Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 30

Viestit - andypoge

Kasin kanssa on pärjäilty. Ei ole tekniikan tai ergonomian viimeistä huutoa, mutta toisaalta on helppo kampe korjata ja varaosat yleisiä ja Nakkilasta tulee nopeasti. Teejet 844E-ohjain on sopinut omaan käyttöön hyvin. Kat3-vetovarsilla säiliö menee ehkä tarpeettoman kauas, joten nokkapainatusta 1300L-säiliön kanssa tarvii olla, toki muutenkin. Imuletkun kytkentä polvillaan maassa kontaten (kemikaalitäyttölaitteen kanssa) tai pumpun irrotus öljynvaihtoa varten eivät ole oikein tältä vuosisadalta. Omilla virityksillä tuollaiset seikat saa toki paranneltua, jos intoa on.
Meidän 6650 pitää myös kylmällä öljynpainevaloa päällä kunnes on hetken käynyt paikoillaan. Sitten syttyy uudestaan kun lähtee liikkeelle ja kierrokset nousee. Lakkaa palamasta kunhan ehtii lämmetä. Oon aina liikkunut rauhassa ja pitänyt kierrokset sen verran alhaalla ettei valo pala.

Kaappaan ketjua sen verran että voiko tuolle 6650 automaattihehkulle tehdä mitään? Se piru lähtee hyvin käyntiin kunhan se hehkuttaa (selvästi alle nollan kelit), mutta lämpöisemmillä  (-5 - +5) se ei hehkuta ja sitten sitä saa sahata hetken aikaa. Lykkää niin komeaa valkoista savua siinä kohtaa ja kunhan käynnistyy niin aloittaa hehkuttamisen. Ohjekirjassa vielä oikein kehutaan että se automaattihehku vähentää valkoista savua käynnistyksen yhteydessä :)

Huoltomieheltä tuota kysytty, mutta se meinas että ei voi mitään. Onko se siis ominaisuus vai onko jossain anturissa vikaa? Toinen valtra missä ei ole tälläisiä virityksiä lähtee aina kerrasta käyntiin kun vähän hehkua käyttää.

Voisiko tuohon olla osasyynä hieman matala polttoaineen syöttöpaine?
https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=45915.msg784864#msg784864
Pitäisi nyt pohtia hiiliviljelyn vaihtoehtoja ja kuten tunnettua, kaikkea pitäisi välttää. Erityisesti maanmuokkausta. Millaisia kokemuksia viljan suorakylvöstä nurmen jälkeen. Siis ei kynnetä tai muuten muokata nurmea, tapetaan nurmi kemiallisesti ja siihen sitten lähdetään viljan kanssa. Onnistuuko; hyvä puolet ja ongelmat?

Kyllä onnistuu ainakin VM SK:lla, mutta heinän lopetus vaatii tarkkuutta. Alasniitto tai murskaus syksyllä ja glyfosaatti syksyllä tai keväällä. Keväällä ruiskutuksen ajoituksen kanssa ei kannata hätäillä - liian aikaisin ruiskutettuna teho jää vajaaksi. Kylvösyvyyden säädössä kannattaa olla tarkkana. Paakut helposti nostavat vannaspyörää ylös, jolloin kylvö voi jäädä liian pintaan.
Tehtaalaisissa umpikumipyörissä on se puute, että kostealla savella alkaa kerätä palletta ulkokehälle ja nostaa vannasta ylemmäs. Normaalikeväänä odotellaan, että maan pinta kuivaa ja lakkaa keräämästä. Sateisena keväänä tuli mieleen, että hitsaisi kannatuspyörän runkoon kaapimen, joka estäisi paksun savikerroksen kertymisen kehälle. Siinä vaan sitten voi lakata pyöriminenkin...
Onko ja101 kokemusta siit takaharasta?
Ei, uudesta asti ollut ladossa. Etuharaan siitä on käyty piikkejä hakemassa.

https://www.ss.lv/msg/lv/agriculture/agricultural-machinery/sowing-equipment/grain-drills/bfbbml.html#photo-8

Tuossa näkyy se takahara. Voe mahoton kun ärsytti tuo juttu. Vuosi sitten oisin välittömästi ostanut sen. Oisin halvemmalla saanu uudemman koneen. Kaveri tuolla etelässä katteli ehkä joo hyvä., mutta tuumailee vielä. Tuo on ollut jo 6kk vissiin myynnissä. Ostakaapa poies

Itse tulin takaharan osalta siihen päätelmään, että ainakaan savella sillä ei ole käyttöä suorakylvössä. Jos vantaan sulkupyörä ja kannatuspyörästö eivät saa kylvövakoa sulki (jolloin ollaan liian märällä liikkeellä), niin ei takaharakaan enää pysty karistelemaan riittävästi tavaraa siemenen peitoksi. Pahnan järjestely sitten taas pitäisi tehdä etuharalla, jos siihen on tarvetta.

Jos sitten taas muokattuja enemmän ajaa, niin ehkä takaharasta voi olla jotakin hyötyä pinnan mururakenteen järjestelyssä.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Kuivuri
: 23.11.20 - klo:08:28
Kaasu: Vuokrattavaan kaasusäiliöön ei kenties voi ottaa muuta kuin vuokranantajan omaa kaasua (esim. Teboil)? Joskus oli juttu, että täyttöpalvelu kuuluisi näissä ns. samaan pakettiin. Huomiota kiinnitti myös ärjyn sähköliittymän tarve.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2020
: 30.10.20 - klo:20:54
Onko sulla syyskauraa?
Sitähän se - sehän voi olla leutojen talvien seuraava hitti! Tuleepa kokeiltua.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2020
: 30.10.20 - klo:19:37
Olen näemmä suorittanut syyskylvön, kun lautasmuokattu kauramaa on lokakuun lopulla täysin tiheän vihreän sängen peittämä. Siinä kai se ensimmäisen vaiheen varissut sato on nätisti itänyt lämpimänä syksynä. Tuonhan voi ilmoittaa kasvipeitteiseksi, eikö vain!
Mikä Unitronics sielä on? Jazz, M90, Samba? Vai joku hienompi GUI?

Etupaneelissa seisoo V350
Onko kukaan koittanut imaista tuosta Säätärin C210-ohjauskeskuksen logiikasta softaa läppärille talteen varmuuskopioksi? Unitronics siinä näkyy olevan.
Pitkästä aikaa oli Nesteellä kesälaatu halvinta suoratilauksena. Kesälaatu 0,69 €/l.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 20
: 25.10.20 - klo:12:22
Etten tiedä sitten onko järkeä. Voi olla, että perinteinen viherlannoitusnurmi ja tukien nosteleminen on se järkevin välikasvivaihtoehto viljalle.

Viherlannoitusnurmi olisi järkiratkaisu monessakin mielessä, mutta sen tuki pudotettiin surkeaksi ja kasvipeitteisyyteenkään ei enää käy. Silti on kierrossa mukana mulla tavanomaisessa. Tasaa työhuippuja ja antaa typpeä ja juurimassaa.
Millaisia kokemuksia LED-valonheittimistä ulkokäytössä hintaluokassa alle 40 eur/kpl? 50-wattisia näkyy saavan alta parinkympin jo, 4000 lm valoteholla. Riittääko tuollaisessa teho korvaamaan esim suulin 300/500w halogeeniheittimen? 20 eur hintaluokassakin lupaavat 50'000h käyttöikää, mutta miten lienee todellisuus?
Hajanaisten lähteiden perusteella vähintään 2 m pitää olla aidan korkeus ja tolppaväli 2-3 metriä.

Keltainen vaakanauha saattaa tehostaa karkotusvaikutusta.

Suojakaistalle voisi ajatella jotain näistä inhokkikasveista?
https://viherlassila.fi/2018/09/suojaa-puutarhasi-peuroilta/
Nimikkeellä "Eläinverkko Zn 1,5x50 m muuttuva silmäkoko " näkyy olevan tarjolla 79€ 50 m rulla. Puiset kyllästetyt aitatolpat ehkä luokkaa 5-6 € kappale. Tolppia laitettava ehkä jotain 5 m välein vai?
Sivuja: [1] 2 3 ... 30