Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 142

Viestit - roadrunner

Miten se muuten onko tutkittu miten rasistinen on James Bondi, kun sekin seikkaili siellä tangerissa, Taisi vielä nielaista  timangin sen naikkosen navasta. Ennen kuulumatonta, vei timangin afrikasta.  ;D ;D
Konevalmistajat eivät nähtävästi ajattele, miten suunnittelemiaan koneita joskus sitten peruskorjataan,
vaan ne ovat rakenteeltaan kuin pirunnyrkkejä; ensimmäinen taistelukosketus saattaa jo
päätyä polttoleikkuuseen. Näin saadaan uusien kauppa käymään ja puolalaisille
jää ne tympivät remontit.

-SS-


Tämä on todellinen ongelma. Monta kertaa on tullut kirottua puimurin ym. koneen remontissa suunittelijat sinne alimpaan. Tuntuu kuin uhastaan olisi tehty sellainen rakenne, mitä ei kertakaikkiaan pysty järjellisesti purkamaan ja korjaamaan.
Eihän se aivan samanlainen viilu tule sen avartimen kanssa, mutta siedettävämpi kuin 650 tallaamassa vaossa.
Itse ostin aikanaan lemkenin osista ne leikkurit. Maapuoleen vain pultilla kiini. Toistakymmentä vuotta on hangattu, ja vieläkin ovat siedettävässä kunnossa.
En enää muista hintaa, kun on niin kauan aikaa, mutta ei ne minusta kauhean kalliit olleet.
Kyllä toimii.
Ootko tarkastanut ne putkisokat vaihdekepin välityksestä, sieltä kopin alta. Ne saatta mennä väljäksi, tai jopa katketa. Jos on paljon välystä, niin menee huonosti vaihteet silmään.
Miten se oikein menee muovisäiliöiden kanssa, tuleeko niistä ongelmajätettä kymmenen vuoden jälkeen. Pystyykö niitä katsastamaan niin kuin metallisen?
Pitäisi hankkia uusi pönttö polttoaineelle. Millaisia pyttyjä olette hankkineet ? Metallinen olisi varmaan pitkäikäisempi, vai miten muovinen. Miten nämä nykyiset bakteerimössöt viihtyy eri materiaalissa. Löytyykö kokemusta?
Vapaa sana / Vs: 800 yritystä
: 21.04.20 - klo:20:50
Helevata kun sitä on härmän hitain. Mulla olis ollut ajatuksena perustaa huono viljelijä ploki, missä olisi kehitetty virtuaalisia alustoja tukien optimoinnille. Mutta enpä kerinnyt, kun Peten emäntäkin sai sata donaa huonoille äideille. Tää on nyt niin tätä: kun Suomi putos puusta kaikki kävi äkkiä, ei nähty itse sikaa eikä edes säkkiä.
Kunnan maaseutusihteeriin yhteyttä, pitää pyytää tarkastus. Sitten hakemus elylle. Lomakkeen saa maat. sihteeriltä. Pitää olla perustelut, karttaliite, ym. Sitten vain odottelemaan korvausta maksuun joskus vuoden kuluttua.
En kyllä ymmärrä tuota ykköslomakkeen työntämistä ennen aikojaan maajusseille alkuunkaan. Ensin itse ilmoittavat maatalouden ilmoituksen palautuspäiväksi 2.4, ja sitten antavat veroehdotuksen ennen kuin itse ilmoitus on palautettu. Nythän tuo ykkönen on päin honkia, kun ei näy kun valtion tukipotti, poistot ja vähennykset ym. puuttuu. Mutta summa summaarum lienee palvelu parantunut.
Minusta sillä tiedolla nettovarallisuuden määrästä on paljonkin vaikutusta, kun valitsee ruksin paikkaa pääomatulon määrälle. Tietty jos on iloinen veronmaksaja, niin ei liene merkitystä.  ::)
Metsätalous / Vs: HCV=Natura 2
: 27.02.20 - klo:07:35
[quote
Mitäs kun itse hakkaa puut, tekee itse metsänkäyttöilmoituksen metsään.fi:ssä ja myy puut sellufirmalle, sahalle tai ties kelle, niin eihän siinä tapauksessa kukaan tutki että onko hakattu siltä pirun HCV-alueelta?

Yhtiöt näkevät, kuten kaikki muutkin metsäkeskuksen karttapalvelusta, missä on ko. metsänkäyttöilmoituksen alue ja onko se voimassa. Eli jos ei tee hankintasopimusta tuolla perusteella, sopimusehtojen mukaan yhtiö voi kieltäytyä ostamasta puut. Jopa ennakkorahan takaisinperintä on eräiden sopimusten määritelmien mukaan oikeutettua. Tässä piilee koko homman miina.
[/quote]

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1004116

Tämän etenemistä kannattaa jäädä seuraamaan,saattaa olla arvokkaampi kuin kina kolmesta eurosta
[/quote]

On se hienoa, kun vielä joku jaksaa tapella noita tuulimyllyjä vastaan. Aikaisemmat taistot on aina tuoneet huonon lopputuloksen. Naturat, kartellit, kaavoitukset, aina on tullut takkiin. Yhteiskunta ei kuule pienien ihmisten piipitystä. Raha ääntelee.
Metsätalous / Vs: Suuri Savotta päätös
: 26.02.20 - klo:19:57
Vielä kerran pojat.27.02. klo19.00 tv1. Karavaani kulkee, ja koirat räksyttää. Kartelli oli, ei ollut, ei vahinkoa.  :o Että sellainen oikeusvaltio: kellä rahat, sillä oikeus.
Muistin virkistämiseksi. 1980luvulla mäntykuitu hankintana 140 mk/m3, nyt 27 €/m3. Hyvin on hinnat noussu.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 24.02.20 - klo:19:10
Mitä isot edellä sitä pienet perässä. Mielestäni tuottajien pitäisi perustaa yhteispohjoismainen pörssi tuottamilleen alkutuotteille. Voisi olla Nordmilk, Nordgarin, Nordmeat jne. Tuotanto " myytäisiin" pörssiin tuotettujen määrien puitteissa, ja pörssin tehtävänä olisi vedättää hintaa ylös million milläkin verukkeella. Esim lehmät ei lypsä, kaura kasvaa huonosti , siat vain laihtuu jne. Tuotteita ei kerta kaikkiaan laskettaisi markkinoille ennen kuin hinta olisi asiallinen. Käytännössä tuotteet olisivat viljelijöiden omistuksessa ja myynti tapahtuisi heidän varastoistaan. Toiminta tapahtuisi vain kirjanpidollisesti, niin kuin vrt. sähkön tuotanto nordpool ;D
Sivuja: [1] 2 3 ... 142