Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 29

Viestit - andypoge

Millaisia kokemuksia LED-valonheittimistä ulkokäytössä hintaluokassa alle 40 eur/kpl? 50-wattisia näkyy saavan alta parinkympin jo, 4000 lm valoteholla. Riittääko tuollaisessa teho korvaamaan esim suulin 300/500w halogeeniheittimen? 20 eur hintaluokassakin lupaavat 50'000h käyttöikää, mutta miten lienee todellisuus?
Hajanaisten lähteiden perusteella vähintään 2 m pitää olla aidan korkeus ja tolppaväli 2-3 metriä.

Keltainen vaakanauha saattaa tehostaa karkotusvaikutusta.

Suojakaistalle voisi ajatella jotain näistä inhokkikasveista?
https://viherlassila.fi/2018/09/suojaa-puutarhasi-peuroilta/
Nimikkeellä "Eläinverkko Zn 1,5x50 m muuttuva silmäkoko " näkyy olevan tarjolla 79€ 50 m rulla. Puiset kyllästetyt aitatolpat ehkä luokkaa 5-6 € kappale. Tolppia laitettava ehkä jotain 5 m välein vai?
Kasvintuotanto / Peurasuojattu viljelmä
: 06.10.20 - klo:15:59
Kuten tunnettua, alkaa tuo peuramäärä näkymään tilipussissa ainakin herneellä ja öljykasveilla. Ja puutarhasta syövät porkkananvarret ja punajuuret. 180 cm korkeaa galvanoitua aitaverkkoa saisi 30 m rullan 55 eurolla. Tuommoistako viljelmän ympäri vai mitä oikein kokeilisi, kun metsästyskorttikin odottaa vielä suorittamista?
Kasvintuotanto / Vs: hiukan isompi vahnko.
: 23.09.20 - klo:15:54
Vanhoja kuivureita ei paljoa enää korvailla .

Onneksi sinä et mistään mitään tiedä ja sun mielipidettä ei kysytty.

Koskella kärvähti tutulta uuni ja osa koneistoa (Arskan uuni ja koneisto ) . Ei saanut korvauksia kuin pienen osan . Oikeaa tietoa asiasta on .
Kysy nyt vielä ihmeessä ja kerro mikä oli korvauksen eväämisen syy.
Se on tuollainen:
https://biosystems.aritermshop.fi/bio_fi/root-catalog/saatotuli-tuotteet/kattilatermostaatti-digitaali-saatotuli-kattilaan-3664.html

Tuntuu olevan sulamisherkkä, jos kuivalla hakkeella alkaa tuli hieman ryömiä ruuville päin. Voiskohan sitä viedä kauemmas palopäästä jollain jatkomuhvilla?  :-\
Tietääkö joku Säätötulen liekinvalvonta-anturin tyyppiä? M12-liitin taitaa olla päässä, liikkuva-arinainen.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 08.09.20 - klo:15:37
Kaurat alkuun 7.9., puintikosteus 17.
Pannun ilmakanavan tarkistaminen onkin mielenkiintoinen toimenpide tässä vanhassa Jaakossa. Mistähän sinne oikein kunnolla pääsisi käsiksi, ettei tarvi ilmakanavaa irrottaa.

Muuten, kuinka moni on lukenut ne pienellä präntätyt, että miten se "vuosittain" siellä vakuutusehdoissa on tarkalleen määritelty?

Katselin tuon Lähitapiolan videon, ja siellä mainittiin linnupesät. Nuohoushan pitäisi pannun ohjekirjan mukaan tehdä kuivauskauden päätyttyä SYKSYLLÄ. Ennen seuraavaa syksyä ehtii muutamat pesät ja munat vielä sinne joku pyöräyttää. Kelpaako vakuutusyhtiölle 9/2020 evidenssiksi 10/2019 tehty nuohous?!!

Terveisin "tänään siivosin harakanraadon kuivauskennon pohjaluukun päältä".
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 02.09.20 - klo:10:51
Rehuherneessä alaosat kuivia ja puintivalmiita, ylimmät palot täysin tuoreita, eivät ehdi enää valmistua. Saa sentään pistellä tuoreita palkoja kahvitauolla vielä poskeensa. Puidessa sotkee seulaa oikein perusteellisesti. Kun ajaa kelakierrokset minimillä, puintivälys täysin auki, tuuli täysillä ja Ilman rajaisia, saa jotain ropisemaan tankkiin ilman vihreitä palkoja. Mataran siemenet liimaa pavut toisiinsa, ja saa rimalla kolistelle säiliötä jotta tavara menee torvelle. Kasvuvaihe keväthelteillä pakotti ruiskuttamaan rikat liian aikaisin - pieleen meni. Saanto 7 hehtaarilta 120 hl => käytännössä katovuosi. Tai no, on niitäkin vuosia ollut kun ei ole mitään saanut pellosta pois.
Nuohousluukkujen tiivisteitä löytyy esim täältä:
https://antti-teollisuus.fi/kauppa/
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 22.08.20 - klo:21:29
Kuivaherneessäkin on niin montaa eri kasvuvaihetta yhtäaikaa, että puintihetken valinta on kyllä arpapeliä. Yläpalot täysin tuoreita ja alemmat kohta varisee, puolivälissä jotain siltä väliltä. Melkein tekisi mieli seuraavalla poudalla käydä kokeilemassa valmiimpia alueita, jos vaikka isolla puintivälillä ja alhaisilla kelakierroksilla saisi vihreät palot ehjänä seulan yli peltoon? Onko kukaan kokeillut tuollaista?
Vapaa sana / Vs: Kaapelointiongelma
: 19.08.20 - klo:15:48
Ei ollut Elenia kyseessä, mutta mulla halusivat noin 6 vuoden sisään kaivaa saman päisteen neljännen kerran auki pellonpäästä kylätien laidasta, ensin siirtoviemäri, sitten piensähkönsyöttö, sitten sähkön runkolinja ja viimeisenä vielä valokuitu eri kaivantoon. Valittelin että joudun taas uudestaan tasailemaan ja keräämään kiviä selän kipiäksi ja sain pyytämäni korvauskorotuksen läpi.
Kasvintuotanto / Vs: Glyfosaatti
: 18.08.20 - klo:09:45
Ideologia ja politiikka tuntuu sotkeentuneen tähän asiaan niin syvälle, että puolueettoman tiedon löytäminen on jo hieman haasteellista.
Ei voi oikein muuta kuin toivoa, että tutkijoiden julkaisemat tulokset olisivat tulkinnaltaan mahdollisimman neutraaleja.

Ihmiselle glyfosaatista keskimäärin aiheutuvat riskit muistaakseni on parissa tutkimuksessa luokiteltu punaisen lihan syömisen ja punaviinin juomisen kanssa samaan luokkaan tai vähän niiden alle. Laitan linkin, kun muistan/löydän missä tämä oli, ellei joku muu ehdi ensin.
Sivuja: [1] 2 3 ... 29