Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 149

Viestit - Pasi

Metsätalous / Vs: Apulantaa taimen kanssa
: 16.05.20 - klo:12:32
Jutussa ei taittu tarkasti mainita mitä kaikkea lannoite sisälsi ja aika positiivisia ajatuksia jutussa lannoittamisen vaikutuksista maalailtiin. Heiniä vastaan voisi paremmin pärjätä edellyttäen että taimi käyttää ensimmäisenä vuonna annetun lannoitteen ja kasvattaa fiksusti juuriaan. Koivuja yms. vastaan tuskin apua on yhtään koska koivu kasvaa niin paljon nopeammin. Ravinnepuutosta tai epäsuhtaa lannoittamalla varmasti pystyy korjaamaan mutta silloin pitää tietää mitä antaa eikä vain veikata. Oikeaan arvaamista voisi helpottaa jos tietäisi mikä ravinne on tärkein tai minkä puutteesta juurien kasvu ensimmäisenä hidastuu. Runkoa taimi ehtii kasvattamaan seuraavanakin vuonna vauhdilla jos ensimmäisenä vuonna tulee kunnon juuret.

Kun kokeilet niin jotain selviää ja tulihan ainakin kokeiltua  ::)  Ja kai lannoitat maalajiltaan tai kosteudeltaan erilaisiin paikkoihin omat ruudut tai pitkän ja sopiva levyisen nauhan istutusalueen poikki jotta mukaan tulee paikan ja maalajin vaihtelua.
Metsätalous / Vs: kirjanpainaja
: 13.05.20 - klo:08:01
Ne tekee munia? Sinne ja sitten pitää tuhota ne jollain?

Juu niin tekevät. Tarkemmin niin että ensin urospuoliset kaivavat käytäviä kuoreen ja sen jälkeen tuoksut houkuttavat naaraita pariutumaan ja munimaan. Ja sitten tuhotaan tavalla tai toisella. Kiirettä ei vielä pitäisi olla koska uusi sukupolvi kuorituu kotiloista noin kahden kuukauden kuluttua.

Tämän mukaan puru olisi ruskeaa mikä sopii hyvin siihen että kuoreen pitää tehdä reikä. Nila on kyllä valkoista.

https://www.metsakeskus.fi/kaarnakuoriaistuhot

Tämän mukaan ilman lämpötilan lisäksi metsässä karikkeen lämpötilan on noustava 10-12 asteseen ennen kuin kirjanpainajat aloittavat parveilun.

https://biotus.fi/wp-content/uploads/Kirjanpainaja.pdf
Metsätalous / Vs: kirjanpainaja
: 12.05.20 - klo:22:42
Tai mieluummin vasta jonkin ajan kuluttua pois. Kirjanpainajien torjuntaohjeissa on myös pyydyspuumenetelmä. Siinä jätetään tuulenkaatamia tai viedään tuoreita kuusipöllejä parin kolmenkymmenen metrin päähän kuusikosta toivoen että ötökät iskevät näihin ja jättävät pysytyssä olevat puut rauhaan. Ohjeista riippuen joko viimeistään juhannuksena tai neljän viikon kuluttua ensimmäisten kirjanpainajien ilmaantumisesta pyydyspuut kerätään pois ja poltetaan. Tai suihkutetaan Karate Zeonilla.

Klapittamista varmempi tapa olisi kuoria puut ennen klapitusta ja kuoret palamaan tai kuivumaan aurinkoon. Minä olen kuvitellut että kirjanpainajat iskevät puihin vasta sitten kun lämpötila on yli 18 asteen. Onhan se käynyt tuon rajan yli jossain päin mutta olisiko sittenkin joku muu ötökkä. Mutta se selviää helposti kun kaivaa kuuset kasan pohjalta esille ja alkaa kuorimaan niitä puruisista kohdista tai jos erottaa kuoressa pieniä reikiä. Kirjanpainajat löytyvät heti kuoren alta.
eikös kaikki missä sakarakytkennällä kytkentä paukahda jos etu- ja takarenkaiden suhde pielessä?
ei kai sakarakytkintä käytetä näissä joissa jarrut, suunnanvaihto yms toiminnot kytkee nelivetoa....

Tuo taitaa riippua enemmänkin traktorin koosta ja iästä. Mitä uudempi ja isompi sitä todennäköisemmin monileyvkytkin. Ja kyllä monilevykytkimelläkin vähintään nytkähtää hyvin selvästi jos etu- ja takarenkaiden suhde on pielessä vaikkapa ilmanpaine-eron vuoksi.
Jokainen maanviljelijä on tietty huippuosaaja ja kuuluu maanosansa valioihin ja huippuosaajiin. Jopa sillä kymmenellä lehmällä.
Kyllä kymmenellä lehmällä elantonsa tienaava on huippuosaaja.

Voi sen noinkin ymmärtää  ;D  Mutta se on sitten eri juttu minkä alan huippuosaaja  ::)
... nostolaitteisiin kiinnitettynä maatilakaivurin (Esa tms).Mulla traktorissa ei kääntyvää penkkiä.Saako tuolla yhdistelmällä tehtyä mitään näillä spekseillä?

Nostolaitteisiin kiinnitetty kaivuri todennäköisesti lapion voittaa mutta ei sillä mitään oikeasti kaiveta. Myös nostolaitteet ovat turhan kovilla varsinkin kun puomi on pitkänä sivulle päin. Joten myös minä suosittelen soittamaan oikean kaivurin omistajille. 

Tuppikiinnityksellä olevalla Esalla jo jotain kaivaakin ihan oikeastikin kunhan saa olla suht taisaisella paikalla eikä tarvitse ulottua kauas. Eikä ole ajasta puutetta. Esa on alunperin tehty salaojaporukoiden tarpeita ajatellen salaojien aloitusten ja kaivojen kaivamiseen jotka yleensä ovat aika helppoja kaivettavia. Esaa ennen taisi olla vaihtoehtoina salaojatyömailla lapio tai suht loppuun kaiveltu Riukuvammas tms.
Kyllä Suomesta tulee löytymään tarvittava määrä työntekijöitä marjapelloille. On paljon ihmisiä, joille kelpaa se pienenpikin palkka, he tekevät silläkin töitä, kun sen sijaan ay-demarit jäävät nillittämään kaupunkeihin koko kesäksi, nillittämään että emmää viitti töitä tehdä riistäjäkapitalistimatjanviljelijälle.

Innokkaita voi löytyä mutta tuskin tekijöitä. Halukkuus vähenee kumman äkkiä kun pitäisi muuttaa kauas kotoa yhteismajoitukseen ja vielä alkeellisempiin oloihin kuin mihin on tottunut. Jos tuo vielä onnistuu niin osalla loppuu ns. maastokelpoisuus aika äkkiä varsinkin mansikkamaalla ja muissa ulkona taivaan alla auringonpaahteessa, tuulessa ja välillä melkein sateessa tehtävissä nenu-melkein-maanpinnassa-kiinni-töissä vaikka työhalua olisikin. Sitten jos saisi seistä tai istua selkä suorana säältä edes kohtuullisesti suojassa niin useampi voisi pärjätä.
Kyllä Jököttäjä ja Syyllinen selvimmin ovat tilanteen sanoneet mutta eri kantilta. Tilallisten, ulkomaalaisten ja mansikanostajien kannalta asia on ihan niin kuin Syyllinen sanoi. Jököttäjä puolestaan sen miltä asia alkaa näyttämään joidenkin kuluttajien silmissä.

MTK saisi joka tapauksessa enemmän miettiä mitä sanovat julkisuuteen. Tällä viikolla oli Turun Sanomissa juttu ravintoloiden avaamisesta. Hyvin pikaisesti lukien jutusta tuli melkeinpä semmoinen käsitys, että MTK oli enemmän huolissaan ruohon arvo-osien huonosta menekistä kuin yleensä talouden tilasta tällä hetkellä. Olisi pitänyt suunsa kiinni arvo-osien menekistä koska niiden menekki paranee automaattisesti kun ravintolat avataan. Kokonaisuuden kannalta lihan eri laatujen menekki on pikkuseikka muiden talouden ongelmien rinnalla.
Vapaa sana / Vs: Kotimaista marjaa
: 30.04.20 - klo:21:06
Nyt pitää kyllä olla Eemelin kanssa samaa mieltä tässä marja jutussa. Koko ajan on vedottu huoltovarmuuteen. Mitä tekemistä mansikoilla tai muilla marjoilla on huoltovarmuuden kanssa.

Tätä samaa vähän ihmetellyt. Revitty isoja otsikoita huoltovarmuudesta ihan kuin nälkään kuoltaisiin jos ei mansikoita saada normaalia määrää. Ja jos nyt sitten huoltovarmuus vaatii mansikoita, niin mitä huoltovarmuutta se sellainen on, johon vaaditaan tekijät ulkomailta? Jos tulee oikea kriisi, niin miten ne tekijät tänne tulevat rintamalinjojen läpi?

Hallitus ja suurimmat elintarvikeketjut katsovat mahdollisuutta ruuan säännöstelylle Ruotsissa.

https://samnytt.se/matransonering-kan-bli-verklighet-vi-har-utmaningar-med-transporter/

Kai samalla pistettäisiin turhan pulskat kansalaiset laihdutuskuurille  :-X

Minäkään en ymmärrä mitä tekemistä mansikoilla ja mutusteltavilla herneenpaloilla on huoltovarmuuden kanssa. Tietysti ne ovat mukava lisä mutta jos oikeasti ruuasta tulisi pulaa niin ruokavalio muuttuisi paljon.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöille koska?
: 30.04.20 - klo:21:00
Mistä ootte tilannu varaosat veeämmää nykyään? Täällähän on useampikin tuollaisen omistaja :D

Eikö noita Loimaalta Multivalta helpointen saisi...

https://multiva.info/fi/news/20200415/kevaan-varaosapaivystys-numerosta-010-843-7028
Mihin järkisyyhyn tuo perustuisi jos puhutaan viljapellosta mikä korjataan puimalla tai lanta mullataan oikeasti kunnolla? Tiput nokkivat pääasiassa kuivaa teollista rehua joka jaetaan koneellisesti. Ellei rehusiilossa ole pikkulinnun mentävää reikää on ulosteiden joutumisen riski rehuun huomattavasti pienempi kuin märehtijöiden ruokinnassa. Ja eikö siipikarjatilojakin salmonellan varalta valvota?
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöille koska?
: 26.04.20 - klo:18:39
Pitää klapejakin tehdä.... muuten voi tulla ensitalvena vilu  ??? Ihan sopivaa täytetyötähän se jos kaikki on tehty ja huollettu valmiiksi pellolle lähtemistä varten.
http://www.maitojame.fi/artikkelit/hankalat-hometoksiinit/41187372

Tuossa vähän tietoa .

Marketan jutussa ei kyllä oikeastaan ollut yhtään mitään.... ja tämä on kyllä ensimmäinen kerta kun kuulen homeen tuottavan antibioottia maitoon. Agronetissä näköjään oppii aina uutta ja ihmeellistä  ::)  Sehän voisi olla jopa tuottava pisnesidea jos saisi ammun lypsämään pelkällä homeisen rehun syöttämisellä oikean sorttista antibioottia  8)

Noissa muissa ohjeissa on kyllä ihan järkeä. Ei homeinen rehu koskaan hyväksi ole. Suurin ongelma on ettei etukäteen tiedä aiheuttaako home ja sen myrkyt jotain. Ja oireet voivat olla melkein mitä tahansa.
Metsätalous / Vs: Puun myyti
: 19.04.20 - klo:22:33
Vajaa kuukausi. Siis nimenomaan siitä kun puut on hakattu. Mutta puukauppa on voitu tehdä jo pari vuotta aikaisemmin. Kumpaakohan päivämäärä Marko mahtaa nyt tarkoittaa...  ::)
Vapaa sana / Vs: sipilä safety
: 18.04.20 - klo:09:35
niin, mutta kun jobbarit on ostanu koko tuotannon tehtailta  ja nämä entiset hyvät hankintakanavat myy eioota..... eihän suomi ole ainoa maa joka näiden suojaimien kanssa tuskailee :o :o :o :o

Sitä suuremmalla syyllä asialle pitäisi laittaa sellaiset henkilöt jotka jo ennestään tietävät asiasta niin tulisi edes johonkin käyttökelpoista materiaalia sitten kun niitä tulee. Sitä jo kokeiltiin että amatöörit pistävät puliveivarit asialle ja tuloksena rikostutkinta.

Ei siitä niin kovin montaa vuotta ole kun jotain suojaimia Suomessa tehtiin valtion omistamassa firmassa. Ja ihan hyviä sellaisia. Mutta putiikki myytiin vissiin vuosituhannen vaihteessa ja suljettiin muutaman vuosi sitten.

Se on sitten eri juttu olisivatko ne olleet sopivia sairaaloihin. Mutta kumminkin tietoa ja taitoa olisi ollut omasta takaa joten tuotannon aloittamista ei olisi tarvinnut aloittaa täysin tyhjästä ja alkeista. Ja eihän siitä mihinkään pääse, että kertakäyttöiset hengityssuojat ovat sellaisia että Suomessa niiden valmistaminen maksaisi monta kertaa enemmän kuin Kiinassa.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 149