Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 143

Viestit - roadrunner

Vapaa sana / Vs: Valion loistavat tuotteet.
: 14.05.24 - klo:19:34
Tuota voita, tai paremminkin oivariinia on tullut vedeltyä eväspalasten päälle. Talvella kuitenkin rupesin ihmettelemään, että minne on kadonnut joutsenlippumerkki. No purkin pohjasta se paljastui: rypsi on vaihtunut rapsiin, ja oletettavasti ulkolaiseen. Minne se joutsen muuten olisi lentänyt ?  Kumman hiljaa ovat ollet lehmänviljelijät, vai eikö kiinnostane mitä siellä valiossa tuunaillaan.
Joo, se on vähän harhaan johtava se aloitus, ja lopetus.  Rakennuslupahan on voimassa jatkoineen vaikka viisi vuotta. Niitä tasureita saa purkaa kyseiseen kohteeseen sen verran kun vuodessa on tullut kuluja. Ei kai velvoita käyttöönottoa keskeneräiseltä rakennukselta. Kalustossa eri juttu.
Jos on purkamattomia tasausvarauksia, purkaisin noihin kuluihin pois. Ei tarvitsisi kitkutella ikuisuutta 10% poistoja, ja maksella kiinteistöveroja.
Vapaa sana / Vs: Huoltovarmuus ja vaalit...
: 08.02.24 - klo:06:33
Eipä Pekka myöntänyt virhettään Natura sekoilussa. Toivoi vain, että virkamiehet olisivat koputelleet ovilla. Mitä se hyödyttä, kun maat meni korvauksetta. Miljoonien soravarat vietiin ilmaiseksi. Ei ollut perustetta, keksittiin jälkikäteen, salailtiin paperit. Törkeää.
Olen samoilla linjoilla, kokouksessa pitää päätös perusparannuksesta tehdä. Jos ei ole tehty, pitäisi pitää uusi kokous. Siellä kustannusarviot, maksuunpanoluettelot, yksiköt, joiden perusteella maksetaan. Ei noita voi lonkalta heitellä, miten mukavimmalta tuntuu.
Ei se kummoinen homma ole. Muutama vuosi sitten sai vielä muistaakseni hankkijasta pakettina korjausosat, Siinä oli se peltiläkkyrä, rasvasuoja, ja ne rillukat sinne laakerin viereen ja laakerit. Ei olleet pahan kalliit. Laakerit saa laakeriliikkeestä, ovat stendardeja. Vähän askartelua vaatii.
Jos entisestä yksiköinnistä on kulunut 5 v, voi vaatia yksiköinnin tarkastusta. Metsästysseuralle, tai metsästäjille käyttömaksu käytön mukaan. Tietysti jos on osakkaana, ei voi vaatia käyttömaksua. Aurausta on vaikea vaatia, jos ei ole vakituista asutusta sillä osalla tietä, vaikka tie saisikin kunnanavustusta. Vastaavasi talvikunnossapito ei saa jyvittyä auraamattoman osan osakkaille. Siinäpä sitä pähkinää purtavaksi. Jos sulla on metsätien osalla yksikkömaksu  400 ekua, lienee metsäpinta-ala suht iso 100 ha , tai sitten on  yksiköt päin prinkkalaa.
Vapaa sana / Uunien romutuspalkkio
: 09.01.22 - klo:16:26

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008524549.html

Kreikkalaiset asiantuntijat ovat tutkineet, miten täällä pohjolassa uunejaan käryyttävät asujat pilaavat ilmaston. Täytyy meidä pelastaa pankkien ohella myös savuista kärsivät maailman kansalaiset. Ehdottaisin, että mummonmökkien puhdistettujen jätevesien tapaan meidän tulee rakentaa uunien savuille keruujärjestelmä. Vesi- ja viemäriverkoston viereen kaivetaan savuputkisto, millä kerätään muodostuvat kaasut yhteiskunnan käsiteltäväksi. Putken pää voitaisiin sitten johtaa  mereen, järveen, jokeen, tms.
Sekin on pers..tä, että my tehdään kierrätysaineista ja hiilisorkanjälki on nolla, mutta ei millään kelpaa viisaille vihreille.
"Ruoka-alan keskustelufoorumi on päättänyt käynnistää selvityksen nimellä ”Miten elintarvikevienti kolminkertaistetaan?”.
Selvityshenkilöksi nimettiin Anne Berner.
”Ruokajärjestelmän globaali murros tarjoaa Suomelle mahdollisuuden uuteen menestykseen. Koko ruokajärjestelmämme läpi ulottuva vastuullisuus on kilpailuetumme tuottamamme ruuan korkean laadun ohella. Jotta saamme aikaan uutta, pitää meidän uskaltaa tehdä rohkeita avauksia ja olla valmiita uudistumaan", toteaa tiedotteessa keskustelufoorumin puheenjohtaja Reijo Karhinen."

Tämä uutinen oli tänään maaseudussa. Mitähän tästäkin seuraa? Pernerin entiset saavutuksetkin taitavat olla melkoista sekamelskaa edesmenneen hallituksen tiimoilta.
Ihan hirvittää nämä herrojen, ja rouvien selonteot.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.1670156
Itsekkin on tullut harrastettua tuota kauran kylvyä syksyllä. Miten mahtaa  olla kasvitautien siirtyminen seuraavalle kasvukaudelle talven yli kasvustossa. Onkoko tuo sittenkään hyvä ratkaisu pitemmän päälle.
Meillä parissa eri tiekunnassa on päädytty ottamaan tiekunnille vastuuvakuutukset. Uuden yks.tielain vastuukysymykset saattavat viedä hoitokunnan raastupaan. Siitä aiheutuvat kulut helposti ovat suurempia kuin koko tiekunnan vuosibudjetti.
Miten tuossa renkaan vaihdossa käy noiden ympärysmittojen kanssa. Jos vierintämatkat muuttuvat, voi välityksistä tulla pian rautajauhoa.
Vihruaisessa liikkeessä on taas unohtunut mitä tuet maataludelle ovat: ne on hinnanalennuskorvaus puolitetuista tuottjahinnoista, On kivaa mestaroida milloin mitäkin ehtoja jussien pään menoksi, kun asian perusteista ei ole haisuakaan. Muistin virkistämiseksi pientä sisäistä kritiikkiä.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2007/01/19/vihrea-liike-myllytyksessa
Miten se muuten onko tutkittu miten rasistinen on James Bondi, kun sekin seikkaili siellä tangerissa, Taisi vielä nielaista  timangin sen naikkosen navasta. Ennen kuulumatonta, vei timangin afrikasta.  ;D ;D
Sivuja: [1] 2 3 ... 143