Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 37

Viestit - andypoge

Mikä olis hyvä nyrkkisääntö muokkausretikan sopivasta niittoajankohdasta (jotta ei tee siementä ja ala rikkakasviksi...)?
Kasvintuotanto / Fenixin varoaika
: 18.07.24 - klo:19:04
Fenix-ruiskutteen varoajaksi peltoherneellä mainitsee myyntipakkaus niinkin pitkän kuin 70 vrk. Mahtaako tuo päteä palon sisukseen asti vai enemmänkin kokorehukäyttöön?  ???
Kasvintuotanto / Kauran rikat
: 09.06.24 - klo:16:01
Mitä rikka-aineita kaura kestäisi vielä lippulehtivaiheessa?
Herneaineissa vesimääräsuositukset taitaa olla kautta linjan >200 litraa. Olen ajanut 250-300 välillä.
Kokeilen pohjavesilohkolla tänä vuonna Lentagran WP 0,5 kg + Fenix 0,5 L.

Sama haaste herneen kanssa taas tänäkin vuonna: Rikat melko pieniä, mutta herneen pitkälle edenneen kasvuvaiheen takia "pakko" ruiskuttaa nyt. Toisaalta Lentagranin ohje nimenomaan sanoo, että teho paras pienille rikkataimille. Herne tarttis jonkun jarrun, jolla alkukehitystä voisi hidastaa, jotta rikat ehtis paremmin mukaan.

TOS-lisäyslohkolla kokeilussa aitosuorakylvö 'vain' 4 senttiin ja reilu 350 kg siemenmäärä sekundasiemenellä.
btw,   hyväksyykö avokesannon tänä vuonna?      itellä yks lohko jota ei kait sa kylvettyä kun on nyt tuhkaa ja muuta ei ole näkyvissä..   siis eipä paljon kiinnosta näillä helteillä lähteä touhuamaan tuohon pölyyn...

Itse valitsin yhdelle kasvulohkolle "viljelemätön", ja se kelpasi, mutta oli pakko kirjoittaa tarkennusteksti viereiseen luukkuun. Sanailin siihen sitten lyhyen runon siitä miksi on pois viljelystä ja koska palautuu viljelyyn.
Näyttää muuten retikat kelpaavat kirpoille, oli aika reikäjuustoa kun kävin katsomassa pinnalle ehtineitä. Kannattaa pitää silmällä. Ruiskutushan on sallittu.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 10.05.24 - klo:13:04
Eikö sulla pyörät käänny kuin yhteen suuntaan? Vai mikä on ongelma kääntymisessä? Toki meneehän siinä enemmän aikaa. Paras jos pellot olisi ympyröitä joissa olisi viljelemätön keskusta… Ei tarttis kuin ajaa

Kipeä olkapää vaikeuttaa rattia vasemmalle veivaamista :) Ympyrän kylvämisessä rattia taas pitäisi kääntää hiukan koko ajan jos kylvää spiraalia :P Loppuvaiheessa alkaa tiukka kääntökulma rasittamaan kylvövantaiden puslia ja laakereita ja täytyy laittaa kuski turvavöihin, ettei tipu ulkokaarteessa penkiltä. Keskellä sitten tulee pieni alue, joka on kumminkin ajettava erikseen kääntelemällä. Polttoainetta per hehtaari säästyisi kyllä jonkin verran.  Ehkä keskittymisen herpaantumisen kannalta haasteellista, sopisi robotille paremmin.

Toinen testattava idea voisi olla ajaa kuten työtehoseuran puintisuositus, eli lohkoa ulkokehältä ympäri sisäänpäin ja työkone koko ajan alhaalla. Nurkkiin jää pienet kylvämättömät kaistat alueet, jotka voisi ajaa täyteen nurkasta nurkkaan pienemällä syötöllä.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 10.05.24 - klo:10:56
Eilisen parin sadan päistekäännöksen jälkeen päätin, että seuraavaksi kaudeksi lasken melkein-neliönmuotoiselle peruslohkolle ympyräviljelmän katelaskelman.  Pääsee hieman vähemmillä käännöksillä. Nurkkiin huiskalla heinää 8)
https://en.wikipedia.org/wiki/Center-pivot_irrigation
Satelliitti-Sam, osta lasit!
Kasvintuotanto / Vs: Herneen viljely
: 07.03.24 - klo:21:55
Onko kukaan testannut Centium 36 CS rikka-ainetta herneen kanssa? Ohjeen mukaan ruiskuttaa pitäisi ennen taimettumista. Ja käy pohjavesialueelle. Hinta vielä Basagraniakin kalliimpaa. Toimiikohan tankkiseos Fenixin kanssa?
Onko kellään kokemuksia Antin Optima 2.0 ohjauskeskuksesta? Onko ollut ongelmia?
Itsellä pari kokemusta tilanteesta, missä älylaturi ei suostunut antamaan virtaa tyhjentyneeseen AGM- tai tavalliseen lyijyakkuun. Kun olin sitten pitänyt niissä tavallista muuntajalaturia kiinni muutaman tunnin, niin sillä ne vielä elpyivät.
C210:ssa tuli nyt ensimmäistä kertaa paukkupakkasella häiriö "Polttoainetukos". Keskuksella ongelmaa tutkiessa ei mitään vikaa löytynyt ja käynnistyi normaalisti.
Tuleeko tuo häiriö pudotus/sulkusyöttimen kotelon sivussa olevasta anturista? Olisko siihen joku jäinen tikku mennyt poikittain ja ehti sulaa ja mennä kattilaruuvin pakkotyhjennyksen mukana kattilaan.
Mitenkäs kattiloissa joissa on mekaaniset/automaattiset nuohousspiraalit tuubeissa, nuohoaako kukaan näitä harjalla jossain vaiheessa varmuudeksi?

Mulla on tollaset BioCompissa enkä harjaa pystytuubeja joka vuosi. Ehkä joka toinen tai kolmas vuosi. Ei niistä irtoa juuri mitään. Spiraaleista on yleensä pari tai muutama irrallaan ripustimistaan kun käyn pari-kolme kertaa vuodessa yläluukun kautta imemässä imurilla vaakapintojen päällä olevat tuhkat pois. Karistelen  irronneita spiraaleja hieman ja ripustan takaisin.
Irrotin eilen seulat ja laitoin palasiksi, niin johan selvisi tämäkin mysteeri: Kone on minulle uusi ja edellinen omistaja oli kiinnittänyt ylimääräisen seulaverkon sisäseulan sisälle kuljetusta varten niin hienosti, että näytti minun silmään ihan tehtaan asentamalta. Oltiin siis seegerin kanssa molemmat tavallaan oikeassa :) Sisäseulassa on ne pitkittäiset tukiraudat, niin toinen seulaverkko oli niiden päällä nätisti kolmantena pyöränä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 37