Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 28

Viestit - andypoge

Huohotusputki on säiliön päällä ja säiliö vastikään tarkastettu. Huohotusputkessa on kylläkin semmoinen melko tiiviin näköinen kansi. Ensi kerralla voisi heittää kannen pois tankkauksen ajaksi ja katsoa muuttuuko tilanne.
Yhdessä farmarissa on kiusallinen ominaisuus: Usein täytettäessä ampuu jostakin syystä naftaa täyttöputkesta (sakaraliitin) tai ilmausputkesta pihalle . Säiliössä on pohjalle viety kiinteä putki täyttöliittimeltä. Kenties tuo aiheuttaa sen, että normaalilla pumppausvauhdilla putki täyttyy ennen kuin ehtii laskea säiliöön? Mitä ihmettä tuollekin tekisi?

Täyttöputken kropelointi säiliön sisältä on poissa laskuista. Tekistö miesluukun kanteen uuden täyttöyhteen, mutta onko se laillista?
Olisko se ollut noin vuosimalli 2003, mistä eteenpäin useimmat ns. heikot paikat on tehtaalla vahvistettu. Lista löytynee Murtolan foorumilta jostakin.
Kasvintuotanto / Vs: Glyfosaatti
: 13.07.20 - klo:17:04
Onko kokemuksia millaisella glyfosaattiannoksella syysitoinen saunakukka keväällä varmuudella kellistyy? Olen ajanut suorakylvön kevätruiskutuksia enimmäkseen 360g/l aineella annoksella  2-2.5 l/ha + kiinnite toukokuun 1-2 viikoilla ja parina viime vuonna ei ole tehonnut aivan 100%:sti.
Niitin lupiinit kesäkuun lopulla alas. Kun alkoi tulla uusia kukkavarsia, annoin glyfosaattia lehdille. Tällainen kuuri nyt kolmatta vuotta menossa - aika hitaasti vähenee. Pääpesäke harvenee, mutta uusia pesäkkeitä tulee.
60-luvun brittikuorkkiin perustuva vetävä 10tn viljakärry, joku Bedford tai Austin: Mitä öljyä laatikkoon, suunnanvaihtajaan, peräreppuun ja napoihin? Käykö joku yleis-GL4 kaikkiin? Ajonopeus max. 40 km/h...
Riippuu siitä mikä ohjain tai venttiilistö sulla on käytössä, mutta itselläni osimoilleen näin:
- Pumpulta täyttölaitteelle tuleva hana auki
- Täyttölaitteen alla oleva 3-asentohana: nuoli kohti täyttölaitetta
- Ohjaimelta (jos on) paineensäädön valinta manuaalipuolelle ja säätö pienelle
- Suutinventtiilit kiinni
- Pumppu käymään
- Paineet päälle ja paine 3-4 barin välille
- Torjunta-aineen annostelu, kanisterin huuhtelu, jne.
- Paineen säätö pienelle
- Paineet pois
- Täyttölaitteen molemmat hanat kiinni (täyttölaitteen alla olevan nuoli vasemmalle)

Isojen kanisterien kanssa tuo on ihan hyvä - ei tarvi säiliön päälle nostella. Pestessä täytyy vaan muistaa tuotakin huuhtasta, jos seuraava ruiskutettava kasvi on herkkä ajettavalle aineelle.
Kasvintuotanto / Vs: Luomu
: 03.06.20 - klo:14:30
Luomuviljojen  markkinatilanne taitaa olla nyt huono:

https://mobile.twitter.com/VYR_fi/status/1227203178766225408?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Eembeddedtimeline%7Ctwterm%5Eprofile%3AAYlhainen&ref_url=https%3A%2F%2Fkaytannonmaamies.fi%2F

Onkohan tuossa viljojen 1900-2500 kg/ha satoarviossa huomioitu latausvuodet vai pitääkö ne vielä laskea pois keskiarvosadosta?
Laakeri oli sökö, se on muuten 6306 2RS. Kiekot kuluneet jotain 15 mm. Ehkä ensi kaudeksi yhden puolen kiekonnavan alta otettava se simmilevy pois.
Ohje tosiaan olikin käyttöoppaassa. Ihan suoraviivainen homma. Paitsi umpiruostuneen lukitusrenkaan irrotus laakerin edestä.
Mites tuo vantaan purku ja kasaus: Toisen puolen pultti näyttää olevan vasenkierteinen. Onko hommassa muuta erikoista? Pitääkö kasattaessa shimmata tai säätää jotain? Vannaspulttiin lukite?
Kasvintuotanto / Vs: Kiertokoe
: 08.05.20 - klo:10:28
Koneen tärinä pellolla voi lisätä syöttömäärää verrattuna paikallaan seisten tehtyyn kiertokokeeseen. Itse joudun tekemään heinänsiemenlaatikon kylvökokeen niin, että laitan tavoitearvoksi jotain -25% suunnitellusta koska muuten menee peltoon tuon verran liikaa. Ehkä jyräpyörästö talviseisonnan jäljiltä jumputtaa tai jotain...
Kynsiliittimen tiivisteen alle saa ainakin jossakin malleissa laitettua vaikka ohuen metallisen tiivisterenkaan, jolloin tiivistys on piukempi, samalla tietty raskaampi käyttää. Muovaantuneita kynsiä voi säätää lyömällä kireämmäksi. Tiivisteille ei varmaan tekis pahaa pyyhkäistä niitä joskus puhtaaksi ja sipaista vaikka silikonirasvaa.
Miten tuo agropointin halpa nestepeittauslaite on pelannut?

Tuli hankittua nyt tuo agropointin rakennussarja. Ei voi moittia, haukkui kyllä edullisen hintansa jo ekana käyttövuonna. Oikeastaan ainoa hankaluus on pumpun imun ilmaus. Miten sen oikein tekis ettei sotkis itseään ja paikkoja peittausnesteellä? Koitin niin, että täytin ensin systeemin vedellä ja sitten koitin vaihtaa imuletkun kemikaalikanisteriin pitämällä letkua lytyssä, mutta kyllä otti ilmaa siinäkin. Toimisko jos laittaisi imuletkuun pumpun viereen T-haaran ylöspäin ja siihen täysi puristeltava vesipullo kiinni jolla saisi pumpattua ilmakuplat pois? Takaiskuhan siinä imuletkussa on valmiina.
Sivuja: [1] 2 3 ... 28