Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 36

Viestit - andypoge

Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 10.05.24 - klo:13:04
Eikö sulla pyörät käänny kuin yhteen suuntaan? Vai mikä on ongelma kääntymisessä? Toki meneehän siinä enemmän aikaa. Paras jos pellot olisi ympyröitä joissa olisi viljelemätön keskusta… Ei tarttis kuin ajaa

Kipeä olkapää vaikeuttaa rattia vasemmalle veivaamista :) Ympyrän kylvämisessä rattia taas pitäisi kääntää hiukan koko ajan jos kylvää spiraalia :P Loppuvaiheessa alkaa tiukka kääntökulma rasittamaan kylvövantaiden puslia ja laakereita ja täytyy laittaa kuski turvavöihin, ettei tipu ulkokaarteessa penkiltä. Keskellä sitten tulee pieni alue, joka on kumminkin ajettava erikseen kääntelemällä. Polttoainetta per hehtaari säästyisi kyllä jonkin verran.  Ehkä keskittymisen herpaantumisen kannalta haasteellista, sopisi robotille paremmin.

Toinen testattava idea voisi olla ajaa kuten työtehoseuran puintisuositus, eli lohkoa ulkokehältä ympäri sisäänpäin ja työkone koko ajan alhaalla. Nurkkiin jää pienet kylvämättömät kaistat alueet, jotka voisi ajaa täyteen nurkasta nurkkaan pienemällä syötöllä.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 10.05.24 - klo:10:56
Eilisen parin sadan päistekäännöksen jälkeen päätin, että seuraavaksi kaudeksi lasken melkein-neliönmuotoiselle peruslohkolle ympyräviljelmän katelaskelman.  Pääsee hieman vähemmillä käännöksillä. Nurkkiin huiskalla heinää 8)
https://en.wikipedia.org/wiki/Center-pivot_irrigation
Satelliitti-Sam, osta lasit!
Kasvintuotanto / Vs: Herneen viljely
: 07.03.24 - klo:21:55
Onko kukaan testannut Centium 36 CS rikka-ainetta herneen kanssa? Ohjeen mukaan ruiskuttaa pitäisi ennen taimettumista. Ja käy pohjavesialueelle. Hinta vielä Basagraniakin kalliimpaa. Toimiikohan tankkiseos Fenixin kanssa?
Onko kellään kokemuksia Antin Optima 2.0 ohjauskeskuksesta? Onko ollut ongelmia?
Itsellä pari kokemusta tilanteesta, missä älylaturi ei suostunut antamaan virtaa tyhjentyneeseen AGM- tai tavalliseen lyijyakkuun. Kun olin sitten pitänyt niissä tavallista muuntajalaturia kiinni muutaman tunnin, niin sillä ne vielä elpyivät.
C210:ssa tuli nyt ensimmäistä kertaa paukkupakkasella häiriö "Polttoainetukos". Keskuksella ongelmaa tutkiessa ei mitään vikaa löytynyt ja käynnistyi normaalisti.
Tuleeko tuo häiriö pudotus/sulkusyöttimen kotelon sivussa olevasta anturista? Olisko siihen joku jäinen tikku mennyt poikittain ja ehti sulaa ja mennä kattilaruuvin pakkotyhjennyksen mukana kattilaan.
Mitenkäs kattiloissa joissa on mekaaniset/automaattiset nuohousspiraalit tuubeissa, nuohoaako kukaan näitä harjalla jossain vaiheessa varmuudeksi?

Mulla on tollaset BioCompissa enkä harjaa pystytuubeja joka vuosi. Ehkä joka toinen tai kolmas vuosi. Ei niistä irtoa juuri mitään. Spiraaleista on yleensä pari tai muutama irrallaan ripustimistaan kun käyn pari-kolme kertaa vuodessa yläluukun kautta imemässä imurilla vaakapintojen päällä olevat tuhkat pois. Karistelen  irronneita spiraaleja hieman ja ripustan takaisin.
Irrotin eilen seulat ja laitoin palasiksi, niin johan selvisi tämäkin mysteeri: Kone on minulle uusi ja edellinen omistaja oli kiinnittänyt ylimääräisen seulaverkon sisäseulan sisälle kuljetusta varten niin hienosti, että näytti minun silmään ihan tehtaan asentamalta. Oltiin siis seegerin kanssa molemmat tavallaan oikeassa :) Sisäseulassa on ne pitkittäiset tukiraudat, niin toinen seulaverkko oli niiden päällä nätisti kolmantena pyöränä.
Onpas vaikeeta   :-X Kuvassa näkyy sisäseulan sisällä pienempi (lyhempi ritilä). Kyllä se siellä on.
Se on pannoilla   kiinni siinä rummussa se vaihdettava seula. Siis onko sulla nyt molemmat 8 ja 10 siellä koneessa päällekäin. Ei siel pitäs on ku yksi kerrallaan.

Mikäs sisäritilä tuossa ohjeen kuvassa kohdassa 5.1 sitten näkyy? Semmonen mulla ainakin on paikalla. Ritilöitä on siis kaikkiaan kolme.
https://www.manualslib.com/manual/1798631/Mepu-Major-2000.html?page=7#manual
Pyöreäreikäisessä SISÄseulassa on 2 pyöreäreikäistä seulaverkkoa päällekkäin, muutama sentti niiden välissä rakoa. Näistä mulla on sisempi 10 mm ja ulompi 8 mm. En tiedä onko tuo sisempi joku lisävaruste vai mikä, mutta joka tapauksessa haluaisin tietää kumpi niistä on "varsinainen sisäseula", josta kaupitellaan eri pyöreäreikäisiä kokoja.
Kenties tyhmä kysymys, mutta tässä minun Majorissa on sisäseulassa 2 päällekkäistä seulaverkkoa, niin onhan ulompi verkko näistä se, jonka  mukaan seulan reikämitta ilmoitetaan? Sisempi tässä 10 mm reiällä ja ulompi 8 mm reiällä, joten oletan että tämä on nyt sitten "8 mm" malli?
Kasvintuotanto / HLP:n mittaus
: 24.09.23 - klo:19:00
Niin kuin varmaan useimmat, mittailen hehtolitrapainoja tämäntyyppisellä vaa'alla:
https://www.wile.fi/viljamittarit/wile-241-hehtolitrapainovaaka/
Käyttötekniikka on sellainen, että otan mitattavan tavaran litran keittökulhoon, jonka kaatonokan sivuille olen molemmille puolille teipannut reunoille parin sentin korokkeet estämään roiskumista.
Sitten kaadan tavaran kulholla vaa'an mittakuppiin hiljaksiin kunnes kukku tulee kupin reunan yli, pyyhkäisen kukun sivusuunnassa pois, siirrän punnuksen mitta-asteikolla niin että kupla on keskellä ja luen tuloksen punnuksen viivan kohdalta. Miksi tätä huippuyksinkertaista mittausta tähän nyt sepustelen?!! Siksi, että järjestelmällisesti omat mittaukset ovat 3-4 kg/hl kaupan tuloksia pienemmät. Mitään ideaa kellään, että miksi näin vai onko mulla pilipalimittari?
Itse laitoin yhteen hydelohkon vipuun pienen jatkon putkella ja siihen sähkönapillinen kahva, sähkönapit kytkin pikavaihteen ohjaukseen. Kylväessä kätevä ja keventi tarvittavaa käsivoimaa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 36