Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 26

Viestit - andypoge

Tuli jokin aika sitten hommattua tuollainen digitaaliohjattu  12V 12A akkulaturi, missä ties mitä älykkäitä tai vähemmän älykkäitä ominaisuuksia. Nyt vaan olen huomannut, että mokoma laitos ei sovellu täysin tai lähes tyhjentyneen akun lataukseen ollenkaan. Tyhjällä akulla laturi luovuttaa parin sekunnin jälkeen ja antaa virhekoodia. Tyhjentyneen akun kanssa joutuu käyttämään sitten halpismuuntajalaturia, jotta saa akun edes vähän ensin henkiin. Onko muilla samanlaisia kokemuksia?
Kasvintuotanto / Vs: Herneen kuivaus
: 25.03.20 - klo:09:12
2-vaiheisen kuivauksen lisäksi puimurin siivous savipellon puinnin jälkeen on mun mielestäni se herneen "juttu"  :D
Sopiva valikoima taivutettuja ja teroitettuja lattaraudan pätkiä pajan perältä auttaa puiman putsauksessa.

Astronaute antoi 2019 >4,5 tn HsS/HeS. Useimmiten herne jää <4 tn. Sitten on  ne märät syksyt, jolloin kuivurille asti tulee vaan rippeitä jos niitäkään.
Tuo kastelu hei onkin hyvä idea, eli aineet suuttimelle isommalla vesilantrauksella. Luulis auttavan sekin ainakin vähän.
Taidanpa kokeilla Y-haaraa teleskooppiin ja siitä imu maatilaimurilla. Kaipa imurin suodattimen putsauksen muutaman kerran sietää kun ei säkkimäärä kovin iso ole. Pudotus kärryn perästä kairan suppiloon on niin lyhyt, että siihen en taida pölyimua saada. Ylipäätään ainakin kaurasta tuntuu irtoavan pölyä loputtomiin.
Peittaan pienellä kanuunakuljettimella (kairalla) kylvösiemenen suursäkkeihin, peittausaineen suutin siellä kairan alapäässä. Lasken sitten tavaran suoraan säkkiin kairan päästä taittuvan käyrän ja teleskooppiputken avulla. Säkin suu siinä tietysti suht tiiviisti yritetään pitää kiinni putken ympärillä, mutta silti jonkin verran pölisee. Olisko ideoita pölyn+sumun saamiseksi pois tyäskentelyalueelta? 1-vaihevirtaa olis lähellä, 3-vaihetta tai paineilmaa ei. Auttaiskohan yhtään jos laittaa vaikka siihen teleskoopin kylkeen tommosen Clenin 2-moottori-imurin imemään pölyä samalla pois?
Alkaa pää pehmetä.... mistä tuo maatalousmaan arvo nyt verolomakkeelle taas laskettiinkaan? 2019 verotuspäätöksessä sitä ei ole eriteltynä näkyvissä.
https://xn--tulevaisuusonljykasvien-klc.fi/

Avena aloittaa voimallisen kampanjan rypsin- ja rapsinviljelyn lisäämiseksi, luvassa on mm. parempi sopimuslisä, siemenet alennettuun hintaan ja maksuaikaa siemenille.

5-9€ "parempi sopimuslisä" on minusta aika naurettava, kun perushintakin kyntää 350€ tuntumassa. Ei herätä innostusta.
Kasvintuotanto / Vs: Alle 2 mm jyvät
: 07.12.19 - klo:15:19
Meneekö 2 mm rikkaseula herkästi kostella tavaralla umpeen, ts onko parempi kierrättää vasta kuivana, esim. jäähdytyksen aikana?
Tämä on nimenomaan se suunnitelma, että tarhahernettä toiseksi viimeisenä vuotena ja hukkakauraa viimeisenä ! Eli rastittaa runsas esiintymä. Niin vaan ainakin Salon kaupungin maissa löytyy hukkiksia, vaikka puhdasta merkattu vuokraamisvaiheessa.

Peurat tykkää laiduntaa hernemaalla. 2019-kaudella oli pahoja syönti- ja sotkematuhoja täällä päin. Siinä samalla sujuvasti levittävät kylän hukkakauraesiintymät.
Sopiiko Antti/Mepu/Arska laipat hyvin toisiinsa, esim d160?
Matala myyräverkko lattialle puimurin ympärille ja siihen paimensähkö kiinni.
Kasvintuotanto / Vehnät pois kaurasta
: 10.10.19 - klo:15:23
Saako vehnät pois kaurasta esim. 2.2 tai 2.5 mm rumpulajittelijan seulalla?
Kasvintuotanto / Vs: Hiilen sidontaa
: 04.10.19 - klo:11:03
Huomasitte varmaan ekan kuvatekstin. Olisko pitänyt tarkistusluettaa juttu jollain, joka ymmärtää jotain maataloudesta.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 03.10.19 - klo:16:04
Kevät-Cleopatrasta tuli 1300 kg/ha. Peukku vaakaviivan alapuolella, mutta täysin pettynyt ei osaa olla, kun niin huonolta näytti kasvusto kesä-heinäkuussa. Näin huonoa kukkimista en ole koskaan nähnyt, mikähän sekin taas oli . Taitaapi ne 2,5-tonnarit jäädä tällä nurkalla näkemättä ja ensi kevään rapsinsiemenet ostamatta.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 24.09.19 - klo:14:10
Eikö hömppä tee ötökkäpainetta ja jotkin saneerauskasvit?
Eiks hömpässä pitäisi myös petoötököiden menestyä yhtä lailla?
Sivuja: [1] 2 3 ... 26