikkeita (erityisesti maitotuotteita) EU-maista ja Yhdysvalloista

Kauppojen hyllyjä joskus uteliaisuuden, huvin ja harrastuksen vuoksi tiirailevana tuo väite kuulostaa lähinnä potaskalta joten sinulla on varmaankin antaa kunnollinen lähdeviite josta tuo asia yksiselitteisesti selviää. Ylipäätään en muista koskaan nähneeni Suomessa amerikkalaisia maitotuotteita. Muista EU-maista kyllä jotain tulee mutta niitähän tuli jo ennen kauppasaartoa.



Ei kai se voi tulla ilman jonkinlaista ohjainta. Pitäähän puomikin taitella jollain, ei siihen trimble taivu. Ja manuaalinen lohkojen sulkeminen.
Saattaahan ruisku olla isobus-kone, hoituu sieltä virtuaaliterminaalista puomit ja muut siinä kuin mallin omalla päätteelläkin?

Ennen kuin isobusista tuli lähes vakiovaruste uusiin traktoreihin niin näyttelyssä eräs Hankkijan myyjä  ei suostunut edes keskustelemaan siitä että Amazonen lannoitteenlevitin olisi myyty ilman ohjainta vaikka todennäköisellä asiakkaalla oli jo entuudestaan ruisku jonka ohjan olisi sopinut myös levitimeen. Syynä oli se että sitten kun jonpi kumpi vaihdetaan niin se olisi ilman ohjainta mikä hankaloittaa kaupantekoa.

Virtuaaliterminaaliin varmasti saa näkyhviin kaiken tarvittavan. Asiasta oikeastaan tietämättömänä muistelen että on hommattava vähintään ohjelma tai jokin älymötikkä jotta virtuaalisen ohjaimen saa ohjaamaan ruiskua? Jotkut haluavat oman ohjaimen tai vähintään toisen näytön siitä syystä ettei yhdelle näytölle mahdu samaan aikaan riittävästi tietoja ja näppäimiä jotta ne olisivat käyttökelpoisen kokoisia.
Eihän tuossa mitään ihmeellistä ole eikä edes oikeastaa kaupungistumiseen liittyväistäkään jos vaihtaa taloyhtiön tilalle tiekunnan  ::)   Oikeastaan sekä taloyhtiöiden, tiekuntien yms. pitäisi olla sen verran suuria että tarpeeksi täysjärkisiä osakkaita on riittävästi jotta asiat hoituvat tasapuolisesti. Liian pienissä piireissä kaikki menee liian helposti henkilökohtaiseksi tai muistellaan muutaman vuosikymmenen takaisia tapahtumia.
https://www.youtube.com/watch?v=X-1EG9f6Hc8

Melko väkivaltasta?

Ympyrä on sulkeutunut, olen nähnyt vastaavat piikkilevikkeet unodettuna naapurin metsänreunaan kiven päälle. Lienevät ollet jostain 50-luvulta, pikkuharmaassa lie olleet käytössä...

Ei välttämättä, A, Pirinen valmisti vastaavan sorttisia pidon piristäjiä ainakin vielä 70-luvun lopulla. Ne kiinittettiin saman firman valmistamien paripyörien kiinnikkeisiin samalla tavalla kuin paripyörätkin. Olivat kyllä kieltämättä aika hyvät voimansiirron ja kuskin järkevyyden testaamiseenkin  :P
mutta toimiiko ykstyinen joka paikassa?    yks lysti kuka hoitaa kuhan hoitaa....   yhteiskuntahan sen maksaa lopuks kuiteskii.. 

Jos joku on viemässä Sorkkiksen lähilääkärin Koskelta niin se kyllä kepu ja Saarikko jotta typerät maakunnat saadaan aikaan kustannuksista piittaamatta.

Saarikko yhtenä kotikuntansa päättäjänä on tai oli yrittämässä Oripään terveyskeskuksen ulkoistamista yksityiselle. Mutta viimeisimmän lehtitiedon mukaan tältä syksyltä minkä olen lehdestä lukenut niin mikään firma ei ole ollut kiinnostunut. Joten kaikkialle eivät yksityisetkään lääkärikeskukset tule jos asiakkaita ei ole tarpeeksi. Sen nyt pitäisi olla kaikille selvää että osasta kuntia lääkäripalvelut häviävät tai vähintään heikkenevät paljon osana sotea. 
Vapaa sana / Vs: Onko näin????
: 20.11.21 - klo:15:59
Kertokaas ny mullekin miten ne satotasot nostetaan sinne 7tonniin.
Oon monesti yrittänyt mutten ole päässyt edes kuuteen  : :-\

Semmottis että maalaji on tarpeeksi multava, kuohkeaa eikä heti klippiinny jos sitä vähän liian märkänä muokkaa ja josta liika vesi katoaa maanuumeniin muttei niin syvälle ettei se nuosisi kasvin juurien saataville. Myös säätösalaojitus tai sopivan lähellä oleva vesistö ja kunnon sadetin voivat olla välttämättömiä ellei käy niin uskomattoman hyvä tuuri että kesällä sataa sopivasti. Sitten kun nämä perusvaatimukset on kohdallaan kylvetään sopivan tiheä ja tasaisesti orastuva kasvusto. Sen jälkeen vaan lisälannoittamaan hiveniä sekä laon- ja tauritorjuntaa unohtamatta oikeina aikoina. Mutta ei liikaa ettei käy niin kuin moommalaisten ohran maailmanennätysyrityksessä  ::)

Kuuteen tonniin tai lähelle sitä pitäisi päästä kunnollisella maalla ilman suurempi täpistelyjä, lisälannoitteluja ja typpimittailuja silloin kun sataa sopiviin aikoihin keskellä kesää.
Vapaa sana / Vs: WOLT.
: 10.11.21 - klo:15:46
Jenkkifirma maksaa 280 milj. liikevaihdolla 47 milj. tappiota tekevästä yrityksestä 7000 miljoonaa. Tosin ei rahalla, vaan osakevaihdolla

Hinta saattaa olla perin ilmava. Myös Woltin ostaja tekee tappiota mutta mitäpä pikkuseikoista kun kyseessä on digiseeratun alustatalouden startuppi  ::)
Edellä jo todettiin että mm. lohkon muoto, kivet ja maan laadun helppous/vaikeus vaikuttavat paljon siihen kuinka paljon aikaa kuluu. Savea kun aika monen sorttista. Myös se millaista jälkeä tekee silloin kun savinen maa ei suostu nätisti kääntymään vaan muuttuu sekalaiseksi lohkareikoksi jos työn edistymisen kannalta edes kohtuullista nopeutta haluaisi ajaa. Tulevaisuuden kannalta helpoin tapa voisi olla että maksat kiltisti laskun vaikka hammasta purren ja seuraavalla kerralla kysyt jonkun muun urakoimaan. Kylmiksen mainitsemalla vauhdilla voisit saada vähän toista sataa hinnasta pois mikä ei välttämättä ole sen arvoista että kokonaisuudessa jäisit hyödyn päälle.
Kasvintuotanto / Viljatilityksistä
: 02.11.21 - klo:21:18
Raision mukaan elintarvikemarkkinalaki vaikuttaa viljatilitysten maksuaikoihin. Ainakin minun mielestäni viljelijän haitaksi. Maksimi maksuaika on lain tultua voimaan 60 päivää eli enää ei pysty syksyn mahdollista hintapiikkiä hyödyntämään niin että maksun saisi siirrettyä seuraavan vuoden puolelle ellei viljan toimittamista pysty siirtämään tarpeeksi eteenpäin. Onhan niitä muitakin tapoja tasata verotettavaa tuloa vuosien välillä mutta tuo on ollut ylivoimaisesti helpoin mikäli on syksyllä toimittanut viljaa.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 156