Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 140

Viestit - roadrunner

Vapaa sana / Vs: Pressan vaalit.
: 14.01.20 - klo:19:51
Onkohan Timpalla ketunhäntä kainalossa. Saattaa vielä hämmentää  persuspakan hajalleen. Voi olla jotain hampaankolossa jostain puoluekokouksesta, tai en tiijä. ;D
Vapaa sana / Vs: Huima biisi!
: 05.12.19 - klo:18:55
Täs nuo äijät on sitten saaneet skitat vireeseen.

https://www.youtube.com/watch?v=4jJzGGG7q9U
Vapaa sana / Vs: Huima biisi!
: 03.12.19 - klo:20:09
Tää on vähän samanlainen, kuin entinen hallitus. ::)

https://www.youtube.com/watch?v=5Jd9AmepgdM
Vapaa sana / Vs: Esko
: 22.11.19 - klo:19:59
Paketinlajittelijan keskipalkka jutun mukaan 2660€/kk, joten mitä helvettiä ne itkee ja lakkoilee, tuohan on helvetin hyvä palkka, en tunne mitään sympatiaa noin hyvin tienaavia kohtaan, ei muuta kuin töihin siitä kaikki perkeleen postiduunarit, tai jos ei työ maita niin potkut ja tilalle sit vaikka mamuja, jospa niille tuo palkka riittäisi.
Saatana mitä pelleilyä tuokin lakko on

Joku tuossa mättää. Kun lasketaan 2660€/ kk jaettuna normi tunneilla,  n 160h/kk, tuntipalkaksi tulee 16,63 €/h. Jos sitten lasketaan uuden siirretyn tessin mukaan 8,90€/h, työtunneiksi kuukaudessa tulee 298 h  / kk, tarkoittaa työajassa 15h/ pv.  Joku näköjään  puhuu tässä asiassa pas...aa.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006316529.html
Joskus noita ripsahtelee. Kirpoo vain, jos varaosa maksaa kolmasosan kamppeen hinnasta. Sitruunat ja kolmikulmaiset putket hinnoiltaan 50 tietämillä.
Nostetaas vanhaa ketjua ylös. Linkoon pitäisi uusia nivelakseli. Vapakytkin, levykytkin versio 8 luokasta. Millaisia kokemuksia eri merkeistä ratilaisilla on ? Itse olin jo kallistumassa Bondioliin, mutta neliskanttinen muotoputki rupesi arveluttamaan. Varaosana hinta ona aika suolainen, ja saatavuuskin vain muutamalta toimittajalta.
En kestävyydestä tiedä mutta onhan sen huollettavuus ihan ok. Nipasta menee rasva putken keskelle (lyhentäminen vaatii osaamista) Putki saattaa olla kallis, mutta muistaakseni siinä on jokin pinnoite?
Aika tyyriit nuo muotoputket. Jotain 200- 170€ metrihinnat, ja saatavuus muutamasta paikasta.
Nostetaas vanhaa ketjua ylös. Linkoon pitäisi uusia nivelakseli. Vapakytkin, levykytkin versio 8 luokasta. Millaisia kokemuksia eri merkeistä ratilaisilla on ? Itse olin jo kallistumassa Bondioliin, mutta neliskanttinen muotoputki rupesi arveluttamaan. Varaosana hinta ona aika suolainen, ja saatavuuskin vain muutamalta toimittajalta.
Kasvintuotanto / Vs: Uusi tukikausi
: 15.11.19 - klo:09:48
Kannattaa panna jäitä hattuun peltovuokrissa ja navetta investoinneissa. Luke ennakoi lihan ja maidon kulutuksen romahtavan, ja peltopinta-alan tarpeen vähenevän 20- 40%. Että silleen vain vuokria korottelemaan.  Kannattaisi näköjään enempi ruveta haalimaan lammikoita kalan kasvatukseen.

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/uutissuomalainen-lukeennustaalihan-ja-maidon-kulutuksenromahtavan-peltopintaalan-tarve-vahenee-2040-prosenttia-6.3.556146.b80e1664a3
Karhinen kurvissa karvahattu korvissa käskee maajullin painamaan lisää kaasua. Vaan mites tälläiset uutiset sitten?
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ymp%C3%A4rist%C3%B6/artikkeli-1.377482
Noh loppuupahan tämä joutava pyristely nopeammin. Ei kun tehotalous jylläämään. Ei se pieni ollutkaan kaunista.
Kuinka pitkillä lappeilla nuo pudottimet käytännössä toimivat? Onko 9 m käytännössä jo liikaa?
Itse olen ratkaissut tuon 9m lappeen siten, että vetelen ensin pudottimella noin 4m kaistan lappelta. Sitten laitan pressun, tai paremminkin kevytpeitteen kiinitettynä lautaan putsatulle alueelle. Loppu 5m sitten huikutellaan lapiolla pressulle, ja siitä alas. Helppoa kuin heinän teko. Aivot narikkaan, ja lapio heiluman. Näin tyhjeni taas tänä talven 600 neliön katto.
Mitä sillä on väliä kannattavuuden kannalta, onko myyntitulot 20 tonnia tai 200 tonnia, jos viivan alle edelleen jää vain pyöreä nolla. Nolla on nolla myitpä miten paljon tahansa tappiolla. So  what? Tyhmää vedetään kölin alta tullen mennen edelleenkin.
Kasvintuotanto / Vs: Luomu saastuttaa
: 18.12.18 - klo:20:56
Pari erilaista näkökantaa. Jokainen voi katsella  omien oman väristen glasien läpi näitä juttuja.

https://proluomu.fi/luomuviljelyn-ilmastovaikutusta-ei-voi-pelkistaa-maankayttoon/

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/33425-itameripalkinto-maitotilalle
Airrex 300 käytössä nyt kolmatta talvea. Olen tyytyväinen. Ilmanvaihdon on hyvä olla riittävä, mutta ei meillä tunnu käryjä eikä muitakaan ongelmia vaikka touhuaa hallissa koko päivän. Halli on 170 m2 ja 850 m3 ja lämpöä on riittänyt hyvin. Siirrettävyyden vuoksi sitä ei saa kytkeä kiinteäksi joten huonona puolena pidän sen toistuvaa tankkaamista. Toki osaava sen kyllä kytkee säiliöönkin. Toisekseen turvamääräysten vuoksi se ei saa käynnistyä itsestään uudelleen sähkökatkon jälkeen. Siksi upsi tai akku+invertteri on ihan kiva syöttökaapelin välissä niin ei tarvitse joka sähköräpsäyksen jälkeen käydä kytkemässä virtaa päälle.

Hyötysuhde on vanhaan ilmapuhallinpolttimeen verrattuna hyvä. Arvioisin, että kolmanneksen vähemmän kuluu polttoöljyä. Vuodet kun eivät ole veljeksiä, on hankalaa verrata suoraan. Lämpö on miellyttävää ja laite hiljainen. Ja on se minusta NIIN paljon tuota vanhaa puhallinkattilaa parempi. Ai niin ja hiukan kertyy kosteutta halliin enemmän kuin puhaltimella. Toisaalta pidän peruslämmön varsin alhaalla n. 7 asteessa. Korkeampi lämpötila parantaisi ilmanvaihtoa ja pitäisi hallin kuivempana. Mutta tietysti söisi pöötä enemmän.

Toisaalta olen pohtinut oman lämmityksen vaihtoa maalämmölle, kun on putketkin lattiassa. On vaan aika kallis vaihtoehto, joten Airrex pysyy päälämpönä vielä ainakin jonkin aikaa. Varalla on vielä se vanha ilmakattila. Kun se kerran pelaa niin olkoon varmistuksena. Käytän sitä testimielessä kerran pari kuukaudessa.
Minkä verran sulla kuluu polttoainetta talvessa tuon alan lämmittämiseen ?
Vapaa sana / Vs: Kakulit ja remarit
: 20.04.18 - klo:06:11
Mikäpä uudelle liikkeelle nimeksi?  Kävisikö vaikka: Kaikki paitsi purjehdus on turhaa, vai Tuuliviirit. Tämä liittynee samaan kategoriaan kuin persujen mylläkkä, mistä syntyi sininen tussahdus, vai oliko se sininen pieru: vähän aikaa haisee, ja sitten katoaa tuuleen.
Vapaa sana / Vs: Aino ja Väinämöinen
: 08.02.18 - klo:08:20
Tuolla eräässä paikallislehdessä tekstiviesteissä joku oli päässyt asian ytimeen: Täytyykö pitää seksuaalisena ahdisteluna, jos pönttöpoliisi iskee silmää naisautoilijalle. :D
Sivuja: [1] 2 3 ... 140