Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 145

Viestit - Pasi

Sorkkis on jopa tällä kertaa ihan oikeassa  ;D

Tikat ovat uskoneet asiaansa ja kehittäneet käytännössä elinkelvottamasta pikkutilasta suomalaisen mittapuun mukaan ihan oikean maatalousyrityksen joka nykyään jopa aktiivisesti osallistuu tuottamansa maidon markkinointiin. Aika harvalla viljelillä on kanttia ja korvienväli edes yrittää moista ja vielä harvempi siinä onnistuu. Yhteistyökin on tilojen välillä tietyissä tapauksissa aika hankalaa mutta jutun mukaan Tikan tilalla on 15 yhteistyötilaa. Aika hyvä saavutus sekin. Ja taitaa omistajanvaihdoksen tekeminenkin olla tuolla tavalla aika uutta. Eikä tuon jutun mukaan Tikat ole vieä eläkkeelle jäämässä vaan ennemminkin ovat nyt ryhtymässä.... sanotaan vaikkapa maitotuotantotilan pyörittämisen tunteviksi hallitusammattilaisiksi tai konsulteiksi. Uskoakseni heillä olisi paljon hyviä neuvoja muillekin kuin uusille tilanvetäjilleen. Se on sitten eri asia olisiko ulkopuolisilla neuvottavalla järkeä edes kuunnella ennakkoluulottomasti.

Mutta syksyyn sopii hyvin, että kettuja keräntyy marjaisten pihlaijien juurelle...  ::)
Vapaa sana / Vs: olipa taas..
: 05.11.19 - klo:12:34
Pitäähän sitä viihdykettäkin olla. Sotatoimien lisäksi kuulemma mm. metsätraktorin ja moton käyttämisen oppii nopeammin kun on valmiiksi tottunut kääntelemään joystickkejä ja siinä sivussa näpyttelemään aika montaa näppäintä.

Ja eiköhän noista pelifirmojen rahoista suurin osa tule Suomen ulkopuolelta. Tai ainakin niiden jotka menestyvät...
Akun navat tai akuilta tulevien johtojen liitokset runkoo ja starttimoottoriin niin likaiset tai hapettuneet ettei yhdistä kunnolla tai akku loppu. Kannattaa kokeilla lähteekö apukaapeleilla kylmänä käytiin niin saa jotain tietoa akun kunnosta.

Joskus kulunut virtalukko kytkee kyllä virran muttei anna virtaa startille. Mutta tämä vika haittaa aluksi satunnaisesti eikä riipu esim. moottorin tai akun lämpötilasta.
....lieneekö peuroihin toimivan
samat neuvot?

Toimisi varmasti ja tuon sorttinen ns. tahtotila on virallisesti julistettu. Käytännössä toimitaan niin etteivät kaikki seurat hae riittävästi lupia ja osa luvista jätetään käyttämättä kun seuran suuria ja tärkeitä pyssysankareita ei kiinostakaan käyttää lupia. Ja eihän se vetele, että esim. jollekin muodollisuudet täyttävälle saman seuran nuorelle tai naiselle tai seuran ulkopuoliselle annettaisiin lupa edes yrittää. Häneltähän voisi peurojen harvenataminen sujua paremmin mikä olisi melkeinpä kestämätön kolaus omalle egolle... 

Nykysysteemillä on jo aika monta vuotta yritetty pysäyttää kannan kasvamista. Kauniisti sanottuna ei ole oikein sujunut koska kanta on onnistuttu kaksikertaistamaan viimeisen noin seitsemän vuoden aikana.

http://wordpress1.luke.fi/riistahavainnot-hirvielaimet/wp-content/uploads/sites/5/2018/03/Valkoh%C3%A4nt%C3%A4peurakanta-talvella-2017_2018.pdf

Juuri tällä viikolla riistakeskus on antanut lupia metsästää ilvestä. Ja mielestäni ihan turhaan. Eiköhän ilveskin muutaman vasan nappaisi sapuskakseen ja ovat vähemmän riskialttiita kuin sudet. Pari viikkoa sitten (muistaakseni...) oli Turun Sanomissa arvio, että pelkkien peurakolareiden kustannukset Varsinais-Suomessa olisi noin yhdeksän miljoonaa euroa.   

Tuolla on lisää ajatuksia peuroista
https://www.metsalehti.fi/keskustelut/aihe/suuri-ja-kattava-valkohantapeurakeskustelu/sivu/33/

Mikä on osan 57 sijainti, estääkö se limppujen menemisen tarpeeksi lähekkäin?

Osa 57 on vissiin variaattorihihna.

Purkamalla syy parhainten selviää. On hyvin helppo ja nopea tehdä jos osat 24, 25 ja 51 lähtevät helposti auki. Limput eivät erkane niin paljoa että niiden väliin näkisi ellei noita mutterin näköisiä ota pois.

Osat 54, 58, 59 ja 60 kunnossa ja paikallaan oikein?
 

Osilla 54 ja 5 vipuvarret ovat vain kiinni puimurin rungossa. 59 on jousi jota säätmällä hihnan saa oikeaan kireyteen ja taivutetun lattaraudan näkoinen 58 on pellilirpuke joka kertoo jousen oikean mitan.
Sekä tutkijoissa että toimittajissa mielipiteiltään ja ajatusmaailmoiltaan monen sorttisia ihmisiä. Tällä kertaa vissiin sattuivat kumpainenkin olemaan kohtuu täyspäisiä ilman fanaattisia ennakkokäsityksiä puoleen tai toiseen.
Vapaa sana / Vs: Kannattaa jo miettiä?
: 15.10.19 - klo:21:13
Juu kannattaa miettiä ja lihaakin on montaa sorttia. Hesarin juttu vissiin edellisiltä jäi lukematta.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006273188.html

Sen mukaan Mäkkärin mainospossu oli paljon aikaansa edellä: naudanliha tuottaisi hiilidioksiidia 15 kg, potsi 5 kg ja broileri 4 kg. Eli kanaa syömällä maailma pelastuisi  ;D

Ero naudanlihaan kuulostaa yllättävän suurelta mutta järjestys on aika varmasti oikea. Mutta ruohonpurijamafian ja märehtijäintuottajien keskusliiton vastausta ja selityksiä odotellen... Vai onko tuossa jo ratkaisu Valion hiilineutraalin maidon tuottamiseksi:  maidontuotannon päästöt naudanlihantuonnon piikkiin  :-X
On se maidon tai naudanlihan tuottaja taas rikollinen . Hiilivoima ei ole rikollisuutta , siitä vaan nyt tulee päästöjä . Broiskun lihassa soijaa jota tuotetaan kyseenalasin menetelmin .

Ja taas uhriudutaan kun vähän arvostellaan ja sotkeaan vielä lämpöenergiankin lähteet mukaan ::) Kyllä soijaa ihan tarpeeksi puhtoisestikin tuotetaan. Enkä minä nää siinä kovin suurta periaatteellisesta eroa raivataanko suota vai sademetsää.

Mutta entäpä sianliha? Muistaakseni semmoisia suunnitelmia on moomma notta komian vakuuttavasti kerrottu julkisesti, että pian meidän paketeissamme on täysin kotimaisella rehulla valkuaisrehu mukaanluettuna tuotettua sianlihaa. Tuo tavoite on ihan realistinen ainakin osalle sianlihasta.

Iltiksen jutun kommenteissa oli semmoinenkin, että kyllähän tuollakin perusteella siitä kaikkein kalleimmasta lihasta voi luopua jos ei suoraan kehtaa sanoa hinnan vaikuttavan paljon valintoihin.
Lehdestä tänään luin , että yhden lemmikin hiilijalanjälki on sama, kuin ajaisi autolla15 000km vuodessa. Totta tai ei mutta pelastetaan maailma ensin listimällä lemmikit  ::)

Eiku ensin peurat ja hirvistä vähintään puolet...  ::)
Vapaa sana / Vs: Kannattaa jo miettiä?
: 15.10.19 - klo:13:14
Juu kannattaa miettiä ja lihaakin on montaa sorttia. Hesarin juttu vissiin edellisiltä jäi lukematta.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006273188.html

Sen mukaan Mäkkärin mainospossu oli paljon aikaansa edellä: naudanliha tuottaisi hiilidioksiidia 15 kg, potsi 5 kg ja broileri 4 kg. Eli kanaa syömällä maailma pelastuisi  ;D

Ero naudanlihaan kuulostaa yllättävän suurelta mutta järjestys on aika varmasti oikea. Mutta ruohonpurijamafian ja märehtijäintuottajien keskusliiton vastausta ja selityksiä odotellen... Vai onko tuossa jo ratkaisu Valion hiilineutraalin maidon tuottamiseksi:  maidontuotannon päästöt naudanlihantuonnon piikkiin  :-X
Mikäli välimatkaa ei olisi 500 km niin tekisin tarjouksen tuosta "tulevaisuuden kohteesta".  ;D
https://www.metsatilat.fi/maatilat/eurajoki/maijala-1198
Kun pyyntihinta on luokkaa 2500 €/ha ja maan valmistaminen on lopetettu...
OK, tiliväli on todella pitkä ...
edit. Hei, onko tuolla peuroja jos ostaisin tuon ja pyrkisin paikalliseen metsästysseuraan?

Kartan mukaan näyttäisi ihan oikeasti kunnollinen tiekin menevän tilan läpi mikä on jo paljon sitä tulevaisuutta ajatellen  ::)

Tuon jutun mukaan ollaan peurapaistialueella. Mutta tuolla ei niitä vissiin sentään vielä pitkässä jonossa tepastele metsästä pellolle murkinalle illan tullessa. Joten metsästysseuran jäsenyys niin että saa myös metsästää ei välttämättä ole ihan läpihuutojuttu   :-X

https://www.luke.fi/uutinen/valkohantapeurojen-maara-yha-voimakkaassa-kasvussa/

Mitäköhän ne helsinginherrat maksais mahdollisuudesta metsästää, saisko siitä jopa pikku bisneksen. Seurat ei ainakaan ole täälläpäin maksaneet mitään metsästysoikeudesta, tai en ole ainakaan huomannut jotta jotain maksaisivat. Mitenkä muualla käytäntö?

Kyllä siitä pikkupisneksen saa ja vaikka sopivan alun suuremmallekin. Jossain Sauvon ja Paimion alueella on jo ihan puhtaasi maksulliseen turistimetsästykseen perustuva seura. Maanomistajille maksetaan nimellinen korvaus sekä muistaakseni annetaan joka vuosi asiallinen lihanpala. Siellä käy ihan ulkomaaneläviäkin metsästämässä. He eivät itseään mitenkään mainosta mikä on ihan tietoinen valinta. Se helpottaa asiakkaiden laadun ylläpitoa eli vähentään sitä riskiä, että joku asiakkaista ei ymmärrä ohjeita tai ylipäätään osaa käyttäytyä metsällä.

Jossain lehdessä oli vuosi pari sitten juttu semmoisesta kaverista joka järjestää Suomessa maksullisia metsästystilaisuuksia. Mutta siihen saa varautua, että omasta ajasta suuri osa menee vieraiden paimentamiseen ja paikaillisista osa on helkkarin kateellisia yms.

Yhteismetsillä on ihan tavallista, että vuokraavat metsästysoikeuden sopivalle eniten maksavalle.
   jukolla hinnat oikein pompsahtivat ylöspäin kun nettimyynti alkoi..   sitä enne hankkijan tiskiltä sai osan aika nopsaan ja halvemmalla.                 

Tarkoitat vissiin että silloin kun Jukon valmistus lopetettiin ja varaosia alkoi valmistamaan ja myymään ihan uusi putiikki.

Ja kyllä sekin maksaa jos varaosia myydään lähes joka paikassa. Claasista ei kokemusta mutta keltaiseen ulkomaan puimuriin ei oikeastaan varaosia tarvitse ellei ratin ja penkin välissä joku tunaroi. Hihnankin katkeaminen on erittäin harvinaista jos ne on tarkistanut ennen puintikauden alkua. Tähän mennessä päälle tuhat tuntia yhtä hihnaa lukuunottamatta alkuperiäisillä ja taitavat kestää vielä pitkään...
Muut tuotantoeläimet / Vs: Jyväbroiler
: 29.09.19 - klo:21:09
Kauran rehuarvo kuitenkin on viljoista heikoin. Tuo täysrehukin
saattoi olla melko vehnästä,tai sitten ei.

Kokonainen kaura ei ole kovin energia- tai valkuaispitoista. Mutta kun kauran kuorii niin sen arvot pomppaavat ihan omiin lukemiinsa kotimaisista viljoista. Pelkkää energia ja valkuaispitoisuutta katsoessa soijaa tarvittaisiin vähemmän kuin pelkkää vehnää sisältävässä rehussa. Teknisesti en tiedä miten rehun valmistaminen jossa kuorittu kaura on ainoa vilja onnistuu.

https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/Rehutaulukot/Rehutaulukot/siipikarja

Tietääkseni kaura kuoritaan kaikien eläinten rehuihin lähes kaikissa rehutehtaissa ellei rehun nimenomaan haluta olevan täyttävää ja vähän energiaa sisältävää. Kylämyllyjen kokoiset rehumaakarit ovat asia erikseen.
Kasvintuotanto / Vs: mikä kasvi
: 11.09.19 - klo:08:17
....ruiskutin starrane xl juhannuksen  alla,   ja kasvusto näytti puhtaalta... 
... onko joku aine jolla viljaa voi ruiskuttaa ja pehkut saa myös käyttöön? 

No Staranen ei edes luvata tehoavan savikkaan kovin hyvin. Kai konttasit pellolla ennen pruuttamista nähdäksesi mitä siellä on jotta saat hommattua sopivat aineet. Kyllä sopivia aineita löytyy. Laiskempi aloittaisi savikan nitistämiseen sopivan aineen mietiskelyn esim. tuolta

https://viljelijanberner.fi/rikkakasvit/savikka
Facesta kattelin Juustoportti on jo älähtänyt Valion vapaalehmän maidosta .

Eipä ole yllätys. Valio kun on nyt matkimassa Juustoportin ideaa ja vähinään vesittämässä sitä. Kupittaan citymarketissa Valion ja Juustoportin lähes vastaavien purkkien kuluttajahinnoissa on noin 40 sentin ero. Rasvattomaan ja kevytmaito Pirkkaan verrattuna Juustoportin vastaavien hinta on noin kaksinkertainen.

Muita havaintoja.... Tavallista ja luomukevytmaitoa saa käytännössä samalla hinnalla jos meijerillä ei ole väliä. Hintakärkeen terävästi lennähtänyt Tikkamaito on yhäti kunnolla muiden edellä kuluttajan kukkaron keventämisessä, 1.95 €/l. Jos vertaisi sitä väärin halvimpaan tuotteeseen, eli rasvattomaan Pirkka-maitoon, niin hinta on yli kolminkertainen. Ovat kyllä eri tuotteetkin ja maidon erillään pitäminen purkkiin asti maksaa jotain kuten myös pienet pakkausmäärät samaa tuotetta.

https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuotehaku/maito-juusto-munat-ja-rasvat/maidot-ja-piimat/maidot
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 145