Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 145

Viestit - Pasi

Mikäli välimatkaa ei olisi 500 km niin tekisin tarjouksen tuosta "tulevaisuuden kohteesta".  ;D
https://www.metsatilat.fi/maatilat/eurajoki/maijala-1198
Kun pyyntihinta on luokkaa 2500 €/ha ja maan valmistaminen on lopetettu...
OK, tiliväli on todella pitkä ...
edit. Hei, onko tuolla peuroja jos ostaisin tuon ja pyrkisin paikalliseen metsästysseuraan?

Kartan mukaan näyttäisi ihan oikeasti kunnollinen tiekin menevän tilan läpi mikä on jo paljon sitä tulevaisuutta ajatellen  ::)

Tuon jutun mukaan ollaan peurapaistialueella. Mutta tuolla ei niitä vissiin sentään vielä pitkässä jonossa tepastele metsästä pellolle murkinalle illan tullessa. Joten metsästysseuran jäsenyys niin että saa myös metsästää ei välttämättä ole ihan läpihuutojuttu   :-X

https://www.luke.fi/uutinen/valkohantapeurojen-maara-yha-voimakkaassa-kasvussa/

Mitäköhän ne helsinginherrat maksais mahdollisuudesta metsästää, saisko siitä jopa pikku bisneksen. Seurat ei ainakaan ole täälläpäin maksaneet mitään metsästysoikeudesta, tai en ole ainakaan huomannut jotta jotain maksaisivat. Mitenkä muualla käytäntö?

Kyllä siitä pikkupisneksen saa ja vaikka sopivan alun suuremmallekin. Jossain Sauvon ja Paimion alueella on jo ihan puhtaasi maksulliseen turistimetsästykseen perustuva seura. Maanomistajille maksetaan nimellinen korvaus sekä muistaakseni annetaan joka vuosi asiallinen lihanpala. Siellä käy ihan ulkomaaneläviäkin metsästämässä. He eivät itseään mitenkään mainosta mikä on ihan tietoinen valinta. Se helpottaa asiakkaiden laadun ylläpitoa eli vähentään sitä riskiä, että joku asiakkaista ei ymmärrä ohjeita tai ylipäätään osaa käyttäytyä metsällä.

Jossain lehdessä oli vuosi pari sitten juttu semmoisesta kaverista joka järjestää Suomessa maksullisia metsästystilaisuuksia. Mutta siihen saa varautua, että omasta ajasta suuri osa menee vieraiden paimentamiseen ja paikaillisista osa on helkkarin kateellisia yms.

Yhteismetsillä on ihan tavallista, että vuokraavat metsästysoikeuden sopivalle eniten maksavalle.
   jukolla hinnat oikein pompsahtivat ylöspäin kun nettimyynti alkoi..   sitä enne hankkijan tiskiltä sai osan aika nopsaan ja halvemmalla.                 

Tarkoitat vissiin että silloin kun Jukon valmistus lopetettiin ja varaosia alkoi valmistamaan ja myymään ihan uusi putiikki.

Ja kyllä sekin maksaa jos varaosia myydään lähes joka paikassa. Claasista ei kokemusta mutta keltaiseen ulkomaan puimuriin ei oikeastaan varaosia tarvitse ellei ratin ja penkin välissä joku tunaroi. Hihnankin katkeaminen on erittäin harvinaista jos ne on tarkistanut ennen puintikauden alkua. Tähän mennessä päälle tuhat tuntia yhtä hihnaa lukuunottamatta alkuperiäisillä ja taitavat kestää vielä pitkään...
Muut tuotantoeläimet / Vs: Jyväbroiler
: 29.09.19 - klo:21:09
Kauran rehuarvo kuitenkin on viljoista heikoin. Tuo täysrehukin
saattoi olla melko vehnästä,tai sitten ei.

Kokonainen kaura ei ole kovin energia- tai valkuaispitoista. Mutta kun kauran kuorii niin sen arvot pomppaavat ihan omiin lukemiinsa kotimaisista viljoista. Pelkkää energia ja valkuaispitoisuutta katsoessa soijaa tarvittaisiin vähemmän kuin pelkkää vehnää sisältävässä rehussa. Teknisesti en tiedä miten rehun valmistaminen jossa kuorittu kaura on ainoa vilja onnistuu.

https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/Rehutaulukot/Rehutaulukot/siipikarja

Tietääkseni kaura kuoritaan kaikien eläinten rehuihin lähes kaikissa rehutehtaissa ellei rehun nimenomaan haluta olevan täyttävää ja vähän energiaa sisältävää. Kylämyllyjen kokoiset rehumaakarit ovat asia erikseen.
Kasvintuotanto / Vs: mikä kasvi
: 11.09.19 - klo:08:17
....ruiskutin starrane xl juhannuksen  alla,   ja kasvusto näytti puhtaalta... 
... onko joku aine jolla viljaa voi ruiskuttaa ja pehkut saa myös käyttöön? 

No Staranen ei edes luvata tehoavan savikkaan kovin hyvin. Kai konttasit pellolla ennen pruuttamista nähdäksesi mitä siellä on jotta saat hommattua sopivat aineet. Kyllä sopivia aineita löytyy. Laiskempi aloittaisi savikan nitistämiseen sopivan aineen mietiskelyn esim. tuolta

https://viljelijanberner.fi/rikkakasvit/savikka
Facesta kattelin Juustoportti on jo älähtänyt Valion vapaalehmän maidosta .

Eipä ole yllätys. Valio kun on nyt matkimassa Juustoportin ideaa ja vähinään vesittämässä sitä. Kupittaan citymarketissa Valion ja Juustoportin lähes vastaavien purkkien kuluttajahinnoissa on noin 40 sentin ero. Rasvattomaan ja kevytmaito Pirkkaan verrattuna Juustoportin vastaavien hinta on noin kaksinkertainen.

Muita havaintoja.... Tavallista ja luomukevytmaitoa saa käytännössä samalla hinnalla jos meijerillä ei ole väliä. Hintakärkeen terävästi lennähtänyt Tikkamaito on yhäti kunnolla muiden edellä kuluttajan kukkaron keventämisessä, 1.95 €/l. Jos vertaisi sitä väärin halvimpaan tuotteeseen, eli rasvattomaan Pirkka-maitoon, niin hinta on yli kolminkertainen. Ovat kyllä eri tuotteetkin ja maidon erillään pitäminen purkkiin asti maksaa jotain kuten myös pienet pakkausmäärät samaa tuotetta.

https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuotehaku/maito-juusto-munat-ja-rasvat/maidot-ja-piimat/maidot
Vapaa sana / Vs: Kolmas maidonkeräyslinja
: 06.09.19 - klo:12:51
Luomumaito keräillään erilleen, tietenkin ja perinteinen erilleen. Jatkossa Valio kerää erikseen vielä vapaan lehmän maidon, mutta kuinka käy ns. virikemaidolle?

https://www.savonsanomat.fi/savo/Monet-Valion-maidot-muuttuvat-vapaan-lehm%C3%A4n-maidoiksi-%E2%80%93%E2%80%89Siirtyminen-pihattoihin-koetaan-luontevana/1431615

Mitäs Sorkkis sanoo, kun Valion maidosta pihattomaidon määrä on kasvanut 3/4-osasta jo puoleen? Luomuksi jalostettavan maidon soisi myös nousevan kolmasosasta yhdeksäsosaan.

"ALKUTUOTANTOJOHTAJA Ilkka Pohjamon mukaan Valion tuottajien navetoista tällä hetkellä noin puolet ovat pihattoja ja puolet parsinavettoja. Aiemmin Valion maidosta noin kolme neljäsosaa on tullut pihatoilta."
3/4 osaa taitaa olla enemmän 1/2 osaa . Onkohan Savossa erilainen laskutapa ??? ??? ::).

Virikemaidosta en ole kuullutkaan  ???
Vapaanlehmän maito ja jugurtit ovat olleet Juustoportille hyvää bisnestä ilmeisesti ja Valio seuraa nyt perässä .

Virikemaidosta en minäkään ole kuullut mitään. Kananmunista kyllä ja ne taitavat olla nopeammin katoavaista sorttia kuin parsinavettamaito.

Kuinka paljon tällä hetkellä maidosta tulee pihatoista? Tuossa sanotaan, että aikaisemmin 3/4 tuli pihatoista mutta tämän hetkisestä tilanteesta ei sanota mitään. Pihatoista tulevan maitomäärän osuus  kun on ihan eri kuin osuus navetoista. 
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Hmmmm
: 06.09.19 - klo:12:38
Eli suomeksi, Valio tahtoo parsinavetoista mahdollisimman pian erilleen..

Vai pelkkää markkinointia? Tarpeeksi suuren kaupan maitohyllyn ääressä oikein hämmästyin että noinko montaa sorttia, tai oikeastaan eri tavoin markkinoitua, maitoa on tyrkyllä. Siis semmoisia, joissa on laktoosi jäljellä ja sekä valkuais- että rasvaprosentti lähes sama. Eli käytännössä samaa nestettä. Pelkällä Valio-logolla tai mifu-fanfaareilla ei taideta paljoa nykyään myyntiä edistää.

Parsinavetat vähenevät joka tapauksessa tasaiseen tahtiin.
Metsätalous / Vs: onko tietoa
: 19.07.19 - klo:12:59
Esim. tuommostako tarkoitat?

https://www.uittokalusto.fi/stalpen-kaadonsuuntaaja-1.html

Ja jos oikein tarkkoja ollaan niin maksa tonnia...  ::)  Mutta veikkaisin, että jos Kelfriihen ei tyydy niin sitten pitää maksaa noin tonni.  Tai ei välttämättä... tarkemmin selaillen on siellä halvempiakin.
Kai olet jo Trafin tai-mikä-se-nykyään-onkaan sivulla käynyt. Tai kysynyt suoraan vakuutusyhtiöstäsi.. Jommasta kummasta pitäisi saada hyvin selvät ohjeet miten teet jotta kärry varmasti katoaa sinun omistuksestasi.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2019
: 28.05.19 - klo:07:57
Eikös ne kiinnittämiset tehty niin, että kiinnitettiin vaan minimihinta, sitten jos hinnat kovasti yllätys-kohosivat, niin rusinat pullasta sai hyödykseen.

Vai oliko se kiinnittäminen vaan jonkinlainen huijaus sittenkin ?
-SS-

Eivät ne mitään huijausta ole mutta vaativat keskimääräistä enemmän luetun ymmärtämistä. Sekin on aika suoraan sanottu, että koko sadon kiinnittäminen etukäteen sisältää riskin.

Mielestäni kiinnityssopimuksia tai niiden kaltaisia on kumpaakin sorttia. Perushinta sovitaan jämptisti etukäteen ja lopullinen hinta muuttuu vain laatuhinnoittelun verran. Tuossa mallissa jompi kumpi osapuoli häviää ja toinen voittaa hinnassa mutta hyöty tulee siitä, että kumpikin tietää etukäteen aika tarkkaan mitä raaka-aine maksaa ja mitä viljan myyjä tulee saamaan. Toinen tapa on, että sovitaan tietty taso hinnalle ja hinta elää markkinoiden mukaan sen kahta puolta etukäteen so*****jen sääntöjen mukaan. 
Kasvintuotanto / Vs: Glyhvosaatti
: 27.05.19 - klo:21:49

Vaalitulos. Vihreät, ja toisaalta hörhöoikeisto jossa riittää kannatusta jos jonkinlaiselle salaliitolle, nostivat kannatustaan Eu-parlamentissa.
Glyfosaatin käytön poistaminen toisi nälänhädän myös Eurooppaan. Joten siihen ei ole pelkoa. Samalla fossiilisten polttoaineiden käyttö lisääntyy jos glyfosaatti kielletään. Ja tavoitteet ilmastonmuutoksen hillitsemiseen kariintuisi. Joten valitettavasti glyfosaattia ei voida kieltää.

Savossa ollaan näköjään virkeänä ja mieli kirkkaana. Mutta tuo viljelykierto kuulostaa vähän silltä kuin.... öööö.... oltaisiin oikein oivallista ainesta PTT:n tutkijaksi tai peräti tutkimusjohtajaksi kyseiseen puljuun. Tai on hengitetty kylvötöissä liika peittusaineita, lannoitteita ja sienirihmostoja sekä niiden itiöitä pölyjen mukana ja nyt ollaan ihan jossain muissa maailmoissa.
Hienoa Pasi rakentavasta kommentista...

Ollos hyvä vaan  ::). Väite, että glyfosaatin tai jonkun muun yksittäisen aineen kieltäminen toisi nälänhädän Eurooppaan on nyt vaan täysin älytön ja vielä pähkähullumpi ajatus kuin se PTT:n tutkijan ehdotus, josta tuolla toisessa ketjussa oli puhetta. Ei glyfosaatit kovin kauaa ole olleet näin halpoja kuin nykyään. Siitä ajasta on semmoisia muistikuvia, että hinta oli niin korkea ettei niitä kovin pienestä syystä edes käytetty. Mitenköhän ennen mahdettiinkaan pärjätä....

Ilmastonmuutoksen torjuminen on nykyään ennemminkin sopiva helistinsana, joka kuuluu ympätä asiaan kuin asiaan. Maatalouden päästöjä todennäköisesti pystyisi vähentämään paljon enemmän kuin mitä glyfosaatti tällä hetkellä vähentää muokkaustarvetta vähentämällä.vaikkapa määrämällä lypsylehmille ainoaksi sallituiksi väkirehuksi vain Raision kehittämän pötsissä metaanin syntymistä vähentävän rehun kaltaiset rehut.

Junttieinari sen sijaan on todennäköisesti aivan oikeassa glyfon kieltämisestä ja sen syistä.
Kasvintuotanto / Vs: Glyhvosaatti
: 27.05.19 - klo:15:28
Taitaa mennä glyhvosaatti kieltoon.
Millä perusteella? Ollut menossa jo monta vuotta kieltoon eikä ole silti mennyt. Joku aineosa on vaarallista vaihdetaan aineosa. Glyfosaatti on vaihdetaan koko aine toiseen. Eiköhän monsatolla ole jossakin pimeässä kellari labrassa odottamassa aine jos ja kun glyfo kielletään niin uusi aine tulee tilalle. Ongelma tuossa on se että viljelijä maksaa taas sillä tuskin uusi aine on saman hintainen kuin vanha glyfo. Maailma ei sillä pelastu yhtään sen enempää.

Vaalitulos. Vihreät, ja toisaalta hörhöoikeisto jossa riittää kannatusta jos jonkinlaiselle salaliitolle, nostivat kannatustaan Eu-parlamentissa.
Glyfosaatin käytön poistaminen toisi nälänhädän myös Eurooppaan. Joten siihen ei ole pelkoa. Samalla fossiilisten polttoaineiden käyttö lisääntyy jos glyfosaatti kielletään. Ja tavoitteet ilmastonmuutoksen hillitsemiseen kariintuisi. Joten valitettavasti glyfosaattia ei voida kieltää.

Savossa ollaan näköjään virkeänä ja mieli kirkkaana. Mutta tuo viljelykierto kuulostaa vähän silltä kuin.... öööö.... oltaisiin oikein oivallista ainesta PTT:n tutkijaksi tai peräti tutkimusjohtajaksi kyseiseen puljuun. Tai on hengitetty kylvötöissä liika peittusaineita, lannoitteita ja sienirihmostoja sekä niiden itiöitä pölyjen mukana ja nyt ollaan ihan jossain muissa maailmoissa.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 27.05.19 - klo:15:14
0 mm tuli eilen. Perjantaina 4 mm,. Kylvöjen jälkeinen sademäärä nyt toukokuussa yhteensä noin 23 mm. Paikka Kemiö.

Tuolta pohjoiseen Varsinais-Suomessa pysyen vettä juuri tällä hetkellä on tullut toukokuussa hiukan alle 50 mm josta suurin osa edellisen viikon aikana. Parhaillaan taivaalla näyttää siltä, että lisääkin saattaa tulla mahdollisesti turhankin reippaasti yhdeksi kuuroksi.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 145