Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 140

Viestit - roadrunner

Karhinen kurvissa karvahattu korvissa käskee maajullin painamaan lisää kaasua. Vaan mites tälläiset uutiset sitten?
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ymp%C3%A4rist%C3%B6/artikkeli-1.377482
Noh loppuupahan tämä joutava pyristely nopeammin. Ei kun tehotalous jylläämään. Ei se pieni ollutkaan kaunista.
Kuinka pitkillä lappeilla nuo pudottimet käytännössä toimivat? Onko 9 m käytännössä jo liikaa?
Itse olen ratkaissut tuon 9m lappeen siten, että vetelen ensin pudottimella noin 4m kaistan lappelta. Sitten laitan pressun, tai paremminkin kevytpeitteen kiinitettynä lautaan putsatulle alueelle. Loppu 5m sitten huikutellaan lapiolla pressulle, ja siitä alas. Helppoa kuin heinän teko. Aivot narikkaan, ja lapio heiluman. Näin tyhjeni taas tänä talven 600 neliön katto.
Mitä sillä on väliä kannattavuuden kannalta, onko myyntitulot 20 tonnia tai 200 tonnia, jos viivan alle edelleen jää vain pyöreä nolla. Nolla on nolla myitpä miten paljon tahansa tappiolla. So  what? Tyhmää vedetään kölin alta tullen mennen edelleenkin.
Kasvintuotanto / Vs: Luomu saastuttaa
: 18.12.18 - klo:20:56
Pari erilaista näkökantaa. Jokainen voi katsella  omien oman väristen glasien läpi näitä juttuja.

https://proluomu.fi/luomuviljelyn-ilmastovaikutusta-ei-voi-pelkistaa-maankayttoon/

http://ilmari.puheenvuoro.uusisuomi.fi/33425-itameripalkinto-maitotilalle
Airrex 300 käytössä nyt kolmatta talvea. Olen tyytyväinen. Ilmanvaihdon on hyvä olla riittävä, mutta ei meillä tunnu käryjä eikä muitakaan ongelmia vaikka touhuaa hallissa koko päivän. Halli on 170 m2 ja 850 m3 ja lämpöä on riittänyt hyvin. Siirrettävyyden vuoksi sitä ei saa kytkeä kiinteäksi joten huonona puolena pidän sen toistuvaa tankkaamista. Toki osaava sen kyllä kytkee säiliöönkin. Toisekseen turvamääräysten vuoksi se ei saa käynnistyä itsestään uudelleen sähkökatkon jälkeen. Siksi upsi tai akku+invertteri on ihan kiva syöttökaapelin välissä niin ei tarvitse joka sähköräpsäyksen jälkeen käydä kytkemässä virtaa päälle.

Hyötysuhde on vanhaan ilmapuhallinpolttimeen verrattuna hyvä. Arvioisin, että kolmanneksen vähemmän kuluu polttoöljyä. Vuodet kun eivät ole veljeksiä, on hankalaa verrata suoraan. Lämpö on miellyttävää ja laite hiljainen. Ja on se minusta NIIN paljon tuota vanhaa puhallinkattilaa parempi. Ai niin ja hiukan kertyy kosteutta halliin enemmän kuin puhaltimella. Toisaalta pidän peruslämmön varsin alhaalla n. 7 asteessa. Korkeampi lämpötila parantaisi ilmanvaihtoa ja pitäisi hallin kuivempana. Mutta tietysti söisi pöötä enemmän.

Toisaalta olen pohtinut oman lämmityksen vaihtoa maalämmölle, kun on putketkin lattiassa. On vaan aika kallis vaihtoehto, joten Airrex pysyy päälämpönä vielä ainakin jonkin aikaa. Varalla on vielä se vanha ilmakattila. Kun se kerran pelaa niin olkoon varmistuksena. Käytän sitä testimielessä kerran pari kuukaudessa.
Minkä verran sulla kuluu polttoainetta talvessa tuon alan lämmittämiseen ?
Vapaa sana / Vs: Kakulit ja remarit
: 20.04.18 - klo:06:11
Mikäpä uudelle liikkeelle nimeksi?  Kävisikö vaikka: Kaikki paitsi purjehdus on turhaa, vai Tuuliviirit. Tämä liittynee samaan kategoriaan kuin persujen mylläkkä, mistä syntyi sininen tussahdus, vai oliko se sininen pieru: vähän aikaa haisee, ja sitten katoaa tuuleen.
Vapaa sana / Vs: Aino ja Väinämöinen
: 08.02.18 - klo:08:20
Tuolla eräässä paikallislehdessä tekstiviesteissä joku oli päässyt asian ytimeen: Täytyykö pitää seksuaalisena ahdisteluna, jos pönttöpoliisi iskee silmää naisautoilijalle. :D
Vapaa sana / Vs: Maatalous saastuttaa
: 25.01.18 - klo:19:26
Kyllä se tuo maatalous taas saastuttaa. Vähän jos yhteiskunnan pazkaa lurahtaa taimenpuroon niin siitä ei oteta. Miten lie zanktoit tuossakin tapauksessa: kenties johdon palkankorotukset?
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201801252200694937_u0.shtml
Metsätalous / Vs: epäonnistunut kartelli
: 12.01.18 - klo:18:55
No niin. Taitaa olla viimeinen piste tässä kartelli jutussa. Savotta joutui heittämään pyyhkeen kehään. Ei taida kenenkään perse kestää taistelua näitä metsäpatruunoita vastaan. Tässä voi vain todeta niin kuin lääkäri entisaikoina: leikkaus onnistui hyvin, mutta potilas kuoli. Sellainen on tämä suomi 100 oikeusvaltio.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mets%C3%A4/artikkeli-1.220738
Ehkä se on matkalla meille ;) Pitääpä varata käteistä.

Hep, taas pukkaa samaa kärryä. Etkö ostanutkaan sitä?

https://www.tori.fi/pohjois-karjala/telikarry_42417827.htm?ca=9&w=1
Tää oli kaupan jo muutama päivä sitten samoin speksein. Hävisi silloinkin tosi nopeaan. Hyvän tavaran voi myydä monta kertaa.
Halvalla menee tuhti ?  Liekkö alvia, kun maksat pivolla tekstiviestille?
https://www.tori.fi/pohjois-karjala/telikarry_42367413.htm?ca=9&w=1
Meillä kans hajosi taavetti joskus seitkyt luvulla pilotin käytöllä. Ei jaksanut kunnolla pyöräyttää, ja potkaisi takaisin. Meni vedet ja öljyt sekaisin. Olislo sylinteriputki katkennut, tai jotain. Siihen loppui pilotin käyttö tässä huushollissa.
Sama täällä, painetta pitää olla reilusti muuten kääntyy takaisin puolivälistä. Toinen seikka oli siinä käännön sylinterin venttiilissä. Siinä on metalli sihdit muistaakseni letkujen liittimien alla. Niissä jos on roskaa kertynyt , tökkii kääntö. Niin ja ne karat siitä mutikasta kannattaa puhdistaa myös.
Sivuja: [1] 2 3 ... 140