Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 26

Viestit - andypoge

https://xn--tulevaisuusonljykasvien-klc.fi/

Avena aloittaa voimallisen kampanjan rypsin- ja rapsinviljelyn lisäämiseksi, luvassa on mm. parempi sopimuslisä, siemenet alennettuun hintaan ja maksuaikaa siemenille.

5-9€ "parempi sopimuslisä" on minusta aika naurettava, kun perushintakin kyntää 350€ tuntumassa. Ei herätä innostusta.
Kasvintuotanto / Vs: Alle 2 mm jyvät
: 07.12.19 - klo:15:19
Meneekö 2 mm rikkaseula herkästi kostella tavaralla umpeen, ts onko parempi kierrättää vasta kuivana, esim. jäähdytyksen aikana?
Tämä on nimenomaan se suunnitelma, että tarhahernettä toiseksi viimeisenä vuotena ja hukkakauraa viimeisenä ! Eli rastittaa runsas esiintymä. Niin vaan ainakin Salon kaupungin maissa löytyy hukkiksia, vaikka puhdasta merkattu vuokraamisvaiheessa.

Peurat tykkää laiduntaa hernemaalla. 2019-kaudella oli pahoja syönti- ja sotkematuhoja täällä päin. Siinä samalla sujuvasti levittävät kylän hukkakauraesiintymät.
Sopiiko Antti/Mepu/Arska laipat hyvin toisiinsa, esim d160?
Matala myyräverkko lattialle puimurin ympärille ja siihen paimensähkö kiinni.
Kasvintuotanto / Vehnät pois kaurasta
: 10.10.19 - klo:15:23
Saako vehnät pois kaurasta esim. 2.2 tai 2.5 mm rumpulajittelijan seulalla?
Kasvintuotanto / Vs: Hiilen sidontaa
: 04.10.19 - klo:11:03
Huomasitte varmaan ekan kuvatekstin. Olisko pitänyt tarkistusluettaa juttu jollain, joka ymmärtää jotain maataloudesta.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 03.10.19 - klo:16:04
Kevät-Cleopatrasta tuli 1300 kg/ha. Peukku vaakaviivan alapuolella, mutta täysin pettynyt ei osaa olla, kun niin huonolta näytti kasvusto kesä-heinäkuussa. Näin huonoa kukkimista en ole koskaan nähnyt, mikähän sekin taas oli . Taitaapi ne 2,5-tonnarit jäädä tällä nurkalla näkemättä ja ensi kevään rapsinsiemenet ostamatta.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 24.09.19 - klo:14:10
Eikö hömppä tee ötökkäpainetta ja jotkin saneerauskasvit?
Eiks hömpässä pitäisi myös petoötököiden menestyä yhtä lailla?
Kasvintuotanto / Vs: Pakkanen
: 19.09.19 - klo:09:43
Toivottavasti pakkanen valmistuttaa kevätrapsia. Palot ja varret vielä umpivihreitä ja kohta ollaan lokakuulla. Mahtollisesti tulee murskaimelle hommia.
Kasvintuotanto / Vs: Alle 2 mm jyvät
: 19.09.19 - klo:09:41
Kysymys oli satonäytteen mittaamisesta.

Tappurissa oli tänäkin vuonna tuuli reippaasti yli taulukon ylärajan ja ajokahva ojossa sekä esiputsarin säätö korvakuulolta niin, että kunnolla putkessa ropisee. Silti vaan suurimokauralla tuppaa 1 lajike antamaan >10% pieniä, eli ei kelpaa suurimoksi. Ehkä ei ehtinyt kiertää kuivaajassa riittävän kauan. Täytynee hylätä tuo lajike, vaikka oli vuosikin tietty kuiva.
Kasvintuotanto / Alle 2 mm jyvät
: 18.09.19 - klo:19:06
Tekeekö kukaan tuota <2mm jyvien määrän mittausta esim kaurasta omalla laitteistolla ja millaisella?
Jotta pystyisi suunnittelemaan tulevaa, pitäisi tietää jotain tulevasta tuki- ja säädöspolitiikasta. Esim. tilatuen ja ympäristötuen 2021-2027 ehdot. Veikkaan samanlaista viivästysfarssia kuin viime kerralla. 5-6 vuotta on liian lyhyt aika useimpien investointien kuolettamiseen. Liian vaikea asia poliitikoille ymmärtää?
Jankkuroinnista vielä, niin tosiaan nurmella jonkin verran paakkua nousi pintaan, joten seuraavalla kylvökerralla joutuu jonkun muokkaustasauksen tekemään (ei toivottua). Suorakylvöpohjaa ajatellen etukiekko jankkuriterän eteen tekisi varmasti terää, esim Evers:eissä tosiaan on sellaiset. Nurmijankkureista taitavat puhua? Aurojen leikkureistakin ovat noita kuulemma rakennelleet.
Toistaseks pääosin lautasmuokkaimella lannan ja kalkin multaus. Lottovoiton jälkeen vaihdan vertikaalimuokkaimeen. Jankkurointi kalkituksen jälkeen kenties myös auttaisi leviämistä, mutta on hidasta ja vaatii kuivat olosuhteet. Tämän kesän testin perusteella suorakylvössä jankkurissa tarttis olla avaava etukiekko jotta pinta pysyisi tasaisena.
Sivuja: [1] 2 3 ... 26