Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 4

Aiheet - andypoge

Kasvintuotanto / Vehnät pois kaurasta
: 10.10.19 - klo:15:23
Saako vehnät pois kaurasta esim. 2.2 tai 2.5 mm rumpulajittelijan seulalla?
Kasvintuotanto / Alle 2 mm jyvät
: 18.09.19 - klo:19:06
Tekeekö kukaan tuota <2mm jyvien määrän mittausta esim kaurasta omalla laitteistolla ja millaisella?
Onko tietoa mimmonen on Akron-pellettiuunin palopää? Ei näy esitteissä. Uunin rakenne perustuu esitteen mukaan öljyuuniin.
Kasvintuotanto / Jälkiversonta 2019
: 12.08.19 - klo:13:32
on aika rajua, ainakin aikaisella kauralla täällä Satakunnassa. Valkkaa tuosta sitten optimi puintiajankohta kun heti puintikypsän pääröyhyn alapuolella velloo vihreä jyvämassa. Pakko kai odotella vielä X viikkoa jotta kuivauksessa edes hiukan säästäisi.  Mites muualla?
Mahtanneeko 120 bar painepesuri pelittää jos laitan siihen vesisyötön kuution kemikaalipytyn pohjalta pienellä uppopumpulla? Pesurin painetta saan säädettyä tarvittaessa pienemmäksi - pienempikin paine riittää aiottuun pesukohteeseen.
Kasvintuotanto / Tankkiseoksia
: 16.06.19 - klo:09:37
Olisko tällanen hyvä perusketju keskustella tankkiseosten toimivuudesta?

Mites Mospilan+TargaSuper+HA-Thio-S rapsille? Thio-S heikosti taulukoissa...
Kasvintuotanto / Allya nurmelle?
: 25.05.19 - klo:16:41
Onko kokemuksia millai Ally 50St toimii apilattomalla nurmella, lähinnä saunakukat ja ohdakkeet vaivaa.
Tästä on jotain vanhojakin ketjuja, mutta aloitan uuden:
Millaisia tekniikoita ja kokemuksia suorakylväjillä VLN- tai tavallisen nurmen lopetuksesta ja suorakylvöstä suoraan nurmen sänkeen? Itse kynnellyt noita tähän asti, mutta kyntö tekee tietyillä maalajeilla niin rankan takapakin pintamaan laatuun, että alan testailemaan suorakylvöä. Aloitan helposta, eli viime kesällä kuivalla kitukasvuisena kasvaneesta apila+raiheinänurmesta joka niitettiin ja korjattiin syksyllä (hiesusavi). Ajattelin odotella toukokuun puolenvälin yli, jotta alkaa vihertää, siihen glyfosaatti ja kylvö suoraan. Onnistuuko?
Kasvintuotanto / Rekalla pellolle
: 28.02.19 - klo:15:13
Pellon pinta paikoin jo liettää kun hanki sulanyt, arska paistaa ja vettä vihmoo. Yli tuosta kuitenkin pitäisi viikon parin sisään vielä rekalla ajella. Mitäs jos levittäisi pikkukuorman haketta siihen ajoväyläksi ja keväällä siten puskulevyllä taas pois kun pinta kuivannut?
Alkoi tuollainen Ventur GMT-HT-78 -savukaasupuhallin vinkumaan. Onkohan laakerit sököt?  Oletteko vaihtaneet laakereita tuollaisiin? Mistä saa? Puhallin on hakekattilan perässä.
Combine Fabs Limited - Onko kukaan sattumalta tilannut mitään tästä pajasta Briteistä? Kokemuksia?
http://www.combinefabrications.co.uk/
Metsätalous / Metsäkirjanpito WebWakassa
: 11.02.18 - klo:10:09
Mihin olette syöttäneet metsävähennyspohjan 2C-verolomakkeella? Tilinpäätöksen kohdassa "Metsävähennyspohja" ei pysty syöttämään ja käyttöohjeessa ei asiasta neuvota. Siirtymävuosi PC-Wakasta menossa ja aloitus puhtaalta pöydältä.
Mitäs tuommoisesta otsikon tilanteesta ootte mieltä, jos tr. etukuormaajaan kytkien työntäisi piikkiäestä tai haraa ja takana sitten muu työlaite? Pitääkö jotain puskutukia värkätä jos sellaisia ei ennestään ole? Lähinnä nyt joku 4-6 m hara tai vastaava mielessä.
Kuka tietää jotain vertikaalimuokkaimista? Amerikoissa näitä rypytetyillä lautasilla ja pienellä lautaskulmalla varustettuja muokkaimia on tiettävästi ollut jo 90-luvulta asti, mutta jostain syystä eurooppalaiset valmistajat eivät ole näitä tuoneet tarjolle. Amerikkalaisia valmistajia on aika liuta. Ranskassa joku valmistaja kuulemma on, mutta en sitä löytänyt.

https://www.farm-equipment.com/articles/10122-from-the-march-2014-print-edition-what-is-vertical-tillage-anyway
https://www.youtube.com/watch?v=03oABVMv9AI
https://www.youtube.com/watch?v=w4CmB1YNJzQ

Mahtaisiko tämä muokkaustekniikka toimia täkäläisillä kasveilla ja maalajeilla? Voisi olla yksi ratkaisu suorakylvön avuksi nopeuttamaan maan lämpenemistä ja kuivumista kylvökeliä odotellessa. Videoiden perusteella ainakin maissinpahna menee aika pieneksi. Saattaisi toimia syksylläkin rikkojen tai jäännösrapsin idättämisessä. Väittävät, että pienen lautaskulman ansiosta ei lautasen pitäisi tiivistää maata muokkauskerroksen alarajalla, kuten perinteisellä kääntävällä lautasella. Toisaalta vaatinee koneelta kohtuullisen omapainon, jotta jaksaa mennä maahan savella.

Jälkivarustelusarjojakin meren takana löytyy:
http://www.yetterco.com/products/26-toolbarmount-coulters/170-2982-vertical-tillage-attachment

Tollattet rypytetyt lautaset kenties sais vaihdettua säädettävällä lautaskulmalla olevaan muokkaimeen (Maxidisx, X-press)?
Kasvintuotanto / Päisteiden merkkaus
: 28.11.17 - klo:17:48
Olen katsellut noita omia ja muiden huonoja päisteitä rypsi- ja rapsikasvustoissa. Mahtaako päistekäännökset takapyöräkoneella tintata kylvöstä liikaa? Ajattelin ensi kaudella kokeilla päisteiden kylvöä viimeiseksi, jos sillä jotain parannusta saisi. Ajo-opastinta ei ole (saako useimpia opastimiakaan konffattua tähän tarkoitukseen?), joten jollain tavalla pitäisi päisterajat merkata, missä kylvimen nostaa ylös. Ajattelin joko ajaa ruiskun vaahtomerkkarin kanssa ensin linjat ja sitten käydä laittamassa pysyvämmät merkinnät. Toisena vaihtoehtona kävellä kaverin kanssa lohko ympäri narun kanssa, toinen kulkee ojanreunaa myöden. Mutta millä välineellä/aineella varsinaisen merkkauksen oikein tekisi?? Saisi pysyä näkyvissä ainakin muutaman päivän.
Sivuja: [1] 2 3 4