Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 29

Viestit - andypoge

Se on tuollainen:
https://biosystems.aritermshop.fi/bio_fi/root-catalog/saatotuli-tuotteet/kattilatermostaatti-digitaali-saatotuli-kattilaan-3664.html

Tuntuu olevan sulamisherkkä, jos kuivalla hakkeella alkaa tuli hieman ryömiä ruuville päin. Voiskohan sitä viedä kauemmas palopäästä jollain jatkomuhvilla?  :-\
Tietääkö joku Säätötulen liekinvalvonta-anturin tyyppiä? M12-liitin taitaa olla päässä, liikkuva-arinainen.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 08.09.20 - klo:15:37
Kaurat alkuun 7.9., puintikosteus 17.
Pannun ilmakanavan tarkistaminen onkin mielenkiintoinen toimenpide tässä vanhassa Jaakossa. Mistähän sinne oikein kunnolla pääsisi käsiksi, ettei tarvi ilmakanavaa irrottaa.

Muuten, kuinka moni on lukenut ne pienellä präntätyt, että miten se "vuosittain" siellä vakuutusehdoissa on tarkalleen määritelty?

Katselin tuon Lähitapiolan videon, ja siellä mainittiin linnupesät. Nuohoushan pitäisi pannun ohjekirjan mukaan tehdä kuivauskauden päätyttyä SYKSYLLÄ. Ennen seuraavaa syksyä ehtii muutamat pesät ja munat vielä sinne joku pyöräyttää. Kelpaako vakuutusyhtiölle 9/2020 evidenssiksi 10/2019 tehty nuohous?!!

Terveisin "tänään siivosin harakanraadon kuivauskennon pohjaluukun päältä".
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 02.09.20 - klo:10:51
Rehuherneessä alaosat kuivia ja puintivalmiita, ylimmät palot täysin tuoreita, eivät ehdi enää valmistua. Saa sentään pistellä tuoreita palkoja kahvitauolla vielä poskeensa. Puidessa sotkee seulaa oikein perusteellisesti. Kun ajaa kelakierrokset minimillä, puintivälys täysin auki, tuuli täysillä ja Ilman rajaisia, saa jotain ropisemaan tankkiin ilman vihreitä palkoja. Mataran siemenet liimaa pavut toisiinsa, ja saa rimalla kolistelle säiliötä jotta tavara menee torvelle. Kasvuvaihe keväthelteillä pakotti ruiskuttamaan rikat liian aikaisin - pieleen meni. Saanto 7 hehtaarilta 120 hl => käytännössä katovuosi. Tai no, on niitäkin vuosia ollut kun ei ole mitään saanut pellosta pois.
Nuohousluukkujen tiivisteitä löytyy esim täältä:
https://antti-teollisuus.fi/kauppa/
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 22.08.20 - klo:21:29
Kuivaherneessäkin on niin montaa eri kasvuvaihetta yhtäaikaa, että puintihetken valinta on kyllä arpapeliä. Yläpalot täysin tuoreita ja alemmat kohta varisee, puolivälissä jotain siltä väliltä. Melkein tekisi mieli seuraavalla poudalla käydä kokeilemassa valmiimpia alueita, jos vaikka isolla puintivälillä ja alhaisilla kelakierroksilla saisi vihreät palot ehjänä seulan yli peltoon? Onko kukaan kokeillut tuollaista?
Vapaa sana / Vs: Kaapelointiongelma
: 19.08.20 - klo:15:48
Ei ollut Elenia kyseessä, mutta mulla halusivat noin 6 vuoden sisään kaivaa saman päisteen neljännen kerran auki pellonpäästä kylätien laidasta, ensin siirtoviemäri, sitten piensähkönsyöttö, sitten sähkön runkolinja ja viimeisenä vielä valokuitu eri kaivantoon. Valittelin että joudun taas uudestaan tasailemaan ja keräämään kiviä selän kipiäksi ja sain pyytämäni korvauskorotuksen läpi.
Kasvintuotanto / Vs: Glyfosaatti
: 18.08.20 - klo:09:45
Ideologia ja politiikka tuntuu sotkeentuneen tähän asiaan niin syvälle, että puolueettoman tiedon löytäminen on jo hieman haasteellista.
Ei voi oikein muuta kuin toivoa, että tutkijoiden julkaisemat tulokset olisivat tulkinnaltaan mahdollisimman neutraaleja.

Ihmiselle glyfosaatista keskimäärin aiheutuvat riskit muistaakseni on parissa tutkimuksessa luokiteltu punaisen lihan syömisen ja punaviinin juomisen kanssa samaan luokkaan tai vähän niiden alle. Laitan linkin, kun muistan/löydän missä tämä oli, ellei joku muu ehdi ensin.
Kestääköhän tuo pidempää ajoa teräpalkki pystyssä? Tekis mieli ajaa reunapuskien pidempiä oksia sillä tavalla alas, mutta arveluttaa että valuuko se rataspalkin sisällä oleva "puolivaseliini" nopsaan palkin pohjalle ja ylemmät rattaat jää kuivaksi.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Seula
: 14.08.20 - klo:09:03
Liikaa kelakierroksia ja ajonopeus liian pieni.

Itsellä oli viime syksynä C:ssä sitä ongelmaa, että tuli liikaa pieniä jyviä tankkiin vaikka yläseula oli pienellä ja puhallus melkein täysillä. Jos tulee vastaava tilanne, niin pitää kai koittaa sitä seulanjatkeen reikien joka toisen rivin umpeen teippaamista, että saisi ilmanpaineen vähän vielä nousemaan seulan alla. Heikommissa kasvuston paikoissa ei aina ehdi säätää ajonopeutta ajoissa, ts. lykätä kahvaa eteen riittävän ajoissa.
Huohotusputki on säiliön päällä ja säiliö vastikään tarkastettu. Huohotusputkessa on kylläkin semmoinen melko tiiviin näköinen kansi. Ensi kerralla voisi heittää kannen pois tankkauksen ajaksi ja katsoa muuttuuko tilanne.
Yhdessä farmarissa on kiusallinen ominaisuus: Usein täytettäessä ampuu jostakin syystä naftaa täyttöputkesta (sakaraliitin) tai ilmausputkesta pihalle . Säiliössä on pohjalle viety kiinteä putki täyttöliittimeltä. Kenties tuo aiheuttaa sen, että normaalilla pumppausvauhdilla putki täyttyy ennen kuin ehtii laskea säiliöön? Mitä ihmettä tuollekin tekisi?

Täyttöputken kropelointi säiliön sisältä on poissa laskuista. Tekistö miesluukun kanteen uuden täyttöyhteen, mutta onko se laillista?
Olisko se ollut noin vuosimalli 2003, mistä eteenpäin useimmat ns. heikot paikat on tehtaalla vahvistettu. Lista löytynee Murtolan foorumilta jostakin.
Sivuja: [1] 2 3 ... 29