Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 27

Viestit - andypoge

Laakeri oli sökö, se on muuten 6306 2RS. Kiekot kuluneet jotain 15 mm. Ehkä ensi kaudeksi yhden puolen kiekonnavan alta otettava se simmilevy pois.
Ohje tosiaan olikin käyttöoppaassa. Ihan suoraviivainen homma. Paitsi umpiruostuneen lukitusrenkaan irrotus laakerin edestä.
Mites tuo vantaan purku ja kasaus: Toisen puolen pultti näyttää olevan vasenkierteinen. Onko hommassa muuta erikoista? Pitääkö kasattaessa shimmata tai säätää jotain? Vannaspulttiin lukite?
Kasvintuotanto / Vs: Kiertokoe
: 08.05.20 - klo:10:28
Koneen tärinä pellolla voi lisätä syöttömäärää verrattuna paikallaan seisten tehtyyn kiertokokeeseen. Itse joudun tekemään heinänsiemenlaatikon kylvökokeen niin, että laitan tavoitearvoksi jotain -25% suunnitellusta koska muuten menee peltoon tuon verran liikaa. Ehkä jyräpyörästö talviseisonnan jäljiltä jumputtaa tai jotain...
Kynsiliittimen tiivisteen alle saa ainakin jossakin malleissa laitettua vaikka ohuen metallisen tiivisterenkaan, jolloin tiivistys on piukempi, samalla tietty raskaampi käyttää. Muovaantuneita kynsiä voi säätää lyömällä kireämmäksi. Tiivisteille ei varmaan tekis pahaa pyyhkäistä niitä joskus puhtaaksi ja sipaista vaikka silikonirasvaa.
Miten tuo agropointin halpa nestepeittauslaite on pelannut?

Tuli hankittua nyt tuo agropointin rakennussarja. Ei voi moittia, haukkui kyllä edullisen hintansa jo ekana käyttövuonna. Oikeastaan ainoa hankaluus on pumpun imun ilmaus. Miten sen oikein tekis ettei sotkis itseään ja paikkoja peittausnesteellä? Koitin niin, että täytin ensin systeemin vedellä ja sitten koitin vaihtaa imuletkun kemikaalikanisteriin pitämällä letkua lytyssä, mutta kyllä otti ilmaa siinäkin. Toimisko jos laittaisi imuletkuun pumpun viereen T-haaran ylöspäin ja siihen täysi puristeltava vesipullo kiinni jolla saisi pumpattua ilmakuplat pois? Takaiskuhan siinä imuletkussa on valmiina.
Yksi mitä hiukan epäilen on tuo aisaohjauksen sylinteri. Jos mennään tietyn kallistuskulman yli, niin se ehkä antaa periksi ja päästää taiton kääntymään ulkokurviin.
Ensi talvikaudeksi mietinnässä jotain tuunausta metsäkärryn vakauttamiseksi, kaatumaherkkyys vaivaa. Renkaiden suolavesitäyttö on kaiketi se helpoin tapa, mutta tuli mieleen että eikö vanteen offsettia voisi lisä navan ja vanteen väliin lisättävällä välipalalla? Tietääkö kukaan onko tuommoisia valmiina tarvikeosina jossain vai täytyykö poltattaa levystä mittatilaustyönä?
Minkä merkkinen kärry vai merkitön? Paino , mitä joku tuolla mainitsikin voisi olla kova sana.

8-tonninen Jusmara isommalla keskipalkilla ja pitkällä kääntöaisalla. Kiikkerä malli siis, mutta iso maavara tarpeen.
Lienee useimmat kaatumiset olleet puolikkaalla kuormalla kiveä tai monttua ylitettäessä kun nosturin puomia ja kouraa ei enää saa painopisteen kannalta kovin alas laskettua. Viime talvena sitten taas oli inhottavin tapaus isoa laakeaa kiveä ylittäessä kun kärry luiskahti sivuttain ja ulompi pyörä tipahti kiven päältä monttuun.

Semmoinenkin käynyt joskus mielessä että kärryn runkoputkeen sisään laittaisi ulos vedettävän teleskooppipätkän, jonka varaan voisi puomin ja kouran laskea alemmas - sais painopisteen vielä vähän alemmas välisiirroissa.
Oikeassa olet. Mutta parannus se on pienikin parannus. Kuorma-auton vanteeseen on hiukan hankala mitään punttilimppujakaan kiinniteellä. Kärryn palkkirungon sisään jotain ratakiskon pätkää lisäpainoksi...
Ensi talvikaudeksi mietinnässä jotain tuunausta metsäkärryn vakauttamiseksi, kaatumaherkkyys vaivaa. Renkaiden suolavesitäyttö on kaiketi se helpoin tapa, mutta tuli mieleen että eikö vanteen offsettia voisi lisä navan ja vanteen väliin lisättävällä välipalalla? Tietääkö kukaan onko tuommoisia valmiina tarvikeosina jossain vai täytyykö poltattaa levystä mittatilaustyönä?
Kasvintuotanto / Vs: Alle 2 mm jyvät
: 13.04.20 - klo:09:31
Comian jatke on pitkulareikäinen kiinteä. Pituus jotain 50 cm luokkaa. Yläseula säädettävä nokkalamelli, alaseula säädettävä tavallinen nokkaseula. Ehkä voisi kokeilla tehdä alkuperäisen jatkeen tilalle pienireikäisempi versio.
Kasvintuotanto / Vs: Alle 2 mm jyvät
: 12.04.20 - klo:18:34
Talven aikana tuli tätäkin taas mietittyä pariin kertaan. Lähtökohta tietysti on ehkä hieman taantunut lajike ja kuiva vuosi, mitkä lisäsivät pienten jyvien määrää. Mutta silti - miksi niitä tuli niin paljon laariin vaikka Comian yläseula oli pienellä ja tuuli isolla? Seulan jatke tuossa on vaikkapa 2000-sarjaan verrattuna tuplasti pidempi. Kun seula on pienellä, pitäisikö tuulta ohjata enemmän seulan takaosaan?
6.4.2020 kesälaatu 3000 litraa 0,642 €/l verollinen
Tuli jokin aika sitten hommattua tuollainen digitaaliohjattu  12V 12A akkulaturi, missä ties mitä älykkäitä tai vähemmän älykkäitä ominaisuuksia. Nyt vaan olen huomannut, että mokoma laitos ei sovellu täysin tai lähes tyhjentyneen akun lataukseen ollenkaan. Tyhjällä akulla laturi luovuttaa parin sekunnin jälkeen ja antaa virhekoodia. Tyhjentyneen akun kanssa joutuu käyttämään sitten halpismuuntajalaturia, jotta saa akun edes vähän ensin henkiin. Onko muilla samanlaisia kokemuksia?
Sivuja: [1] 2 3 ... 27