Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 5

Aiheet - andypoge

Onko kellään kokemuksia Antin Optima 2.0 ohjauskeskuksesta? Onko ollut ongelmia?
Kasvintuotanto / HLP:n mittaus
: 24.09.23 - klo:19:00
Niin kuin varmaan useimmat, mittailen hehtolitrapainoja tämäntyyppisellä vaa'alla:
https://www.wile.fi/viljamittarit/wile-241-hehtolitrapainovaaka/
Käyttötekniikka on sellainen, että otan mitattavan tavaran litran keittökulhoon, jonka kaatonokan sivuille olen molemmille puolille teipannut reunoille parin sentin korokkeet estämään roiskumista.
Sitten kaadan tavaran kulholla vaa'an mittakuppiin hiljaksiin kunnes kukku tulee kupin reunan yli, pyyhkäisen kukun sivusuunnassa pois, siirrän punnuksen mitta-asteikolla niin että kupla on keskellä ja luen tuloksen punnuksen viivan kohdalta. Miksi tätä huippuyksinkertaista mittausta tähän nyt sepustelen?!! Siksi, että järjestelmällisesti omat mittaukset ovat 3-4 kg/hl kaupan tuloksia pienemmät. Mitään ideaa kellään, että miksi näin vai onko mulla pilipalimittari?
Kasvintuotanto / Ajantasaisia karttoja
: 18.05.23 - klo:14:30
Onko tietoa löytyykö uudempia ilmakuvia jostain, kuin mitä Vipussa tai Karttapaikassa?
Miten kuuluu kirjata käytetyn ALVillisen työkoneen myynti kirjanpidossa?
Miten arkistoitte ja käsittelette sähköisiä kuitteja kirjanpidossa ja veroilmoituksessa?  Esim. tallennus viennin tositenumerolla PDF-muodossa vaikkapa <maksupäivämäärä VVKKPV>_<tositenumero>_<kauppaliikkeen nimi> tms. ja varmuuskopiointi johonkin pilvipalveluun vaikka neljännesvuosittain.
Tuumailin, jos olisi aika siirtää mapit historiaan.
Onko kokemuksia kuinka herkästi juolavehnä- ja hukkisaineet tekevät helleviotusta? Sääennuste näyttää pätsikeliä pitkälle horisonttiin ja herneelle olisi Targa tai Agil jonossa odottamassa...
Kasvintuotanto / Hömppätuet 2022
: 01.03.22 - klo:22:39
Pitikö VLN tukitason nousta sieltä ei-niin-motivoivasta 20 eurosta nyt vai vasta vuoden päästä?
Kasvintuotanto / Galera ja kerääjäkasvi
: 27.02.22 - klo:21:00
Onko jollain kokemusta jonkin kerääjäkasvin laittamisesta rypsin tai rapsin tyveen ja ruiskuttamisesta Galeralla?
Onko tavanomaista NPKS:ää järkevää käyttää jaetussa lannoituksessa, vai meneekö PKS:t liian huonolla prosentilla käyttöön pintalevityksessä?
Lienee sitä nyt pakko ainakin testata osalla viljapinta-alaa jaettua lannoitusta, jos sattuu kuiva vuosi taas tulemaan. Millaisia kokemuksia kevätviljojen kanssa? Lannoitteet luonnollisesti jo ostettu, että laatuja ei enää vaihdella. Joku instassi taisi laskeskella tämän homman kannattavuutta joitakin vuosia sitten, ja tulos oli että kulut kasvaa.
Teboil kuuluu 2005 alkaen Lukoiliin, mikä taas on itänaapurin oligargoylien omistuksessa. Itse leikkasin Teboilin kortin kahtia ja aloin tilaamaan löpöt muualta, kun paikallinen huoltisyrittäjä lopetti toiminnan. Ymmärrän jos on kylän ainoa mittari itämerkkinen, missään muussa tapauksessa en tämän puljun kautta roposia itään päin enää tarjoile.
Olisko tämmöinen ketju sopiva väkästellä kuivaamon vintillä istuessa...

Kakkoskuivurilla 90-luvun Tilus-Antissa on käynyt asentajalle aikoinaan moka: Elevaattorin alle on ilmeisesti laitettu liian paksut tukipuut, ja niinpä kaapin pohjakartion putki ei asettunutkaan enää paikalleen, vaan siihen on pitänyt hitsatata mittojen mukaan loivempi putki. Niinpä alaputki on liian loiva ja tukkii joka vuosi kostealla viljalla. Tuntuu siltä, että ylitehoinen pohjaimuri pahentaa ongelmaa. Imuri on paras laittaa päälle vasta kun tavara kaapissa on kiertänyt vähän aikaa. Mitä ihmettä tuollekin tekisi? Teettäisikö metallipajalla hiukan nykyistä putkea leveämmän neliömallisen kotelon siihen putken tilalle, jolloin kallistuskulman saisi hiukan paremmaksi ja enemmän vilja- ja ilmatilaa siihen? Samalla saisi lapiointiluukun siihen putken päälle kuiluun valuneen viljan lapiointia helpottamaan...
Kasvintuotanto / Satonäytteet
: 27.08.21 - klo:08:27
Missä teetätte ei-sopimuksellisen viljan satonäytteiden analyysejä ja onko kallista?
Kasvintuotanto / Kirppahälytys!
: 05.06.21 - klo:21:00
Kirpat kevätrypsin kimpussa 5.6. . 3-5 järsijää per taimi. Hyllyssä on Avaunt, Mospilan ja Decis Mega.
Resistenssiohje sanoo, että pitäisi ajaa yo. järjestyksessä, mutta myyntipäällus lupaa kirppatehoa vain Decikselle.
Onko kokemuksia onko Avauntilla ja Mospilanilla kirppatehoa?
Millaisia kokemuksia LED-valonheittimistä ulkokäytössä hintaluokassa alle 40 eur/kpl? 50-wattisia näkyy saavan alta parinkympin jo, 4000 lm valoteholla. Riittääko tuollaisessa teho korvaamaan esim suulin 300/500w halogeeniheittimen? 20 eur hintaluokassakin lupaavat 50'000h käyttöikää, mutta miten lienee todellisuus?
Kasvintuotanto / Peurasuojattu viljelmä
: 06.10.20 - klo:15:59
Kuten tunnettua, alkaa tuo peuramäärä näkymään tilipussissa ainakin herneellä ja öljykasveilla. Ja puutarhasta syövät porkkananvarret ja punajuuret. 180 cm korkeaa galvanoitua aitaverkkoa saisi 30 m rullan 55 eurolla. Tuommoistako viljelmän ympäri vai mitä oikein kokeilisi, kun metsästyskorttikin odottaa vielä suorittamista?
Sivuja: [1] 2 3 ... 5