Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 141

Viestit - roadrunner

Miten se oikein menee muovisäiliöiden kanssa, tuleeko niistä ongelmajätettä kymmenen vuoden jälkeen. Pystyykö niitä katsastamaan niin kuin metallisen?
Pitäisi hankkia uusi pönttö polttoaineelle. Millaisia pyttyjä olette hankkineet ? Metallinen olisi varmaan pitkäikäisempi, vai miten muovinen. Miten nämä nykyiset bakteerimössöt viihtyy eri materiaalissa. Löytyykö kokemusta?
Vapaa sana / Vs: 800 yritystä
: 21.04.20 - klo:20:50
Helevata kun sitä on härmän hitain. Mulla olis ollut ajatuksena perustaa huono viljelijä ploki, missä olisi kehitetty virtuaalisia alustoja tukien optimoinnille. Mutta enpä kerinnyt, kun Peten emäntäkin sai sata donaa huonoille äideille. Tää on nyt niin tätä: kun Suomi putos puusta kaikki kävi äkkiä, ei nähty itse sikaa eikä edes säkkiä.
Kunnan maaseutusihteeriin yhteyttä, pitää pyytää tarkastus. Sitten hakemus elylle. Lomakkeen saa maat. sihteeriltä. Pitää olla perustelut, karttaliite, ym. Sitten vain odottelemaan korvausta maksuun joskus vuoden kuluttua.
En kyllä ymmärrä tuota ykköslomakkeen työntämistä ennen aikojaan maajusseille alkuunkaan. Ensin itse ilmoittavat maatalouden ilmoituksen palautuspäiväksi 2.4, ja sitten antavat veroehdotuksen ennen kuin itse ilmoitus on palautettu. Nythän tuo ykkönen on päin honkia, kun ei näy kun valtion tukipotti, poistot ja vähennykset ym. puuttuu. Mutta summa summaarum lienee palvelu parantunut.
Minusta sillä tiedolla nettovarallisuuden määrästä on paljonkin vaikutusta, kun valitsee ruksin paikkaa pääomatulon määrälle. Tietty jos on iloinen veronmaksaja, niin ei liene merkitystä.  ::)
Metsätalous / Vs: HCV=Natura 2
: 27.02.20 - klo:07:35
[quote
Mitäs kun itse hakkaa puut, tekee itse metsänkäyttöilmoituksen metsään.fi:ssä ja myy puut sellufirmalle, sahalle tai ties kelle, niin eihän siinä tapauksessa kukaan tutki että onko hakattu siltä pirun HCV-alueelta?

Yhtiöt näkevät, kuten kaikki muutkin metsäkeskuksen karttapalvelusta, missä on ko. metsänkäyttöilmoituksen alue ja onko se voimassa. Eli jos ei tee hankintasopimusta tuolla perusteella, sopimusehtojen mukaan yhtiö voi kieltäytyä ostamasta puut. Jopa ennakkorahan takaisinperintä on eräiden sopimusten määritelmien mukaan oikeutettua. Tässä piilee koko homman miina.
[/quote]

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1004116

Tämän etenemistä kannattaa jäädä seuraamaan,saattaa olla arvokkaampi kuin kina kolmesta eurosta
[/quote]

On se hienoa, kun vielä joku jaksaa tapella noita tuulimyllyjä vastaan. Aikaisemmat taistot on aina tuoneet huonon lopputuloksen. Naturat, kartellit, kaavoitukset, aina on tullut takkiin. Yhteiskunta ei kuule pienien ihmisten piipitystä. Raha ääntelee.
Metsätalous / Vs: Suuri Savotta päätös
: 26.02.20 - klo:19:57
Vielä kerran pojat.27.02. klo19.00 tv1. Karavaani kulkee, ja koirat räksyttää. Kartelli oli, ei ollut, ei vahinkoa.  :o Että sellainen oikeusvaltio: kellä rahat, sillä oikeus.
Muistin virkistämiseksi. 1980luvulla mäntykuitu hankintana 140 mk/m3, nyt 27 €/m3. Hyvin on hinnat noussu.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 24.02.20 - klo:19:10
Mitä isot edellä sitä pienet perässä. Mielestäni tuottajien pitäisi perustaa yhteispohjoismainen pörssi tuottamilleen alkutuotteille. Voisi olla Nordmilk, Nordgarin, Nordmeat jne. Tuotanto " myytäisiin" pörssiin tuotettujen määrien puitteissa, ja pörssin tehtävänä olisi vedättää hintaa ylös million milläkin verukkeella. Esim lehmät ei lypsä, kaura kasvaa huonosti , siat vain laihtuu jne. Tuotteita ei kerta kaikkiaan laskettaisi markkinoille ennen kuin hinta olisi asiallinen. Käytännössä tuotteet olisivat viljelijöiden omistuksessa ja myynti tapahtuisi heidän varastoistaan. Toiminta tapahtuisi vain kirjanpidollisesti, niin kuin vrt. sähkön tuotanto nordpool ;D
Joo elisa se muuttaa liittymän sähköpostin maksulliseksi. 2,90 ekua kuussa, plus kolme- neljä euroa tietysti paerilaskusta, jos sellaisen tahtoo. Löytyy mullaki tuo  g mail, mutta oon karsastanut sitä metsajussin mainitsemaa kaikkien tietojen tonkimista. Vaikka ei meikeläisellä mitään ihmeellistä tietoa ole, mutta noin niinkuin periaatteesta = foliohattu.  ;D
Missäpä tuo elisan sp maksullisuus näkyy, mulla sisältyy liittymän hintaan.Jos isomman laatikon tarvii niin sitten on maksua.

No se maksulliseksi muuttuminen näkyy siinä kirjeessä, mikä putosi tällä viikolla postilaatikkoon. Ennen sp sisältyi liittymän hintaan.
Joo elisa se muuttaa liittymän sähköpostin maksulliseksi. 2,90 ekua kuussa, plus kolme- neljä euroa tietysti paerilaskusta, jos sellaisen tahtoo. Löytyy mullaki tuo  g mail, mutta oon karsastanut sitä metsajussin mainitsemaa kaikkien tietojen tonkimista. Vaikka ei meikeläisellä mitään ihmeellistä tietoa ole, mutta noin niinkuin periaatteesta = foliohattu.  ;D
Mitä sähköpostia porukat on tavannet käyttää? Nyt tämä valtionkin osin omistama netifirma ilmoitti muuttavansa "ilmaiset" sähköpostiosoitteet maksullisiksi.Itse olen käyttänyt tuota osoitetta virallisissa yhteyksissä, enkä ole levitellyt sitä joka paikkaan. Siten olen onnistunut välttämää ylettömän pa..ka myrskyn työntymisen tuolle osoitteelle.  Alkujaan sähköposti kuului nettiliittymän hintaan, mutta ahneudella ei ole mitään rajaa. Täytynee nyt sitten uskoa  tämä osio omalta osalta taputelluksi.
Puuttuuko keltään muulta viime vuoden verotuspäätöksen erittelyistä maatalousmaan arvo? Nyt vasta huomasin että koko lukua ei ole mainittu ollenkaan. Maatalouden verovuoden nettovarallisuuskin kyllä löytyy, mutta maan arvoa ei. Mistähän tuotakin nyt rupeaisi kaivamaan, vai käyttäisikö toissavuotista lukua?

Ei löydy tuota tietoa viimeisestä veropäätöksestä. Kysyin verottajalta chatissa, että mistä otant tuon tiedon. Pitää kuulemma itse laskea. Tässä verotoimiston ohje.
"Tässä kaavan ohje: Laske toimintaan kuuluvien maatalousmaiden ja tuotantorakennusten rakennuspaikkojen arvot itse. Käytä laskutoimituksessa kuntakohtaisia hehtaariarvoja, jotka on vahvistettu Verohallinnon verovuodelle 2019 antamassa päätöksessä (Verohallinnon päätös pellon keskimääräisestä vuotuisesta tuotosta ja salaojituslisästä). Kerro maatalousmaiden pinta-alat hehtaariarvoilla ja saatu luku sitten seitsemällä. Kerro rakennuspaikkojen pinta-alat hehtaariarvoilla ja saatu luku 28:lla. Laske näiden....."
Tää on ihan helppoa. Siitä vain optimoimaan pääomatuo-osuutta. Luulisi, kun kuukausipalkalla hierotaan persettä penkkiin, saavan tuon luvun tulostetuksi päätökseen jussien iloksi.
Vapaa sana / Vs: Pressan vaalit.
: 14.01.20 - klo:19:51
Onkohan Timpalla ketunhäntä kainalossa. Saattaa vielä hämmentää  persuspakan hajalleen. Voi olla jotain hampaankolossa jostain puoluekokouksesta, tai en tiijä. ;D
Vapaa sana / Vs: Huima biisi!
: 05.12.19 - klo:18:55
Täs nuo äijät on sitten saaneet skitat vireeseen.

https://www.youtube.com/watch?v=4jJzGGG7q9U
Sivuja: [1] 2 3 ... 141