Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5

Aiheet - andypoge

Combine Fabs Limited - Onko kukaan sattumalta tilannut mitään tästä pajasta Briteistä? Kokemuksia?
http://www.combinefabrications.co.uk/
Metsätalous / Metsäkirjanpito WebWakassa
: 11.02.18 - klo:10:09
Mihin olette syöttäneet metsävähennyspohjan 2C-verolomakkeella? Tilinpäätöksen kohdassa "Metsävähennyspohja" ei pysty syöttämään ja käyttöohjeessa ei asiasta neuvota. Siirtymävuosi PC-Wakasta menossa ja aloitus puhtaalta pöydältä.
Mitäs tuommoisesta otsikon tilanteesta ootte mieltä, jos tr. etukuormaajaan kytkien työntäisi piikkiäestä tai haraa ja takana sitten muu työlaite? Pitääkö jotain puskutukia värkätä jos sellaisia ei ennestään ole? Lähinnä nyt joku 4-6 m hara tai vastaava mielessä.
Kuka tietää jotain vertikaalimuokkaimista? Amerikoissa näitä rypytetyillä lautasilla ja pienellä lautaskulmalla varustettuja muokkaimia on tiettävästi ollut jo 90-luvulta asti, mutta jostain syystä eurooppalaiset valmistajat eivät ole näitä tuoneet tarjolle. Amerikkalaisia valmistajia on aika liuta. Ranskassa joku valmistaja kuulemma on, mutta en sitä löytänyt.

https://www.farm-equipment.com/articles/10122-from-the-march-2014-print-edition-what-is-vertical-tillage-anyway
https://www.youtube.com/watch?v=03oABVMv9AI
https://www.youtube.com/watch?v=w4CmB1YNJzQ

Mahtaisiko tämä muokkaustekniikka toimia täkäläisillä kasveilla ja maalajeilla? Voisi olla yksi ratkaisu suorakylvön avuksi nopeuttamaan maan lämpenemistä ja kuivumista kylvökeliä odotellessa. Videoiden perusteella ainakin maissinpahna menee aika pieneksi. Saattaisi toimia syksylläkin rikkojen tai jäännösrapsin idättämisessä. Väittävät, että pienen lautaskulman ansiosta ei lautasen pitäisi tiivistää maata muokkauskerroksen alarajalla, kuten perinteisellä kääntävällä lautasella. Toisaalta vaatinee koneelta kohtuullisen omapainon, jotta jaksaa mennä maahan savella.

Jälkivarustelusarjojakin meren takana löytyy:
http://www.yetterco.com/products/26-toolbarmount-coulters/170-2982-vertical-tillage-attachment

Tollattet rypytetyt lautaset kenties sais vaihdettua säädettävällä lautaskulmalla olevaan muokkaimeen (Maxidisx, X-press)?
Kasvintuotanto / Päisteiden merkkaus
: 28.11.17 - klo:17:48
Olen katsellut noita omia ja muiden huonoja päisteitä rypsi- ja rapsikasvustoissa. Mahtaako päistekäännökset takapyöräkoneella tintata kylvöstä liikaa? Ajattelin ensi kaudella kokeilla päisteiden kylvöä viimeiseksi, jos sillä jotain parannusta saisi. Ajo-opastinta ei ole (saako useimpia opastimiakaan konffattua tähän tarkoitukseen?), joten jollain tavalla pitäisi päisterajat merkata, missä kylvimen nostaa ylös. Ajattelin joko ajaa ruiskun vaahtomerkkarin kanssa ensin linjat ja sitten käydä laittamassa pysyvämmät merkinnät. Toisena vaihtoehtona kävellä kaverin kanssa lohko ympäri narun kanssa, toinen kulkee ojanreunaa myöden. Mutta millä välineellä/aineella varsinaisen merkkauksen oikein tekisi?? Saisi pysyä näkyvissä ainakin muutaman päivän.
Siis 18 euroa sisään, oikeesti...  Rahamiehet, käykää katsomassa onko Verrattomassa se vahvistettu runko C-palkilla ja raportoikaa, kiitos. Oliko muuta kiinnostavaa? Ei.
Ihmettelen noita viljankuivaamon palomääräyksiä, että miten ihmeessä 80&90-luvun peltikoppi-uunihuoneet täyttivät EI30/EI60 vaatimuksen, mitä näissä ohjeissa vaaditaan:

http://www.arskametalli.fi/sites/default/files/pictures/pdf/ohjekirjat/paloturvallisuus_pohjola.pdf
https://www.pohjola.fi/loso/1295011.pdf

Vai onko niistä ajoista määräykset muuttuneet? Joutuuko itse-tehden-uunihuoneen siis tekemään nykyään harkoista tai tiilestä muuraamalla, jos palomääräyksiä aattelisi noudattaa?

"Lämpölaitteen sijoitustilan rajoittuessa vain yhdeltä seinältään  muuhun  kuivaamorakennukseen,  pitää  kuivaamoa  vasten olevan seinän olla EI60-luokkaa ja ulkoilmaan päin
olevat  rakennusosat  voivat  olla  EI30  luokkaa.  Jos  lämpölaitteen  sijoitustilan  kuivaamoa  vasten  oleva  seinä  on  vähintään 1000 mm etäisyydellä kuivaamorakennuksesta, saa
seinä olla EI30-luokkaa."
Mikä lienee halvin ja sopivin aine jääntirapsin- ja rypsin torjuntaan syksyllä? Täytyy ne itämäänkin saada ensin jollain pitelemisellä, vaikka olkiäkeellä tai jollain.
Tykkääkö tuo Sisukiisselin 420drs ecu kyttyrää, jos kierrosluvun ohjausta vaihtaa ihan vaihtokytkimellä potikalta toiselle? Tarvisko jotain konkkaa väliin tms?
Onko paha rasti? Joku 80-lukulainen 50-t Tilus-Antti kyseessä.
Mites tuo puupelletti mahtaisi siirtyä siiloon viljankuivurin elevaattorilla ja tyhjentyä kanttisiilion pohjaventtiilistä 160 mm putkea myöden 45° valumalla? Kellään kokemuksia? Jotain vaihtoehtoja tulevaisuuden kuivauslämpöratkaisuista pyörii mielessä. Paljonko nuo pelletti/viljapoltin-palopäät parhaimmillaan antaa kilowatteja? Semmoinen johonkin lämminilmakehittimen kylkeen kiinni niin voisi poltella esipuhdistinjätteellä tai energiaviljalla terästettyä pellettiä. 200-300 kW haarukkaan pitäisi tähdätä. Luulisi pääsevän kevyemmällä investoinnilla kuin hakeratkaisut. Toimiiko vanha rehusiilo pellettisiilona? Jotan tämmöstä mielessä tänään...  ???
Onko muilla samaa ongelmaa, että Mavin maksamista tukisuorituksista ja verottajan palautuseristä ei tule kaikkia tositteita ?! Kävin juuri tammi-syyskuun läpi ja esim. MAVI:lta tullut 4 pikkuerää, joista ei ole mitään lappua tullut postissa tai netpostissa. Miten noita kirjanpidossa muka tiliöi ilman tositteita? Kelpaako verotarkastuksessa jos käytän tällaisissa vain tiliotetta tositteena?
Mikä on sopiva liima ja liimaustapa laakerinkaulan kohdalta lievästi väljistyneen epäkeskoakselin laakerin liimaamiseksi paikalleen akselille? Laakerikaula akselilla laakerin kohdalla jotain 0,3...0,5 välyksellä. Akselin vaihto ei ole vaihtoehto.

Akselin ja laakerin sisäpinnan pesu asetonilla, pätkä 0,3...0,4 peltiluiskaa akselille ja laakeri paikalleen samalla liimaa akselille tököttäen?

Toimisko ihan 2-komponentti-epoksi tilapäisratkaisuna?
Irtikin tuo täytyisi joskus ehkä saada, että lämmöllä irtoava aine mielummin.
Rajaisruuviin oli hernepuinnin jäjiltä jäänyt piilottelemaan melkoinen määrä savea talven yli ja nyt se on liimannut ruuvin ja sen putken lähes yhdeksi puuksi! Milläs tuota oikein avaisi ja puhdistaisi? Vedellä ei laakereiden takia viitsisi liotella. Toimisko vaikka ruokaöljy?
Onkos kellään kokemuksia näiden 433 Mhz taajuutta käyttävien langattomien hälytinanturien käytöstä? Toimivatko eri valmistajien laitteet keskenään ja saako esim. erillisenä ostetun palohälytinparin toimimaan yhdessä hälytinjärjestelmän kanssa, joka käyttää samaa taajuutta?
Sivuja: 1 2 [3] 4 5